Ögonbrynsfärg bäst i test

Artikeln är senast uppdaterad: 2019-02-20

Snyggt skulpterade och fyllda ögonbryn är svårt att åstadkomma utan ögonbrynsfärg. Alla med ens det minsta intresse för smink vet hur viktigt fina ögonbryn är för en snygg look. Men vilken sorts ögonbrynsfärg bör man egentligen välja? Penna, pomade, gel eller skugga? Vi har skannat marknaden och funnit fyra riktigt bra alternativ oavsett vilken sort man föredrar. Fortsätt läsa för att finna din favorit.

 

 

De bästa ögonbrynsfärgerna just nu

Här nedan kommer en kort sammanställning av våra toppval för ögonbrynsfärg. För en mer utförlig genomgång av varje produkt är det bara att scrolla ner eller klicka direkt på länkarna.

Anastasia Dipbrow Max factor Anastasia powder Benefit Gimmi brow+
Typ Pomade Penna Skugga Borste med fibergel
Vattentålig Ja Nej Ja Ja
Nyanser~ 11 2 11 8
Pris Uppdaterade Priser Uppdaterade Priser Uppdaterade Priser Uppdaterade Priser
Direkt till test Anastasia Dipbrow pomade Max factor eyebrow pencil Anastasia brow powder duo Benefit Gimmi brow+ eyebrow gel

Vilken typ ska man välja?

Det finns ett stort antal produkter att välja mellan när det kommer till ögonbrynsfärg. Här nedan går vi igenom de vanligaste produkterna:

 • Penna: En ögonbrynspenna kan förlänga, fylla ut och på andra sätt förändra formen på ögonbrynen. Den passar bra för den som vill anpassa formen med hjälp av färg.
 • Skugga: Ögonbrynsskugga är enkel att måla med och ger ofta ett naturligt resultat. Det passar bra för den som vill fylla i glapp i ögonbrynen eller öka på fylligheten.
 • Vax: Ögonbrynsvax är bäst för den som vill ha lång hållbarhet och få kontroll på buskiga ögonbryn. Pomade liknar wax.
 • Gel: Ögonbrynsgel hjälper till att definiera och fixera formen på ögonbrynen. De ger ofta ett naturligt resultat men kan byggas upp. Det finns både genomskinliga och färgade produkter.

Att tänka på vid valet av bästa ögonbrynsfärg

Att finna en ögonbrynsfärg som gör ögonbrynen snyggare och jämnare och inte ojämna och felfärgade är en hel vetenskap. I vår mening handlar det framförallt om att man följer dessa råd vid valet av ögonbrynsfärg:

 • Se till att färgen matchar din naturliga färg på håret och ögonbrynen. Välj hellre en för ljus än för mörk färg, lite beroende på vilket syfte du har med att måla ögonbrynen.
 • Vill du ha borste, pensel eller penna? De ger alla lite olika resultat och det kan vara bra att fundera på vilken form som man upplever som lättast att måla med.
 • Och sist men inte minst: vilken formula föredrar du? En torr, hård, mjuk, kladdig, blöt? Puder, gel? Det kan vara värt att fundera över. I regel ger en blötare formula mer färg och kan vara svår att använda för nybörjaren.

Tips vid användning

Även applicering av ögonbrynsfärg är en vetenskap. Här nedan kommer våra bästa tips för att få så snygga ögonbryn som möjligt:

 1. Följ formen på dina egna ögonbryn. Det gäller både när man målar och noppar.
 2. Sköt om brynen och forma dem såsom du önskar innan du målar dem. Plocka inte för mycket! Lite i taget är regeln.
 3. Ta lite i taget även vad gäller färg. Måla inte för mycket och var vaksam så att färgen matchar med håret. Är man ny kan man tänka att det fungera bra att fokusera på att måla övre delen av ögonbrynet.
 4. Med ögonbrynspenna är det bäst att måla små korta streck och jobba i brynens växtriktning för att sedan sudda lite med en borste eller ett finger.

Ögonbrynsfärg bäst i test

Oavsett om man föredrar skugga, gel, pomade eller penna så finns en passande ögonbrynsfärg på marknaden. Här nedan presenteras våra fyra favoriter just nu, både för nybörjaren och den mer erfarne.

Anastasia Dipbrow pomade – En krämig och tålig favorit

Uppdaterade Priser

Denna ögonbrynsfärg från Anastasia har fått många hyllningar tack vare sin krämiga och fina formula som enkelt ger ett bra resultat. Dessutom finns den i ett stort antal nyanser, så att alla kan hitta en färg som passar. Den kan bäras under hela dagen utan att behöva bättras på, egenskaper som gör att den onekligen förtjänar titeln ögonbrynsfärg bäst i test.

Specifikationer Anastasia dipbrow pomade

Typ Crèmeformula (pomade)
Vattentålig Ja
Nyanser~ 11 nyanser (ljus till mörk)
Övrigt Vegansk

Formulan

En anledning till att denna ögonbrynsfärg är så enkel att använda är dess formula. Den är krämig men inte på något sätt kletig. Det gör att denna färg är enkel att applicera och få jämn på ögonbrynen. Den sätter sig snabb och håller under hela dagen.

Pigmenterad men matt

Att den är så pigmenterad gör att man smidigt kan bygga upp den och forma ögonbrynen hur man än önskar. Den har en matt finish trots den krämiga konsistensen, vilket gör det lätt att få ett naturligt resultat och inte den där blöta och glansiga finishen som man bör undvika. För ett naturligt resultat bör man arbeta med lätt hand och vara försiktig.

Fungerar under hela dagen

En anledning till att denna vunnit ögonbrynsfärgstest är att den fungerar bra även under hård träning, regn och annan fukt då den är vattentålig. Det gör att den dessutom passar bra för personer med oljlig hy som ofta upplever att sminkprodukter glider. Att den är så dryg och räcker riktigt länge ursäktar det dyra priset något.

Vad säger andra om Anastasia dipbrow pomade?

 • Damernas värld, 4.5/5, ”Instagrams mest hajpade makeupprodukt lever upp till förväntningarna.”
 • Cosmopolitan, Toppval, ”The soft formula is super versatile. Take a light-handed approach for a natural finish or build it up for a fuller and bolder brow.
 • Skönhetslandet, Vinnaren, ”Den kommer såklart i många olika färger som alla är precis lagom och underbart pigmenterade.
 • Metromode, 4/5, ”Är en krämig vattenfast ögonbrynsskugga som inte ska kladda och ge ett fläckfritt resultat.”

Anastasia dipbrow pomade – plus och minus

Många färger och nyanser
Sitter snyggt länge
Väldigt pigmenterad

Det gäller att vara lite försiktig för att inte få för mycket färg


Max factor eyebrow pencil – Billig och bra ögonbrynspenna

Uppdaterade Priser

Denna klassiska ögonbrynspenna är smidig, enkel att använda och kommer till ett bra pris. Stiftet i pennan vässas enkelt utan att brytas av och den finns i två neutrala nyanser. Det är en ögonbrynsfärg som passar för de flesta. Det och mycket mer gör den till bästa ögonbrynsfärg i pennform.

Specifikationer Max factor

Typ Penna
Vattentålig Nej
Nyanser 2 (en ljus och en mörk)
Övrigt Medföljande borste

Användarvänlig

Något som talar för denna ögonbrynsfärg är att den är så enkel att ta med sig. Det gör att man kan bättra på ögonbrynen var man än är, och det enkelt. Man målar helt enkelt små täta streck med pennan och använder sedan den medföljande borsten. Med borsten borstar man upp och formar brynen.

Lång hållbarhet

Det låga priset blir än bättre om man ser till pennans långa hållbarhet. Spetsen är så pass hård att den kan vässas mycket utan att brytas av och det lilla locket skyddar formulan från att torka ut. Det ska dock sägas att även om spetsen är hård så är formulan i sig relativt mjuk och krämig, vilket gör det enkelt att få färg på brynen snabbt och utan krångel.

Sitter hela dagen

Trots att den inte är vattentät så sitter den bra under hela dagen och kvällen, man tappar inte formen eller färgen under dagens gång. Det gäller dock att man inte kliar eller gnuggar på ögonbrynen för hårt eftersom att en del av färgen då kan försvinna. Som med de flesta sminkprodukter är det bäst att låta sminket vara under dagen.

Vad säger andra om Max factor eyebrow pencil?

 • Amelia, Rekommenderad, ”Max Factor Eyebrow pencil ger dig allt du behöver för att fixa brynen.”
 • Skönhetslandet, Toppval, ”Bra alternativ för dig som inte vill lägga ut så mycket pengar på en ögonbrynspenna.
 • Corallista, 5/5, ”Clean and groomed and defined brows go a long way in giving a polished look to the face and this Maxfactor eyebrow pencil does its job excellently!

Max factor eyebrow pencil – plus och minus

Smidig förpackning och lättvässad penna
Håller hela dagen
Prisvärd

Pennvässare behövs


 

 

Anastasia brow powder duo – Bästa ögonbrynsfärg i form av skugga

Uppdaterade Priser

Om man vill ha en lättare och något billigare variant av favoriten i pomadeform så är denna ett bra alternativ. Det är en ögonbrynsskugga med två färger i varje palett som är enkel att arbeta med. Att fylla i ögonbrynen går på ett nafs och det något höga priset ursäktas av att den produkten håller i flera år.

Specifikationer Anastasia brow powder duo

Typ Puder
Vattentålig Ja
Nyanser~ 11 färger (ljus och mellan och mörk); 2 färger per palett
Övrigt Innehåller antioxidanter; Vitamin C & E

Naturligt resultat

Denna ögonbrynsfärg passar för de absolut flesta eftersom att den finns i så många olika färger samt att varje färgpalett kommer med två färger, en ljusare och en mörkare. Det gör att man kan blanda till sig rätt färg och få en naturlig look, som en förbättring av de egna brynen. Den har en matt finish och mycket pigmentering. Man behöver alltså väldigt lite för att få tillräckligt med färg och det går fort att få färg på brynen.

Bra för nybörjaren

Ögonbrynsskugga är bland de enklaste ögonbrynsfärgerna att applicera och fungerar bra för såväl nybörjaren som den mer erfarna. Vill man markera ögonbrynen ytterligare kan man göra det med en ögonbrynspenna. Skuggan sprids snabbt och jämnt över ögonbrynen om man använder en liten vinklad borste och eventuella misstag är enkelt att torka bort.

Håller länge

Något som denna ögonbrynsfärg berömts för i test är att den håller hela dagen och inte smetar även om man råkar komma åt ögonbrynen. Själva produkten håller länge även den. Den torkar inte ut och man kommer kunna använda den under flera år. Efter flera månaders användning märks knappt att man använt den, vilket gör dess något höga pris mer motiverat.

Vad säger andra om Anastasia brow powder duo?

 • Byrdie, Toppval, ”If there was a brow-powder Olympics this OG cult favorite from Anastasia Beverly Hills would–without a doubt–take gold.
 • Thefashionspot, Toppval, ”A cult brow powder and holy grail product for many.”
 • Totalbeauty, 8.9/10 (och reader’s choice award), ”Our readers have nothing but good things to say about this brow powder twosome.

Anastasia brow powder duo – plus och minus

Två färger i paletten så att den passar alla
Håller länge
Ger ett naturligt resultat

Ingen borste medföljer


Benefit Gimmi brow+ eyebrow gel – Bästa ögonbrynsfärg i gelform

Uppdaterade Priser

I test har denna ögonbrynsfärg presterat bra. Föredrar man en ögonbrynsfärg med borste och i gelfromula så är denna ett riktigt bra alternativ. Den ger snabbt fylliga och naturliga ögonbryn som sitter hela dagen utan att rubbas. En av de största fördelarna med denna är att den kan tämja även de buskigaste av ögonbryn, utan att man får ett onaturligt och stelt resultat.

Specifikationer Benefit gimmi brow+

Typ Borste med fibergel
Vattentålig Ja
Nyanser~ 8 (ljus till mörk)
Övrigt

Smidig borste

Denna produkt kommer med en kort och smidig borste som gör det enkelt att få rätt mängd produkt på brynen. Trots att den är blöt så kladdar den inte eller ger stela bryn. Man formar brynen smidigt till önskad form och de håller sig på plats tack vare fibergelen. Borsten i sig har små strån och är lite avsmalnad, vilket ytterligare underlättar applicering.

Man kan alltså enkelt frisera ögonbrynen och få en fin form även när man glömt att plocka eller vaxa dem. Det gör att den passar bra oavsett om man har riktigt buskiga och vilda ögonbryn eller glesa och flyktiga.

Fiberformula

Tack vare ultrafina mikrofiber som sätter sig på skin och hårstrån framhävs ögonbrynens naturliga färg och form utan krångel (förutsatt att man valt rätt färg). Det ger brynen snabbt en fin definition och fyllighet. Med denna produkt kan man få väldigt mycket färg och definition, önskar man att bara fylla i ögonbrynen så kan man försöka lägga lite mindre men det kräver en del övning.

Formulan är dessutom vattentålig och kan bäras hela dagen utan problem. Gelen ser till att stråna ligger där de ska och inte rubbas av dagens aktiviteter.

Vad säger andra om Benefit gimmi brow+?

 • Elle.com, Toppval, ”The tiny microfiber adhere to your skin and brows creating a lush full brow look.”
 • Cosmopolitan, Toppval, ”Benefit’s Gimme Brow is a must-have for the time poor.”
 • Damernas värld, 4.5/5, ”Med några snabba svep formar fibergelén dina bryn till trendiga modellbuskar utan kladd eller stela strån.”

Benefit gimmi brow+ – plus och minus

Ger fylliga och fina bryn snabbt
Enkelt att fixera även vilda bryn
Håller hela dagen

Det gäller att veta hur man
vill ha brynen innan man påbörjar appliceringen


Sammanfattning av ögonbrynsfärg bäst i test

Här ovan har fyra produkter som alla presterat bra i test presenterats. De möter olika behov och det finns ett bra val för alla, oavsett om man föredrar en pomade, penna, skugga eller gel. Vi hoppas att du har funnit din favorit! Här nedan kommer en kort sammanställning av alla produkter igen:

Anastasia Dipbrow Max factor Anastasia powder Benefit Gimmi brow+
Typ Pomade Penna Skugga Borste med fibergel
Vattentålig Ja Nej Ja Ja
Nyanser~ 11 2 11 8
Pris Uppdaterade Priser Uppdaterade Priser Uppdaterade Priser Uppdaterade Priser