Brun utan sol bäst i test

Artikeln är senast uppdaterad: 2019-02-12

Pigmentfläckar, illröd svidande hy och tecken på för tidigt åldrande. För en del är solen underbar, för andra hemsk. Om du är en av alla som av olika anledningar inte tål sol men ändå vill ha en snygg sommarbränna är brun utan sol din bästa vän. Men det kan vara svårt att välja bland den stora mängd produkter som finns på marknaden idag. I denna guide presenteras fem riktigt bra brun utan sol. Vinnaren blev den klassiska St. Tropez Self Tan Classic Bronzing Mousse, en lätt mousse som snabbt går in i huden och ger en naturligt solkysst ton som håller bra.

 

 

Bästa brun utan sol just nu

Detta är just nu våra toppval när det kommer till bästa brun utan sol i år. Klicka på länkarna för att komma ned till våra omdömen direkt eller fortsätt läsa hela köpguiden.

St. Tropez Self Tan Classic Bronzing Mousse – Brun utan sol bäst i test
Vita Liberata Phenomenal 2-3 Week Tan – Hållbar bränna utan kladd
ACO Self Tanning Lotion – Effektiv och prisvärd
James Read H20 Tan Mist – Lyxig och enkel för ansiktet
Marc Inbane Natural Tanning Spray – Bästa brun utan sol i sprayform

 

Toppvalen av brun utan sol bäst i test

Här nedan kommer våra tre favoriter av de fem brun utan sol som presenteras senare i denna guide.

St. Tropez Self Tan Classic Bronzing Mousse – Brun utan sol bäst i test

Uppdaterade Priser

När det kommer till brun utan sol är St.Tropez ett mycket känt och omtyckt märke. Den en ger en naturlig och jämn färg som håller länge, har en superlätt formula som snabbt sjunker in i huden och fläckar inte ner textilier.

Vita Liberata Phenomenal 2-3 Week Tan

Uppdaterade Priser

Som namnet avslöjar är denna brun utan sol menad att hålla under flera veckor. En del menar att den inte håller särskilt länge och att man inte får så mycket färg. Men vi och många andra gillar den då den kombinerar en naturlig ton med återfuktning samt att den har en behaglig doft och håller länge för många.

ACO Self Tanning Lotion

Uppdaterade Priser

Om man är sugen på en jämn och fin bränna men inte vill betala en stor summa så är denna brun utan sol från ACO ett bra alternativ. Den ger en fin och naturlig färg nästan direkt vid insmörjning, är kvalitetskontrollerad och sjunker snabbt in i huden. Det är en brun utan sol utan krusiduller.

Tips för en perfekt solkysst hud med brun utan sol

För att få en fläckfri, hållbar och fin bränna som inte kladdar av sig på textilier så finns det en del saker att tänka på. Här nedan följer våra bästa tips för att få den optimala brännan med brun utan sol. Ska man bära brun utan sol utomhus är det en god idé att smörja in sig med solkräm först, vår guide för solkrämer hittar du HÄR.

1. Exfoliera

För bästa resultat råder vi att man torrborstar eller på annat sätt har peelat huden någon dag, eller helst någon vecka, innan användning av brun utan sol.

2. Återfukta

Det är viktigt att återfukta huden för att få ett jämnt resultat, särskilt på torrare ytor som knän och armbågar.

3. Använd en applikationshandske

För att få ett jämnt resultat och applicering utan besvär och för att slippa kladd rekommenderar vi att man använder en applikationshandske. Det gör det enklare att sprida ut krämen och man slipper kladd på händerna.

4. Jämna ut

När du applicerat brun utan sol på hela kroppen är det klokt att ta en bommulspad eller dylikt och dra mellan tårna och fingrarna då det ofta samlas produkt där. Det gäller även för knä- och armveck. Tvätta sedan händerna noga.

 

Brun utan sol i test

Här nedan presenteras våra toppval av brun utan sol. Det finns allt från mousse till spray, för ansiktet och kroppen. Läs för att finna en som passar dig.

St. Tropez Self Tan Classic Bronzing Mousse – Brun utan sol bäst i test

Uppdaterade Priser

St. Tropez Self Tan Classic Bronzing Mousse varar länge och ser naturlig ut utan att man behöver vänta flera timmar på att färgen ska utvecklas. Efter att man applicerat den väntar man en timme för en lätt bränna, två timmar för medium och tre för djupare. Denna brun utan sol från St. Tropez är en välkänd produkt som finns i många variationer och som har hyllats av såväl användare som experter.

Specifikationer St. Tropez Self Tan Classic Bronzing Mousse

Formula Mousse
Mängd 200 ml/g
Förpackning Pump

Superlätt formula

Mousseformulan är superlätt och behaglig. Den är enkel att smörja in på kroppen och sjunker in utan problem. Man får dock räkna med att det är något kladdigt i början då det i brun utan sol som gör en brun, ämnet DHA är naturligt kladdigt. Likt all brun utan sol tar det ett tag innan den torkar in och den kan missfärga vita lakan om man går och lägger sig direkt efter insmörjning. Färgen går dock bort i tvätten och låter man det sjunka in några timmar för att sedan skölja bort vägledningsfärgen så slipper man missfärgningar på textilier.

Dessutom har den en mycket neutral doft och man slipper den mindre angenäma doften av brun utan sol.

Hållbar bränna och återfuktning

St. Tropez Self Tan Classic Bronzing Mousse lämnar en jämn och fin bränna över hela kroppen. man får en naturlig och gyllenbrun färg som mycket liknar en ”naturlig” bränna. Färgen utvecklas gradvis, vilket gör att den ser än mer naturlig ut. Färgen håller dessutom länge och huden återfuktas, vilket gör att man inte behöver oroa sig för att irritera eller torka ut huden vid frekvent användning.

Mycket produkt för pengarna

Moussen är förvånansvärt dryg och räcker länge, vilket i vår mening ursäktar det dyra priset. Man får väldigt mycket produkt för pengarna och flera användare anser att produkten utan tvekan är värd vartenda öre. En användare som recenserat produkten på sidan Kicks menar att:

”Köper endast St. Tropez brun utan sol då jag aldrig fått så fin färg av andra BUS-produkter. Denna produkt är verkligen den bästa jag provat”

St. Tropez Self Tan Classic Bronzing Mousse – plus och minus

Jämn och fin gyllenbrun bränna.
Produkten räcker länge.
Färgen håller länge.
Dyr och lite kladdig i början.

Uppdaterade Priser

Vita Liberata Phenomenal 2-3 Week Tan – Hållbar bränna utan kladd

Uppdaterade Priser

Vita Liberata är ett väletablerat märke när det kommer till brun utan sol. Den gillas av användare, kändisar och experter för sin lätta formula, återfuktning och långvariga bränna. Den har en lätt formula, behaglig doft och ger naturligt solkysst hy. Dessutom färgar den inte av sig och håller bra i flera dagar, trots dusch och handdukstork.

Specifikationer Vita Liberata Phenomenal 2-3 Week Tan

Formula Mousse
Mängd 125 ml/g
Förpackning Flaska

Behaglig konsistens

Vita Liberata är en lätt mousse som är behaglig att applicera och bära. Den sjunker snabb in i huden och hålller i upp till tre veckor. För den som inte gillar tjocka och kladdiga krämer eller inte har möjlighet att återapplicera brun utan sol under semester är denna ett bra alternativ.

Den har den främst naturliga ingredienser och innehåller ingen arfym, alkohol, triklosan eller GMO vilket gör att den passar bra även för de med känslig hy. Vita Liberata har dessutom lyckats få bort det mesta av den klassiska brun utan sol-doften utan att behöva tillsätta kemikalier.

Jämn och hållbar

Som ovan nämnt håller brännan i max tre veckor, men vi menar att man kan räkna med 1,5 – 2 veckor. Om den appliceras med en handske blir det hela enklare och färgen blir jämn och fin. Moussen finns i tre toner baserad på hur djup färg man önskar.

Bra för huden

Vita Liberata innehåller återfuktande ämnen som fungerar mjukgörande för huden i upp till 72 timmar. Det hjälper till att göra färgen mer jämnt utspridd.

Vita Liberata Phenomenal 2-3 Week Tan – plus och minus

Långvarig och jämn färg
Återfuktande och mild
Finns i flera toner
För en del användare varade färgen knappt en vecka

ACO Self Tanning Lotion – Effektiv och prisvärd

Uppdaterade Priser

Aco Self tanning Lotion är en mycket prisvärd och effektiv brun utan sol i lotionform. Den går snabbt in i huden och ger ett långvarigt fuktgivande utan att vara alltför kladdig. Den är en klassisk brun utan sol som fungerar bra men som saknar det lilla extra som man får om man betalar mer för produkten. Men för priset är det en mycket bra brun utan sol som fungerar för de flesta som önskar en gyllenbrun hud.

Specifikationer ACO Self Tanning Lotion

Formula Lotion
Mängd 100 ml/g
Förpackning Tub

Solbrun hud på kort tid

Acos brun utan sol är en klassiker, med det menat att den fungerar och ger färg nästan direkt när man smort in sig. Den sjunker snabbt in i huden och man kan se en skillnad i färgen på 3-4 timmar. Den ger en gyllenbrun och naturlig färg med jämnt resultat. Att den är så lättapplicerad, ger ett jämnt resultat och är så prisvärd har gjort den till en storfavorit hos användare som använt den under många år.

Återfuktar

Lotionen doftar lätt av parfym och man slipper den mindre behagliga doften av DHA som många andra brun utan sol har. Den innehåller dessutom återfuktande ämnen som fungerar mjukgörande för huden, vilket bidrar till att ge ett jämnt resultat. Att den innehåller parfym kan dock vara negativt för de med känslig hy, så dessa individer bör välja en annan produkt.

Kvalitetskontrollerad

ACO Self Tanning Lotion har gått igenom Apotekets kvalitetskontroll. Det innebär bland annat att den är skonsam, har låg miljöbelastning och att leverantören lever upp till vissa krav.

ACO Self Tanning Lotion – plus och minus

Prisvärd
Ger direkt resultat
Mild och återfuktande
Kan missfärga en de textilier om de kommer i kontakt med krämen direkt efter insmörjning.

 

 

 

 

James Read H20 Tan Mist – Lyxig och enkel för ansiktet

Uppdaterade Priser

James Read är även det ett mycket välkänt och omtyckt märke när det kommer till brun utan sol. James Read H20 Tan Mist är en superlätt och behaglig brun utan sol som passar även för den som är ny när det kommer till brun utan sol. Den bygger gradvis upp en bränna och fungerar kylande och behagligt för huden tack vare bland annat rosenvatten. Det är en brun utan sol som passar att använda på ansiktet och som kan användas under hela dagen.

Specifikationer James Read H20 Tan Mist

Formula Spray
Mängd 100 ml/g
Förpackning Sprayflaska

Uppfriskande

Med rosenvatten och en mineralrik mist fungerar denna brun utan sol både svalkande och fuktgivande samtidigt som den ger en lätt solkysst hud efter några användningar. Är man rädd för att råka ta för mycket färg eller få ränder av brun utan sol så är denna en bra att börja med då det ska mycket till för att få ränder och ojämn ton av denna.

Kan appliceras före och efter smink

Eftersom att formulan är så lätt och sugs upp snabbt av huden slipper man den kladdiga känslan som brun utan sol ofta lämnar. Det gör att den fungerar bra att bära även under make-up. Enligt James Read torkar den på 60 sekunder, vilket är oerhört snabbt för en brun utan sol. Den kan användas både före och efter smink. Om den används efter applicering av smink fungerar den fixerande för sminket.

Den kan även användas på kroppen och färgar inte av sig på textilier.

För lätt solkysst hy

Sprayen är inte färgad och det kan ta ett tag att bygga upp en ordentlig bränna med denna spray. Den är istället menad för den som vill ha en lätt gyllene hy, den passar således särskilt väl för att användas i ansikte och som siktar på att långsamt bygga upp en bränna.

James Read H20 Tan Mist – plus och minus

Återfuktar och fräschar upp
Ger en jämn och fin gyllene färg
Kan användas på språng
Den som förväntar sig en djup ton kommer att bli besviken

Marc Inbane Natural Tanning Spray – Bästa brun utan sol i sprayform

Uppdaterade Priser

Om du söker en brun utan sol i form av spray som ger jämn färg och återfuktar huden så är Marc Inbane Natural Tanning Spray ett riktigt bra val. Den återfuktar med växtoljor vilket fungerar mjukgörande för huden samtidigt som den med hjälp av aloe vera lugnar huden samtidigt som den ger finns jämn solkysst hud.

Specifikationer Marc Inbane Natural Tanning Spray

Formula Spray
Mängd 200 ml/g
Förpackning Flaska

Dyr men prisvärd

Den kostar visserligen ett par hundra, men det är värt det då man får 200 milliliter och flaskan räcker länge och ger ett oklanderligt resultat. Den ger en jämn och naturlig solbränna, långt bort från den ökända orangea-tonen som så ofta blir resultatet av brun utan sol till lägre pris. Många användare är mycket nöjda och menar att det både är oerhört smidigt och enkelt att få en jämn bränna med denna brun utan sol. Det delvis tack vare den praktiska sprayfunktionen som förenklar appliceringen.

Återfuktande och allergivänlig

Marc Inbanes brun utan sol är fri från parabener och dermatologiskt testad, den passar bra för alla hudtyper och kan fungera även för de mest känsliga. Den innehåller dessutom naturliga ämnen som fungerar återfuktande för huden och som gör den smidig och mjuk. Den håller dessutom för flera duschar och handdukstork utan problem.

Torkar snabbt

Produkten torkar snabbt in i huden, vilket gör att man slipper oroa sig för svårborttagna fläckar på textilier. Den korta torktiden gör det även möjligt att använda den i sista minuten, kanske precis innan festen eller stranden. Men det gäller att välja var man applicerar den då spraystrålen är vid och sprayen kan hamna på omgivande saker.

Att den torkar snabbt gör att den blir enkel att använda på områden i ansikte och halsen. Men det kräver att man har koll på hur mycket som där behövs och sedan jämnar ut brun utan solen ordentligt.

Marc Inbane Natural Tanning Spray – plus och minus

Ger en jämn och naturlig bränna
Lämnar huden mjuk och smidig
Dermatologiskt testad
Dyr
Är man inte van vid spray så kan man råka spraya lite här och där i rummet

 

Sammanfattning av guiden

Här ovan har vi gått igenom de fem brun utan sol produkter som blivit bäst i test. Här nedan följer en kort sammanfattning av produkterna.

St. Tropez Self Tan Classic Bronzing Mousse

Uppdaterade Priser

Vår vinnare av brun utan sol bäst i test ger en jämn och naturlig gyllenbrun färg med en superlätt och behagligt doftande mousse. Det är en klassisk och mycket omtyckt brun utan sol som funnits på marknaden under flera år.

Vita Liberata Phenomenal 2-3 Week Tan Medium

Uppdaterade Priser

Om man ska bort några dagar och inte har möjligheten att applicera mer brun utan sol under tiden kan det vara en god idé att välja Vita Liberatas brun utan sol. Den är enkel att applicera och ger ett bra resultat utan krångel som håller länge. Dessutom återfuktar den huden och håller för både dusch och handduktstork.

ACO Self Tanning Lotion

Uppdaterade Priser

Denna brun utan sol från ACO är mycket prisvärd och ger trots lågt pris en jämn och fin färg. Det är en klassisk brun utan sol utan några extraförmågor, den ger färg direkt och är enkel att applicera om man använder en applikationshandske. Den doftar dessutom behagligt och har kvalitetskontrollerats av Apoteket.

James Read H20 Tan Mist

Uppdaterade Priser

James Read H20 Tan Mist är en behaglig och uppfräschande brun utan sol som kan användas under eller ovanpå smink. Den ger en lätt solkysst ton som enkelt kan byggas upp. Den innehåller dessutom rosenvatten och absorberas mycket snabbt av huden.

Marc Inbane Natural Tanning Spray

Uppdaterade Priser

Om man inte gillar kladdiga krämer och mousser kan denna spray från Marc Ibane fungera väl. Den ger en jämn och fin bränna och är mycket enkel att applicera. Dessutom innehåller den mjukgörande växtoljor och lugnande aloe vera. Den kan användas på både kropp och ansikte och sjunker in mycket snabbt.