Streamingtjänster – HBO Max, C More, Viaplay, Disney eller Netflix?

Aldrig har det funnits så många streamingtjänster att välja mellan, och fler blir det för varje månad som går. Smarto testar alla streamingtjänster som finns i Sverige och ger dig både en övergripande sammanställning såväl som ett djupgående test

Smarto valet – bästa streamingtjänster

Just nu är valet nya HBO Max som har ett bra lanseringserbjudande på 699 kr / år eller 89 kr / månaden. HBO Max har ett otroligt bra utbud av både nya filmer och starka serier. Två bioaktuella storfilmer går nu på HBO Max; Matrix Resurrections och Dune. När det kommer till serier finns allt från det gamla HBO biblioteket till Sucession och helt nya säsongen av Sex in the city.

Ska du välja ytterligare en streamingtjänst kan Disney+ plus C More eller Viaplay vara en bra kombination.

Kom ihåg att pausa/säga upp streamingtjänster som du inte använder för att spara pengar. Det går snabbt och du kan återaktivera enkelt när du vill komma igång igen.

Oftast finns inga perioder med större rabatter eller bättre erbjudanden så det spelar ingen roll när på året ni börjar prenumerera.

Överblick av de bästa streamingtjänsterna i Sverige

TjänstPrisProva på periodFör och nackdelarLjud och BildkvalitéOffline lägeAntal enheter samtidigtSvenska undertexterSportUtbud för barn och tonåringarBarnprofilFilmerTV-SerierBetygLänk
hbomax89 krNej➕ Mycket bra utbud av klassiker
➕ Nya filmer så som Dune, Suicde squad mm
➕ Mycket bra bild och ljudkvalité
➖ Inget just nu
HD-UHD, Visst innehåll med Dolby Vision och Dolby AtmosJa3 stJaNejJaJaJaJa4.5/5Prova gratis
netflix89-159 kr14 dagar➕ Det är "Netflix", en klass för sig
➕ Bra appar och bild/ljud kvalité
➕ Oftast bra och mycket nytt innehåll
➖ Inte så mycket "Svenska klassiker"
Mycket innehåll i 4K, HDR och med högupplöst ljudJa1-4 stJa, och ofta dubbade filmer för barnNejJaJaJaJa5/5Prova gratis
disneyplus89 kr-➕ Mycket bra utbud av klassiker
➕ Marvel, Star Wars, mm
➕ Mycket bra bild och ljudkvalité
➕ Nu med kanalen Stars
➕ 890 kr för årsabonnemang
➖ Inte lika mycket innehåll som Netflix
HD-UHD, visst innehåll i Dolby Vision och Dolby AtmosJa4 stJaNejJaJaJaJa4.0/5Prova gratis
cmore109-399 kr14 dagar (ej sport)➕TV4 reklamfritt
➕Mogen tjänst som fungerar mycket bra
➕Mycket bra utbud på svensk underhållning
➕Hela SF Kids innehåll
➖Inte lika mycket nya Hollywood filmer
➖ Inte appar till alla smart-tvs
1080P, SteroJa1-2 beroende på abonnemangJaSHL, Serie A, La Liga, Uefa Nations League, PGA-touren i golf, NBA, Speedway och MLSJaJaJa, mycket gamla Svenska klassikerJa4.5/5Prova gratis
viaplay129-449 kr14 dagar➕ Bra utbud av aktuella serier
➕ Mycket innehåll på Svenska
1080P och lite i 4KJa4 stJaPremier League, Champions League, NFL, NHL, MLBJaJaJaJa4.5/5Prova gratis
amazonprime65 kr30 dagar➕ Billigast
➖ Inte lika bra utbud
HD-UHD, men generellt lägre kvalité än övriga tjänsterJa3 stIbland men väldigt sällanNejJa (oftast utan Svensk dubbning)JaJaJa3.5/5Prova gratis
appletvplus59 kr7 dagar

➕ Ted Lasso
➕ Kvalité över kvantitet 
➕ Bra bild och ljud
➕ Nytt innehåll varje månad
➖ Mycket mindre utbud än konkurrenterna

HD-UHD, visst innehåll i Dolby Vision och Dolby AtmosJa5 st (familjedelning)JaNejNejNejJaJa3.5/5Prova gratis
discoveryplus79-499 kr14 dagar (ej sport)➕Hela C More ingår i dyraste paketet
➕Mycket bra utbud på svensk underhållning
➖ Något röriga priser
➖ Appen fungerar något sämre än övriga
1080P, SteroNej2stJaSHL, Serie A, La Liga, Uefa Nations League, PGA-touren i golf, NBA, Speedway och MLSJaJaJa, mycket gamla Svenska klassikerJa3.5/5Prova gratis

Hur skiljer sig utbudet mellan tjänsterna?

Utbudet är alltid lite kinkigt att jämföra, inte minst eftersom alla streamingtjänster utvecklas konstant och utbudet förändras. Vi har ändå försökt ge oss på att undersöka utbudet hos våra fem vinnare något mer ingående.

Netflix

Det breda utbudet hos Netflix sträcker sig mellan vidderna äventyr och thrillers och har något av allt däremellan. Bland annat finns en hel del komedier och dramafilmer och familjeutbudet är riktigt bra.

I jämförelse med de andra streamingtjänsterna ligger Netflix högst vad gäller action och äventyr. Dessutom har Netflix ett förhållandevis stort familjeutbud.

C More

C Mores utbud är riktigt stort. Särskilt vad gäller komedier, drama och thrillers har de ett enormt övertag. Dessutom erbjuder de TV4 helt reklamfritt och har exklusiva rättigheter till både allsvenskan och SHL. Om du gillar svensk krim kan du glädjas åt att C More har ett otroligt stort utbud av denna typ.

HBO Max

HBO Max satsar aggressivt på att ta tillbaka sin position som ledande leverantör av premium-tv innehåll. Det betyder att allt gammal från HBO finns i kombination med nya serier och filmer.†

Viaplay

Viaplay är tjänsten som briljerar vad gäller sport. Dessutom har de ett rejält utbud av dramafilmer, komedier och äventyrsfilmer och har ett riktigt bra familjeutbud.

I jämförelse med de andra streamingtjänsterna är det just sport- och familjeutbudet som får Viaplay att glänsa. De har det tveklöst största utbudet av barn- och familjefilmer. Men även dramakategorin är förhållandevis stadig.

Amazon Prime Video

Till skillnad från de andra tjänsterna har Amazon Prime Video ett mindre utbud vad gäller både filmer och serier. Samtidigt har Amazon Prime Video ett brett utbud av olika genres, vilket delvis väger upp för att kvantiteten är så pass liten.

Genres som sticker ut lite extra för Amazon Prime Video är action, äventyr och kriminalserier.

Disney Plus

Disney är det nya tillskottet i Sverige med en streamingtjänst som bygger på Disneys enorma katalog av innehåll. Appen känns enormt mogen och välfungerande trots att de inte funnits så länge varken i Sverige eller på andra marknader. Det är lätt att hitta och bli inspirerad av innehåll.

Att Disney kan stoltsera med allt från Star Wars och Marvel samt alla gamla klassiker gör inte saken sämre.

Mycket av innehållet finns också i 4K HDR med bra ljud och väljer du att starta ett årsabbonemang kostar det endast 890 kr.

Läs mer på Disney Plus.

Apple TV+

Apple är kända för att gå sin egen väg och deras intåg in i streamingvärlden är inget undantag. Efter en långsam lansering där i princip de flesta som använde tjänsten fick första året gratis börjar nu Apple mogna som tjänst. Dvs vi vet vad vi kan förvänta oss när det kommer till utbud. Utbudet är väldigt skralt i jämförelse med övriga aktörer eftersom Apple enbart har material som de själva producerat. Inget bibliotek av gamla filmer och tv-serier i streamingtjänsten. Dock går det utmärkt att köpa/hyra filmer via Apple som komplement till deras eget utbud.

Under de första 18 månaderna har dock Apple fått ihop några riktigt bra filmer och serier. Framförallt den mångfaldigt Emmybelönade tv-serien Ted Lasso som är magiskt bra. De har även två orginalfilmer med Tom Hanks som både ligger på över 7.0 på IMDB.

Du hittar inte mycket innehåll men det du hittar på Apple TV+ hittar du garanterat ingen annanstans.

Vad vi har tittat på när vi testat streamingtjänsterna

Streamingtjänster utan användarvänlighet är som kaffe utan grädde. Därför har det naturligtvis varit extra viktigt för oss att titta på just användarvänligheten. Hur bra fungerar tjänsten på olika plattformar? Hur väl är den anpassad för olika målgrupper? Finns det en begränsning av material för barn (så att de inte snubblar in på Kill Bill II i tron om att det är Winx Club)? Och så vidare.

Andra saker som har varit viktiga för oss är

 • utbud (bredd och kvalitet)
 • utbudets tillgänglighet
 • prenumerationsalternativ och priser
 • funktionalitet
 • bild och ljudkvalité

Bästa streamingtjänster 2022

Från vårt första test av streamingtjänster för många år sedan har det hänt mycket. Både tekniskt så fungerar alla appar bra eller mycket bra numera. Bildkvalité och ljud hos de internationella streamingtjänsterna är i toppklass (4K, Dolby Vision/HDR, Dolby Atmos). Utbudet är enormt och mängden bra filmer och serier som släpps varje månad är mer än tillräckligt. Men om man 2022 bara vill välja en streamingtjänst är det svårare, läs vår genomgång nedan för att få en känsla vad som passar dig bäst. Har du lyxen att välja flera så för all del då blir det enklare att sätta ihop ett ”paket” av tjänster.

HBO Max – Det nya nya till superpris

HBO Max är en nylansering för 2021 med det bästa från HBO Nordic och mängder med internationellt innehåll. Nya bioaktuella filmer så som Dune mfl finns snabbt att tillgå i appen.

Specifikationer av HBO Max

Max antal enheter5 st
Max antal enheter att streama samtidigt3 st
Ladda ner film offlineJa
Utbud för barnJa
Svenska undertexterJa
Prova på-periodNej
LänkHBO Max

Utbud

Även om utbudet i sig inte är det bredaste är HBO kända för sina egenproducerade, högkvalitativa serier, såsom Game of Thrones, Fargo, Sucession. Det är också dessa som syns på förstasidan och som HBO själva väljer att lyfta fram.

Vad gäller att ta in material som de inte producerat själva är HBO Max betydligt bättre än gamla HBO Nordic. Nu finns mängder av nya filmer och serier som du annars hade behövt gå på bio för att se.

Det finns även ett utbud för barn som ligger på den barnanpassade sidan. Men detta utbud slår inte Netflix och är, precis som filmutbudet, snarare äldre, kritikerrosade alternativ än det senaste urvalet.

De 50 populäraste filmerna/serierna – bäst just nu på HBO Max

Uppdateras dagligen baserat på populäritet på IMDB. Listan inkluderar även kommande titlar.

BildFilm/SerieIMDB BetygMetascoreÅrLängd
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BN2FjNmEyNWMtYzM0ZS00NjIyLTg5YzYtYThlMGVjNzE1OGViXkEyXkFqcGdeQXVyMTkxNjUyNQ@@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgDune8.274(2021)155 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BZDE0ODVlYjktNjJiMC00ODk4LWIwNTktMWRhZmZiOGFhYmUwXkEyXkFqcGdeQXVyMTkxNjUyNQ@@._V1_UY98_CR5,0,67,98_AL_.jpgSuccession8.7(2018– )60 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BYTRiNDQwYzAtMzVlZS00NTI5LWJjYjUtMzkwNTUzMWMxZTllXkEyXkFqcGdeQXVyNDIzMzcwNjc@._V1_UY98_CR2,0,67,98_AL_.jpgGame of Thrones9.2(2011–2019)57 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BYTcyNmY4ZGEtYmE4Zi00ZDViLTlmYzMtMmQ4ZTM4OWNmZjQxXkEyXkFqcGdeQXVyMTkxNjUyNQ@@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgKing Richard7.671(2021)144 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BZWJhYjFmZDEtNTVlYy00NGExLWJhZWItNTAxODY5YTc3MDFmXkEyXkFqcGdeQXVyMTkxNjUyNQ@@._V1_UY98_CR1,0,67,98_AL_.jpgDoctor Who8.6(2005– )45 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BZGJjYzhjYTYtMDBjYy00OWU1LTg5OTYtNmYwOTZmZjE3ZDdhXkEyXkFqcGdeQXVyNTAyODkwOQ@@._V1_UY98_CR1,0,67,98_AL_.jpgThe Sopranos9.2(1999–2007)55 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMzE3ZDA4OWItOGY2ZC00MzVmLTk0Y2QtNzEzMjc5YWI5ZWFiXkEyXkFqcGdeQXVyMTEyMjM2NDc2._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgCurb Your Enthusiasm8.7(2000– )28 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMTkzNjEzMDEzMF5BMl5BanBnXkFtZTgwMDI0MjE4MjE@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgPeaky Blinders8.8(2013– )60 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMDIzNzYwNTctZWY4Mi00YjQ2LWI5YWYtMzdmNDgwMGI4Yzk1XkEyXkFqcGdeQXVyMTkxNjUyNQ@@._V1_UY98_CR5,0,67,98_AL_.jpgThe Flash7.6(2014– )43 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BYjNmOWIyYTUtODcyOC00YzA5LWJhYzQtOGNhNmE4NjVlYjg0XkEyXkFqcGdeQXVyMTEyMjM2NDc2._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgThe Sex Lives of College Girls6.8(2021– )39 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BZDg3MGNhYjItZGU2Yi00MzU4LWE4NGUtYjA2OTVjNGUyMjE4XkEyXkFqcGdeQXVyNjg4NzAyOTA@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgYoung Sheldon7.5(2017– )30 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMGJkNDJlZWUtOGM1Ny00YjNkLThiM2QtY2ZjMzQxMTIxNWNmXkEyXkFqcGdeQXVyMDM2NDM2MQ@@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgThe Matrix Resurrections(2021)148 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNDVkYjU0MzctMWRmZi00NTkxLTgwZWEtOWVhYjZlYjllYmU4XkEyXkFqcGdeQXVyNTA4NzY1MzY@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgFriends8.8(1994–2004)22 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNGM3YzdlOWYtNjViZS00MTE2LWE1MWUtZmE2ZTcxZjcyMmU3XkEyXkFqcGdeQXVyODEyMTI1MjA@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgThe Suicide Squad7.372(2021)132 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNzRmZWJhNjUtY2ZkYy00N2MyLWJmNTktOTAwY2VkODVmOGY3XkEyXkFqcGdeQXVyMTkxNjUyNQ@@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgSupernatural8.4(2005–2020)44 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BY2FmZTY5YTktOWRlYy00NmIyLWE0ZmQtZDg2YjlmMzczZDZiXkEyXkFqcGdeQXVyNjg4NzAyOTA@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgThe Big Bang Theory8.1(2007–2019)22 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNjQ3NWNlNmQtMTE5ZS00MDdmLTlkZjUtZTBlM2UxMGFiMTU3XkEyXkFqcGdeQXVyNjUwNzk3NDc@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgHarry Potter and the Sorcerer's Stone7.665(2001)152 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BZDgxNjQ2MjMtMjk2Yi00M2Q2LWI0ZDktOGM1NWI5YWUzMjk4XkEyXkFqcGdeQXVyOTA3MTMyOTk@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgShameless8.5(2011–2021)46 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMDFkYTc0MGEtZmNhMC00ZDIzLWFmNTEtODM1ZmRlYWMwMWFmXkEyXkFqcGdeQXVyMTMxODk2OTU@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgThe Shawshank Redemption9.380(1994)142 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMzFkM2YwOTQtYzk2Mi00N2VlLWE3NTItN2YwNDg1YmY0ZDNmXkEyXkFqcGdeQXVyMTMxODk2OTU@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgHome Alone7.663(1990)103 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BZWMxZWMxOTktYjU1Yi00ZmQyLTk0NzctYmM0MmU1YmYwZjc5XkEyXkFqcGdeQXVyMDM2NDM2MQ@@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgDoom Patrol7.9(2019– )60 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNTllYzFhMjAtZjExNS00MjM4LWE5YmMtOGFiZGRlOTU5YzJiXkEyXkFqcGdeQXVyNDIzMzcwNjc@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgThe Wire9.3(2002–2008)59 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BN2Y4ODk2ZTQtMzFjOS00MzlhLWFhN2YtYzBiYmRmNzFhYjY0XkEyXkFqcGdeQXVyMTEyMjM2NDc2._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgLove Life7.5(2020– )35 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BZjRjOTFkOTktZWUzMi00YzMyLThkMmYtMjEwNmQyNzliYTNmXkEyXkFqcGdeQXVyNzQ1ODk3MTQ@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgRick and Morty9.2(2013– )23 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNDUxM2YwODYtYTNlMy00NzZjLWE0MzktYWNhY2MxNWJlMmRlXkEyXkFqcGdeQXVyMTEyMjM2NDc2._V1_UY98_CR5,0,67,98_AL_.jpgDC's Legends of Tomorrow6.8(2016– )42 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMDI5ZWJhOWItYTlhOC00YWNhLTlkNzctNDU5YTI1M2E1MWZhXkEyXkFqcGdeQXVyNTIzOTk5ODM@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgCasino Royale880(2006)144 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BZjdkOTU3MDktN2IxOS00OGEyLWFmMjktY2FiMmZkNWIyODZiXkEyXkFqcGdeQXVyMTMxODk2OTU@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgInterstellar8.674(2014)169 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BODQ3MmFkZjQtZDVlYi00NTA3LWE2YTMtZmM5NzNkZGE5ZTdjXkEyXkFqcGdeQXVyMTA1OTAyOTI@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgSupergirl6.2(2015–2021)43 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMTUwMGM2ZmYtZGEyZC00OWQyLWI2Y2QtMTdjYzMxZGJmNjhjXkEyXkFqcGdeQXVyNjU2ODM5MjU@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgTrue Detective8.9(2014–2019)55 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNzA1Njg4NzYxOV5BMl5BanBnXkFtZTgwODk5NjU3MzI@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgBlade Runner 2049881(2017)164 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMjA2ZTIxYjktMWUwMi00MDU5LTlmMDYtMTI4ODc1MDY4YzNjXkEyXkFqcGdeQXVyMTkxNjUyNQ@@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgTitans7.6(I) (2018– )45 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BY2E4Njk4N2UtZWFhOS00NzczLWFmNDgtMzdhMjFlNTZjMmVhL2ltYWdlL2ltYWdlXkEyXkFqcGdeQXVyMTQxNzMzNDI@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgThe Outsiders7.145(1983)91 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMDdmZGU3NDQtY2E5My00ZTliLWIzOTUtMTY4ZGI1YjdiNjk3XkEyXkFqcGdeQXVyNTA4NzY1MzY@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgTitanic7.875(1997)194 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNzQzOTk3OTAtNDQ0Zi00ZTVkLWI0MTEtMDllZjNkYzNjNTc4L2ltYWdlXkEyXkFqcGdeQXVyNjU0OTQ0OTY@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgThe Matrix8.773(1999)136 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMTY4NjQ5NDc0Nl5BMl5BanBnXkFtZTYwNjk5NDM3._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgLove Actually7.655(2003)135 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNGVjNWI4ZGUtNzE0MS00YTJmLWE0ZDctN2ZiYTk2YmI3NTYyXkEyXkFqcGdeQXVyMTkxNjUyNQ@@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgJoker8.459(2019)122 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMGZkMWQ2MzMtYTkxYS00OThmLWI0ZTQtNmY0ZTkyY2E4MjliXkEyXkFqcGdeQXVyMTQxNzMzNDI@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgChristmas Vacation7.649(1989)97 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BOWY1YjY1MWUtYWY5Yi00YTM4LTkyM2UtMDQ3NmFiYTkyYjlkXkEyXkFqcGdeQXVyMDM2NDM2MQ@@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgThe White Lotus7.6(2021–2022)353 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMTMxNTMwODM0NF5BMl5BanBnXkFtZTcwODAyMTk2Mw@@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgThe Dark Knight984(2008)152 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BYmQzNmY3YzItOTE3OC00NGZjLTkwZDYtOWVmM2QyMzhiYTgwXkEyXkFqcGdeQXVyMTkxNjUyNQ@@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgThe Many Saints of Newark6.360(2021)120 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BN2EyZjM3NzUtNWUzMi00MTgxLWI0NTctMzY4M2VlOTdjZWRiXkEyXkFqcGdeQXVyNDUzOTQ5MjY@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgThe Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring8.892(2001)178 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMDMzZDkyNzEtYTY5Ni00NzlhLWI4MzUtY2UzNjNmMjI1YzIzXkEyXkFqcGdeQXVyMDM2NDM2MQ@@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgEuphoria8.4(2019– )55 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMTI3ODc2ODc0M15BMl5BanBnXkFtZTYwMjgzNjc3._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgBand of Brothers9.4(2001)594 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNGEyNDRjM2QtY2VlYy00OWRhLWI4N2UtZTM4NDc0MGM0YzBkXkEyXkFqcGdeQXVyNjk1Njg5NTA@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgSex and the City7.2(1998–2004)30 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BYTc0NWIwOTYtNzEwYi00YmUyLTlmYWYtYjJiZjRjN2RjMjAxXkEyXkFqcGdeQXVyMTEyMjM2NDc2._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgMalignant6.351(I) (2021)111 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BZGQ2YmMxZmEtYjI5OS00NzlkLTlkNTEtYWMyMzkyMzc2MDU5XkEyXkFqcGdeQXVyMzQ2MDI5NjU@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgChernobyl9.4(2019)330 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMWY3NTljMjEtYzRiMi00NWM2LTkzNjItZTVmZjE0MTdjMjJhL2ltYWdlL2ltYWdlXkEyXkFqcGdeQXVyNTQ4NTc5OTU@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgSherlock9.1(2010–2017)88 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BYzg0NGM2NjAtNmIxOC00MDJmLTg5ZmYtYzM0MTE4NWE2NzlhXkEyXkFqcGdeQXVyMTA4NjE0NjEy._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgTenet7.469(2020)150 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMGVmMWNiMDktYjQ0Mi00MWIxLTk0N2UtN2ZlYTdkN2IzNDNlXkEyXkFqcGdeQXVyODE5NzE3OTE@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgHarry Potter and the Deathly Hallows: Part 28.185(2011)130 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BOGE2YWUzMDItNTg2Ny00NTUzLTlmZGYtNWMyNzVjMjQ3MThkXkEyXkFqcGdeQXVyNTA4NzY1MzY@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgSouth Park8.7(1997– )22 min

Prenumeration och priser

Pris89 kr /mån eller 699 kr / år

HBO Max har endast ett abonnemang som ligger på 89 kronor i månaden eller 699 kr / år. I denna prenumeration ingår att ha fem enheter registrerade till samma konto. Dessutom kan du streama samtidigt på tre av dem åt gången, utan extra kostnad. Enheterna kan du avregistrera och byta ut till nya enheter hur du vill under prenumerationstiden.

Användning och funktionalitet

En hel del kritik har riktats mot HBO Nordic, och det med rätta. Mycket av de gamla problemen med HBO Nordic är borta nu då det är en helt ny plattform/produkt som släppts. Det betyder att den del innehåll nu finns i 4K med hög bitrate i en helt ny app. HBO Max har under en period funnits i USA så de värsta barnsjukdomarna är borta. I vårt test upplever inga som helst problem med kvalitén eller stabiliteten.

Sammanfattning av HBO Max

Plus
Högkvalitativa (egenproducerade) serier
Billigt
Minus
Inget

Ta mig till tjänsten HBO Max

Disney+ – Nya och gamla favoriter

Disney+ är den näst största av de amerikanska streamingtjänsterna, Netflix är störst. De lanserades i November 2019 och efter knappt ett år hade de 60 miljoner prenumeranter och det är lätt att förstå varför. Disney har en enorm och unik katalog av filmer och serier med innehåll så som allt från Marvel, Star Wars, Disney, Pixar, Star, National Geographic mm.

Förutom gamla favoriter så satsar Disney stort på att få ut storfilmer snabbt på tjänsten. Ibland kostar dessa extra om de finns på Disney+ samtidigt som på bio. Men i de allra flesta fall är detta verkligen en all-inclusive tjänst för filmälskaren.

Specifikationer av Disney+

Max antal enheter– st
Max antal enheter att streama samtidigt4 st
Ladda ner film offlineJa
Utbud för barnJa
Svenska undertexterJa
Prova på-period-, 89kr/månad eller 890kr per år
LänkDisney+

Utbud

Som vi redan varit inne på så är utbudet mycket bra, både för vuxna, tonåringar och barn. Förutom allt det uppenbara så finns även mycket bra exklusiva dramaserier så som Dopesick (8.8/10) och Only Murders in the Building (8.2/10).

Enkelt och tydligt gränssnitt.

De 50 populäraste filmerna/serierna – bäst just nu på Disney+

Uppdateras dagligen baserat på populäritet på IMDB. Listan inkluderar även kommande titlar.

BildFilm/SerieIMDB BetygMetascoreÅrLängd
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMDUzNWJhZWQtYzU3Zi00M2NjLThjZjEtMTRmMjRmNzBmMWI2XkEyXkFqcGdeQXVyODIyOTEyMzY@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgSpider-Man: No Way Home(2021)
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNTliYjlkNDQtMjFlNS00NjgzLWFmMWEtYmM2Mzc2Zjg3ZjEyXkEyXkFqcGdeQXVyMTkxNjUyNQ@@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgShang-Chi and the Legend of the Ten Rings7.671(2021)132 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMTExZmVjY2ItYTAzYi00MDdlLWFlOWItNTJhMDRjMzQ5ZGY0XkEyXkFqcGdeQXVyODIyOTEyMzY@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgEternals6.852(2021)156 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BZTc5NmU1YWUtMzgxNC00YmVmLTk1MDYtNjlkNjQwZGVjMTIzXkEyXkFqcGdeQXVyMDM2NDM2MQ@@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgDopesick8.8(2021)120 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNDE1MGRlNTQtZjc4ZC00MTI0LWEwY2MtODk1YTM2NmFmYTNmXkEyXkFqcGdeQXVyODk4OTc3MTY@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgJungle Cruise6.650(2021)127 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMDlkMzZiM2EtZDMxZC00ZWUwLTliMDMtMGMzMzE3NTEzMThiXkEyXkFqcGdeQXVyMTEzMTI1Mjk3._V1_UY98_CR5,0,67,98_AL_.jpgHome Sweet Home Alone3.5(2021)93 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BYTc3ZTAwYTgtMmM4ZS00MDRiLWI2Y2EtYmRiZmE0YjkzMGY1XkEyXkFqcGdeQXVyMDA4NzMyOA@@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgVenom: Let There Be Carnage6.248(2021)97 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BODA2Mjk0N2MtNGY0Mi00ZWFjLTkxODEtZDFjNDg4ZDliMGVmXkEyXkFqcGdeQXVyMzAzNTY3MDM@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgGrey's Anatomy7.5(2005– )41 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BZmU5NTcwNjktODIwMi00ZmZkLTk4ZWUtYzVjZWQ5ZTZjN2RlXkEyXkFqcGdeQXVyMTkxNjUyNQ@@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgThe Walking Dead8.2(2010–2022)44 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BOTY2NzFjODctOWUzMC00MGZhLTlhNjMtM2Y2ODBiNGY1ZWRiXkEyXkFqcGdeQXVyMDM2NDM2MQ@@._V1_UY98_CR0,0,67,98_AL_.jpgFree Guy7.262(2021)115 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMWFhOGI5ZmQtNjA1My00NWExLTg1MDktYThkYWI3ZTc4ZDYzXkEyXkFqcGdeQXVyMTEyMjM2NDc2._V1_UY98_CR0,0,67,98_AL_.jpgAmerican Horror Story8(2011– )60 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BZmM4OThjMmEtYWY3NC00OTMzLWIyOTYtM2FkZWE2MzkwZGNlXkEyXkFqcGdeQXVyNzk5NDk3MjQ@._V1_UY98_CR5,0,67,98_AL_.jpgChucky7.5(2021– )42 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNmQ1MGQ2NjItNzVmOC00MmIwLWJjZTUtNGFlMmNjYWE2NjNkXkEyXkFqcGdeQXVyNjY1MTg4Mzc@._V1_UY98_CR5,0,67,98_AL_.jpgHawkeye(2021)60 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNjRmNDI5MjMtMmFhZi00YzcwLWI4ZGItMGI2MjI0N2Q3YmIwXkEyXkFqcGdeQXVyMTkxNjUyNQ@@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgBlack Widow6.767(2021)134 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BZDhlMzY0ZGItZTcyNS00ZTAxLWIyMmYtZGQ2ODg5OWZiYmJkXkEyXkFqcGdeQXVyODkzNTgxMDg@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgThe Mandalorian8.8(2019– )40 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMjM2NjU0ODU0NF5BMl5BanBnXkFtZTgwMDAwMzg5NjE@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgCastle8.1(2009–2016)43 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNGE2ZmFkZTYtNjRiOS00ZjE3LThjOWMtZTViZjRmNDFjNTQwXkEyXkFqcGdeQXVyNjg4NzAyOTA@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgCriminal Minds8.1(2005–2020)42 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BYzZhZWVkNzYtZjZmOS00MTE1LWFkZTQtYzViYWU0MDU3MDIxXkEyXkFqcGdeQXVyMTkxNjUyNQ@@._V1_UY98_CR6,0,67,98_AL_.jpgWhat We Do in the Shadows8.6(2016– )30 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BODAzZjI5NGItNGNlYS00NWU1LTgwNjUtOGQwNWJiMWQwMDg1XkEyXkFqcGdeQXVyMTkxNjUyNQ@@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgOnly Murders in the Building8.2(2021– )30 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMjA3ODMxMzM5NF5BMl5BanBnXkFtZTgwMDM1NjU0OTE@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgBones7.8(2005–2017)40 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMzNiMmNmZWQtMTJlMS00NWIyLTlhNmEtNmI3M2Q1YjczMGI4XkEyXkFqcGdeQXVyNjEwNTM2Mzc@._V1_UY98_CR5,0,67,98_AL_.jpg9-1-20017.8(2018– )43 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMzFkM2YwOTQtYzk2Mi00N2VlLWE3NTItN2YwNDg1YmY0ZDNmXkEyXkFqcGdeQXVyMTMxODk2OTU@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgHome Alone7.663(1990)103 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BOTExNGZkMWMtMmIwZC00YjA3LTgwM2ItZjQ2YmZkMzQ1YWZkXkEyXkFqcGdeQXVyMzQ2MDI5NjU@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgIt's Always Sunny in Philadelphia8.8(2005– )22 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BZTBjY2EwYjQtYjA3MC00YmJhLWI5NzktZjJlNjEyMDQwN2Y5XkEyXkFqcGdeQXVyMTkxNjUyNQ@@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgBig Sky6.8(2020– )60 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNzRhNWIxYTEtYjc2NS00YWFlLWFhOGEtMDZiMWM1M2RkNDkyXkEyXkFqcGdeQXVyNjc0MjkzNjc@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgModern Family8.4(2009–2020)22 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BYjFkMTlkYWUtZWFhNy00M2FmLThiOTYtYTRiYjVlZWYxNmJkXkEyXkFqcGdeQXVyNTAyODkwOQ@@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgThe Simpsons8.6(1989– )22 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNjE5NzA4ZDctOTJkZi00NzM0LTkwOTYtMDI4MmNkMzIxODhkXkEyXkFqcGdeQXVyNjY1MTg4Mzc@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgEncanto(2021)99 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BZDEyN2NhMjgtMjdhNi00MmNlLWE5YTgtZGE4MzNjMTRlMGEwXkEyXkFqcGdeQXVyNDUyOTg3Njg@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgSpider-Man7.373(2002)121 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNTkwOTE1ZDYtODQ3Yy00YTYwLTg0YWQtYmVkNmFjNGZlYmRiXkEyXkFqcGdeQXVyNTc4MjczMTM@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgLoki8.3(2021– )
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BYTc1MmE1NGYtMzFlYS00YTNmLThjNmEtMjQ5NzY4NmJkZTIwXkEyXkFqcGdeQXVyODkxMzcxOTY@._V1_UY98_CR5,0,67,98_AL_.jpgThe Resident7.7(2018– )60 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMjExZTg0ZDMtZWY1Yy00NTI0LTliMDctMmQ3ZWEyYjQ2MmZiXkEyXkFqcGdeQXVyNzEzNjU1NDg@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgBaymax!(2022– )
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNjg1MDQ5MjQ2N15BMl5BanBnXkFtZTYwNjI5NjA3._V1_UY98_CR3,0,67,98_AL_.jpgHow I Met Your Mother8.3(2005–2014)22 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNDMwZDA1ZDgtOWUyMi00NDBlLTkxODktYWNiODExZTQzMjU5XkEyXkFqcGdeQXVyODk4OTc3MTY@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgHit-Monkey8.1(2021– )22 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BOGYwYTA5M2QtMTk3Zi00ZjdjLWFkNDUtYzg4MjM0ZGI0MGU1XkEyXkFqcGdeQXVyODIyOTEyMzY@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgWhat If...?7.5(2021– )
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMTc5MDE2ODcwNV5BMl5BanBnXkFtZTgwMzI2NzQ2NzM@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgAvengers: Endgame8.478(2019)181 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BOWY2NDE2NjktNTZkMi00MDNlLTliZTctYzY5OGJkMjYxOTI4XkEyXkFqcGdeQXVyMTkxNjUyNQ@@._V1_UY98_CR5,0,67,98_AL_.jpgStation 196.8(2018– )60 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNTk4ODQ1MzgzNl5BMl5BanBnXkFtZTgwMTMyMzM4MTI@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgSpider-Man: Homecoming7.473(2017)133 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BOWI5YTUxOWEtZmRiZS00ZmQxLWE2NzctYTRiODA2NzE1ZjczXkEyXkFqcGdeQXVyMDM2NDM2MQ@@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgCruella7.459(2021)134 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMTEyODg2NzkwMDBeQTJeQWpwZ15BbWU4MDQwODI3MzIx._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgSons of Anarchy8.5(2008–2014)45 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNzhlY2E5NDUtYjJjYy00ODg3LWFkZWQtYTVmMzU4ZWZmOWJkXkEyXkFqcGdeQXVyNTA4NzY1MzY@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgLost8.3(2004–2010)44 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMGZlNTY1ZWUtYTMzNC00ZjUyLWE0MjQtMTMxN2E3ODYxMWVmXkEyXkFqcGdeQXVyMDM2NDM2MQ@@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgSpider-Man: Far from Home7.469(2019)129 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNzNhZGNiZmUtZWJlNi00OTBlLWJhN2MtYzA4MmM2OTAyYjQ5XkEyXkFqcGdeQXVyODkzNTgxMDg@._V1_UY98_CR15,0,67,98_AL_.jpgShe-Hulk(2022– )
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BZjllZjE1MWEtYTJhZC00MWIyLTliMjEtYzM3ODc4YzQ2MjFlXkEyXkFqcGdeQXVyODIyOTEyMzY@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgThe Book of Boba Fett(2021– )
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMDdmZGU3NDQtY2E5My00ZTliLWIzOTUtMTY4ZGI1YjdiNjk3XkEyXkFqcGdeQXVyNTA4NzY1MzY@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgTitanic7.875(1997)194 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMjA0MDc1NTk0Ml5BMl5BanBnXkFtZTgwMTk2ODA5NDM@._V1_UY98_CR5,0,67,98_AL_.jpgNew Girl7.7(2011–2018)22 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BODEwZjEzMjAtNjQxMy00Yjc4LWFlMDAtYjhjZTAxNDU3OTg3XkEyXkFqcGdeQXVyOTM2NTM4MjA@._V1_UY98_CR3,0,67,98_AL_.jpgFamily Guy8.1(1999– )22 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMjE4NDQ2Mjc0OF5BMl5BanBnXkFtZTcwNzQ2NDE1MQ@@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgEnchanted775(2007)107 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMjMyOTM4MDMxNV5BMl5BanBnXkFtZTcwNjIyNzExOA@@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgThe Amazing Spider-Man6.966(2012)136 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNzAwNzUzNjY4MV5BMl5BanBnXkFtZTgwMTQ5MzM0NjM@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgVenom6.735(2018)112 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BZTg0NjNiNTQtYjhlYi00YzUxLWJhZTEtMWMzNjg1OGZkZmZjXkEyXkFqcGdeQXVyNTE1NjY5Mg@@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgMoon Knight(2022– )

Prenumeration och priser

Pris89 kr /mån

Disney+ har endast ett abonnemang som ligger på 89 kronor i månaden eller 890kr per år. I denna prenumeration ingår att ha fem enheter registrerade till samma konto. Dessutom kan du streama samtidigt på fyra av dem åt gången, utan extra kostnad.

Användning och funktionalitet

Appen finns till i princip alla plattformar du kan tänka dig och fungerar felfritt i våra tester. Det finns föräldrarkontroll så du enkelt kan begränsa innehållet vid behov. En stor del av Disneys katalog finns i 4K HDR med Dolby Atmos ljud. Några av filmerna finns nu även i ”Imax-format” dvs mer likt de bildformatet man har på en vanlig tv.

Sammanfattning av Disney+

Plus
Högkvalitativa (egenproducerade) serier och filmer
Billigt
Minus
Inget

Ta mig till tjänsten: Disney Plus

Apple TV+ – Smalt men bra

Apple TV+

Apple är kända för att gå sin egen väg och deras intåg in i streamingvärlden är inget undantag. Efter en långsam lansering där i princip de flesta som använde tjänsten fick första året gratis börjar nu Apple mogna som tjänst. Dvs vi vet vad vi kan förvänta oss när det kommer till utbud. Utbudet är väldigt skralt i jämförelse med övriga aktörer eftersom Apple enbart har material som de själva producerat. Inget bibliotek av gamla filmer och tv-serier i streamingtjänsten. Dock går det utmärkt att köpa/hyra filmer via Apple som komplement till deras eget utbud. Något som integrerar utmärkt.

Förutom tv+ tjänsten så är själva Apple TV appen utmärkt att koppla ihop alla streamingtjänsterna på ett ställe. Du kan via den enkelt bokmärka en film på Disney, SVT, HBO etc och få upp dem på ett ställe, inne i Apple TV appen.

Specifikationer av tv+

Max antal enheter– st
Max antal enheter att streama samtidigt5 st
Ladda ner film offlineJa
Utbud för barnNjae
Svenska undertexterJa
Prova på-period7 dagar, 99kr/månad (dec 2023)
LänkTV+

Utbud

Utbudet är svagt när det kommer till kvantiet jämfört med övriga tjänster. Apple satsar enbart på egenproduktion av filmer och serier och har hitintills satsat på kända skådespelare och regissörer. Några serier som sticker ut är Ted Lasso (flerfaldigt Emmy-belönad 2021), For All Mankind med Joel Kinnaman, Foundation, Invasion, The Morning Show, Finch, Greyhound mfl.

Utöver detta går det enkelt att hyra/köpa filmer till ett vettigt pris.

Enkelt och tydligt gränssnitt.

Prenumeration och priser

Pris99 kr /mån

tv+ har endast ett abonnemang som ligger på 59 kronor i månaden I denna prenumeration ingår att ha fem enheter registrerade till samma konto.

Användning och funktionalitet

Appen finns till i princip alla plattformar du kan tänka dig och fungerar felfritt i våra tester. En stor del av tv+ katalog finns i 4K HDR med Dolby Atmos ljud.

Sammanfattning av tv+

Plus
Högkvalitativa (egenproducerade) serier och filmer
Billigt
Minus
Inget

Ta mig till tjänsten: TV+

Netflix – Flexibel och pålitlig

Den användarvänliga streamingtjänsten Netflix toppar de flesta listor och har höga betyg vad gäller både det breda utbudet och tjänstens funktionalitet. Utan att för den delen vara den perfekta tjänsten är den utan tvekan den tjänst som gjort bäst ifrån sig i streamingtjänster-test.

Specifikationer av Netflix

Max antal enheterObegränsat
Max antal enheter att streama samtidigtMax 4, beror på abonnemang
Ladda ner film offlineJa
Utbud för barnJa
Svenska undertexterJa
Prova på-period30 dagar
LänkNetflix

Utbud

Netflix skjuter högt såväl som lågt vad gäller filmer. Allt från kritikerrosade Hjärtan i Atlantis till omtalade och risade Sharknado 5 (för att inte tala om Sharknado 4, 3, 2, 1…). Men utbudet är överlag brett och täcker de flesta stora kategorier av filmer och serier: spänning, kritikerrosat, komedier, thrillers, fantasy, sci-fi, osv.

De 50 populäraste filmerna/serierna – bäst just nu på Netflix

Uppdateras dagligen baserat på populäritet på IMDB. Listan inkluderar även kommande filmer och serier

BildFilm/serieIMDB BetygMetascoreÅrLängd
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BZmRjODgyMzEtMzIxYS00OWY2LTk4YjUtMGMzZjMzMTZiN2Q0XkEyXkFqcGdeQXVyMTkxNjUyNQ@@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgRed Notice6.439(2021)118 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BYmU5OWM5ZTAtNjUzOC00NmUyLTgyOWMtMjlkNjdlMDAzMzU1XkEyXkFqcGdeQXVyMDM2NDM2MQ@@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgArcane9.4(2021– )41 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BM2FiZmEzOGItODI3Ni00MDk2LWJhZWQtNGM2ODhlMWMzODZhXkEyXkFqcGdeQXVyMTEyMjM2NDc2._V1_UY98_CR5,0,67,98_AL_.jpgCowboy Bebop6.6(2021– )58 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMzkzOGFiY2EtZDcyZi00OWNhLThhNmYtYjQ3ODljMTM5ZDBkXkEyXkFqcGdeQXVyMTkxNjUyNQ@@._V1_UY98_CR5,0,67,98_AL_.jpgYou7.7(2018– )45 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNjZjNDE1NTYtYTgwZS00M2VmLWEyODktM2FlNjhiYTk3OGU2XkEyXkFqcGdeQXVyMTEyMjM2NDc2._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgDon't Look Up(2021)145 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BYjg4NGExN2EtZmMxYy00ZDEwLWJiZGEtOWRiN2RlMGE0OWE0XkEyXkFqcGdeQXVyNjY1MTg4Mzc@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgThe Harder They Fall6.668(2021)139 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BZjkzMmU5MjMtODllZS00OTA5LTk2ZTEtNjdhYjZhMDA5ZTRhXkEyXkFqcGdeQXVyOTA3MTMyOTk@._V1_UY98_CR2,0,67,98_AL_.jpgDexter8.6(2006–2013)53 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BODIwNDIxN2YtMWU3ZS00MjU5LWIxMzctNmY1NDg5NDgwYmM0XkEyXkFqcGdeQXVyMTkxNjUyNQ@@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgLove Hard6.342(2021)104 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BYWE3MDVkN2EtNjQ5MS00ZDQ4LTliNzYtMjc2YWMzMDEwMTA3XkEyXkFqcGdeQXVyMTEzMTI1Mjk3._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgSquid Game8.1(2021– )55 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BODc1NGMwNGQtNjlmMy00OGQ5LWJhNmItZTQyMTA4MjcyM2U1XkEyXkFqcGdeQXVyMjkwOTAyMDU@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgNarcos: Mexico8.4(2018–2021)50 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BZmMyMmE0M2UtN2E2MC00YzVmLTkwODgtOTVhYjVlOTBhY2RjXkEyXkFqcGdeQXVyODk4OTc3MTY@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgtick, tick...BOOM!7.8(2021)115 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BYjcyMmYwNzEtNTgxYS00ZDVkLTg0YzEtNmUzNmQ1NzM2MzMxXkEyXkFqcGdeQXVyMTEyMjM2NDc2._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgBig Mouth7.9(2017– )30 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BZjZjMzQ2ZmUtZWEyZC00NWJiLWFjM2UtMzhmYzZmZDcxMzllXkEyXkFqcGdeQXVyNTA4NzY1MzY@._V1_UY98_CR1,0,67,98_AL_.jpgSeinfeld8.8(1989–1998)22 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BZGRlODFlNTItZWFhZS00NjU5LTliNDUtNjUxMGJhMGZhYjFmXkEyXkFqcGdeQXVyMTEyMjM2NDc2._V1_UY98_CR5,0,67,98_AL_.jpgArmy of Thieves6.449(2021)127 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BN2ZmYjg1YmItNWQ4OC00YWM0LWE0ZDktYThjOTZiZjhhN2Q2XkEyXkFqcGdeQXVyNjgxNTQ3Mjk@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgStranger Things8.7(2016– )51 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BZjA5NTZiZDYtMzA2NS00MDE2LTk0Y2EtMThhOTk0OTEwNDdhXkEyXkFqcGdeQXVyMTAyMjQ3NzQ1._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgMaid8.5(2021)545 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNzU1ODk0ZWUtMzdkYS00YmI2LWI1NjItOTg0NjQxNGY5MmNlXkEyXkFqcGdeQXVyODk4OTc3MTY@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgHellbound6.9(2021– )150 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BODA2Mjk0N2MtNGY0Mi00ZWFjLTkxODEtZDFjNDg4ZDliMGVmXkEyXkFqcGdeQXVyMzAzNTY3MDM@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgGrey's Anatomy7.5(2005– )41 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BZmU5NTcwNjktODIwMi00ZmZkLTk4ZWUtYzVjZWQ5ZTZjN2RlXkEyXkFqcGdeQXVyMTkxNjUyNQ@@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgThe Walking Dead8.2(2010–2022)44 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNWVmZWQ5ZmItZjc2OC00MTFhLWI4OTEtNWY3MDg0OWY3YTJjXkEyXkFqcGdeQXVyMTEyMjM2NDc2._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgMidnight Mass7.7(2021)450 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNmYyNWNkNGYtYTgyZS00NTA5LTliMzgtZWU5NzRhOTkxMTYxXkEyXkFqcGdeQXVyMTEyMjM2NDc2._V1_UY98_CR5,0,67,98_AL_.jpgLocke & Key7.4(2020– )48 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNDFkZDI5ZGUtYTdkOC00YTFiLWJjNjMtNTQ3ZjIxMTY2ZjMyXkEyXkFqcGdeQXVyODUxOTU0OTg@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgThe Blacklist8(2013– )43 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BYTNhOTlmMDYtNWUyMi00Y2E0LThmYmItNGY4ZGI2ZDgwZmI3XkEyXkFqcGdeQXVyMTEyMjM2NDc2._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgPassing6.683(I) (2021)98 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMTkzNjEzMDEzMF5BMl5BanBnXkFtZTgwMDI0MjE4MjE@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgPeaky Blinders8.8(2013– )60 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BYjVlMjZhYzYtOGQxNC00OTQxLTk2NzEtMWFmMmNhODA4YjYzXkEyXkFqcGdeQXVyNjQ3MDgwNjY@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgNCIS7.7(2003– )60 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BODhmN2Q4ZjUtNzE5Ni00YWQxLThmYjYtM2NkNDEwNmFhMGY3XkEyXkFqcGdeQXVyMTEyMjM2NDc2._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgSex Education8.3(2019– )45 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMWFhOGI5ZmQtNjA1My00NWExLTg1MDktYThkYWI3ZTc4ZDYzXkEyXkFqcGdeQXVyMTEyMjM2NDc2._V1_UY98_CR0,0,67,98_AL_.jpgAmerican Horror Story8(2011– )60 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMjhiMzgxZTctNDc1Ni00OTIxLTlhMTYtZTA3ZWFkODRkNmE2XkEyXkFqcGdeQXVyNzkwMjQ5NzM@._V1_UY98_CR1,0,67,98_AL_.jpgBreaking Bad9.4(2008–2013)49 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BN2FiOWU4YzYtMzZiOS00MzcyLTlkOGEtOTgwZmEwMzAxMzA3XkEyXkFqcGdeQXVyMTkxNjUyNQ@@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgThe Witcher8.2(2019– )60 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BZGRhYjE2NWUtN2FkNy00NGI3LTkxYWMtMDk4Yjg5ZjI3MWI2XkEyXkFqcGdeQXVyMTEyMjM2NDc2._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgThe Power of the Dog6.890(2021)126 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMDIzNzYwNTctZWY4Mi00YjQ2LWI5YWYtMzdmNDgwMGI4Yzk1XkEyXkFqcGdeQXVyMTkxNjUyNQ@@._V1_UY98_CR5,0,67,98_AL_.jpgThe Flash7.6(2014– )43 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMjBkZDhkNzUtNDZhZS00ZDE1LWI1MjQtYjQ1OGM3Y2FiMmMwXkEyXkFqcGdeQXVyMTEyMjM2NDc2._V1_UY98_CR5,0,67,98_AL_.jpgThe Sinner7.9(2017–2021)45 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNjg1NTc2MDktZTU5Ni00OTZiLWIyNjQtN2FhNGY4MzAxNmZkXkEyXkFqcGdeQXVyMTkxNjUyNQ@@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgStar Trek: Discovery7.2(2017– )60 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMGExZjgzNzktNzUwYS00ZDgxLWFlMTktMzZhOWQxMGM0N2VkXkEyXkFqcGdeQXVyMTkxNjUyNQ@@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgAmerican Crime Story8.4(2016– )42 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BYzI5MjQ2NzEtN2JmOC00MjE2LWI2NjItYTNjNTJjMjBkOWZkXkEyXkFqcGdeQXVyMTMxODk2OTU@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgTiger King7.5(2020–2021)45 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNDVkYjU0MzctMWRmZi00NTkxLTgwZWEtOWVhYjZlYjllYmU4XkEyXkFqcGdeQXVyNTA4NzY1MzY@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgFriends8.8(1994–2004)22 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNzRmZWJhNjUtY2ZkYy00N2MyLWJmNTktOTAwY2VkODVmOGY3XkEyXkFqcGdeQXVyMTkxNjUyNQ@@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgSupernatural8.4(2005–2020)44 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BY2U1NmIwYzgtNjFkOS00YWUxLTg0YTMtZmE5NTA3YjRmY2NlXkEyXkFqcGdeQXVyNTA4NzY1MzY@._V1_UY98_CR1,0,67,98_AL_.jpgDownton Abbey8.7(2010–2015)58 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMzcyOTFiNDYtNDZlMC00NzkxLTk5MTItZWJmMzdmZDNiN2JkXkEyXkFqcGdeQXVyMTkxNjUyNQ@@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgRiverdale6.7(2017– )45 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMTViMDJlYzEtOTUxNi00ZTU5LWI5MTYtMGViNTQ4NTVkYTMyXkEyXkFqcGdeQXVyMzAzNTY3MDM@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgThe Good Doctor8.1(2017– )41 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNDJkYzY3MzMtMGFhYi00MmQ4LWJkNTgtZGNiZWZmMTMxNzdlXkEyXkFqcGdeQXVyMTEyMjM2NDc2._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgMoney Heist8.2(2017–2021)70 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNDJjMzc4NGYtZmFmNS00YWY3LThjMzQtYzJlNGFkZGRiOWI1XkEyXkFqcGdeQXVyMTkxNjUyNQ@@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgLucifer8.1(2016–2021)42 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BODk4ZjU0NDUtYjdlOS00OTljLTgwZTUtYjkyZjk1NzExZGIzXkEyXkFqcGdeQXVyMDM2NDM2MQ@@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgVikings8.5(2013–2020)44 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BZDVmMDljM2QtZDkzZC00ZDg2LWFiMGItZjNiNjliZjg2MGEzXkEyXkFqcGdeQXVyMjkwOTAyMDU@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgThe Expanse8.5(2015– )60 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BZDgxNjQ2MjMtMjk2Yi00M2Q2LWI0ZDktOGM1NWI5YWUzMjk4XkEyXkFqcGdeQXVyOTA3MTMyOTk@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgShameless8.5(2011–2021)46 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BYTM3YWVhMDMtNjczMy00NGEyLWJhZDctYjNhMTRkNDE0ZTI1XkEyXkFqcGdeQXVyMTkxNjUyNQ@@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgBlack Mirror8.8(2011– )60 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNGY0NzgzYzctYWQwMC00MzM2LThjNGMtZjFjMWUyNzg0ZmM0XkEyXkFqcGdeQXVyODk4OTc3MTY@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgArmy of the Dead5.857(2021)148 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BZmY0MzBlNjctNTRmNy00Njk3LWFjMzctMWQwZDAwMGJmY2MyXkEyXkFqcGdeQXVyMDM2NDM2MQ@@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgThe Crown8.6(2016– )58 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNzRhNWIxYTEtYjc2NS00YWFlLWFhOGEtMDZiMWM1M2RkNDkyXkEyXkFqcGdeQXVyNjc0MjkzNjc@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgModern Family8.4(2009–2020)22 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNzVkYWY4NzYtMWFlZi00YzkwLThhZDItZjcxYTU4ZTMzMDZmXkEyXkFqcGdeQXVyODUxOTU0OTg@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgBrooklyn Nine-Nine8.4(2013–2021)22 min

Tidigare har Netflix kritiserats för att ha ett dåligt utbud – där filmer och serier har varit flera år gamla – men det har delvis förändrats i takt med att Netflix växt. Fler stora namn och titlar presenteras på löpande band. Precis som tidigare har dock Netflix ett problem med att få in de senaste, heta titlarna. Storfilmer är inte deras främsta kännetecken och den större andelen nyproducerade filmer kommer från Netflix själva. Men där är HBO å andra sidan ännu sämre.

För barnen är utbudet riktigt bra. Här finns allt från Pettson och Findus till Winx Club och Netflix egna barnserier. Genom att skapa en specifik barnprofil har Netflix även fördelen att tjänsten anpassar gränssnittet till att bli enklare att förstå sig på och inga filmer och serier förutom de barnanpassade finns tillgängliga.

Prenumeration och priser

BasicStandardPremium
Kostnad99kr129kr179kr
Max antal enheter att streama samtidigt
Antal mobiler eller surfplattor du kan ha nerladdningar på124
HD kvalitéJaJa
Ultra HD kvalitéJa
Priserna uppdaterade för April 2022

Netflix jobbar med tre olika prenumerationspaket. Ju högre kostnad, desto mer avancerad prenumeration. Väljer man prenumeration standard kan man exempelvis ladda ned filmer och serier offline till sin enhet. Detta är naturligtvis värdefullt på exempelvis en längre resa och fungerar felfritt till den största delen.

Däremot, om man redan har laddat ned material offline – för att exempelvis undvika att streama med dålig uppkoppling – men ändå har enheten i online-läge (och det finns ett nät tillgängligt) kommer den automatiskt att börja streama i alla fall.

Användning och funktionalitet

Det är här, under användning och funktionalitet, som Netflix glänser på riktigt. Genom att ha varit en aktiv spelare under lång tid på streamingtjänstmarknaden har de utvecklat sina tjänster så pass mycket att de fungerar för den med teknikvana och för den som helt saknar detsamma.

Oavsett om du använder dig av en telefon, en dator eller Apple TV, är tjänsten lätt att förstå sig på och lätt att använda. Dessutom anpassas innehållet utefter vad du som användare tycker om. Genom att betygsätta filmer och serier man just sett, mellan 1–5, kommer Netflix anpassa vad som erbjuds just för dig. Exempelvis kommer systemet att leta reda på filmer som liknar den du just sett, eller helt sortera bort liknande filmer, beroende på vilket betyg du gav. Överlag fungerar denna funktion riktigt bra.

Eftersom användarna kan skapa egna profiler (upp till fyra stycken plus ett barnkonto) anpassas även innehållet i streamingtjänsten personligt. Vad en profil likear påverkar inte alls de andra i hushållet och du behöver inte oroa dig för att få upp ”Filmer för dig” som egentligen är filmer för någon helt annan.

Sammanfattning av Netflix

Plus
Brett utbud
Extremt användarvänligt
Bra för barnen
Smidigt för flera användare
Pålitlig tjänst
Minus
Offline-läget är inte perfekt
Har inte de senaste storfilmerna

Ta mig till tjänsten Netflix

C More – För ett stort, svenskt utbud

Nykomlingen C More, tidigare känd som Canal+, har sedan slutet av 1990-talet funnits på marknaden och är för nuvarande ägt av Bonnierkoncernen (sedan 2014). Med ett stort utbud av svenska titlar och ett fokus som ligger på sport och reklamfri streaming har de snabbt tagit sig in i streamingvärlden.

Specifikationer av C More

Max antal enheter5
Max antal enheter att streama samtidigt1-2
Ladda ner film offlineJa
Utbud för barnJa
Svenska undertexterJa
Prova på period14 dagar
LänkC More

Utbud

C More har ett brett utbud som sträcker sig långt vad gäller särskilt komedier, drama och thrillers. Men deras största övertag är utan tvekan det stora, svenska utbudet och att de erbjuder program från TV4 helt reklamfritt.

Utbudet är dock väldigt styrt beroende på vilken prenumeration du väljer. Det finns alltså inte ett abonnemang som ger tillgång till hela utbudet utan istället får du välja paket beroende på intresseområde, vilket snabbt blir en rätt dyr historia.

Samtidigt har C More exklusiva rättigheter till både allsvenskan och SHL, vilket gör att om du är intresserad av hockey eller fotboll är detta alternativ det enda värt att överväga.

För barnen har C More ett riktigt stort utbud av familjefilm och animerade filmer. Med undantag för Viaplay har C More det största utbudet av dessa genrers i den här guiden. Därtill finns möjlighet att skapa en egen barnprofil som gör tjänsten något enklare att hantera. Dessutom sorterar detta bort de titlar som inte är barnvänliga så att även de yngsta kan ta del av tjänsten. Material från exempelvis SF Kids finns här.

De 50 populäraste filmerna/serierna – bäst just nu på C More

Uppdateras dagligen baserat på populäritet på IMDB.

BildFilm/serieIMDB BetygMetascoreÅrLängd
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNjcxNTIyOTMtNTc3My00ODFkLWE0NTUtNDI5ZTQ3YWU4MDAyXkEyXkFqcGdeQXVyMDA4NzMyOA@@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgHightown6.6(2020– )60 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNWYzOTI5NTktNmY0Mi00Njc4LThiNDMtZDkyODFjNjRhZDY0XkEyXkFqcGdeQXVyMTMwOTMzNzU@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgBeck7.4(1997– )90 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BOTEwODg2MmItMzg0Zi00ZTg3LWI3NDctMWUyM2NlNmUwMDlhXkEyXkFqcGdeQXVyODQ3ODYzMTE@._V1_UY98_CR1,0,67,98_AL_.jpgBloodlands6.6(2021– )60 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMzA4NzFkZDYtYjc3Yi00NWZlLWJlNmItNWQ5YzViZjZlZmM4XkEyXkFqcGdeQXVyMTkxNjUyNQ@@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgThe Capture7.8(2019– )60 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMTY1MTEwOTIwMF5BMl5BanBnXkFtZTgwMDc0ODM0NzM@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgTin Star7.3(2017–2020)60 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMTUwMjc0NDYwNV5BMl5BanBnXkFtZTgwOTU2MjEwODE@._V1_UY98_CR0,0,67,98_AL_.jpgGåsmamman7.5(2015– )45 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMjA4ODA2NjAxMV5BMl5BanBnXkFtZTgwMTUzOTA4MDI@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgThe Young Pope8.4(2016)546 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BM2EyMzQyYmYtOWYxNy00M2RjLTg4YmQtNDUyMzgzMDA3ZmQyXkEyXkFqcGdeQXVyMjExMjk0ODk@._V1_UY98_CR1,0,67,98_AL_.jpgCardinal7.7(2017–2020)42 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNjVkZGVlNzItM2FhOC00MWFhLThkYjUtNWE0MDNkNGMxMzk3XkEyXkFqcGdeQXVyNjEwNTM2Mzc@._V1_UY98_CR15,0,67,98_AL_.jpgDes7.7(2020)47 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BYzQxZDMwNDgtMTIwZi00MjI3LWI5YjQtMjFiOTllMTA0ZmZjXkEyXkFqcGdeQXVyMTI3MjgxNjg0._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgInterrogation7.4(2020)46 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMmJkMDhjNTktN2RlMy00OWI3LTllMDItOGYzMWFjZThhZDVjXkEyXkFqcGdeQXVyNTE1NjY5Mg@@._V1_UY98_CR1,0,67,98_AL_.jpgMystery Road7.5(2018– )57 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BZTRjMDc0NTEtMDBmMC00YTMyLWEwZWMtYzM3MDcxNjEyNzI1XkEyXkFqcGdeQXVyMTI3ODAyMzE2._V1_UY98_CR1,0,67,98_AL_.jpgForce Majeure7.387(2014)120 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNTc4MDU4MDk4OF5BMl5BanBnXkFtZTgwODg1Mjg1NDM@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgHowards End7.3(2017–2018)240 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMTExNTg1OTc0MDZeQTJeQWpwZ15BbWU4MDgwMDQxMzYz._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgThe First6.7(2018)45 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BODZhMzg2MzQtNzRhMC00NTA0LWI5ZmItZjk4NDE5ZTllNzNhXkEyXkFqcGdeQXVyMTMwOTMzNzU@._V1_UY98_CR1,0,67,98_AL_.jpgWallander7.6(2005–2013)90 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMTA1MTBlZGUtMjZjNy00MDczLTlmZTEtMGRhNTY1NDYwNmFmXkEyXkFqcGdeQXVyMjg2NTc5Ng@@._V1_UY98_CR1,0,67,98_AL_.jpgModus6.7(2015– )45 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNGZmZTYzMzctMmFkNy00ZDkwLTg2ODMtNGU2MGNkNzI3YTBjXkEyXkFqcGdeQXVyOTA3MTMyOTk@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgWe Hunt Together6.9(2020– )45 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNWU5NTEwOGEtZTMzYS00ODFlLWE5MjAtYTZjOGU3NjA1YWMxXkEyXkFqcGdeQXVyMjMyOTAzNjM@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgMargrete - Queen of the North7.2(2021)120 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMzMyMTA2MzEtOTM5MC00YzRjLWE3NzEtMjMzNjgyMDM2MDMxXkEyXkFqcGdeQXVyMzY0MTE3NzU@._V1_UY98_CR1,0,67,98_AL_.jpgRebecka Martinsson7.2(2017– )45 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNjJlOWUwODAtYWQ3My00MTBjLWIyYjgtZGFiNDRlYjc5NWUyXkEyXkFqcGdeQXVyMDM2NDM2MQ@@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgThe Dissident7.981(2020)119 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BZTNhYzdhN2MtYjAyOC00MjEzLWFlOGEtN2UwMjVmYWU1ODM1XkEyXkFqcGdeQXVyMTMwOTMzNzU@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgAgent Hamilton6.8(2020– )44 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMTQwZWQ3MWQtOTlhMy00OWJjLWE1OTAtZTk2OTlmMjRiNGIxXkEyXkFqcGdeQXVyODE3Nzk3Nzc@._V1_UY98_CR1,0,67,98_AL_.jpgGreyzone7.4(2018)45 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMzk3ZjE0OTItNmJiMi00NzMzLWJjN2MtYjZjOWYzODBkMmUwXkEyXkFqcGdeQXVyNzI3MzM2OTk@._V1_UY98_CR2,0,67,98_AL_.jpgTop Dog7.3(2020– )44 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMDFmYWVjNWEtMWRhZS00MDBjLTgwZDMtNTY3Yzg3YjVlZTEwXkEyXkFqcGdeQXVyMTMwOTMzNzU@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgAgatha Christie's Hjerson5.7(2021– )44 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BZDk4MWRmZjgtZmMyMS00YmQyLWJkODMtMTcxNGU1NTEzNGE1XkEyXkFqcGdeQXVyMTMwOTMzNzU@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgJägarna7.4(2018– )44 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BZWVlZDdlMmQtMWRlMi00MTg3LWI5YWUtYmZlMThiZTA1N2IzXkEyXkFqcGdeQXVyOTM5NzYzNTU@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgAssassins7.574(I) (2020)104 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BZTRjNjNlMmYtNzk4ZC00OTJhLWFhYmItMDU2NmJhODBiMzM1XkEyXkFqcGdeQXVyMzY0MTE3NzU@._V1_UY98_CR1,0,67,98_AL_.jpgSthlm Requiem6.5(2018– )45 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BZDE0NjlmZGEtM2NjMi00MzZjLWFmZGYtNzMzYmY5M2NjNjU3XkEyXkFqcGdeQXVyMzY0MTE3NzU@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgSanctuary6.8(I) (2019– )46 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BYTQ5OTI3MmUtZTE5Ni00NTc2LTk5ODEtNWJlOWYxOThjYjhiXkEyXkFqcGdeQXVyMDgzMzYwMA@@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgThin Ice6.2(2020– )44 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BODgwYWU3NTUtZTc0Yi00NThiLTliZDktZTlhNjc4ZjYyNGYwXkEyXkFqcGdeQXVyOTQ5MjQwNDc@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgBäckström6.6(2020– )45 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BZWM1M2JkM2YtZDgwNi00Y2QxLTllYzUtOThhMDE2ZDA3M2I1XkEyXkFqcGdeQXVyMzY0MTE3NzU@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgFartblinda7(2019– )45 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMTk3NTk1MDMxM15BMl5BanBnXkFtZTgwMTA4MjQzNDM@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgDevil's Gate5.137(2017)94 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BZTg5YTk3MDktN2JjYi00NDdkLWIzNTYtZDI5NzRhMzczMDhiXkEyXkFqcGdeQXVyMTMwOTMzNzU@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgMissing6.3(2017)180 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNzdkMmVmOTgtOGI2ZC00ZDJjLWFjNmQtODZmMzgxZGU2OGYwXkEyXkFqcGdeQXVyODA4MjgxMjg@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgGrow7.2(2020– )
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNjY5MzdiOGQtY2IwNC00Njg0LWIwNWEtNmJjMGRjNzJiMWU3XkEyXkFqcGdeQXVyMTkxNjUyNQ@@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgRobin's Wish7.373(2020)77 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BM2E5N2U2M2QtYTAzMi00M2U4LWJhY2YtMTIyMzY2ZmRmMjAzXkEyXkFqcGdeQXVyMjI3NDAyNg@@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgCapital in the Twenty-First Century7.570(2019)103 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNjNlNDU3MTMtZjgzZC00MzhkLWI2MDktYzJkMTFhZWVhMDNjXkEyXkFqcGdeQXVyOTM5NzYzNTU@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgThe Booksellers6.972(2019)99 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BOWRmNjE5NjctMjY5OC00ZWZlLTlkMjUtMDQ2MmRmMWY4Njc0XkEyXkFqcGdeQXVyNjg1MDUyNTI@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgBombshell: The Hedy Lamarr Story7.470(2017)88 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BZWMxZWMyNzgtMWJhNy00NzM3LTgyMjQtMjU4YTE1ZmRlM2QwXkEyXkFqcGdeQXVyMTkxNjUyNQ@@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgWrinkles the Clown4.853(2019)78 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMGQ5MzNhYTAtZjk0OC00YzdlLWJjMmYtMjVhNjI4ZDdmYTc4XkEyXkFqcGdeQXVyMTU5MzU3MDk@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgIn the Vault6.6(2017– )
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BZDhmMDBmODgtMWU0Zi00OGZmLWFlOTctZmVkMDdiYTM3MmQ5XkEyXkFqcGdeQXVyMzY0MTE3NzU@._V1_UY98_CR1,0,67,98_AL_.jpgMoscow Noir6.7(2018)45 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNjE3MDUwMDA2OF5BMl5BanBnXkFtZTgwODQxMDEwMDE@._V1_UY98_CR1,0,67,98_AL_.jpgSnabba cash - Livet deluxe6.2(2013)127 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BYTFkMmMzOWYtZjUzMS00NGU1LWJhZTYtYmU1ZmM3MGE3Zjk0XkEyXkFqcGdeQXVyMTkxNjUyNQ@@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgSpaceship Earth6.473(2020)113 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMGRlNTYxODAtZTE2My00M2MzLWFhZmUtYmM1ZDVhN2RiMmZkXkEyXkFqcGdeQXVyMjIyOTQ0Njg@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgFarang6.8(2017)45 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BZDVhMmUwM2EtY2ZlYi00NmMxLWI5NWYtMGM4NmYzNjMyOGIxXkEyXkFqcGdeQXVyMjU4MTMyMjc@._V1_UY98_CR3,0,67,98_AL_.jpgA Dog Called Money6.641(2019)94 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BY2YyYmU1M2UtNjkwMS00OTJmLTgzNWUtN2M2NjdlMDg1NzUyXkEyXkFqcGdeQXVyMjExMDE1MzQ@._V1_UY98_CR1,0,67,98_AL_.jpgFlykten till framtiden6.5(2016)99 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BYWVlMjc1N2MtYjYyYi00YzgxLWFhMzUtYTcxOTExMDQxNzUyXkEyXkFqcGdeQXVyODQwMjk2MjQ@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgTure Sventon & Bermudatriangelns hemlighet6.7(2019– )260 min
https://m.media-amazon.com/images/S/sash/NapCxx-VwSOJtCZ.pngTure Sventon och jakten på Ungdomens källa(2021– )
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BM2E5NmU3ZDYtNTVjZi00YmY4LThjNjUtMDExMjgyMTI0NTczXkEyXkFqcGdeQXVyNjg2OTUxNDI@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgBröllop, begravning & dop5.6(2019– )44 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BYzIxMDZmYmYtNzRmZi00ZDViLTlkZDItNzYzYmI1ZDZkNWEwXkEyXkFqcGdeQXVyMzk2NTE5OA@@._V1_UY98_CR5,0,67,98_AL_.jpgHåll Andan!8.6(2021– )

Prenumeration och priser

PaketInnehållAntal enheter samtidigtPris
C More BasFilm & Serier, TV4 med reklam1109 kr
C More StandardFilm & Serier, TV4 utan reklam, Hayu2139 kr
C More Plus+ Livesport, LaLiga, Serie A & Landslagsmatcher2 (1 sport)299 kr
C More Premium+ SHL, Hockeyallsvenskan & SDHL2 (1 sport)449 kr
C More Premium ++ Matcher i 4K2 (1 sport)499 kr
Priserna uppdaterade för April 2022

C More har fem olika prenumerationsalternativ som kan vara mer eller mindre intressanta beroende på dina intresseområden. För den som är intresserad av Allsvenskan eller hockey finns det dock bara ett alternativ att välja på: C More All Sport vilket är, med undantag för Viaplays paket, den dyraste prenumerationen i guiden.

Beroende på vilken prenumeration du väljer får du med olika många kanaler med ditt abonnemang. Kanalerna man kan välja på är TV-kanaler från TV4, C More och SVT. Det här är den enda streamingtjänsten i guiden som erbjuder hela kanaler och inte bara specifika program från dem.

Med alla abonnemang kommer fem platser för att registrera enheter, varav man kan streama på 1-2 samtidigt, se ovan tabell. Att byta enheter är dock riktigt krångligt och måste göras via C Mores kundtjänst. Det gäller med andra ord att verkligen fundera på vilka enheter som ska anslutas till kontot.

Användning och funktionalitet

Kanske är gränssnittet en av C Mores största svagheter. Överlag fungerar tjänsten bra på de flesta plattformar men den saknar det där lilla extra, såsom exempelvis Netflix har. Dessutom går det att ladda ned material offline, något som tidigare inte gått hos C More.

Någonting som däremot talar för C More är hur stabil tjänsten är. Den buggar nästan aldrig och fungerar felfritt med exempelvis Airplay. Överlag är C More en pålitlig och familjevänlig tjänst som är lätt att använda för alla, oavsett teknikvana eller ålder.

Dock blir C Mores tjänst sämre ju fler som delar på samma konto. Delvis beror detta på att även om man kan ha fem enheter registrerade samtidigt så är det endast på två stycken av dem som man kan streama samtidigt. Men det beror även delvis på att det inte finns någon ordentligt bra lösning för flera personer att dela på samma konto och att tjänsten då lätt blir rörig.

Sammanfattning av C More

Plus
Hela kanaler
  Sport
Svenskt material
Barnprofil
Tydlig outline
Minus
Svårt att byta redan registrerade enheter
Inget offline-läge

Ta mig till tjänsten C More

Viaplay – Sport och blandat

Viaplay är troligen äldst i klassen, de har funnits sedan 2007 (då kallat Viasat OnDemand). Viaplay ägs av MTG-koncernen, bland annat skapare av Rix FM och satsar främst på ett riktigt brett utbud av sport och material för familjen och barnen.

Specifikationer av Viaplay

Max antal enheter4 st
Antal enheter att streama samtidigt4 st
Ladda ner film offlineJa
Utbud för barnJa
Svenska undertexterJa
Prova på-period14 dagar
LänkViaplay

Utbud

Till skillnad från de andra streamingtjänsterna erbjuder Viaplay ett brett utbud av sport, vilket naturligtvis gör att det här är tjänsten för dig som vill sitta underhållen i timmar med fotboll, hockey, eller vad det nu kan vara.

Om du vill se filmer och serier har Viaplay ett tudelat utbud: ett utbud (SVOD) som fungerar likt Netflix och övriga tjänster, det vill säga att du kan klicka på vilka titlar du vill och se dem gratis mot en månadsprenumeration, och ett utbud (TVOD) som har filmer och serier du får köpa styckvis. I SVOD-materialet finner man bland annat serier som är producerade i samarbete med MTG och avsnitt från TV3:s serier.

Om det är någonting som vi uppskattar med Viaplay så är det det enorma utbudet. Det och att Viaplay får in storfilmer snabbt – även om inte alla är gratis.

Barnutbudet finns på en egen sida som är helt tillägnad barn. Den är enkelt uppdelad utefter åldersgrupper, någonting som har fått kritik eftersom det är till nackdel för övriga kategoriseringar, som tema. Här finns hela utbudet av exempelvis Nickelodeon och Cartoon Network.

Nents kanaler så som TV3 mfl går även enkelt att se via Viaplay appen.

De 50 populäraste filmerna/serierna – bäst just nu på Viaplay

Uppdateras dagligen baserat på populäritet på IMDB.

BildFilm/SerieIMDB BetygMetascoreÅrLängd
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMzcyNzAyNmYtMjRlZi00NTBkLWExNDEtM2JhMjcyNTg0N2E0XkEyXkFqcGdeQXVyMDU5MDEyMA@@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgClose to Me6.1(2021– )60 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BZDA0MmM4YzUtMzYwZC00OGI2LWE0ODctNzNhNTkwN2FmNTVhXkEyXkFqcGdeQXVyNTA4NzY1MzY@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgThe X-Files8.6(1993–2018)45 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMjI4MzU5NTExNF5BMl5BanBnXkFtZTgwNzY1MTEwMDI@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgMoana7.681(I) (2016)107 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMTQ1MjQwMTE5OF5BMl5BanBnXkFtZTgwNjk3MTcyMDE@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgFrozen7.475(I) (2013)102 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMTcwNTE4MTUxMl5BMl5BanBnXkFtZTcwMDIyODM4OA@@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgThe Hobbit: An Unexpected Journey7.858(2012)169 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BYjQ5NjM0Y2YtNjZkNC00ZDhkLWJjMWItN2QyNzFkMDE3ZjAxXkEyXkFqcGdeQXVyODIxMzk5NjA@._V1_UY98_CR1,0,67,98_AL_.jpgCoco8.481(I) (2017)105 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMzUzNDM2NzM2MV5BMl5BanBnXkFtZTgwNTM3NTg4OTE@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgLa La Land894(2016)128 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BOTAzODEzNDAzMl5BMl5BanBnXkFtZTgwMDU1MTgzNzE@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgStar Wars: Episode VII - The Force Awakens7.880(2015)138 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMzU0NDY0NDEzNV5BMl5BanBnXkFtZTgwOTIxNDU1MDE@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgThe Hobbit: The Desolation of Smaug7.866(2013)161 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BOTMyMjEyNzIzMV5BMl5BanBnXkFtZTgwNzIyNjU0NzE@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgZootopia878(2016)108 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMTYzNDE3OTQ3MF5BMl5BanBnXkFtZTgwODczMTg4MjE@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgThe Hobbit: The Battle of the Five Armies7.459(2014)144 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMzMyNzM1MTczM15BMl5BanBnXkFtZTgwNDg4MzA0NjM@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgLethal Weapon7.9(2016–2019)44 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNzE1OTczNTc1OF5BMl5BanBnXkFtZTgwMzgyMDI3MDI@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgAssassin's Creed5.736(2016)115 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMjBhOGJhNzktOGNkMC00NWZhLTg4MmYtMmY3YmRlZGQzODQ0XkEyXkFqcGdeQXVyMzY0MTE3NzU@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgFuria6.9(2021– )
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNmFiNDI5ODUtODQ2ZC00ZjUwLWFhYjQtMjk3MmMzZjY1ZWU2XkEyXkFqcGdeQXVyMTkxNjUyNQ@@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgAbsentia7.3(2017–2020)60 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BM2M1YzFiYzAtNGUwYS00MmE1LTg2ZTEtM2FkYjg1NTgxMjgxXkEyXkFqcGdeQXVyNzg5MzIyOA@@._V1_UY98_CR5,0,67,98_AL_.jpgThe Defeated7.1(2020– )45 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMTMzMTg1MjgtOWNhYy00NmZmLWExOTctMjA2OTZhZDFkNDhhXkEyXkFqcGdeQXVyNzAwMjU2MTY@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgAva5.439(IV) (2020)96 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMTc3NTUzNTI4MV5BMl5BanBnXkFtZTgwNjU0NjU5NzE@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgThe Jungle Book7.477(2016)106 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNGM3NDBhMWMtODc5Mi00ZWY2LTgyNTgtNDAzNTIzNzhmMGE1XkEyXkFqcGdeQXVyNjEwNTM2Mzc@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgClarice6.5(2021– )60 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMTY1ODY2MTgwM15BMl5BanBnXkFtZTgwOTY3Nzc3NzE@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgLondon Has Fallen5.928(2016)99 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BODVhOWFiMDctNDYxZi00ZDYyLThkZTItMjM0M2RjMDQ0ZmY4XkEyXkFqcGdeQXVyMjQxNzY5NTc@._V1_UY98_CR1,0,67,98_AL_.jpgRed Election6.2(2021– )
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMTkzMzM3OTM2Ml5BMl5BanBnXkFtZTgwMDM0NDU3MjI@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgThe Emoji Movie3.312(2017)86 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMzc4YzhiN2ItY2Y4NC00YTA0LWEyMjEtNzllNTcxZDdjODhiXkEyXkFqcGdeQXVyNTUyMzE4Mzg@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgPocahontas6.758(I) (1995)81 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMTc2NjExMTIyN15BMl5BanBnXkFtZTgwMjg0OTIwODE@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgAlice Through the Looking Glass6.234(2016)113 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNjAzOTUzNTY3Ml5BMl5BanBnXkFtZTgwMjYwNzE5ODE@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgThe BFG6.466(2016)117 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNDZkMjc3MjctNjBhZC00MGE1LWFhYzYtMDcyNGY5ZmVlNDc5XkEyXkFqcGdeQXVyNjc3MjQzNTI@._V1_UY98_CR1,0,67,98_AL_.jpgThe Restaurant8.2(2017– )60 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BYmNkMmIzZDctM2ZiYS00ODFiLWJiZTgtNDUyYWM5ZDQ4YTdlXkEyXkFqcGdeQXVyNjcyMjcwODE@._V1_UY98_CR1,0,67,98_AL_.jpgDarkness: Those Who Kill7.5(2019– )45 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BYWFhYmVmZjMtZmI2YS00MGJiLWE0YzEtY2E2NGYxNWFkZjdjXkEyXkFqcGdeQXVyMTMzMzUyMTgz._V1_UY98_CR1,0,67,98_AL_.jpgStella Blómkvist6.8(2017– )46 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMDA3YjBkOGMtYmU5Mi00YjU3LTg5YmQtYWI2N2IxMGE5NjFiXkEyXkFqcGdeQXVyMjcyMzU3OTg@._V1_UY98_CR1,0,67,98_AL_.jpgProfessionals5.4(2020– )48 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNjEzNzY1ODEtMDAyNi00ZDNmLTliMDEtYzE1Y2NiNjFiNmE4XkEyXkFqcGdeQXVyMzY0MTE3NzU@._V1_UY98_CR1,0,67,98_AL_.jpgWitch Hunt7.4(2020– )45 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMzA4MmMyZTAtZWNmZC00NzkxLWE0M2ItZjc3ODZiYTQ0M2YxXkEyXkFqcGdeQXVyMTMwOTMzNzU@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgBefore We Die7.7(2017–2019)60 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BZmY4NDcxZWUtZGM4OS00ZjQxLWFkNjQtNjA3ZDExMDcyZDNlXkEyXkFqcGdeQXVyNjcyMjcwODE@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgWisting7.3(2019– )60 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMWZiMTEwOWMtMzI2ZS00M2JiLWFkN2MtZDFlZWM0YTlkODI0XkEyXkFqcGdeQXVyNjgxMTk1MDM@._V1_UY98_CR1,0,67,98_AL_.jpgThreesome7.1(2021– )
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNDQ4NjkxNzgzN15BMl5BanBnXkFtZTgwMjAzODQ4OTE@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgA Dog's Purpose7.243(2017)100 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMTYxNjI3MzcwMF5BMl5BanBnXkFtZTgwOTIyNDY5OTE@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgStorks6.856(2016)87 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BN2MwZTNjOGEtMjQ5Yi00ZGUwLWE5ZGQtYThkY2Y4MmZjMDZjXkEyXkFqcGdeQXVyMTkxNjUyNQ@@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgPandora4.2(2019– )42 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BZGNlMjQ3MTQtNTAwYy00YTZjLThjYTQtYTdiODk0YzUxOWI1XkEyXkFqcGdeQXVyMDIyMzc3Mw@@._V1_UY98_CR1,0,67,98_AL_.jpgDet som göms i snö7.4(2018– )43 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMGY0NDExYjQtN2E5NS00NDc2LWE0ODMtOWFlYTcxMGQ2ZDM2XkEyXkFqcGdeQXVyMDA4NzMyOA@@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgVida7.3(2018–2020)35 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BODI2MjI4MzQ1OV5BMl5BanBnXkFtZTgwOTk2MDAyMTI@._V1_UY98_CR3,0,67,98_AL_.jpgThe Blacklist: Redemption7.1(2017)43 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BZjEzMmFlNWUtYTFhOC00ZDMxLTllZmItZjc3ODMwNTk2ZmNlXkEyXkFqcGdeQXVyNTY2ODgzODg@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgLeap!6.848(2016)89 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BYzEyZmVkMTUtODc4YS00NWI3LWIyMDEtMzUyNjAyNWY3OWNhXkEyXkFqcGdeQXVyMTE3MTk3NDk0._V1_UY98_CR1,0,67,98_AL_.jpgThe Head6.9(2020– )
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNzgxOGI4OGYtZjhkMy00MjkyLThjMjYtNWJlN2NlYzdmYWU1XkEyXkFqcGdeQXVyMjI2ODY2OTk@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgCryptid5.6(2020– )22 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMjUzMzk4NDMzNV5BMl5BanBnXkFtZTgwNjE5NDY1NzM@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgAniara6.361(2018)106 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BODVkNzdiZmQtNGRkYS00MWQwLWEzY2EtOTI3ZmU5MjAyOWYwXkEyXkFqcGdeQXVyMTQ5MjkwNDI@._V1_UY98_CR1,0,67,98_AL_.jpgOkkupert7.7(2015– )45 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BYmFmYjZhN2EtODZhNS00MWQ5LTk0Y2UtYmMzMDEyZmM4ZGIwXkEyXkFqcGdeQXVyMjQzNzk2ODk@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgSwedish Dicks6.8(2016–2018)30 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BY2I3NDBlODktNjhlMy00MWQ3LWFhMzEtZWJhYzk3OGI0MGM4XkEyXkFqcGdeQXVyMDM2NDM2MQ@@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgEmergence7.2(2019–2020)43 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BYjQ4NzE4ZGUtYmIwNy00ZmVjLWFmNGItNjkyNjA1ZWFlYWUzXkEyXkFqcGdeQXVyNjcyMjcwODE@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgBlack Lake6.2(2016–2018)43 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNTM4MDk3ZDEtYjhmYi00OGI1LWIyZTktYzQzNmVjNmJlNmVmXkEyXkFqcGdeQXVyMzY0MTE3NzU@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgForhøret6.9(2019– )30 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BYmIzODhhZGYtZjgzNS00ZjdjLWIzNTItZDZhOTQ0OTc5NzExXkEyXkFqcGdeQXVyMzY0MTE3NzU@._V1_UY98_CR1,0,67,98_AL_.jpgHuss6.6(2021– )90 min
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BN2JhZWI2MDYtNzVhZi00ZjdjLWE2MjUtZmFhNGZjYTc0YWU4XkEyXkFqcGdeQXVyNDk3ODk4OQ@@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpgPørni8.2(2021– )
Viaplay Film & SerierViaplay MediumViaplay Total
Film, Serier och BarninnehållJaJaJa
Vintersport, UEFA Europa League, UFC, NFL, Bundesliga, Europatouren m.fl. *NejJaJa
Premier League, Formula 1, NHL, Golf Majors & Ryder CupJaJaJa
Pris / månad129kr329kr449kr
Prova på pris14 dagar fritt129kr i 3 mån

De fem olika paketen skiljer sig endast åt vad gäller utbudet. Att kunna ladda ner material offline och hur många enheter som kan vara kopplade samtidigt är konstant. Som max kan man ha fyra enheter registrerade per konto. Om du ångrar dig och vill registrera en ny enhet kan du endast göra detta var tredje månad.

Viaplay är en av de dyraste tjänsterna för streaming i den här guiden. Men så erbjuder de också någonting som de andra saknar, nämligen sporten. Viaplay har delat upp sporten i två. Sport där all sport ingår och Fighting där endast MMA, boxning och dylikt finns tillgängligt (samt ett par dokumentärer och serier om fighting).

Användning och funktionalitet

Viaplay glänser vad gäller användarvänlighet. Det är lätt att hitta rätt genre, finns många riktigt välsorterade kategorier och allt är mycket tydligt och klart. Viaplay fungerar dessutom utmärkt på alla olika enheter som stödjer tjänsten. Tjänsten anpassas till de olika enheterna genom olika upplägg, utseende och genvägar, någonting som gör den extra skön och lätt att använda.

På sajten är det tydligt vilka titlar som är SVOD och TVOD, så även om det verkar krångligt i text klarnar det när man väl använder systemet. Att Viaplay har TVOD i sin tjänst har blivit både risat och rosat. Vissa tycker att det är trist att inte hela utbudet som presenteras ingår i månadsprenumerationen medan andra tycker att det är skönt att ha allt samlat på samma ställe, istället för att behöva gå in på en separat tjänst och köpa filmen som ändå saknas i utbudet.

Det går att ladda ner filmer och serier offline. Allt material är dock inte nedladdningsbart, någonting vi tycker är lite tradigt även om det finns en hel del sevärda filmer i materialet som är tillgängligt offline. Dessutom får man endast behålla det nedladdade materialet i 48 timmar från det att man först börjar titta på det.

Sammanfattning av Viaplay

Plus
Enormt utbud
Många paket
Stabil tjänst
Fantastiskt gränssnitt
Storfilmer kommer in snabbt

Minus
Allt material är inte gratis

Ta mig till tjänsten Viaplay

Amazon Prime Video – Budgettjänsten

Den mindre kända streamingtjänsten Amazon Prime Video har nu tagit sig in på streamingtjänstmarknaden även i Sverige. Genom att erbjuda ett riktigt bra pris och en ny tappning på att streama film, försöker de sig på att konkurrera med streamingjättarna.

Specifikationer av Amazon Prime Video

Max antal enheterObegränsat
Antal enheter att streama samtidigt3 st (samma titel endast 2 st)
Ladda ner film offlineJa (2 enheter)
Utbud för barnJa, begränsat
Svenska undertexterDelvis
Prova på-period30 dagar
LänkPrime Video

Utbud

Det märks att Amazon Prime Video är relativt nya och inte haft samma tid på sig att utveckla sin tjänst som de andra streamingjättarna. Bland annat är utbudet både stort och rörigt, vilket gör det svårt att hitta rätt i djungeln. Exempelvis blandar de storfilmer med underliga klipp som kanske förnippas mer med Youtube, och inte en streamingtjänst.

Någonting som Amazon Prime Video får pluspoäng för är att de erbjuder en tjänst som de kallar för X-Ray. Det är ett samarbete mellan Amazon och IMDB som genom en drop-down-flik ger information om filmen, såsom musik, skådespelarna och bakom kulisserna. Det här är någonting som inte någon annan tjänst erbjuder.

X-Ray blir dessutom ännu bättre om det är Amazons egenproducerade material du tittar på, eftersom man då får både bilder och små klipp från produktionen och inspelningen.

Prenumeration och priser

Månadsprenumeration65 kr / månad(ingår i Amazon Prime i Sverige)

Amazon Prime Video erbjuder endast ett abonnemang som också är ett av de billigaste i den här guiden på endast 65 kronor i månaden (och dessutom ingår det i Amazon Prime). Amazon Prime innebär fri frakt och andra fördelar när man handlar på Amazon.se

I prenumerationen ingår att material kan laddas ner offline på två enheter och att man kan streama på tre enheter samtidigt (dock samma film/serie endast på två enheter samtidigt). Offlinefunktionen har dock en brist i det att det material du valt att ladda ner endast är tillgängligt offline i 48 timmar från det att du först börjar titta.

Användning och funktionalitet

Amazone Prime Videos användarvänlighet och funktionalitet kan verkligen diskuteras. Återigen tycker vi att det märks att tjänsten inte varit med i leken särskilt länge. Det är inte särskilt snyggt gjort (med exempelvis annonser innan materialet man vill se), kategorierna är som redan nämnt röriga och det finns ingen automatisk ”fortsätt titta”-funktion.

Dessutom är Amazon Prime Video den tjänst som buggar mest. Detta gäller särskilt om man tittar via en webbläsare. Tjänsten fungerar något bättre via Amazons egna enheter, men det är marginellt.

Eftersom att Amazon Prime Video fortfarande inte finns som svensk domän finns det inte heller några svenska undertexter. Och även om man kan välja till engelska undertexter är de inte sällan felaktiga, röriga och förvirrar mer än de hjälper.

Sammanfattning av Amazon Prime Video

Plus
Billig tjänst
X-Ray
Minus
Buggar
Bristfälliga undertexter

Ta mig till tjänsten Amazon Prime Video

Vanliga frågor

Hur säger man upp abonnemanget?

Oftast finns det lite halv-gömt i respektive platforms profilinställningar. Om du köpt tjänsten via ett in-app-köp får du gå in i enhetens prenumerationsinställningar. Annars får du logga in på respektive hemsida och gå till din profil och betalningsinformation.

Bästa sättet att få det så billigt som möjligt?

Välj noga efter det du vill se. Välj inte alla tjänsterna utan ta 2-3 max. Oftast går det att spara 30-40% om man väljer ett årsabonnemang så vet du med dig att du skall se mycket innehåll på en tjänst finns en stor besparing att göra.

Har du månadsabonnemang och inte hinner titta så mycket, pausa enkelt abonnemanget.

Andra tjänster vi utvärderat

Vi har även utvärderat följande tjänster:

 • Paramount+ – En tjänst som kan komma att bli bra framöver kostar 69 kr / månad.
 • SVT Play – Ett självklart val att installera men givet att de är gratis behövs ingen närmare jämförelse.
 • TV4 Play – Om du inte har C More fungerar TV4 Play helt OK, men du kan ej se live-tv
 • YouTube/Premium – Premium betyder mestadels bara utan reklam så inte så premium i jämförelse med tjänsterna ovan.
 • Viafree – Kanalerna hos Nent, med reklam
 • Mubi – Satsar på kvalité framför kvantitet för cineaster. En ny film varje dag. Testa 7 dagar gratis

Tjänster för att köpa och hyra film har vi inte testat specifikt i den här guiden. Här finns t.ex. Itunes, Google Play, Viaplay Rent, Blockbuster, mfl

Äntligen HBO Max Testa nu