Bästa tjänst för ljudböcker 2018

Att läsa är att fly världen för en stund, oavsett om du föredrar fackböcker framför skönlitteratur, eller tvärt om. Och visst lockar väl tanken på en riktigt god bok vid stranden en solig dag, eller i fåtöljen när regnet smattrar så att det skallrar i rutorna? Men för alla oss som är desperat upptagna i vardagen förblir oftast tanken på en god bok just en tanke. Och det är då ljudböcker kommer in i bilden. Istället för att behöva sitta stilla och fokusera på att läsa en text kan du enkelt stoppa i ett par hörlurar och svepas in i ljudböckernas trolska värld, utan att för den delen behöva sluta upp med det du håller på med. 

Tjänster som streamar och låter dig ladda ner ljudböcker exploderar just nu på marknaden. Därför kan det vara svårt att veta vilken som är bäst för just dig. Vi har samlat de fyra populäraste och bästa tjänsterna för ljudböcker: Storytel, Audible, Bookbeat och Nextory. Läs mer om dem i vår guide nedan, häng med!

 

De bästa ljudbokstjänsterna 2018?

Detta är just nu våra toppval när det kommer till de bästa tjänsterna för ljudböcker i år. Klicka på länkarna för att komma ned till våra omdömen direkt eller fortsätt läsa hela köpguiden. Alla är ljudbokstjänster bäst i test, med lika delar fördelar som nackdelar. Läs vilka dessa är och varför vi föredrar Storytel framför de andra lite mer genom att läsa vidare.

Tjänst Storytel Audible BookBeat Nextory
Max antal enheter Obegränsat Obegränsat 5 st 1–4 st
Lyssna och läs offline Ja Ja Ja Ja
Antal böcker samtidigt Obegränsat Obegränsat Obegränsat 2o st
Möjlighet att skriva/läsa recensioner Ja Ja Ja Ja
Utbud för barn? Ja Ja Ja Ja
Både e-böcker och ljudböcker? Ja Ja Ja Ja
Böcker på engelska och svenska? Ja Nej Ja Ja
Prova på-period 14 dagar 30 dagar 14 dagar 14 dagar
Betyg 5/5 4/5 3.5/5 4/5
Pris 169kr/mån 95kr+/mån 149kr+/mån 119-199kr/mån
Länk direkt till tjänsten Storytel Audible BookBeat Nextory
Läs vårt test Storytel  Audible  Bookbeat Nextory

Hur skiljer sig utbudet mellan tjänsterna?

Inga tjänster av ljudböcker har exakta siffror på hur stort deras utbud är. Delvis för att det beror på hur man räknar men också för att utbudet förnyas hela tiden – och, framför allt, för att det utökas konstant. Därför har vi hittat ett annat sätt att jämföra utbud.

I ett test av 100 slumpmässigt valda titlar (från maj 2018) hade Storytel 93% av dem, Bookbeat 91% och Nextory Guld och Nextory Familj 89%. Nextory presterar tveklöst sämre än de båda övriga tjänsterna, Nextory Silver hade jämförelsevis endast 56% av de hundra titlarna.

Tyvärr finns inte Audible med, eftersom det är en engelsk tjänst och det skulle bli orättvist, men Audible är känt för att ha det största utbudet i världen. Mer detaljerat om vilka genres och typer av litteratur som ingår i utbudet pratar vi om senare.

Vad vi har tittat på när vi testat ljudbokstjänsterna

Vi har grundligt gått igenom alla fyra ljudbokstjänster och funnit många fördelar, men även flera nackdelar med dem alla. Några punkter som vi lagt extra mycket vikt vid när vi undersökt dem har varit deras utbud, navigering, hur apparna är utformade och om de erbjuder något extra, såsom sovtimer eller provlyssning.

Gemensamt för alla ljudbokstjänster är att de är lätta att installera och att det är lätt att registrera sig till respektive tjänst. Bookbeat sticker ut genom att erbjuda familjekonto och Amazon sticker ut genom att erbjuda familjedelning. Men i övrigt är alla tjänster och appar likartade vad gäller registrering och paket.

 

Bästa tjänster för ljudböcker 2018

Storytel, Bookbeat Audible eller Nextory? Vilken av dessa fyra passar dig bäst? Vi börjar med Smartos favorit, Storytel, och fortsätter därefter med våra andra tre toppval.


Storytel – Bäst för ljudböcker


Storytel är en av de mest populära tjänsterna för att lyssna på ljudböcker. Storytel är marknadsledande i Sverige, Norge, Holland och Danmark, särskilt sedan de köpte upp den danska motsvarigheten, Mofibo. Men hur bra är egentligen Storytel? Låt oss kika på det tillsammans.

Specifikationer av Storytel

Max antal enheter Obegränsat
Lyssna och läs offline Ja
Antal böcker samtidigt Obegränsat
Möjlighet att skriva/läsa recensioner Ja
Utbud för barn? Ja
Både e-böcker och ljudböcker? Ja
Böcker på engelska och svenska? Ja
Prova på-period 14 dagar
Länk Storytel

Appen

Appen är smidigt utformad så att det ska vara lätt att hitta nya e-böcker och ljudböcker. Bland annat finns det en smidig kategori- och taggfunktion som lockar till vidare läsning genom att ha klickbara kreativa taggar och kategorier kopplade till olika titlar.

Tittar du på en spännande deckare kan exempelvis otraditionella taggar som ”fängslande” eller ”bladvändare” finnas kopplade till den. Och om du klickar på, exempelvis, ”fängslande” kommer liknande böcker upp.

En annan härlig sak med Storytel är att man kan recensera och läsa recensioner av andra direkt i appen. Du kan även dela titlar du tycker om via mail eller sociala medier. Om du dessutom är inne och kikar på en titel kommer relaterade titlar upp direkt, både utifrån vad andra läst som har läst just den boken samt andra böcker som författaren skrivit.

Läs- och ljudupplevelse

Läs- och ljudupplevelsen är förstås viktig. Kanske är ljudupplevelsen extra viktig när man lyssnar på ljudböcker, dålig kvalitet eller en uppläsare som man inte trivs med att lyssna på blir aldrig bra. Därför erbjuder Storytel provlyssning, så att du kan bekanta dig med uppläsaren innan du väljer bok.

Med Storytel finns även flera anpassningsmöjligheter när du väl valt bok, vad gäller både läs- och ljudupplevelsen. Vilka böcker som är e-bok eller ljudbok syns enkelt via små symboler i appen.

I ljudboksläget finns möjlighet att ändra uppläsningshastigheten. Dessutom kan du sätta ut bokmärken i ljudboken. Ljudböcker för barn finns det gott om, allt från Sune till Bamse till klassiska Alfons Åberg. Uppläsningen är även anpassad för barn, med uppläsare som har extra bra röster för just barnböcker.

I e-boksläget kan du bland annat växla mellan tre bakgrundsfärger och välja på tre textstorlekar. Däremot finns det inga möjligheter att förändra det förvalda typsnittet. Du kan sätta ut bokmärken var du vill i e-boken men appen kommer även automatiskt ihåg var du avslutade din läsning senast.

Vad gäller e-böcker för barn är Storytel inte den bästa. Illustrationerna är rörliga, det vill säga de är inte uppladdade som PDF-filer som i Nextory, och hamnar därför lite hipp som happ även om texten kan anpassas som i andra, icke-illustrerade e-böcker, bland annat genom att zooma.

Utbud och priser

Prenumerationer

Månadsprenumeration 169 kr/mån

Utbudet i Storytel är enormt och är ungefär lika stort som det i Bookbeat. Du får tillgång till hela utbudet för 169 kr/mån och det är den enda prenumerationen som finns. Samtidigt kan det naturligtvis inte mäta sig med Audibles utbud som är störst på världsmarknaden.

Titlar som kommer upp i Storytel är i stort sett desamma som återkommer i andra ljudbokstjänster. Till skillnad från exempelvis Bookbeat, som är den tjänst som liknar Storytel mest till både utformning och utbud, har Storytel ett stort utbud av den populära genren harlequin. Övriga romantiska och erotiska böcker finns det även gott om.

Däremot, till skillnad från exempelvis Nextory, finns det inte så många kokböcker eller mer vetenskapliga titlar. Istället har Storytel satsat storartat på ungdomsböcker och vuxengenres, såsom deckare.

Av dessa titlar kan du läsa och lyssna på hur många e- och ljudböcker som helst samtidigt, till skillnad från andra ljudbokstjänster där det finns en begränsning av hur många titlar du kan ha igång samtidigt. Det finns möjlighet att både streama eller ladda ner böckerna och du kan även spara titlar i Min bokhylla, vilket är ett trevligt inslag.

Sammanfattning av Storytel


Byt mellan ljudbok och e-bok
Möjlighet att läsa/skriva recensioner
Jobbar med kategorier och taggar
Provlyssna gratis
Kan inte ändra det förvalda typsnittet

Ta mig till tjänstenStorytel


Audible – Bäst för engelsk litteratur

Audible är tveklöst den största tjänsten för ljudböcker i världen – och om du är intresserad av engelsk litteratur, då är det här appen för dig. Audible är den mest avancerade och utvecklade tjänsten för ljudböcker idag.

Sedan 2008 är Audible ägt av Amazon, men låt dig inte avskräckas för det. Du behöver inte ha ett Amazonkonto för att kunna njuta av mängder av ljudböcker – däremot, om du vill, får du tillgång till exklusivt innehåll om du har Amazon Prime.

Specifikationer av Audible

Max antal enheter Obegränsat
Lyssna och läs offline Ja
Antal böcker samtidigt Obegränsat
Möjlighet att skriva/läsa recensioner Ja
Utbud för barn? Ja
Både e-böcker och ljudböcker? Ja
Böcker på engelska och svenska? Nej
Prova på-period 30 dagar
Länk Audible

Appen

Både ris och ros har släppts kring Audibles app. Vissa tycker att den är enkel att förstå sig på medan andra föredrar den faktiska hemsidan (som annars har fått utstå en hel del kritik) framför appen. Den är överlag lätt att använda och känns organiserad.

Kritik mot hemsidan har bland annat handlat om dess plottriga intryck. Användare menar att det är svårt att hitta rätt och att det finns för mycket som händer samtidigt. Samtidigt är hemsidans plottrighet kanske tvungen eftersom den är så informativ.

Varje bok har en detaljerad produktsida med information om boken, uppläsaren och med både recensioner från privata läsare såsom professionella recensenter. Det här innebär naturligtvis också att du som läsare/lyssnare har möjlighet att recensera varje bok du läser och varje ljudbok du lyssnat på.

Det finns dock möjlighet att dela boken med familjen men då krävs ett Amazonkonto som man kan registrera familjemedlemmarna via. En trevlig detalj är dock att, i och med att Audible är ägt av Amazon, kunna koppla Audible till den smarta högtalaren Amazon Alexa (läs vårt test om smarta högtalare här för att lära dig mer).

Läs- och ljudupplevelse

Möjligheten att provlyssna är någonting vi verkligen uppskattar med Audible. På så sätt kan du känna in om uppläsaren verkligen passar dig, innan du väljer att köpa boken. Ljudboksupplevelsen stärks även positivt av möjligheten att kunna ställa in en sovtimer och att förändra uppläsningshastigheten.

Läsupplevelsen är också hyllad, bland annat för att kunna förändra typsnitt och textstorlek, så att du får den anpassad till ditt tycke och smak.

Det är lätt att växla mellan e-bok och ljudbok. Exempelvis finns det en funktion som kallas Whipersync, som gör att du kan läsa e-boken på kvällen och sedan lyssna vidare där du slutade i ljudboksversionen i bilen på väg till jobbet. Tyvärr behöver du köpa både e-bok och ljudbok för att kunna göra detta, men tanken är god.

Utbud och priser

Prenumerationer

1 bok (pollett) per månad £7.99 (­~95 kr/mån)
2 böcker (polletter) per månad  £14.99 (~175 kr/mån)
12 böcker (polletter) årsvis  £69.99 (~820 kr/år)
24 böcker (polletter) årsvis  £109.99 (~1290 kr/år)

Audibles utbud av böcker är nästan löjligt stort. Med över 180 000 titlar är det tveklöst störst i världen och har ungefär dubbelt så många böcker i sitt bibliotek som de flesta (fysiska) bibliotek. De är också riktigt duktiga på att ha de senaste böckerna tillgängliga snabbt.

Samtidigt är förstås böckerna i princip uteslutande på engelska, vilket gör att för dig som gärna vill lyssna på svenska ljudböcker är den här imponerande mängden titlar kanske inte lika intressant. Genres och kategorier som Audible jobbar med täcker praktiskt taget allt vad de övriga tre alternativen kan erbjuda. Bland annat skönlitteratur, ungdomslitteratur, harlequin, kokböcker, fackböcker och barnböcker.

Till skillnad från de andra ljudbokstjänsterna, där du betalar månadsvis för att få lyssna på hur många böcker du vill, jobbar Audible med ett, så kallat, credit-system. Det innebär kort och gott att du får ett visst antal polletter vid betalning, antingen månadsvis eller årsvis. Polletterna använder du därefter till att byta till dig böcker. En pollett är en bok. Kort och gott, för ca 95 kr/mån får du en bok att lyssna på per månad. Och för ca 175 kr/mån får du två böcker att lyssna på per månad.

Den månadsvisa betalningen kan ge max två polletter per månad (alltså två böcker) och den årsvisa betalningen ger inte mer än max tjugofyra polletter (alltså tjugofyra böcker) en gång per år. Problemet med pollettsystemet uppstår därför om du vet med dig att du lyssnar på fler än två böcker per månad. Men om du nöjer dig med en till två böcker per månad är det ett bra system att samla på allt från riktigt dyra verk till ungdomsromaner.

Sammanfattning av Audible


Störst utbud
Provlyssna
Växla enkelt mellan ljud- och e-bok
Koppla till Alexa

Creditsystem som ger max två böcker per månad
Krånglig hemsida

Ta mig till tjänstenAudible


Bookbeat – Bäst för e-böcker

Bonniers omtyckta tjänst för ljudböcker är en stark utmanare till omåttligt populära Storytel. Men är den lika bra, eller kanske till och med bättre än Storytel? Det är vad vi ska titta på nu.

Specifikationer av Bookbeat

Max antal enheter 5 st
Lyssna och läs offline Ja
Antal böcker samtidigt Obegränsat
Möjlighet att skriva/läsa recensioner Ja
Utbud för barn? Ja
Både e-böcker och ljudböcker? Ja
Böcker på engelska och svenska? Ja
Prova på-period 14 dagar
Länk BookBeat

Appen

Bookbeat har satsat på att göra en estetiskt tilltalande app med simpel layout som gör det lätt att leta och söka efter ljudböcker. Och det är verkligen lätt att hitta nya spännande ljudböcker att lyssna på. Delvis kommer detta från layouten i sig, men även delvis från Bookbeats smidiga kategorisystem.

Genom att använda sig av kreativa kategorier, lite liknande som Storytel, kan du lätt hitta din nya favoritbok. Kreativa kategorier innebär egentligen bara att Bonnier har utvecklat en förlängning på traditionella kategorier såsom ”deckare” med kategorier såsom exempelvis ”fängslande” eller ”spännande”. När du tittar på en specifik titel länkar appen även till andra författare.

Det finns även en riktigt bra Min Bokhylla som blir hyllad av användare. Dessutom finns alltid möjligheten att både skriva och läsa recensioner. Efter varje lyssnad eller läst bok får du automatiskt upp ett alternativ om att betygssätta boken.

Läs- och ljudupplevelse

Läsupplevelsen i Bookbeat är klart bättre än ljudboksupplevelsen, trots att det främst är en tjänst för ljudböcker, men den är å andra sidan också exceptionell. Anledningen är att Bookbeat har satsat på att göra läsningen personlig och anpassningsbar.

Exempelvis finns det i e-boksläget: tre bakgrundsfärger, tre typsnittsalternativ, många olika steg för att justera textstorleken och sidbyte via svep eller simulerad bladvändning. Däremot kan du inte sätta ut bokmärken, som man kan i bland annat Storytel, vilket är något tråkigt. Bookbeat kommer dock ihåg var du avslutade din läsning automatiskt, vilket gäller både för e-bok och ljudböcker.

För illustrerade böcker har Bookbeat samma problem som Storytel. Bilderna ligger rörliga, utanför texten, vilket gör att bilderna lätt kan hamna lite här och där medan texten kan anpassas. Det här gör även att du inte kan förstora bilderna, vilket kan vara lite tradigt om du läser på en liten, mobil enhet.

Utbud och priser

Prenumerationer

Månadsprenumeration 149 kr/mån
Familjekonto 149 kr/mån + 49 kr/mån per familjemedlem

Bookbeats utbud liknar Storytels, både vad gäller omfång och vilka genres de spelar med. Det finns bland annat gott om ungdoms- och barnböcker, spänningslitteratur, såsom deckare, romaner och de senaste nyheterna på bokmarknaden. Det finns även en helt egen sektion för HBTQI-litteratur och Bookbeat ger överlag ett kvalitativt intryck.

Någonting som Bookbeat inte har är dock ett utbud av den populära genren Harlequin, som exempelvis både Storytel och Nextory har mer av. Så om du är en riktig erotikälskare är Bookbeat kanske inte rätt tjänst för dig. Överlag kan Bookbeat beskrivas som den familjevänliga ljudbokstjänsten, av just den anledningen.

På tal om det lanserar Bookbeat just nu sin familjeplan och sänker priserna för standradplanen. Standardplanen brukade gå på 169 kr/mån men har nu sänkts till 149 kr/mån. Familjeplanen innebär att hela familjen kan lyssna på samma Bookbeatkonto på upp till fem olika enheter samtidigt, utan avbrott. Samtidigt får varje familjemedlem en egen profil, så att man kan spara sina egna böcker i Min Bokhylla, utan att behöva se andra i familjens.

För varje ytterligare familjemedlem och profil läggs 49 kr/mån till i månadsprenumerationen (149 kr/mån). Det finns alltså inte en separat plan för familjen, utan det läggs till i standardplanen. I Bookbeat finns ingen begränsning för hur många titlar du läser samtidigt och du kan även välja på att streama eller ladda ner e-boken eller ljudboken.

Sammanfattning av Bookbeat


Byt mellan ljudbok och e-bok
Möjlighet att läsa/skriva recensioner
Kreativa kategorier
Provlyssna

Kan inte sätta ut bokmärken
Vissa genres finns inte alls

Ta mig till tjänsten, BookBeat


Nextory – Bäst för ljudböcker för barn

Nextory är ett populärt alternativ till både Storytel och Bookbeat. Styrkan för denna ljudbokstjänst ligger i dess flexibilitet och att den lämpar sig särskilt väl för barnböcker.

Specifikationer av Nextory

Max antal enheter 1–4 st
Lyssna och läs offline Ja
Antal böcker samtidigt 20 st
Möjlighet att skriva/läsa recensioner Ja
Utbud för barn? Ja
Både e-böcker och ljudböcker? Ja
Böcker på engelska och svenska? Ja
Prova på-period 14 dagar
Länk Nextory

Appen

Nextory må vara en flexibel ljudboks- och e-bokstjänst – vilket inte minst märks vid läsning av e-böcker. Precis som hos alla övriga deltagare i den här guiden kan du betygsätta böcker och recensera dem, en funktion vi värdesätter högt.

Appen kommer automatiskt ihåg var du avslutade din läsning och lyssning och du kan sätta ut bokmärken var du vill i både ljudböcker och e-böcker. Dina böcker sparar du enkelt i ”Mina Böcker”.

Själva utformningen på appen är rak och ärlig och länkar till andra, liknande författare när du tittar på en specifik titel. Nextory är dock inte fullt lika bra vad gäller att få dig att läsa vidare på nya titlar, såsom exempelvis Storytel, utan antar mer att du vet vad du letar efter.

Läs- och ljudupplevelse

Nextory är den mest flexibla ljudboks- och e-bokstjänsten idag. Med det menas att du enkelt kan hoppa mellan e-bok och ljudbok och få lika bra upplevelse i båda alternativen.

Läsupplevelsen är särskilt magisk eftersom du kan söka efter ord i e-böckerna (något du inte kan göra i de andra tjänsterna), du kan stryka under, anteckna, färgmarkera, sätta ut bokmärken och ändra teckensnitt. Dock finns det bara två textstorlekar.

För barn är läsupplevelsen särskilt bra eftersom e-böcker laddas upp som PDF-filer, så att bilderna sitter där de ska och går att förstora. Det här gör dock att med just illustrerade böcker finns inte möjligheten att söka i texten, såsom i andra e-böcker.

Ljudboksupplevelsen är inte fy skam den heller. Du kan bland annat sätta ut bokmärken i ljudboken och naturligtvis ändra uppläsningshastigheten.

Utbud och priser

Prenumerationer

Silver 119 kr/mån. 1 användare. Inte hela utbudet.
Guld 169 kr/mån. 1 användare. Hela utbudet.
Familj 199 kr/mån. 4 användare. Hela utbudet.

Utbudet i Nextory är inte lika omfattande som hos exempelvis Storytel och Audible, men det utmärker sig som särskilt bra vad gäller alternativ litteratur. Bland annat finns populärvetenskaplig litteratur, facklitteratur och kokböcker, någonting som andra tjänster för ljudböcker till stor del saknar. Dock ingår inte affärslitteratur i basversionen av Nextory, kallad silver. Det kan vara någonting värt att fundera över om du älskar ett stort utbud och de senaste, heta titlarna.

För dig med barn har Nextory det bästa utbudet för de allra yngsta, med ett omfattande bibliotek av bilderböcker som är större än det i både Bookbeat och Storytel. Det finns även gott om både ungdomsböcker och barnböcker.

I Nextory finns en begränsning för hur många böcker du kan läsa och lyssna på samtidigt. Max tjugo böcker, oavsett om det är ljudbok eller e-bok, är vad gränsen ligger på. Det här kan vi tycka är något tråkigt, särskilt eftersom man inte kan streama böckerna i Nextory utan de behöver automatiskt laddas ner till din enhets hårdvara. Det positiva med detta är att du aldrig behöver gå boklös, eftersom böckerna sparas i offlinemode. Och för de flesta av oss räcker tjugo böcker väl.

Till skillnad från alla andra ljudbokstjänster i denna gudie ingår inte hela utbudet i månadsprenumerationen. Istället jobbar Nextory med olika planer: silver, guld och familj.

Silverplanen är visserligen billigare än alla andra ljudbokstjänster i denna guide (119 kr/mån) men som undersökningen tidigare i guiden visade hade den planen endast 53% av hundra slumpmässigt valda böcker, alltså knappt mer än hälften. Dessutom ingår som nämnt inte de senaste böckerna.

Familjeplanen kommer med fyra användare, oavsett hur många ni är i behov av. Detta till skillnad från Bookbeat, där man behöver lägga till familjemedlem för familjemedlem till prenumerationen.

Sammanfattning av Nextory


Flexibel e-boksläsare
Bokmärk/anteckna/sök i e-böcker
Illustrerade fakta- och kokböcker
Många bilderböcker i PDF

Designen

Ta mig till tjänsten, Nextory

Sammanfattning | Så vilken ska man välja?

Så, nu har vi gått igenom de fyra bästa tjänsterna för ljudböcker på marknaden idag. Men vilken ska man egentligen välja? Det beror lite på vad du är ute efter.

Om du är ute efter att kunna växla fritt mellan både ljudbok och e-bok är Audible tveklöst bäst, men då gäller det att du vill ha litteratur på engelska. Om du är ute efter svensk vuxen- och ungdomslitteratur i mängder och uppskattar ett kreativt sök- och kategorisystem fungerar både Bookbeat och Storytel bra för den saken. Men om du är mer ute efter att främst kunna läsa barnböcker med fina illustrationer, läsa kok- och fackböcker eller lyssna på ljudböcker för barn, då är Nextory att föredra.

Kort sagt är alla alternativ på tjänster för ljudböcker riktigt bra och vad som avgör vilken som är den bäst är egentligen helt upp till dig.

Här på Smarto tycker vi att Storytel har bäst ljudbokstjänst och ger bäst intryck. Vi uppskattar att man både kan läsa och skriva recensioner, att man lätt kan hitta nya, spännande böcker i ens egen smak – tack vare det kreativa taggsystemet – och att man kan streama en obegränsad mängd böcker.

Tjänst Storytel Audible BookBeat Nextory
Max antal enheter Obegränsat Obegränsat 5 st 1–4 st
Lyssna och läs offline Ja Ja Ja Ja
Antal böcker samtidigt Obegränsat Obegränsat Obegränsat 2o st
Möjlighet att skriva/läsa recensioner Ja Ja Ja Ja
Utbud för barn? Ja Ja Ja Ja
Både e-böcker och ljudböcker? Ja Ja Ja Ja
Böcker på engelska och svenska? Ja Nej Ja Ja
Prova på-period 14 dagar 30 dagar 14 dagar 14 dagar
Betyg 5/5 4/5 3.5/5 4/5
Pris 169kr/mån 95kr+/mån 149kr+/mån 119-199kr/mån
Länk direkt till tjänsten Storytel Audible BookBeat Nextory
Läs vårt test Storytel  Audible  Bookbeat Nextory

Vi hoppas att du har funnit din favorit. God läsning!