Test: Sony WH-1000XM3

Sony WH-1000XM3 är utan att avslöja slutet på recensionen för tidigt magiskt bra, den aktiva brusreduceringen (ANC) är så pass mycket bättre än konkurrenterna att det gränsar till magi. För många kommer dessa Sony lurar vara det självklara valet i den här kategorin som under så långtid toppats av Bose QuietComfort 35. De är så klart inte bara den aktiva brusreduceringen som är bra utan en hel del annat…Specifikationer

Anslutning Bluetooth 4.2 – sladd
Frekvensomfång 4-40 000 Hz
Mikrofon för tel.samtal? Ja
Batteritid 30 tim
Laddning USB-C
Snabbladdning 10 min ger 5 timmars lyssning
Vikt 255 gram
Röstassistent Siri – Alexa – Google

Sony WH-1000XM3 – översikt

Vi har testat Sonys nya lurar frenetiskt under de senaste veckorna samtidigt som vi jämfört med gamla referenser från Bose och Sennheiser och det är ganska uppenbart att tekniken har gått framåt, snabbt, under de senaste 3-4 åren. Bara en sådan sak som att 10 minuters snabbladdning via USB-C ger 5 timmars lyssningstid kommer vara guld värt för många som är på resande fot och inte alltid har lång tid på sig att ladda.

Sonys app för hörlurarna är föredömligt enkel och effektiv där man kan ställa in t.ex. hur mycket omgivningsljud som skall släppas in, balansera ljudet via equalizern, justera när lurarna skall stängas av vid inaktivitet mm.

Till Sony WH-1000XM3 ingår ett resefodral, hörlurskabel (1.5m), USB-kabel och en flygplansadapter.

Sony har valt att ha touch kontroller för som för de mesta är enkla att använda. Svep uppåt för att höja, åt sidan för nästa låt. Toucha två gånger för att pausa osv. Det hela fungerar för oss utan problem. Det finns förutom av/på knappen även en knapp för att avaktivera brusreduceringen om någon helt plötsligt skulle vilja börja prata med dig och du inte hör något. Även om funktionen fungerar utmärkt så tror vi att de flesta helt enkelt tar av sig lurarna när de vill prata med sina kollegor.

Ljudbild och komfort

De första brusreducerande lurarna som kom var relativt bra på att blockera bort ljud från flygplansmotorer. Numera kan Sony blockera bort så gott som allt ljud på att sätt som gör att de ibland lätt att tro att de inte är något oljud i omgivningen. Så oavsett om du vill lyssna på musik eller bara få det tystare i din omgivning så kommer Sony göra ett utmärkt jobb. I max läget på brusreduceringen så är det enormt tyst, kanske för vissa kommer de upplevas lite för tyst något som Sony enkelt råder bot på genom att de går att justera i appen hur mycket (o)ljud som skall släppas igenom. Samt om du vill släppa igenom röster extra mycket relativt andra ljud.

När det kommer till att lyssna på musik genom Sony WH-1000MX3 så gör de ett utmärkt jobb, ingen skulle dock få för sig att kalla lurarna neutrala. De är bastunga så är du ute efter en ren audiofil upplevelse är detta fel val även om de går att justera med equalizern. Det som gör Sonys lurar riktigt bra är att de hanterar all musik på ett behagligt sätt, de är förlåtande mot material med dålig kvalité samtidigt som de inte kompromissar överdrivet när de kommer till mer detaljerade stycken.

För många kommer det vara viktigt hur sköna de är att ha på sig under längre perioder, oavsett om det är en långflygning eller en hel dag på kontoret. I våra tester upplever vi inga problem att använda dessa under en hel arbetsdag även med glasögon på.

Sony har helt enkelt lyckats med en fullträff här och ställer sig överest på prispallen, Bose får för tillfället se sig omsprungna.

Vad säger andra tester om Sony WH-1000MX3?

Trusted Reviews

”Enkelt de bästa trådlösa brusreducerande hörlurarna som någonsin gjorts” inleder de med. Förutom själva huvudnumret med brusreduceringen får Sony höga betyg för USB-C snabbladdning, bra app och härlig ljudbild. På minussidan tycker de att Sony saknar lite i detaljerna i de högre tonerna.

Datum: 2018-09
Betyg: 10/10

The Verge

The Verge berömmer även de Sony för brusreduceringen. De lyfter även fram komforten och den långa batteritiden som stora plus. Ljudet får överlag mycket bra kommentarer. På minussidan tycker det att basen skulle kunna vara renare och mer definierad. De tycker att touch kontrollerna skulle kunna vara enklare.

Datum: 2018-09-11
Betyg: 9/10

techradar

techradar anser att de dessa lurar inte är en stor uppgradering från Sonys tidigare Wh-1000XM2 utan snarare än inkrementell uppdatering. De lyfter i princip samma fördelar som tidigare recensenter men lyfter även på minussidan fram att de är medelmåttig samtalskvalité om man väljer att ta emot samtal via hörlurarna.

Datum: 2018-09-19
Betyg: 9/10

Pocket-lint

Pocket-lint tar upp att dessa är mer komfortabla än föregående modell, något som var ett vanligt klagomål på den tidigare varianten. De gillar även hur mycket personliga inställningar de går att göra via appen. På minussidan tycker de att laddningen är långsam (för full laddning) samt att Google Assistant inte fungerar tillräckligt bra.

Datum: 2018-09-28
Betyg: 5/5 ”Editor's Choice”

Sony WH-1000XM3
  • Ljudkvalitet
  • Funktioner
  • Kvalitetskänsla
  • Hantering
5

Slutsats

Sony WH-1000XM3 främsta styrka är den magiskt bra aktiva brusreduceringen. Sen att de är lätta och sköna att ha på sig en hel dag och har ett strålande ljud gör de till ett givet köp