Epilator bäst i test

Linnéa Skogh - Senast uppdaterad: 2020-09-22

Nakna spiror och ingen oönskad hårväxt i ansiktet? Irritationsfri hud men ett vaxlent resultat? En epilator är en apparat som har alla fördelar från vaxning och rakning – men inga nackdelar. Den kan användas i duschen, som en rakhyvel, men rycker bort huden för ett hållbarare och lenare resultat, som en vaxning. Epilatorer finns det många varianter av och därför har vi samlat fyra stycken, varav alla rankas som en epilator bäst i test. Läs vår köpguide för att finna just din favorit.De bästa epilatorerna just nu

Här kommer en kort sammanställning av våra toppval. För en mer detaljerad genomgång av dem alla är det bara att fortsätta läsa köpguiden eller att klicka på länkarna för att komma ned till våra omdömen direkt.

Braun silk-épil 9 Remington EP7035 Philips BRE652 Panasonic ES-ED90
Typ Epilator & Trimmer Epilator Epilator & Trimmer Epilator & Shaver & Trimmer
Våt och torr användning Ja Ja Ja Ja
Drifttid (max) 40 min 40 min 40 min 30 min
Medföljande batteri Ja Ja Ja Ja
Antal hastighets-lägen 2 st 2 st 2 st 2 st
Exfolierande Ja Nej Ja Nej
Löstagbart huvud Ja Nej Ja Ja
Typ av rengöring Borste; Rinnande vatten Rinnande vatten Borste; Rinnande vatten Borste; Rinnande vatten
Övrigt Lampa; Massage-funktion; Bikini-tillbehör Lampa; Massage-funktion; Bikini-tillbehör Lampa; Massage-funktion; Bikini-tillbehör Lampa; Bikini-tillbehör
Pris Uppdaterade Priser Uppdaterade Priser Uppdaterade Priser Uppdaterade Priser
Direkt till test Braun silk-épil Remington EP7035 Panasonic ES-ED90 Philips satinelle BRE652

Hur ont gör det?

Ja, det är kanske inte det skönaste du varit med om. Men faktum är att epilatortekniken blivit skonsammare och bättre med åren. Om du minns dem som hårryckande, smärtsamma apparater är det åtminstone lite längre ifrån sanningen idag.

Om du är mycket känslig för smärta har vi ett alternativ på epilator som är något skonsammare än de övriga produkterna, tack vare ett vinklat huvud. Det kan även hjälpa att ha området du vill epilera i/under vatten under behandlingen.

Endast för kvinnor?

Även om epilatorer väldigt ofta marknadsförs till kvinnor fungerar de lika bra för män som vill avlägsna oönskad hårväxt. Man brukar säga att om man är intresserad av vaxning så är epilator det skonsammare alternativet – även på de känsligare områdena.

Vaxning har nämligen en tendens dels att fastna i för långa hårstrån – och alltså inte ta bort håret som var tänkt – samt en tendens att skapa en allergisk reaktion av ämnena i vaxet. En epilator är ett gott alternativ för att slippa både kladdig hud och onödig irritation.

Vattentålig

I denna köpguide har vi endast med epilatorer som kan användas både i torrt och vått. Vad som passar dig bäst är förstås en smaksak men det finns vissa fördelar med att använda epilatorn i vatten:

  1. Det ger ofta ett lenare resultat eftersom huden och hårstråna hinner mjukas upp.
  2. Det är skonsammare mot huden.
  3. I vatten upplevs hela behandlingen oftast mindre smärtsam.

Dessutom kan du, om du vill, använda dig av rakkrämer för att ytterligare skona huden. Tänk dock på att inte lägga ett alltför tjockt lager av krämen, så att du inte försvårar för epilatorn.

Varför en lampa?

På många modeller finns en lampa inbyggd i själva apparaten. För den ovane kan detta möjligen kännas som en underlig funktion men faktum är att det är en mycket uppskattad detalj.

Lampan möjliggör nämligen för dig att lättare få syn på hårstrån som annars gått dig förbi. På så sätt blir behandlingen mer noggrant genomförd och du får som konsekvens ett lenare resultat.

Ansiktet

De flesta förknippar nog epilatorns användningsområde med ben och eventuellt armar. Men epilatorn fungerar utmärkt att användas i ansiktet. En fingervisning är att en smalare epilator ofta ger ett bättre resultat i ansiktet än en bredare. Detta eftersom du får lättare med precisionen med ett smalt huvud.

Vissa apparater kräver dock ett speciellt huvud eller kåpa för att kunna användas i ansiktet. Läs på hur just din epilator fungerar innan du sätter igång med att ta bort oönskad hårväxt.

Före behandling

För att få absolut bästa resultat finns det några saker du kan göra med huden för att hjälpa till när epilatorn väl åker fram.

Se till att hålla huden ordentligt återfuktad. På så vis hålls den smidig och riskerar inte att slitas i onödan under behandlingen.

Genom att regelbundet torrborsta huden undviker du inåtväxta hårstrån. På så sätt får epilatorn lättare att samla upp alla hår.

Efter behandling

Nyckeln efter behandling är tudelad: återfukta och kyl ner huden.

Genom att kyla ner huden, med exempelvis en kylhandske, lugnas huden. Du kan slippa onödigt många röda prickar och irritation genom detta knep.

För att undvika onödig irritation bör all form av återfuktning inte ske förrän som närmast några timmar efter behandlingen. Det bästa är att låta huden kylas ner och sedan lugnas under en hel natt.

När det är tid för det är återfuktning ett bra sätt att tillåta huden att vara smidig och återhämta sig i det långa loppet. Tänk dock på att inte stryka på en body lotion som har parfym i sig eftersom det istället kan skapa irritation. Undvik även kroppsoljor. Om du har otur kan nämligen dessa skapa finnar eftersom oljorna tränger ner i de öppna porerna, där håren tidigare suttit.

Tänk även på att epilera regelbundet för bästa resultat.

Epilatorer i test

Vi kommer nu att presentera våra fyra favoriter på marknaden just nu. Alla är högkvalitativa epilatorer bäst i test. Vi börjar med vår favorit, Braun silk-épil 9 och fortsätter därefter med våra övriga toppval för bästa epilator.

Braun silk-épil 9 – för precisionen

Uppdaterade Priser

Specifikationer av Braun silk-épil 9

Typ Epilator & Trimmer
Våt och torr användning Ja
Drifttid (max) 40 min
Medföljande batteri Ja
Antal hastighetslägen 2 st
Exfolierande Ja
Löstagbart huvud Ja
Typ av rengöring Rengöringsborste; Rinnande vatten
Övrigt Lampa; Massagefunktion; Bikini-tillbehör

Fungerar både i vatten och på land

Någonting som får Braun silk-épil 9 att segla upp till förstaplatsen för bästa epilator är att den kan användas både på torr hud och i duschen. Det här gör den till en av de flexiblaste epilatorerna på marknaden idag – och en av de hållbaraste.

Tekniska uppdateringar

Braun silk-épil har ett 40% bredare huvud och 40 små pincetter som arbetar för att få med så mycket hår som möjligt i ett och samma drag. Med det bredare huvudet blir dessutom tiden du behöver använda epilatorn kortare.

De små pincetterna har en, så kallad, microgripteknologi, vilket innebär att de kommer åt ännu kortare hårstrån än tidigare. I jämförelse med vaxning fångar Braun silk-épil 9 upp hårstrån som är upp till fyra gånger kortare än vad en vaxning klarar av.

Funktioner

Om det är någonting som Braun silk-épil 9 kommer med så är det funktioner och tillbehör. Denna epilator bäst i test kan bland annat: verka exfolierande, lysa med en lampa, vara både en epilator och en trimmer samt fixa bikinilinjen med ett speciellt tillbehör. Dessutom har den ett löstagbart rakhuvud, en massagefunktion och en rengöringsborste.

Batteri

Som en äkta epilator bäst i test är Braun silk-épil 9 trådlös. Batteriet, som är Li-Ion, följer med apparaten. Braun silk-épil har en drifttid på ungefär 40 minuter, vilket borde räcka för de flesta.

Den laddas enkelt i ett (medföljande) laddningsställ och blir fulladdad på cirka en timme.

Vad säger andra om Braun silk-épil 9?

The Best Epilators A+ ”It is really difficult to find any con in Braun Silk-épil 9 because it is literally perfection.”
Bra Vardag 10/10 ”Silk-épil 9-serien är Brauns hittills bästa epilatorer.”
Bäst I Test 100/100 ”Effektiv och skonsam.”

Braun silk-épil 9 – plus och minus

Högkvalitativ
Effektiv
40% bredare huvud
Microgripteknologi
Många tillbehör

Dyr


Remington EP7035 – ergonomisk

Uppdaterade Priser

Specifikationer av Remington EP7035

Typ Epilator
Våt och torr användning Ja
Drifttid (max) 40 min
Medföljande batteri Ja
Antal hastighetslägen 2 st
Exfolierande Nej
Löstagbart huvud Nej
Typ av rengöring Rinnande vatten
Övrigt Lampa; Massagefunktion; Bikini-tillbehör

Design

Någonting som får Remington EP7035 att sticka ut är dess design som är speciellt utvecklad för att vara så bekväm som möjligt. Den har ett ergonomiskt handtag som gör det lättare att behålla ett stadigt grepp, även vid krångligare partier. Det är bästa epilator för den som prioriterar ergonomi.

Dessutom är denna epilator bäst i test riktigt låg vikt, någonting som experter framhåller som en mycket användbar egenskap eftersom det gör den mer lättmanövrerad.

Tekniken

Precis som Braun silk-épil 9 använder sig Remington EP7035 av 40 pincetter för att komma åt även de kortaste av hårstrån. Experter upplever dock inte att Remington EP7035 har riktigt lika god precision som Braun silk-épil 9. Remington EP7035 fungerar endast som epilator och har alltså inte en trimmerfunktion.

Du rengör apparaten genom att skölja den under rinnande vatten.

Skonsam och vattentålig

Precis som att designen är bekväm för dig att hålla i är även behandlingen i sig förhållandevis bekväm och skonsam. Remington EP7035 kan användas både torrt och i duschen.

Någonting som experter uppskattar är dess massagefunktion och att den har ett medföljande bikinitillbehör, så att du även kan noppa bikinilinjen.

Batteri

Apparaten är trådlös och batteriet kommer med apparaten, Batteriet håller i cirka 40 minuter efter fulladdning.

Vad säger andra om Remington EP7035?

Trusted Reviewer 9.5/10 ”Efficient gentle and easy as possible.”
Good Housekeeping 77/100 ”Caused minimal pain on the legs.”
Ala Test 89/100 ”One of the most versatile beauty items I’ve ever used.”

Remington EP7035 – plus och minus

Kommer åt korta hårstrån
Bekväm design
Bra tillbehör
Kan användas i vatten

Inget löstagbart huvud
Panasonic ES-ED90 – för nybörjaren

Uppdaterade Priser

Specifikationer av Panasonic ES-ED90

Typ Epilator; Shaver; Trimmer
Våt och torr användning Ja
Drifttid (max) 30 min
Medföljande batteri Ja
Antal hastighetslägen 2 st
Exfolierande Nej
Löstagbart huvud Ja
Typ av rengöring Rengöringsborste; Rinnande vatten
Övrigt Lampa; Bikini-tillbehör

För den känsliga

Med nickelfria blad är Panasonic ES-ED90 perfekt för den med känslig hud. Det gäller även funktionen att kunna använda den i duschen såväl som torrt. På så sätt kan du själv preppa huden på det sätt som fungerar bäst – vare sig det är torrborstning eller mjukgörande duschtvål.

Användarvänlig även för nybörjaren

Panasonic ES-ED90 är enligt experter en av de användarvänligaste epilatorerna på marknaden idag. Den är lätt att förstå sig på och krånglar sällan. Dessutom är den otroligt lätt att rengöra eftersom den är vattentålig och alltså kan rengöras direkt efter användning under rinnande vatten.

Men det som verkligen gör denna epilator bäst i test, vad gäller nybörjaren, är att den utnyttjar en 60-gradig vinkel på epilatorhuvudet. Denna vinkel är menad att minska smärtan vid användning. Testare framhåller dock att smärtan naturligtvis är framträdande i alla fall.

Den största fördelen med en 60-gradig vinkel är dock att det gör den lättare att använda på krångliga områden på kroppen. Normalt sett behöver en epilator en 90-gradig vinkel för att fungera optimalt. Med 60 grader behöver du inte anstränga dig lika mycket.

Batteri

Panasonic ES-ED90 har en något kortare drifttid på ett fulladdat batteri än de andra produkterna i denna guide. De andra ligger på runt 40 minuter medan denna epilator endast kommer upp i 30 minuter.

För de flesta räcker dock detta batteri till cirka två sessioner – kanske till och med tre om du endast använder den på exempelvis benen. Batteriet tar cirka en timme att ladda fullt.

Vad säger andra om Panasonic ES-ED90?

Bäst I Test 80/100 ”Effektiv följsam och greppvänlig.”
Epilator Reviews 8/10 ”High quality full function epilator in the mid-price range”
Best Epilator Reviews 9/10 ”You definitely get your money’s worth.”

Panasonic ES-ED90 – plus och minus

Användarvänlig
Smidig
60-gradig vinkel på huvudet
  Bra för känslig hud

Kort batteritid


Philips satinelle BRE652 – smidig

Uppdaterade Priser

Specifikationer av Philips satinelle BRE652

Typ Epilator; Trimmer
Våt och torr användning Ja
Drifttid (max) 40 min
Medföljande batteri Ja
Antal hastighetslägen 2 st
Exfolierande Ja
Löstagbart huvud Ja
Typ av rengöring Rengöringsborste; Rinnande vatten
Övrigt Lampa; Massagefunktion; Bikini-tillbehör

Spabehandling över hela kroppen

Philips Satinelle Prestige BRE652 har flera fördelar med sin design. Bland annat är den speciellt utformad för att kunna användas över hela kroppen. Designen är därför mer lik en klassisk rakhyvel, om än i ett större format, till skillnad från många andra epilatorer.

BRE652 kommer med flera tillbehör, för att kunna ge den bästa upplevelsen för alla zoner på kroppen. Bland annat medföljer en exfolieringsborste, en hudutsträckare, ett massagetillbehör samt en rakkåpa med trimkam. Philips BRE652 är med andra ord utformad för att kunna hantera alla delar på din kropp. Det här stärks bland annat av de medföljande kåporna som skyddar känslig hud.

Teknik

Någonting som får Philips BRE652 att sticka ut är att den använder sig av ett huvud med keramiska skivor. I dessa skivor sitter pincetterna. Pincetterna är specifikt utformade för att kunna rycka upp alla typer av hår, det vill säga allt från mjukt armhår till hård stubb.

BRE652 kan användas både utanför och i duschen. Den har även en lampfunktion som hjälper dig att få syn på hårstrån du annars kanske skulle ha missat.

Batteri

Drifttiden för denna apparat ligger på 40 minuter. Beroende på vilken funktion du använder dig av kan dock detta variera. Li-Ion-batteriet blir fulladdat på cirka 90 minuter.

Vad säger andra om Philips satinelle BRE652?

John Lewis 4.4/5 ”S-shaped handle designed for expert versatility and optimal removal of even fine hairs.”
Cool Blue 8/10 ”Super handy device with many accessories.”
Hair Free Life 4.5/5 ”Overall a pretty favourable review.”

Philips satinelle BRE652 – plus och minus

Många tillbehör
Smidig design
Våt och torr användning

Hade klarat sig utan vissa av tillbehören


Sammanfattning av guiden

Vi har nu gått igenom fyra epilatorer som alla rankas som bästa epilator. Vi hoppas att du har funnit din favorit och tror att du skulle bli nöjd med vilken som.

Här kommer en kort sammanställning av våra produkter:

Braun silk-épil 9 Remington EP7035 Philips BRE652 Panasonic ES-ED90
Typ Epilator & Trimmer Epilator Epilator & Trimmer Epilator & Shaver & Trimmer
Våt och torr användning Ja Ja Ja Ja
Drifttid (max) 40 min 40 min 40 min 30 min
Medföljande batteri Ja Ja Ja Ja
Antal hastighets-lägen 2 st 2 st 2 st 2 st
Exfolierande Ja Nej Ja Nej
Löstagbart huvud Ja Nej Ja Ja
Typ av rengöring Borste; Rinnande vatten Rinnande vatten Borste; Rinnande vatten Borste; Rinnande vatten
Övrigt Lampa; Massage-funktion; Bikini-tillbehör Lampa; Massage-funktion; Bikini-tillbehör Lampa; Massage-funktion; Bikini-tillbehör Lampa; Bikini-tillbehör
Pris Uppdaterade Priser Uppdaterade Priser Uppdaterade Priser Uppdaterade Priser

Lycka till!

Ansvarig skribent

Linnéa Skogh

Med många års erfarenhet i ryggen omfattar Linnéas intressen allt som har med träning, dryck och en optimerad vardag att göra. Hon är på ständig jakt efter den senaste teknikprylen och uppskattar framför allt teknologi som förbättrar livskvaliteten.