Varmluftsborste bäst i test

Alla önskar vi oss väl ett imponerande svall och glänsande hår. Vad gäller båda dessa är varmluftsborsten det främsta redskapet – så investera i en som verkligen hjälper dig. Med ett verktyg som kombinerar både borste och hårfön kommer du inte bli besviken på dess förmåga att i bästa fall både skapa en frisyr och torka ditt hår i ett svep. Främst är dock varmluftsborsten till för att ge illusionen av ett naturligt självfall. Finn din favorit bland våra fyra vinnare!Bästa varmluftsborste 2022

Dessa är just nu våra toppval när det kommer till de bästa varmluftsborstarna i år. Klicka på länkarna för att komma ned till våra omdömen direkt eller fortsätt läsa hela köpguiden.

BaByliss AS500E – Det smarta valet
Remington Keratin Protect Intelligent AS8810 – Det kraftfulla valet
Braun Satin Hair 3 Airstyler AS330 – Det smidiga valet
Braun Satin Hair 1 Airstyler AS110 – Det billiga valet

Kort om vinnaren

Bästa varmluftsborste i den här guiden är utan tvekan BaByliss AS500E. Med prisvinnande intelligenta funktioner gör AS500E din stylingupplevelse så mycket smidigare. Välj på hela 4 olika borsthuvuden och 2 temperaturinställningar för att anpassa varmluftsborsten till just dina behov.

Läs mer om denna och de andra varmluftsborstarna bäst i test nedan!

Vad är en varmluftsborste?

Idén med en varmluftsborste är att två av de främsta hår- och stylingverktygen har kombinerats i en och samma produkt. En varmluftsborste är en borste och fön kombinerat i ett och är ett stylingredskap som skapar ett snyggt svall.

Är du ute efter lite mer lockiga lockar är dock varmluftsborsten inte rätt verktyg. Snarare än att göra distinkta lockar skapar nämligen varmluftsborsten ett mer naturligt självfall.

5 Saker att leta efter hos den bästa varmluftsborsten

Med lite hjälp från experter har vi kommit fram till 5 saker som du bör leta efter när du söker efter den bästa varmluftsborsten.

 1. Gärna flera temperaturinställningar för att kunna anpassa efter just din hårtyp.
 2. Kalluftsfunktion, för att skona hårbotten såväl som hårstrån.
 3. Sladdlängd, beroende på hur långt ifrån ett eluttag du ska använda din varmluftsborste.
 4. Bekvämt grepp eftersom att du ändå vill kunna använda varmluftsborsten ofta utan att få ont i armen eller handen.
 5. Jonfunktion, eller dylikt, för att minska statiska hårstrån.

Vilken hårtyp passar en varmluftsborste bäst till?

Faktum är att det finns varmluftsborstar för alla hårlängder och hårtyper. I de flesta fall är det nämligen lätt att anpassa både temperatur och hastighet i din varmluftsborste.

Flera varmluftsborstar kommer dessutom med ett antal borsthuvuden så att du enkelt kan byta mellan dem och anpassa stylingen till just din hårlängd och hårtyp.

Dyr eller billig, vad ska man välja?

Vad gäller just varmluftsborstar får man nästan alltid vad man betalar för (med några få undantag). En dyr varmluftsborste är oftast utrustad med teknik och med funktioner som på ett eller annat sätt ska kunna skydda ditt hår från onödigt slitage.

En billig varmluftsborste, däremot, upplevs ofta som att den sliter på håret och ger ännu oftare intrycket av att vara plastig.

Hur vi har valt ut våra vinnare

Olika typer av varmluftsborstar finns det gott om. De dominerande tillverkarna är BaByliss, Remington och Braun i den här guiden. Om det är den bästa varmluftsborsten som du är ute efter kommer du att finna den bland våra vinnare i guiden nedan!

När vi har valt ut våra vinnare har vi ställt höga krav på…

 • jämnt luftflöde
 • glansigt slutresultat
 • skonsamma borstar
 • hållbarhet

Varmluftsborste bäst i test

Med vinnaren i topp och de andra presenterade i fallande skala, är det dags för oss att berätta om våra varmluftsborstar bäst i test. Alla fyra ger ett glansigt slutresultat och salongskvalité på din styling men vissa funktioner skiljer dem åt. En del varmluftsborstar har satsat extra på smidighet, andra på skonsamhet och vissa på effektivitet.

BaByliss AS500E – Det smarta valet

För dig som vill ha riktigt snyggt svall och en lyxig känsla är BaByliss AS500E det självklara valet. Den här vinnaren ser till att ge dig ett klanderfritt stylingresultat varje gång. Om du är ute efter en imponerande frisyr och snygg finish är det här rätt varmluftsborste bäst i test för dig.

Effekt 700 W
Värmelägen 2
Diameter (max) 50 mm
Beläggning Keramisk
Jonfunktion Ja
Kalluftsalternativ Ja
 • Jonfunktion. Med en jonisk funktion förhindras ditt hår från att bli flygande och statiskt. Med andra ord gör den här funktionen så att ditt hår ser ordentligt stylat ut. Ett prydligt, glänsande och slätt resultat alltså.
 • Cold shot. AS500E erbjuder en, så kallad, cold shot. En kalluftsfunktion som fixerar din frisyr genom att använda kalluft. Det här är även snällt mot dina hårstrån och mot din hårbotten.
 • Smartaste varmluftsborsten. Vår favoritdel med denna varmluftsborste bäst i test är självklart hur smart den är. Utan tvekan är det här den smartaste varmluftsborsten. Med sensorer håller AS500E koll på temperaturen så att den hela tiden anpassas för att vara konstant och för att undvika överhettning. Dessutom anpassar den också hastigheten beroende på vilket stylingverktyg som du använder – allt för att skydda ditt hår.
 • Roterande borstar. Borstarna roterar i två olika riktningar, för att få ett naturligt stylingresultat. Dessutom har borstarna olika stora luftventiler längsmed borsten för att ge ett jämnt luftflöde. Vi uppskattar även att de roterande borstarna aldrig tycks trassla in sig i sladden eller, för den delen, i håret.

Onekligen är detta en imponerande varmluftsborste bäst i test. Med fyra medföljande borsthuvuden behöver du inte heller känna dig begränsad till endast en typ av frisyr.

Men vi måste också nämna att den här varmluftsborsten inte är särskilt snabb. Om du är ute efter att snabbt styla och torka håret kan du behöva en extra apparat för att göra själva torkjobbet.

Sammanfattning av BaByliss AS500E

Tystgående
Keramisk beläggning
Smarta temperatur- och hastighetsfunktioner
Jonfunktion
Långsam torkeffekt
Högt pris


Remington Keratin Protect Intelligent AS8810 – Det kraftfulla valet

Hack i häl på vinnaren kommer Remington Keratin Protect Intelligent AS8810. Den här produkten kan skryta med roterande borste, ett rörligt sladdfäste, keramisk beläggning och, såklart, ett riktigt snyggt resultat på din styling.

Effekt 1000 W
Värmelägen 2
Diameter (max) 50 mm
Beläggning Keramisk med Kreatin & Mandelolja
Jonfunktion Nej
Kalluftsalternativ Ja
 • Torkar och stylar ditt hår samtidigt. Med en imponerande kraft kan AS8810 hantera torrt såväl som fuktigt hår. Med andra ord kan du både torka och styla håret samtidigt. Det här är ett snyggt sätt att spara tid på, tycker vi. Däremot, om du vill att det ska gå ännu snabbare, rekommenderar vi ändå att du fönar håret först. Lätt fuktat hår går bra men riktigt blött hår har AS8810 lite svårt att arbeta med.
 • Keratin och mandelolja. Precis som det ska vara hos en varmluftsborste bäst i test har AS8810 satsat på skonsamhet. Genom att använda sig av mandelolja och keratin i stylingverktygen får ditt hår extra näring samtidigt som du stylar det. Det här gör också att slutresultatet blir glansigare.
 • Medföljande rotborste. AS8810 kommer med en rotborste som gör att du kan skapa extra volym vid skalpen. Eller, för den delen, om du vill att torkningen ska gå snabbare kan rotborsten med fördel användas för att komma åt längst in mot rötterna där torkningen går som segast, normalt sett.

Det finns många saker som vi tycker om med Remington Keratin Protect Intelligent AS8810. Däremot vill vi varna för ljudnivån som är relativt hög hos denna varmluftsborste.

Vi är inte heller helt glada över hur klumpig den känns i handen eller att den inte har någon jonfunktion för att motverka statiskt hår.

Sammanfattning av Remington Keratin Protect Intelligent AS8810

Keramisk beläggning med Kreatin & Mandelolja
Rotborste
Klumpig
Låter en del


Braun Satin Hair 3 Airstyler AS330 – Det smidiga valet

Om du är ute efter en varmluftsborste bäst i test som är lätt att hantera och smidig att ha att göra med finns det ingen annan varmluftsborste än Braun Satin Hair 3 Airstyler AS330 att rekommendera. Denna varmluftsborste har till och med en extra lång sladd på 2 m för din bekvämlighet.

Effekt 400 W
Värmelägen 2
Diameter (max) 38 mm
Beläggning Keramisk
Jonfunktion Nej
Kalluftsalternativ Nej
 • Roll-out funktion. För att maximera stylingens salongsresultat har Braun utrustat Airstyler AS330 med en roll-out funktion. Det här gör att den är smidigare än andra varmluftsborstar vad gäller att lossa lockar från borsten.
 • Lättanvänd. Smidigheten kan inte nog understrykas hos detta verktyg. AS330 har alla delar vi önskar hos en medgörlig varmluftsborste. En lång sladd på 2 m, en roll-out funktion och så den smidiga utformningen på handtag och borste, bara för att nämna några.
 • Torka och styla. Precis som det ska vara i en varmluftsborste bäst i test visar AS330 prov på att kunna torka och styla håret samtidigt. Dessutom med ett glansigt, snyggt och hälsosamt slutresultat.
 • 3 borsthuvuden. Det här är någonting som vi tycker mycket om med AS330. Med tre olika borsthuvuden och två temperatur- och luftflödesinställningar kan du anpassa verktyget till dina önskemål.

Det här är alltså en riktigt skön och smidig varmluftsborste av salongskvalité. Med ett bra grepp och med de smidiga funktionerna blir borstupplevelsen aldrig ansträngd.

Däremot har denna varmluftsborste inget snurrande borsthuvud och kräver lite mer av dig som använder den. Det här är en smidig varmluftsborste men vi hade önskat några fler finesser. Dessutom är AS330, enligt flera uppgifter,  inte särskilt kraftfull utan luftflödet är svagt.

Sammanfattning av Braun Satin Hair 3 Airstyler AS330 

Smidig roll-out funktion
Bekväm att använda
Inga roterande borstar
Svagt luftflöde


Braun Satin Hair 1 Airstyler AS110 – Det billiga valet

För dig som behöver inhandla en varmluftsborste på en budget kan vi rekommendera Brauns Satin Hair 1 airstyler AS110. Utan att knussla till det ger AS110 ditt hår ett självfall på ett naturligt sätt.

Effekt 200 W
Värmelägen 2
Diameter (max) 23 mm
Beläggning Ingen uppgift
Jonfunktion Nej
Kalluftsalternativ Nej
 • Inget trassel. Med en, så kallad, roll-out funktion behöver du inte oroa dig för på vilket sätt du drar loss håret från varmluftsborstens borsthuvud. Utan att bryta av några hårstrån eller skapa onödigt trassel kan du enkelt dra ut borsten från locken.
 • Jämn temperatur. AS110 erbjuder en jämn och konstant värmefördelning så att du ska kunna få samma resultat över hela huvudet. Vi tycker att detta är en charmig funktion för att vara ett så pass billigt alternativ utan särskilt många extrafinesser. Det säger en del om hur väl de faktiska funktionerna har blivit genomförda.
 • Smidig. Den här varmluftsborsten har en lätt vikt, smidigt och smalt handtag, är lätt att dra ur håret och har en 2 m lång kabel.

Det här är en bra liten varmluftsborste bäst i test. Däremot bör det nämnas att AS110 varken är gjord för att skapa ett stort svall eller för dig med längre hår. Utan att säga att den inte skulle fungera på längre hår, vill vi ändå rekommendera denna produkt främst till dig med kortare hår. Eller till dig som är ute efter något mindre lockar.

Sammanfattning av Braun Satin Hair 1 airstyler AS110

Smidig roll-out funktion
Billig
Inte kraftfull
Ingen jonfunktion
Inte för långt hår
Endast små lockar

Sammanfattning av guiden

Vi har nu gått igenom fyra varmluftsborstar bäst i test på marknaden idag. Alla fyra erbjuder snygga lockar, ett glansigt slutresultat och har prisvinnande funktioner.

Den bästa varmluftsborsten är BaByliss AS500E. Den är lyxig, den erbjuder de intelligentaste varmluftsborstfunktionerna och det snyggaste slutresultatet. Genom sensorer som håller koll på värmefördelningen samt de fyra olika borstalternativen kan du vara säker på att alltid få en snygg frisyr.

Hack i häl kommer Remington Keratin Protect Intelligent AS8810 som med sitt kraftfulla luftflöde tar hand om fukt såväl som själva stylingen. Precis som vinnaren har den här varmluftsborsten en kalluftsfunktion som ger slutresultatet extra stadga och glans. Däremot gillade vi inte att den var så pass klumpig att använda.

Som tredje favorit presenterade vi Braun Satin Hair 3 Airstyler AS330. Om det är smidighet du är ute efter är detta helt rätt alternativ. Tyvärr kunde inte AS330 erbjuda lika imponerande funktioner som de föregående och faller på att vara relativt simpel och kraftlös.

Ett billigare alternativ är Brauns Satin Hair 1 Airstyler AS110. Billigare, men inte sämre på att styla för det! Denna varmluftsborste är något simplare än de andra och är inte lika kraftfull. Den här varmluftsborsten fungerar absolut bäst för dig med kortare hår eller för dig som är ute efter något mindre lockar.

Till sist vill vi bara säga lycka till i ditt sökande!

Så använder du en varmluftsborste | 4 Steg

Att borsta håret kan tyckas vara en simpel rutin. Men att borsta håret med en varmluftsborste är någonting helt annat. Följ dessa 4 steg för att vara säker på att använda varmluftsborsten på rätt sätt och få ett snyggt svall på köpet.

Så sätt på din varmluftsborste och så kör vi igång!

 1. Torka håret tills det är handdukstorrt eller fukta håret med en hårspray, om du hade torrt hår från början.
 2. Fördela håret i jämna sektioner och börja alltid med underhåret för att bygga upp volymen underifrån.
 3. Nu kommer vi till det som gör varmluftsborsten speciell: Borsta precis som vanligt men underifrån. Det är på så sätt som du får en naturlig men kraftig volym.
 4. Vrid varmluftsborsten på vägen ner mot topparna så att håren delvis vrider sig runt borsthuvudet. På så sätt kommer du få svaga lockar som liknar ett självfall. Fortsätt så genom hela håret.

Klart!