Streamingtjänst bäst i test – C More, HBO Viaplay, Disney eller Netflix?

Aldrig har det funnits så många streamingtjänster att välja mellan, och fler blir det för varje månad som går. Smarto testar alla streamingtjänster som finns i Sverige och ger dig både en övergripande sammanställning såväl som ett djupgående test

De bästa streamingtjänsterna just nu

TjänstPrisProva på periodFör och nackdelarLjud och BildkvalitéOffline lägeAntal enheter samtidigtSvenska undertexterSportUtbud för barn och tonåringarFilmerTV-SerierBetygLänk
netflix89-159 kr14 dagar➕ Det är "Netflix", en klass för sig
➕ Bra appar och bild/ljud kvalité
➕ Oftast bra och mycket nytt innehåll
➖ Inte så mycket "Svenska klassiker"
Mycket innehåll i 4K, HDR och med högupplöst ljudJa1-4 stJa, och ofta dubbade filmer för barnNejJaJaJa5/5Prova gratis
disneyplus89 kr-➕ Mycket bra utbud av klassiker
➕ Marvel, Star Wars, mm
➕ Mycket bra bild och ljudkvalité
➕ Nu med kanalen Stars
➕ 890 kr för årsabonnemang
➖ Inte lika mycket innehåll som Netflix
HD och en del i 4KJa4 stJaNejJaJaJa4.0/5Prova gratis
cmore109-399 kr14 dagar (ej sport)➕TV4 reklamfritt
➕Mogen tjänst som fungerar mycket bra
➕Mycket bra utbud på svensk underhållning
➕Hela SF Kids innehåll
➖Inte lika mycket nya Hollywood filmer
➖ Inte appar till alla smart-tvs
1080P, SteroJa1-2 beroende på abonnemangJaSHL, Serie A, La Liga, Uefa Nations League, PGA-touren i golf, NBA, Speedway och MLSJaJa, mycket gamla Svenska klassikerJa4.5/5Prova gratis
viaplay129-449 kr14 dagar➕ Bra utbud av aktuella serier
➕ Mycket innehåll på Svenska
1080P och lite i 4KJa4 stJaPremier League, Champions League, NFL, NHL, MLBJaJaJa4.5/5Prova gratis
hbonordic109 kr14 dagar➕ Mycket bra utbud av serier
➖ Inte speciellt bra utbud för barn
➖ Dålig bildkvalitet
1080P men hårt komprimeradJa2 stJaNejJaJa, men begränsatJa, mycket bra4.0/5Prova gratis
amazonprime65 kr30 dagar➕ Billigast
➖ Inte lika bra utbud
HD och en del i 4KJa3 stIbland men väldigt sällanNejJa (oftast utan Svensk dubbning)JaJa3.5/5Prova gratis
discoveryplus79-499 kr14 dagar (ej sport)➕Hela C More ingår i dyraste paketet
➕Mycket bra utbud på svensk underhållning
➖ Något röriga priser
➖ Appen fungerar något sämre än övriga
1080P, Stero--JaSHL, Serie A, La Liga, Uefa Nations League, PGA-touren i golf, NBA, Speedway och MLSJaJa, mycket gamla Svenska klassikerJa4.0/5Prova gratis

Hur skiljer sig utbudet mellan tjänsterna?

Utbudet är alltid lite kinkigt att jämföra, inte minst eftersom alla streamingtjänster utvecklas konstant och utbudet förändras. Vi har ändå försökt ge oss på att undersöka utbudet hos våra fem vinnare något mer ingående.

Netflix

Det breda utbudet hos Netflix sträcker sig mellan vidderna äventyr och thrillers och har något av allt däremellan. Bland annat finns en hel del komedier och dramafilmer och familjeutbudet är riktigt bra.

I jämförelse med de andra streamingtjänsterna ligger Netflix högst vad gäller action och äventyr. Dessutom har Netflix ett förhållandevis stort familjeutbud.

C More

C Mores utbud är riktigt stort. Särskilt vad gäller komedier, drama och thrillers har de ett enormt övertag. Dessutom erbjuder de TV4 helt reklamfritt och har exklusiva rättigheter till både allsvenskan och SHL. Om du gillar svensk krim kan du glädjas åt att C More har ett otroligt stort utbud av denna typ.

I jämförelse med de andra streamingtjänsterna ligger C More högst vad gäller komedier och har även ett imponerande stort utbud av dramafilmer, även i komparation med HBO.

HBO Nordic

Här finner vi ett brett utbud av särskilt dramaserier men också av dokumentärer och kriminal/thriller-serier. Dessutom finns det en hel del äventyr och komedi att tillgå.

I jämförelse med de andra streamingtjänsterna ligger HBO Nordic högst vad gäller drama och dokumentärfilmer. De har även ett förhållandevis bra utbud av thrillers.

Viaplay

Viaplay är tjänsten som briljerar vad gäller sport. Dessutom har de ett rejält utbud av dramafilmer, komedier och äventyrsfilmer och har ett riktigt bra familjeutbud.

I jämförelse med de andra streamingtjänsterna är det just sport- och familjeutbudet som får Viaplay att glänsa. De har det tveklöst största utbudet av barn- och familjefilmer. Men även dramakategorin är förhållandevis stadig.

Amazon Prime Video

Till skillnad från de andra tjänsterna har Amazon Prime Video ett mindre utbud vad gäller både filmer och serier. Samtidigt har Amazon Prime Video ett brett utbud av olika genres, vilket delvis väger upp för att kvantiteten är så pass liten.

Genres som sticker ut lite extra för Amazon Prime Video är action, äventyr och kriminalserier.

Disney Plus

Disney är det nya tillskottet i Sverige med en streamingtjänst som bygger på Disneys enorma katalog av innehåll. Appen känns enormt mogen och välfungerande trots att de inte funnits så länge varken i Sverige eller på andra marknader. Det är lätt att hitta och bli inspirerad av innehåll.

Att Disney kan stoltsera med allt från Star Wars och Marvel samt alla gamla klassiker gör inte saken sämre.

Mycket av innehållet finns också i 4K HDR med bra ljud och väljer du att starta ett årsabbonemang kostar det endast 689 kr.

Läs mer på Disney Plus.

Vad vi har tittat på när vi testat streamingtjänsterna

Streamingtjänster utan användarvänlighet är som kaffe utan grädde. Därför har det naturligtvis varit extra viktigt för oss att titta på just användarvänligheten. Hur bra fungerar tjänsten på olika plattformar? Hur väl är den anpassad för olika målgrupper? Finns det en begränsning av material för barn (så att de inte snubblar in på Kill Bill II i tron om att det är Winx Club)? Och så vidare.

Andra saker som har varit viktiga för oss är

  • utbud (bredd och kvalitet)
  • utbudets tillgänglighet
  • prenumerationsalternativ och priser
  • funktionalitet

Tjänster för att streama film bäst i test

Det finns mycket att förbättra vad gäller streamingtjänster och i nuläget finns det ingen streamingtjänst som både har allt och samtidigt det där lilla extra. Däremot är alla våra toppval de bästa tjänsterna för streaming 2019, en titel som särskilt Netflix tar sig an med bravur. Läs guiden nedan för att få reda på varför.

Netflix – Flexibel och pålitlig

Den användarvänliga streamingtjänsten Netflix toppar de flesta listor och har höga betyg vad gäller både det breda utbudet och tjänstens funktionalitet. Utan att för den delen vara den perfekta tjänsten är den utan tvekan den tjänst som gjort bäst ifrån sig i streamingtjänster-test.

Specifikationer av Netflix

Max antal enheter Obegränsat
Max antal enheter att streama samtidigt 4 st
Ladda ner film offline Ja
Utbud för barn? Ja
Svenska undertexter Ja
Prova på-period en månad
Länk Netflix

Utbud

Netflix skjuter högt såväl som lågt vad gäller filmer. Allt från kritikerrosade Hjärtan i Atlantis till omtalade och risade Sharknado 5 (för att inte tala om Sharknado 4, 3, 2, 1…). Men utbudet är överlag brett och täcker de flesta stora kategorier av filmer och serier: spänning, kritikerrosat, komedier, thrillers, fantasy, sci-fi, osv.

Tidigare har Netflix kritiserats för att ha ett dåligt utbud – där filmer och serier har varit flera år gamla – men det har delvis förändrats i takt med att Netflix växt. Fler stora namn och titlar presenteras på löpande band. Precis som tidigare har dock Netflix ett problem med att få in de senaste, heta titlarna. Storfilmer är inte deras främsta kännetecken och den större andelen nyproducerade filmer kommer från Netflix själva. Men där är HBO å andra sidan ännu sämre.

För barnen är utbudet riktigt bra. Här finns allt från Pettson och Findus till Winx Club och Netflix egna barnserier. Genom att skapa en specifik barnprofil har Netflix även fördelen att tjänsten anpassar gränssnittet till att bli enklare att förstå sig på och inga filmer och serier förutom de barnanpassade finns tillgängliga.

Prenumeration och priser

Paket Pris Användare Kvalitet
Basic89 kr/mån1 skärm i tagetSD-kvalitet
Standard109 kr/mån2 skärmar i tagetHD-kvalitet
Premium139 kr/mån4 skärmar i tagetUHD-kvalitet + HDR

Netflix jobbar med tre olika prenumerationspaket. Ju högre kostnad, desto mer avancerad prenumeration. Väljer man prenumeration standard kan man exempelvis ladda ned filmer och serier offline till sin enhet. Detta är naturligtvis värdefullt på exempelvis en längre resa och fungerar felfritt till den största delen.

Däremot, om man redan har laddat ned material offline – för att exempelvis undvika att streama med dålig uppkoppling – men ändå har enheten i online-läge (och det finns ett nät tillgängligt) kommer den automatiskt att börja streama i alla fall.

Användning och funktionalitet

Det är här, under användning och funktionalitet, som Netflix glänser på riktigt. Genom att ha varit en aktiv spelare under lång tid på streamingtjänstmarknaden har de utvecklat sina tjänster så pass mycket att de fungerar för den med teknikvana och för den som helt saknar detsamma.

Oavsett om du använder dig av en telefon, en dator eller Apple TV, är tjänsten lätt att förstå sig på och lätt att använda. Dessutom anpassas innehållet utefter vad du som användare tycker om. Genom att betygsätta filmer och serier man just sett, mellan 1–5, kommer Netflix anpassa vad som erbjuds just för dig. Exempelvis kommer systemet att leta reda på filmer som liknar den du just sett, eller helt sortera bort liknande filmer, beroende på vilket betyg du gav. Överlag fungerar denna funktion riktigt bra.

Eftersom användarna kan skapa egna profiler (upp till fyra stycken plus ett barnkonto) anpassas även innehållet i streamingtjänsten personligt. Vad en profil likear påverkar inte alls de andra i hushållet och du behöver inte oroa dig för att få upp ”Filmer för dig” som egentligen är filmer för någon helt annan.

Sammanfattning av Netflix

Plus
Brett utbud
Extremt användarvänligt
Bra för barnen
Smidigt för flera användare
Pålitlig tjänst
Minus
Offline-läget är inte perfekt
Har inte de senaste storfilmerna

Ta mig till tjänsten Netflix


C More – För ett stort, svenskt utbud

Nykomlingen C More, tidigare känd som Canal+, har sedan slutet av 1990-talet funnits på marknaden och är för nuvarande ägt av Bonnierkoncernen (sedan 2014). Med ett stort utbud av svenska titlar och ett fokus som ligger på sport och reklamfri streaming har de snabbt tagit sig in i streamingvärlden.

Specifikationer av C More

Max antal enheter 5 st
Max antal enheter att streama samtidigt 2 st
Ladda ner film offline Nej
Utbud för barn? Ja
Svenska undertexter Ja
Prova på-period 14 dagar
Länk C More

Utbud

C More har ett brett utbud som sträcker sig långt vad gäller särskilt komedier, drama och thrillers. Men deras största övertag är utan tvekan det stora, svenska utbudet och att de erbjuder program från TV4 helt reklamfritt.

Utbudet är dock väldigt styrt beroende på vilken prenumeration du väljer. Det finns alltså inte ett abonnemang som ger tillgång till hela utbudet utan istället får du välja paket beroende på intresseområde, vilket snabbt blir en rätt dyr historia.

Samtidigt har C More exklusiva rättigheter till både allsvenskan och SHL, vilket gör att om du är intresserad av hockey eller fotboll är detta alternativ det enda värt att överväga.

För barnen har C More ett riktigt stort utbud av familjefilm och animerade filmer. Med undantag för Viaplay har C More det största utbudet av dessa genrers i den här guiden. Därtill finns möjlighet att skapa en egen barnprofil som gör tjänsten något enklare att hantera. Dessutom sorterar detta bort de titlar som inte är barnvänliga så att även de yngsta kan ta del av tjänsten. Material från exempelvis SF Kids finns här.

Prenumeration och priser

Paket Pris Innehåll
C More 109 kr/mån Filmer & serier samt barninnehåll & 10 kanaler
C More TV4 139 kr/mån FIFA Fotbolls-VM (med reklam) & filmer & serier & barninnehåll samt 16 kanaler & TV4-program
C More Mycket Sport 199 kr/mån FIFA Fotbolls-VM (utan reklam) & filmer & serier & barninnehåll & 18 kanaler samt TV4-program & mycket sport (ex. landslagsfotboll & golf & motorsport & friidrott)
C More All Sport 449 kr/mån FIFA Fotbolls-VM (utan reklam) & filmer & serier & barninnehåll & 24 kanaler samt TV4-program & mycket sport (ex. landslagsfotboll & golf & motorsport & friidrott) & All sport (alla matcher från Allsvenskan & SHL & HockeyAllsvenskan)

C More har fyra olika prenumerationsalternativ som kan vara mer eller mindre intressanta beroende på dina intresseområden. För den som är intresserad av Allsvenskan eller hockey finns det dock bara ett alternativ att välja på: C More All Sport vilket är, med undantag för Viaplays paket, den dyraste prenumerationen i guiden.

Beroende på vilken prenumeration du väljer får du med olika många kanaler med ditt abonnemang. Kanalerna man kan välja på är TV-kanaler från TV4, C More och SVT. Det här är den enda streamingtjänsten i guiden som erbjuder hela kanaler och inte bara specifika program från dem.

Med alla abonnemang kommer fem platser för att registrera enheter, varav man kan streama på två samtidigt. Att byta enheter är dock riktigt krångligt och måste göras via C Mores kundtjänst. Det gäller med andra ord att verkligen fundera på vilka enheter som ska anslutas till kontot.

Användning och funktionalitet

Kanske är gränssnittet en av C Mores största svagheter. Överlag fungerar tjänsten bra på de flesta plattformar men den saknar det där lilla extra, såsom exempelvis Netflix har. Dessutom går det inte att ladda ner material offline.

Någonting som däremot talar för C More är hur stabil tjänsten är. Den buggar nästan aldrig och fungerar felfritt med exempelvis Airplay. Överlag är C More en pålitlig och familjevänlig tjänst som är lätt att använda för alla, oavsett teknikvana eller ålder.

Dock blir C Mores tjänst sämre ju fler som delar på samma konto. Delvis beror detta på att även om man kan ha fem enheter registrerade samtidigt så är det endast på två stycken av dem som man kan streama samtidigt. Men det beror även delvis på att det inte finns någon ordentligt bra lösning för flera personer att dela på samma konto och att tjänsten då lätt blir rörig.

Sammanfattning av C More

Plus
Hela kanaler
  Sport
Svenskt material
Barnprofil
Tydlig outline
Minus
Svårt att byta redan registrerade enheter
Inget offline-läge

Ta mig till tjänsten C More


HBO Nordic – För påkostade serier

Hack i häl på Netflix kommer den gamla räven HBO Nordic, som var en av de första streamingtjänster som kom till Sverige. Nu, närmare sex år senare, är det känt som en av de största giganterna inom serieskapande.

Specifikationer av HBO Nordic

Max antal enheter 5 st
Max antal enheter att streama samtidigt 2 st
Ladda ner film offline Nej
Utbud för barn? Ja
Svenska undertexter Ja
Prova på-period en månad
Länk HBO Nordic

Utbud

Även om utbudet i sig inte är det bredaste är HBO kända för sina egenproducerade, högkvalitativa serier, såsom Game of Thrones, Fargo och Patrick Melrose. Det är också dessa som syns på förstasidan och som HBO själva väljer att lyfta fram.

Vad gäller att ta in material som de inte producerat själva är HBO Nordic inte främst i ledet (med undantag för exempelvis Hulu-producerade The Handmaid’s Tale). Istället för att ta in de senaste storfilmerna har de valt att satsa på kritikerrosade men äldre filmer, exempelvis hyllade Kill Bill. Många av dem har riktigt höga betyg på IMDB.

Det finns även ett utbud för barn som ligger på den barnanpassade sidan Toonix. Men detta utbud slår inte Netflix och är, precis som filmutbudet, snarare äldre, kritikerrosade alternativ än det senaste urvalet.

Prenumeration och priser

Månadsprenumeration 89 kr/mån

HBO Nordic har endast ett abonnemang som ligger på 89 kronor i månaden. I denna prenumeration ingår att ha fem enheter registrerade till samma konto. Dessutom kan du streama samtidigt på två av dem åt gången, utan extra kostnad. Enheterna kan du avregistrera och byta ut till nya enheter hur du vill under prenumerationstiden.

Ibland kan det kännas begränsande att det endast finns ett abonnemang men vi tycker att det vägs upp av det ordentligt billiga priset – trots att HBO Nordic höjde prenumerationen från 79 kronor månaden till 89 kronor i månaden för ett tag sedan.

Användning och funktionalitet

En hel del kritik har riktats mot HBO Nordic, och det med rätta. Bland annat är ett vanligt problem att den buffrar ofta, trots god internetuppkoppling, och att tjänsten låser sig med error-meddelanden. Det finns inte heller möjlighet att ladda ner material offline, vilket vi tycker är tråkigt i kombination med den buggiga uppspelningen.

Tyvärr är även kategoriseringarna rätt dåliga (och kategorierna är svåra att hitta till att börja med). Klickar man in sig på någon av de stora kategorierna, exempelvis Komedi, kommer filmerna endast upp i bokstavsordning och utan någon form av underkategorisering, som vi exempelvis ser hos Netflix. Det går alltså inte att sålla bland materialet så enkelt som i andra tjänster.

På tal om enkelhet, är det en av de saker som HBO Nordics plattform saknar. Upplevelsen känns lätt statisk och materialet anpassas inte utifrån dina egna önskemål och preferenser, såsom hos exempelvis Netflix. Istället väljer HBO att framhålla sina egna förslag och serier.

Sammanfattning av HBO Nordic

Plus
Högkvalitativa (egenproducerade) serier
Billigt
Minus
Inget offline-läge
Otydlig app
Kan bugga

Ta mig till tjänsten HBO Nordic
Viaplay – För utbudet

Precis som HBO Nordic har Viaplay hängt med länge, i det här fallet sedan 2007 (då kallat Viasat OnDemand). Viaplay ägs av MTG-koncernen, bland annat skapare av Rix FM och satsar främst på ett riktigt brett utbud av sport och material för familjen och barnen.

Specifikationer av Viaplay

Max antal enheter 4 st
Antal enheter att streama samtidigt 4 st
Ladda ner film offline Ja
Utbud för barn? Ja
Svenska undertexter Ja
Prova på-period 14 dagar
Länk Viaplay

Utbud

Till skillnad från de andra streamingtjänsterna erbjuder Viaplay ett brett utbud av sport, vilket naturligtvis gör att det här är tjänsten för dig som vill sitta underhållen i timmar med fotboll, hockey, eller vad det nu kan vara. Det mesta av materialet kommer i SD-kvalitet men det finns även ett mindre antal titlar i HD-kvalitet.

Om du vill se filmer och serier har Viaplay ett tudelat utbud: ett utbud (SVOD) som fungerar likt Netflix och övriga tjänster, det vill säga att du kan klicka på vilka titlar du vill och se dem gratis mot en månadsprenumeration, och ett utbud (TVOD) som har filmer och serier du får köpa styckvis. I SVOD-materialet finner man bland annat serier som är producerade i samarbete med MTG och avsnitt från TV3:s serier.

Om det är någonting som vi uppskattar med Viaplay så är det det enorma utbudet. Det och att Viaplay får in storfilmer snabbt – även om inte alla är gratis.

Barnutbudet finns på en egen sida som är helt tillägnad barn. Den är enkelt uppdelad utefter åldersgrupper, någonting som har fått kritik eftersom det är till nackdel för övriga kategoriseringar, som tema. Här finns hela utbudet av exempelvis Nickelodeon och Cartoon Network. Det finns även en del titlar från både Pixar och Disney och, till skillnad från övriga streamingtjänster, en hel del material på svenska.

Prenumeration och priser

Paket Pris Utbud
Viaplay109 kr/månSerie- och filmutbudet
Fighting199 kr/månMMA och boxning
Fighting + serier och film298 kr/månMMA & boxning samt serie- och filmutbudet
Viaplay Sport399 kr/månAllt utom film (dvs. serier & sport samt barnserier ingår)
Viaplay Total449 kr/månHela utbudet av serier & film samt barnunderhållning och sport

De fem olika paketen skiljer sig endast åt vad gäller utbudet. Att kunna ladda ner material offline och hur många enheter som kan vara kopplade samtidigt är konstant. Som max kan man ha fyra enheter registrerade per konto. Om du ångrar dig och vill registrera en ny enhet kan du endast göra detta var tredje månad.

Viaplay är en av de dyraste tjänsterna för streaming i den här guiden. Men så erbjuder de också någonting som de andra saknar, nämligen sporten. Viaplay har delat upp sporten i två. Sport där all sport ingår och Fighting där endast MMA, boxning och dylikt finns tillgängligt (samt ett par dokumentärer och serier om fighting).

Användning och funktionalitet

Viaplay glänser vad gäller användarvänlighet. Det är lätt att hitta rätt genre, finns många riktigt välsorterade kategorier och allt är mycket tydligt och klart. Viaplay fungerar dessutom utmärkt på alla olika enheter som stödjer tjänsten. Tjänsten anpassas till de olika enheterna genom olika upplägg, utseende och genvägar, någonting som gör den extra skön och lätt att använda.

På sajten är det tydligt vilka titlar som är SVOD och TVOD, så även om det verkar krångligt i text klarnar det när man väl använder systemet. Att Viaplay har TVOD i sin tjänst har blivit både risat och rosat. Vissa tycker att det är trist att inte hela utbudet som presenteras ingår i månadsprenumerationen medan andra tycker att det är skönt att ha allt samlat på samma ställe, istället för att behöva gå in på en separat tjänst och köpa filmen som ändå saknas i utbudet.

Det går att ladda ner filmer och serier offline. Allt material är dock inte nedladdningsbart, någonting vi tycker är lite tradigt även om det finns en hel del sevärda filmer i materialet som är tillgängligt offline. Dessutom får man endast behålla det nedladdade materialet i 48 timmar från det att man först börjar titta på det.

Sammanfattning av Viaplay

Plus
Enormt utbud
Många paket
Stabil tjänst
Fantastiskt gränssnitt
Storfilmer kommer in snabbt

Minus
Allt material är inte gratis

Ta mig till tjänsten Viaplay


Amazon Prime Video – Budgettjänsten

Den mindre kända streamingtjänsten Amazon Prime Video har nu tagit sig in på streamingtjänstmarknaden även i Sverige. Genom att erbjuda ett riktigt bra pris och en ny tappning på att streama film, försöker de sig på att konkurrera med streamingjättarna.

Specifikationer av Amazon Prime Video

Max antal enheter Obegränsat
Antal enheter att streama samtidigt 3 st (samma titel endast 2 st)
Ladda ner film offline Ja (på 2 enheter)
Utbud för barn? Ja
Svenska undertexter Delvis
Prova på-period 30 kr de första 6 månaderna
Länk Amazon Prime Video

Utbud

Det märks att Amazon Prime Video är relativt nya och inte haft samma tid på sig att utveckla sin tjänst som de andra streamingjättarna. Bland annat är utbudet både stort och rörigt, vilket gör det svårt att hitta rätt i djungeln. Exempelvis blandar de storfilmer med underliga klipp som kanske förnippas mer med Youtube, och inte en streamingtjänst.

Någonting som Amazon Prime Video får pluspoäng för är att de erbjuder en tjänst som de kallar för X-Ray. Det är ett samarbete mellan Amazon och IMDB som genom en drop-down-flik ger information om filmen, såsom musik, skådespelarna och bakom kulisserna. Det här är någonting som inte någon annan tjänst erbjuder.

X-Ray blir dessutom ännu bättre om det är Amazons egenproducerade material du tittar på, eftersom man då får både bilder och små klipp från produktionen och inspelningen.

Prenumeration och priser

Månadsprenumeration€5.99 (~60 kr/mån) men €2.99 (~30 kr/mån) de första 6 månaderna

Amazon Prime Video erbjuder endast ett abonnemang som också är det tveklöst billigaste i den här guiden på endast 60 kronor i månaden (och dessutom till halva priset det första halvåret).

I prenumerationen ingår att material kan laddas ner offline på två enheter och att man kan streama på tre enheter samtidigt (dock samma film/serie endast på två enheter samtidigt). Offlinefunktionen har dock en brist i det att det material du valt att ladda ner endast är tillgängligt offline i 48 timmar från det att du först börjar titta.

Användning och funktionalitet

Amazone Prime Videos användarvänlighet och funktionalitet kan verkligen diskuteras. Återigen tycker vi att det märks att tjänsten inte varit med i leken särskilt länge. Det är inte särskilt snyggt gjort (med exempelvis annonser innan materialet man vill se), kategorierna är som redan nämnt röriga och det finns ingen automatisk ”fortsätt titta”-funktion.

Dessutom är Amazon Prime Video den tjänst som buggar mest. Detta gäller särskilt om man tittar via en webbläsare. Tjänsten fungerar något bättre via Amazons egna enheter, men det är marginellt.

Eftersom att Amazon Prime Video fortfarande inte finns som svensk domän finns det inte heller några svenska undertexter. Och även om man kan välja till engelska undertexter är de inte sällan felaktiga, röriga och förvirrar mer än de hjälper.

Sammanfattning av Amazon Prime Video

Plus
Billig tjänst
X-Ray
Minus
Buggar
Ingen svensk domän
Bristfälliga undertexter
Fungerar inte särskilt bra med iPhone eller iPad

Ta mig till tjänsten Amazon Prime Video


Prova på C More & TV4 reklamfritt Prova 2 veckor

Ansvarig skribent

Linnéa Skogh

Med många års erfarenhet i ryggen omfattar Linnéas intressen allt som har med träning, dryck och en optimerad vardag att göra. Hon är på ständig jakt efter den senaste teknikprylen och uppskattar framför allt teknologi som förbättrar livskvaliteten.