Hårtrimmer bäst i test

En hårtrimmer är ett enkelt sätt att ta in frisörsalongen in i ditt hem. Säkra din alldeles egna, unika stil genom att själv ta kontroll över klippningen. Oavsett om du söker efter en trimmer för att klippa ditt hår dagligen, veckovis eller månadsvis finner du rätt hårtrimmer för dig i det här testet. Här kommer vi att gå igenom fyra av de absolut bästa apparaterna på marknaden idag. Allt från ett kraftpaket, som kan riva igenom vilken tjocklek som helst, till en mer delikat apparat som klipper med magisk precision.

 

De bästa hårtrimmersen just nu

Dessa är just nu våra toppval när det kommer till bästa hårtrimmers i år. Klicka på länkarna för att komma ned till våra omdömen direkt eller fortsätt läsa hela köpguiden.

Philips HC7460
Remington HC5800 Pro Power
Moser Li+Pro
Panasonic ER-1611

Toppvalet

Med kvalitéer såsom:

 • självvässande blad i rostfritt stål
 • över 60 stycken inställningar
 • en sladdlös drifttid på hela 2 h
 • en precision på ner till 0,2 mm

Är det här verkligen en hårtrimmer bäst i test. Och då har vi inte ens nämnt att den kommer ihåg din senaste klippinställning och återgår till den automatiskt när du slår på maskinen igen.
Uppdaterade Priser

 

Vad skiljer olika hårtrimmers åt?

Det kan vara svårt att avgöra vad som skiljer en hårtrimmer från en hårtrimmer. Alla klipper ju hår, på ett eller annat sätt. Experter menar dock att det finns vissa saker som skiljer hårtrimmers åt:

 • Batteridriften är viktig. En hårtrimmer måste hålla samma varvtal och styrka genom hela batteritiden. En sämre hårtrimmer kommer att ha en sjunkande prestanda i takt med batteriet. Satsa därför på en hårtrimmer med konstant varvtal och styrka.
 • Kvalitén på produkten. Experter menar att en hårtrimmer som är värd att köpa också har maskindelar som håller hög standard. En snygg hårtrimmer i all ära, men om inte insidan är lika imponerande är hårtrimmern ingenting att ha. En hårtrimmer av hög kvalité har generellt sett också lättillgängliga reservdelar. Utifall att någonting skulle gå sönder.
 • Salongskvalité. En riktigt bra hårtrimmer är utformad för att kunna användas i en frisörsalong – det vill säga hela tiden. Och detta utan att ge försämrad kvalité på klippningen. När du väljer en hårtrimmer bör den därför kunna användas mycket mer än bara en gång i veckan. Oavsett hur ofta du klipper ditt hår.

 

4 saker att tänka på innan du köper en hårtrimmer

Det finns några saker som du bör tänka på innan du köper din hårtrimmer. Användningsområden, frekvens och hårtyp, för att nämna några. Lättast är det att beskriva dem i frågor:

 1. Vad ska du ha din hårtrimmer till? Skägg, huvudhår? Klippa dig själv eller anda?
 2. Hur ofta ska du använda din hårtrimmer?
 3. Kommer du att vilja ha olika längder på olika delar av huvudet?
 4. Vilken typ av hår har du?

Tänk på det här när du läser igenom guiden nedan för att se vilken hårtrimmer som passar dig bäst!

 

Vad är en hårtrimmer bäst i test?

En hårtrimmer bäst i test är en hårtrimmer som tar hänsyn till kvalité, kraft och precision. Den ska kunna klippa många fler gånger än du faktiskt kommer att använda den, för säkrad prestanda. Den ska också ha en kraftfull motor och, gärna, självvässande trimskär. Detta gör så att den kan ta sig igenom även riktigt tjocka partier av ditt hår.

 

Hur vi har valt ut våra vinnare

När vi har valt ut våra vinnare har vi, förstås, valt dem utifrån vad som gör en hårtrimmer bäst i test. Men vi har också hållit utkik efter unika funktioner utöver en fantastisk kvalité och kraft.

Exempelvis har båda våra vinnare i topp två självvässande trimskär och en digital display som visar klipplängden du ställt in. Och våra vinnare i topp fyra har båda en lätt vikt för maximal rörlighet och frihet.

 

Hårtrimmers i test

Nedan kommer vi att presentera de fyra toppvalen i vår  hårtrimmer bäst i test-guide. Alla dessa fyra är kvalitativa hårtrimmers med både precision och styrka som fördelar. Det har varit svårt att välja mellan vinnare och förlorare men vi har tillslut lyckats rangordna våra fantastiska hårtrimmers. Först ut är vinnaren från Philips, HC7460, och därefter följer de andra vinnarna i fallande skala.

 

Philips HC7460


Uppdaterade Priser

Anledningen till att Philips HC746 blir toppvalet i vår hårtrimmer bäst i test-guide är egentligen mycket enkel. Den är prisvärd, den är formlig med många olika inställningar och den har lång drifttid. HC7460 visar prov på att vara allt vi önskar hos en hårtrimmer och lite till.

Specifikationer, HC7460

Klipphöjd (min–max) 0.5–42 mm
Antal höjdlägen 60 st
Klippbredd 41 mm
Vikt Ingen uppgift
Batteridrift Ja
Batterityp Li-Ion
Drifttid 120 min

Med HC7460 får du en precisionsklippning som varar. Med 3 justerbara kammar och 60 stycken längdinställningar (mellan 0,5–42 mm), har du all möjlighet att skapa just den frisyr som du vill ha. Den längd du väljer att låsa fast på kommer att visas på den digitala displayen. Och när du slår på apparaten ställer den in sig till den senast använda längden igen.

Några andra saker som får oss imponerade av HC7460 är:

 • Självvässande stålblad. HC7460 är utrustad med en självvässande teknik. Det gör att de rostfria stålbladen hålls vassa och nyslipade för varje gång du klipper dig. Dessutom är stålbladen dubbelvässade (DualCut-teknologi) vilket gör att friktionen vid klippning minskar. Därför klipper HC7460 två gånger så snabbt som andra hårtrimmers från Philips.
 • 3 tillhörande hårkammar. För att du ska kunna klippa dig mellan allt från 0,5 till 42 mm kommer HC7460 med tre tillhörande kammar. Det är 2 kammar fler än vad de flesta hårtrimmers har. Utan kam rakar HC7460 med en längd på 0,5 mm. Med kammen på ligger spannet mellan 1–42 mm. Kammarna är motordrivna vilket innebär att du ställer in önskad längd via kontrollknapparna och inte genom att manuellt justera dem. Det här gör att du får din önskade klipplängd med upp till 0,2 mm precision.
 • Smart hårtrimmer. HC7460 kommer ihåg din senast använda klipplängd och ställer in sig själv till den längden när du slår på den.
 • Auto Turbo. Med denna snabba teknik har Philips laddat HC7460 full med kraft. När hårtrimmern klipper tjockt hår, eller tjocka partier av ditt hår, kommer den automatiskt att öka hastigheten så att du får ett jämnt resultat.
 • Lång batteritid. Efter att ha laddats i 1 h har du möjlighet att använda HC7460 utan sladd i upp till 2 h. Vi rekommenderar dig naturligtvis att klippa utan sladd för maximal rörlighet när du klipper.

Det vi uppskattar med HC7460 är att den håller designen simpel och ren medan insidan av den är komplex. Med HC7460 får du möjligheter till att klippa vilken frisyr som helst.

Summering av HC7460

60 st inställningar med 0,2 mm precision som bäst
DualCut-teknologi
Auto Turbo
Ställer in sig automatiskt till senast använda längd
Endast rostfria stålblad
Uppdaterade Priser

 

Remington HC5800 Pro Power


Uppdaterade Priser

Med kraftfulla funktioner såsom ett Auto Boost-system, självslipande blad och en drifttid på två timmar är det här en fantastisk hårtrimmer. En solklar hårtrimmer bäst i test och hack i häl med vinnaren. I HC5800 får du en hårtrimmer som är både kraftfull och som klipper snyggt. Och allt det här till ett skäligt pris.

Specifikationer, HC5800

Klipphöjd (min–max) 1–42 mm
Antal höjdlägen 10 st
Klippbredd 42 mm
Vikt 775 g
Batteridrift Ja
Batterityp Li-Ion
Drifttid 120 min

HC5800 är en apparat som klipper lika kraftfullt som intrycket den ger. Vi faller för att HC5800 har maximerat varje del av sina funktioner till att fungera perfekt. Och att den är fantastiskt hållbar.

Det finns några saker som vi vill lyfta fram med HC5800:

 • Pro Power Motor. Den här hårtrimmern är utrustad med en så kallad Pro Power Motor. Det innebär att den här hårtrimmern inte skär sig lika lätt vid tjockt motstånd.
 • Auto Boost-system. Försedd med ett auto boost-system blir klippupplevelsen lekande lätt. Auto Boost-systemet innebär nämligen att HC5800 automatiskt känner på sig hur tjockt håret är och anpassar hastigheten efter det. Detta gör att du inte behöver sakta ner på takten när du klipper genom tjockare partier eftersom HC5800 anpassar sig istället.
 • Självslipande blad. Som om det inte vore nog med en extra kraftfull motor och ett boost-system har HC5800 dessutom självsvässande blad. Det här gör att varje klippning blir gjord till bästa möjliga kvalitet. Bladen är dessutom gjorda med en titaniumbeläggning för ökad hållbarhet.
 • 2 i 1, hår och skägg. Den här apparaten begränsas inte till huvudet. Om du vill kan du också använda den på skägg via den medföljande stubbkammen. Det här gör att HC5800 är en av de mest flexibla hårtrimmrarna i det här testet. Med HC5800 behöver du inte känna dig begränsad.

Det finns många saker vi uppskattar med HC5800. Att den är kraftfull, att den har flera unika funktioner (såsom anti-slip-grepp och lågt batteriindikator) och att den kan användas både på hår och skägg.

Däremot skulle vi gärna se att HC5800 hade några fler inställningar. Med 10 st längdinställningar har den inte alls samma precision som vi skulle önska att den hade. Med det sagt, det är en kraftfull apparat som utan tvekan kommer att göra sitt jobb.

Summering av HC5800

Kraftfull med titaniumbeläggning på trimskären
2 i 1, skägg och hår
Auto Boost-system
Klumpig
Precisionen är lite halvdan
4,5 h fulladdningstid
Uppdaterade Priser

 

Moser Li+Pro


Uppdaterade Priser

Med sin prisbelönta design och stilrena form är Mosers Li+Pro en apparat du inte vill gömma i badrumsskåpet. Att den dessutom har sex tillhörande kammar och en medföljande rengöringsborste gör oss bara än mer övertygade. Det här är en hårtrimmer bäst i test.

Specifikationer, Li+Pro

Klipphöjd (min–max) 0.7–25 mm
Antal höjdlägen 6 st
Klippbredd 46 mm
Vikt 271 g
Batteridrift Ja
Batterityp Li-polymer
Drifttid 75 min

Den här hårtrimmern har vunnit pris för sin unika, stilrena design – vilket vi kan förstå. Någonting vi tycker extra mycket om med Li+Pro är att den egentligen är avsedd till att användas professionellt på en frisörsalong. Med den här i hemmet får du möjlighet att få en klippning av frisörkvalité.

Några saker som sticker ut lite extra med Li+Pro:

 • 6 kammar. Dessa kammar når allt från 3–25 mm. Vill du ha en närmare trimning kan du välja att raka utan någon distanskam och istället hålla apparaten direkt mot huden (0,7–3 mm).
 • Lätt att rengöra. Moser har satsat på att göra detta kraftpaket lättrengörligt. Därför är det extra enkelt att plocka loss hårtrimmerns trimskär. Det här gör naturligtvis att det är lätt för dig att byta blad. Medföljande är också en rengöringsborste och smörjolja. Allt för att du enkelt ska kunna underhålla hårtrimmern så att den presterar sitt bästa varje gång.
 • Snabb uppladdning. På bara 45 minuter är Li+Pro färdigladdad. Det här tycker vi mycket om! Däremot är drifttiden på endast 75 minuter, så kom ihåg att du behöver ladda den relativt ofta.
 • Konstant effekt. Den här hårtrimmern håller ett konstant varvtal. Oavsett vilket motstånd den stöter på eller hur lågt batteri den har. Li+Pro är därför inte begränsad till att endast användas på huvudet utan fungerar lika bra på grovt skägg.

Med Li+Pro måste du manuellt ställa in klipplängden. Det är alltså inte en motordriven inställning som på de två föregående hårtrimmrarna. Här finns det definitivt utrymme till förbättring, menar vi.

Däremot är vi glada över att Li+Pro själv säger till när den behöver byta blad. Den har också en indikator för när den behöver byta olja. Den är, med andra ord, precis lika lättskött som den är lätt att rengöra.

Summering av Li+Pro

Design
Lättskött
Salongskvalité och snabb uppladdning
Manuell inställning av klipplängd
Kort drifttid
Maxlängd 25 mm
Uppdaterade Priser

 

Panasonic ER-1611

Uppdaterade Priser

Med en extremt kraftfull motor (10 000 rpm) och med en lätt och smidig design är Panasonics ER-1611 en hårtrimmer i världsklass! Den har allt du kan önska hos en hårtrimmer: Titaniumbelagda stålblad och en frisörstandard på kam såväl som klippning.

Specifikationer, ER-1611

Klipphöjd (min–max) 3–15 mm
Antal höjdlägen 6 st
Klippbredd 45 mm
Vikt 160 g
Batteridrift Ja
Batterityp NiMH
Drifttid 50 min

Ett positivt kundomdöme från en välkänd dansk sida berättar att:

Köpte Panasonic ER 1611 förra året och det fungerar perfekt. Det bra med den är att den håller uppe farten hela tiden och att skärningen är riktigt bra. Vi är 2 som använder den minst en gång i veckan, det fungerar bra. Lätt att ställa in och rengöra. Kan endast rekommendera denna produkt.

Och det här är inte det enda positiva omdömet. Många, många fler är oerhört nöjda med denna hårtrimmer bäst i test.

Andra saker som vi vill ta upp är:

 • Den lätta vikten. ER-1611 väger nästan ingenting. Med 160 g känns den knappt i handen. Det här tycker vi naturligtvis mycket om eftersom att det kommer att göra din klippupplevelse så mycket lättare.
 • Titaniumbladen. Med en avsmalnande X-form på bladen får du en större klippyta. Det här gör att du får en snabb klipphastighet som inte låter enstaka hårstrån slinka igenom.
 • Motorstyrka. Med 10 000 rpm är det här en av de starkaste hårtrimmrarna på marknaden idag. Vi är imponerade av motorstyrkan. Det här gör bland annat att du inte behöver oroa dig för när du kommer in på tjockare partier av hår eftersom ER-1611 klarar av allt.
 • Höjden ställs in med precision. I fem 0,3 millimeterssteg är klippningens noggrannhet ett faktum. Från 0,8 mm till upp till 2,0 mm är detta möjligt – utan att du behöver sätta på en extern kam.

Vi menar dock att priset inte är helt överkomligt. Särskilt inte i jämförelse med testets två vinnare som går på nästan halva ER-1611s fulla pris. Dessutom har ER-1611 den kortaste sladdlösa drifttiden i det här testet. Drifttiden ligger på endast 50 minuter efter fulladdning.

Med det sagt, om du vill ha en riktigt bra hårtrimmer som är hållbar, kraftfull och som har en god precision, är det här en hårtrimmer för dig.

Summering av ER-1611

Precision på längdinställning
Stark motor
Lågt batteri-indikator
Högt pris
Kort drifttid
Maxlängd på 15 mm
Uppdaterade Priser

 

Sammanfattning av testet

Vi har nu gått igenom fyra av de bästa hårtrimmrarna på marknaden idag. Alla fyra håller oerhört hög kvalitet. Om du har svårt att välja en favorit är det därför inte konstigt.

Först gick vi igenom Philips HC7460 som med unika funktioner, såsom att ställa in sig själv till den senast använda längden, vann över oss från början. Om det är en effektiv hårtrimmer du är ute efter är det här rätt val för dig.

Därefter kikade vi på Remingtons HC5800 som är prisbelönt för sin kraft och prestanda. Om det är en kraftfull hårtrimmer du är ute efter finns det inget annat val än HC5800. Med titaniumbelagda trimskär är det här dessutom en standard som kommer att vara länge.

Sedan gick vi över till Mosers Li+Pro som med en prisbelönt design är en vacker syn. Dessutom har den en ultrasnabb uppladdningstid och är oerhört lätt att rengöra. Som om inte det vore nog är den här hårtrimmern speciellt utvecklad för att kunna användas på en frisörsalong.

Till sist tittade vi på Panasonics ER-1611 som med titaniumbelagda stålblad och en imponerande motorstyrka, på 10 000 rpm, är en av våra starkaste hårtrimmers. Dessutom ställs klipplängden in med en precision på 0,3 mm utan någon distanskam.

Våra vinnare är alla just det: vinnare. Väljer du en av dessa fyra kommer din frisyr aldrig att bli lidande.

Lycka till i sökandet! Här kommer våra vinnare ännu en gång:
Uppdaterade Priser
Uppdaterade Priser
Uppdaterade Priser
Uppdaterade Priser

 

Hur du rengör din trimmer i 5 steg

Alla hårtrimmers kräver omvårdnad. Rengöring och förebyggande vård är två saker som kommer att göra din hårtrimmer långlivad och effektiv. Ett trimskär som inte rengörs regelbundet blir slött och ger inte en lika snygg klippning som ett rengjort trimskär.

Här är 5 steg för hur du rengör din hårtrimmer på bästa sätt:

 1. Först och främst måste du plocka bort trimskäret från apparaten. Vissa av de nyare apparaterna har en knapp som gör att du enkelt skjuter ut bladet från hårtrimmern. Annars får du manuellt skruva av skäret från din hårtrimmer.
 2. Rengör nu skäret med antingen en borste eller tryckluft. Vissa hårtrimmers har en medföljande rengöringsborste, såsom till exempelvis Mosers Li+Pro.
 3. Droppa några droppar smörjolja på trimskärets kontaktytor.
 4. Sätt tillbaka skäret i maskinen när du är helt säker på att det är rent från hår och smuts.
 5. Droppa nu några droppar smörjolja på trimskärets tänder och sätt igång apparaten i några sekunder för att oljan ska fördelas över hårtrimmerns skär. Experter rekommenderar dig att hålla igång maskinen i cirka 10 sekunder i detta steg.

Sådär! Då är din hårtrimmer redo att klippa igen. Glöm inte att göra detta med jämna mellanrum.