Ögonkräm bäst i test

Rynkor, fina linjer och trötthetstecken drabbar oss alla någon gång. Med hjälp av en effektiv ögonkräm kan man råda bot på dessa innan de blir ett återkommande eller kvarvarande problem. Det kan dock vara svårt att veta vad som passar en bäst, kräm, serum, roll on eller gel? I denna guide presenteras fem av de bästa ögonkrämerna på marknaden just nu. Vinnaren och den som kammade hem titeln ögonkräm bäst i test blev Dermalogica Total Eye Care SPF15, den har i princip allt man kan önska av en ögonkräm.

 

 

De bästa ögonkrämerna just nu

Detta är just nu våra toppval när det kommer till de bästa ögonkrämerna i år. Klicka på länkarna för att komma ned till våra omdömen direkt eller fortsätt läsa hela köpguiden.

Dermalogica Total Eye Care SPF15 – Ögonkräm bäst i test
Neutrogena Hydro Boost Eye awakening – Effektiv ögonkräm till budgetpris
Dermalogica Age reversal eye complex – Klassiker som motverkar fina linjer och rynkor
Kiehl’s Creamy Eye Treatment with avocado – Naturlig kräm för känsliga ögon
Clinique All About Eyes Rich Cream – Ögonkräm för den med torr hy runt ögonen

 

Toppvalen av ögonkräm bäst i test

Här kommer tre ögonkrämer som vi anser förtjäna lite extra uppmärksamhet.

Dermalogica Total Eye Care SPF15

Uppdaterade Priser

Dermalogica Total Eye Care SPF15 har allt som en bra ögonkräm bör ha: den bekämpar ålders- och trötthetstecken, vårdar känslig hy, är testad av experter, har spf 15 och är prisvärd. Tack vare den lätt beigefärgade krämen täcks dessutom mörka ringer under ögonen effektivt och döljs under dagen medan krämer jobbar långvarigt för att arbeta bort trötthetstecken över tid.

Neutrogena Hydro Boost Eye Awakening

Uppdaterade Priser

På marknaden finns en stor mängd oerhört dyra ögonkrämer, men dyrt är inte alltid bättre. Denna ögonkräm från Neutrogena kommer till ett bra pris, passar bra för alla hudtyper, återfuktar effektivt och skyddar huden från exempelvis sol och miljöpåverkningar under dagen. Många användare menar att den fungerar minst lika bra som betydligt dyrare ögonkrämer.

Dermalogica Age Reversal Eye Complex

Uppdaterade Priser

Att finna en ögonkräm som faktiskt reducerar fina linjer, rynkor och andra ålderstecken är mycket svårt. Denna ögonkräm innehåller det omdiskuterade ämnet retinol som tillsammans med de andra ingredienserna bevisat kan reducera tecken på för tidigt åldrande, solskador på huden och pigmentförändringar. Det dyra priset ursäktas av den dryga formulan.

Räcker det inte med en vanlig ansiktskräm?

Nej, man bör inte smörja ögonen med en vanlig ansiktskräm då huden därikring är så pass tunn att molekyler och ämnen från en dagkräm inte kan tas upp. Om man använder en dagkräm runt ögonen kan man exempelvis få milier, de små vita och hårda prickarna som är svåra att bli av med.

Att tänka på när man använder ögonkräm

Huden runt ögonen är mycket känslig och för att få bästa resultat kan det vara klokt att följa en del riktlinjer. Här kommer en del tips att följa.

  1. Ta lagom mycket. Om man applicerar för mycket får man inte bättre effekt och produkten kommer ofta in och irriterar ögonen. En klick i ärtstorlek räcker till båda ögonen.
  2. Applicera lätt. Det är viktigt att applicera krämen med fjäderlätta fingrar. Man brukar råda att dutta på krämen nästan helt utan tryck och att inte dra ut krämen.
  3. Låt det sjunka in. Ge ögonkrämen någon minut att sjunka in innan du applicerar eventuellt smink eller spf.
  4. Använd solskyddsfaktor. Applicera en solskyddsfaktor (om inte ögonkrämen redan innehåller det) över ögonkrämen.

Ögonkräm i test

Här nedan presenteras de fem ögonkrämer som vi anser vara bäst på marknaden just nu, för allt för torr hy till åldrande hy. Det finns en ögonkräm för alla behov.

Dermalogica Total Eye Care SPF15 –  Ögonkräm bäst i test

Uppdaterade Priser

Det kända hudvårdsmärket Dermalogica är erkänt och omtyckt världen över. Denna ögonkräm fungerar bra för de flesta syften, men särskilt för mörka ringar under ögonen då den kombinerar lugnande ämnen, SPF och en lätt beige ton som effektivt döljer mörka ringar under ögonen direkt.

Specifikationer Dermalogica Total Eye Care SPF15

Hudtyp Alla
Typ Kräm
Förpackning Tub
Mängd 15 ml

Uppiggande effekt

Att få en direkt effekt av ögonkrämer är svårt, det kan ta ett bra tag innan krämen börjar fungera och motverka exempelvis mörka ringar under ögonen. Vill man trots det snabbt täcka mörka ringar under ögonen men inte använda smink som kan vara uttorkande för huden så är denna ögonkräm ett bra alternativ. Den lätt beige färgen döljer det mörka under ögonen och ger ett naturligt resultat.

Krämen fungerar dessutom över tid mot påsar under ögonen och är återfuktande. Efter någon veckas daglig användning har den lugnat huden och således minskad påsarna under ögonen.

Skyddar och mjukgör

Eftersom att den innehåller en kemikaliefri solskyddsfaktor med SPF 15 skyddas den känsliga huden under ögonen från att få solrelaterade hudskador. Dessutom har den hydroxisyror som är skonsamma men effektiva när det kommer till att släta ut huden. Kombinationen av hydroxisyror och SPF fungerar skyddande, mjukgörande och förebyggande för bland annat för tidigt åldrande.

Växtextrakten som den innehåller motverkar påsar under ögonen och det optiskt ljusspridande medlet döljer ringarna under ögonen.

Behaglig konsistens

För en del kan ögonkrämer kännas besvärligt att bära då de i slutet av dagen har vandrat in i ögonen. Krämen är enkel att sprida ut runt ögonen och sjunker snabbt in i huden. Den lämnar en matt men återfuktande känsla och man slipper känslan av att det ligger en hinna på huden eller att huden stramar.

Dermalogica Total Eye Care SPF15 – plus och minus

Döljer och minskar trötthetstecken effektivt.
Innehåller skyddande SPF och återfuktande ämnen.
Räcker länge.
Kräm som snabbt sjunker in i huden och stannar där.
De med mycket känslig hy kan få en reaktion.

Neutrogena Hydro Boost Eye Awakening – Effektiv ögonkräm till budgetpris

Uppdaterade Priser

Neutrogena Hydro Boost Eye Gel Cream innehåller hyaluronsyra och är superlätt med en gelformula, vilket gör att den passar för oljig eller hy som har mycket akne. Den är dessutom prisvärd och har hyllats av flera experter och användare som menar att den fungerar minst lika bra som betydligt dyrare ögonkrämer.

Specifikationer Neutrogena Hydro Boost Eye Awakening

Hudtyp Alla; Oljig
Typ Gel-kräm
Förpackning Tub
Mängd 14 ml/g

Absorberas snabbt men återfuktar länge

Den gelliknaden och lätta formulan absorberas snabbt av huden utan att lämna en obehaglig hinna men återfuktar direkt och fortsätter att återfukta och skydda huden under ögonen under dagen. Många användare uppskattar den då den fungerar bra att bära även under smink och andra produkter. Den skyddar huden under dagen från klimatrelaterad hudpåverkan.

Den passar bra även till de med oljig hy och hjälper till att återfukta utan att klogga igen porerna.

Fri från irriterande ämnen

Neutrogenas ögonkräm är oftalmologiskt testad och anses vara säker för ögonen då den inte irriterar. Den innehåller dessutom ingen olja, parfym eller färg. Den innehåller dessutom inte några andra irriterande ämnen som kan skada huden.

Den innehåller bland anat hyaluronsyra som effektivt binder fukt och låser in den. Hyaluronsyra finns naturligt i huden.

Användarfavorit

En anledning till att Hydro Boost förtjänar sin plats i guiden ögonkräm bäst i test är för att den är så hyllad av såväl användare som dermatologer och oftalmologer. Den passar särskilt väl i torra, kalla klimat. Den beröms även för att ge välbehövlig fukt och näring till trött hud.

Den smidiga förpackningen är ytterligare en aspekt som förtjänar beröm. Den kommer i en praktisk och slimmad tub med ett litet munstycke som gör det enkelt att få ut önskad dos. Det är dessutom mer hygieniskt än burk.

Neutrogena Hydro Boost Eye Awakening – plus och minus

Prisvärd.
Kapslar in fukt och näring.
Allergivänlig.
Inte särskilt effektiv mot ålderstecken.

Dermalogica Age Reversal Eye Complex – Klassiker som motverkar fina linjer och rynkor

Uppdaterade Priser

Det är inte bara äldre personer som upplever fina linjer och rynkor runt ögonen. Sol, torrt kallt klimat, klor och luftföroreningar är sådant som påverkar huden och gör att den åldras i förtid. Dermalogica Age reversal eye complex är en erkänd och mycket omtyckt ögonkräm från hudvårdsjätten Dermalogica. Den förtjänar titeln som bästa ögonkräm mot ålderstecken tack vare att den jämnar ut fina linjer och ger huden den näring som behövs för återuppbyggnad och förebyggande av ålderstecken.

Specifikationer Dermalogica Age reversal eye complex

Hudtyp Alla; Åldrande
Typ Kräm
Förpackning Tub
Mängd 15 ml/g

Effektivt retanol

Retinol är ett omdiskuterat ämne i hudkrämer. Används det under dagen och i stark sol så bör man använda en SPF ovanpå. Retinol är även ett av få ämnen som har bevisad effekt mot rynkor och fina linjer. Det stimulerar dessutom tillväxten av kollagen samtidigt som den minskar porstorleken, gör huden tjockare och minskar tecken på solskador, pigmentfläckar och missfärgningar.

Under ögonen fungerar den alltså med att ta bort fina linjer, puffighet, missfärgningar och andra åldersrelaterade eller solrelaterade skador under ögonen. Även trötthetstecken motverkas. De aktiva peptiderna och risextraktet bidrar ytterligare för att få bort fina linjer, rynkor och pigmentförändringar.

Återfuktar utan att göra huden fet

Dermalogica Age Reversal Eye Complex har en behaglig formula som är silkeslen utan att vara fet. Den lämnar huden under ögonen återfuktad men utan att den varken känns oljig eller stram. Man slipper den oljiga hinnan som många andra ögonkrämer lämnar.

En tub räcker länge

Det må vara dyrt men en tub räcker enligt fler användare mer än ett år. Man behöver dessutom inte särskilt mycket per gång och det räcker att använda krämen på natten. Har man aldrig använt en produkt med retanol i tidigare så rekommenderas att man vänjer in huden vid krämen genom att använda den varannan kväll i två veckors tid. Överlag bör denna kräm främst användas under kvällen då den i direkt och starkt solljus, alltså under solning, kan göra huden röd och irriterad.

Dermalogica Age Reversal eye complex – plus och minus

Reducerar ålders- och trötthetstecken effektivt med det kända ämnet retinol.
Återfuktar huden.
Testad och erkänd av dermatologer och oftalmologer.
Bör inte användas i starkt solljus under längre tid.

 

 

Kiehl’s Creamy Eye Treatment with avocado – Naturlig kräm för känsliga ögon

Uppdaterade Priser

Denna ögonkräm från Kiehls är riktig klassiker, den är genom åren hyllad av såväl experter som användare och dyker ofta upp när man talar om bästa ögonkräm. Den fungerar bra för alla hudtyper men särskilt för den som har känslig hy och ögon som irriteras av att ha kräm nära. Den är både dermatologiskt och oftalmologiskt testad.

Specifikationer Kiehl’s Creamy Eye Treatment with avocado

Hudtyp Alla; Känslig
Typ Kräm
Förpackning Burk
Mängd 18 ml/g

Återfuktande och näringsrik

En anledning till att vi gillar Kiehl’s ögonkräm så mycket är tack vare dess vårdande och näringsrika formula. Den innehåller bland annat avokadoolja och sheasmör som återfuktar effektivt utan att irritera huden eller ögat i sig. Krämen passar mycket bra för den som har torr och narig hud under ögonen.

Slipp röda ögon

Trots krämen fyllighet känns den inte oljig eller för fet och den smörjs enkelt och behagligt under ögonen med en kylande effekt. Den känns lätt och sjunker snabbt in i huden. Den är dessutom dermatologiskt och oftalmologiskt testat och allergivänlig, vilket gör att även de med mycket känslig hy eller känsliga ögon kan använda den utan problem.

En av anledningarna till att Kiehl’s ögonkräm förtjänar sin plast i guiden ögonkräm bäst i test är att den inte vandrar in i ögonen. Krämen absorberas snabbt in i huden och har en koncentrerad konsistens som inte kladdar. När den väl är applicerad så stannar den där.

Hjälper huden att återhämta sig

Kiehl’s ögonkräm hjälper huden att återhämta sig från sol, klimatpåverkan och trötthet. Den hjälper till att jämna ut fina linjer och att reducera mörka ringar under ögonen. Många användare gillar den då den får huden under ögonen att se frisk ut samtidigt som den är så skön att använda med kylande effekt och silkeslen formula.

Kiehl’s Creamy Eye treatment with avocado – plus och minus

Behaglig och snabbabsorberande formula.
Allergivänlig.
Återfuktar huden och minskar trötthetstecken över tid.
Inte den mest effektiva när det kommer till att bekämpa ålderstecken.

Clinique all about eyes rich cream – Ögonkräm för den med torr hy runt ögonen

Uppdaterade Priser

Om man har torr hy under ögonen, så att man får obehagliga sår och irriterad hud så är denna kräm från Clinique bästa ögonkräm. Den har inte i första hand en uppstramande eller föryngrande effekt, istället är den fokuserad på att vårda huden och bibehålla dess friskhet.

Specifikationer Clinique All About Eyes Rich Cream

Hudtyp Torr; Normal
Typ Kräm
Förpackning Burk
Mängd 15 ml/g

Lugnar huden och minskar svullnader

Den återfuktande formulan som innehåller flera naturliga, botaniska ingredienser som minskar svullnader och mörka ringar under ögonen. Den lugnar huden och gör så att huden under ögonen ser friskare ut. Koffeinet i den bidrar till att strama upp huden något och motverka mörka ringar under ögonen.

Den är menad att även få bort fina linjer under ögonen men det kräver långvarig användning och det finns krämer som fungerar bättre för att reducera ålderstecken. Denna kräm passar istället bra för den med mycket torr eller irriterad hy som är i starkt behov av att få fukt och lugnas.

Behaglig konsistens

Cliniques ögonkräm har lite tjockare konsistens än de flesta andra ögonpartierna, men utan att den för den sakens skull vandrar in i ögonen efter ett par timmar. Den fylliga krämen sjunker snabbt in i huden och det kännas att man får återfuktning. Tack vare dess konsistens behöver man ta mycket lite av krämen per gång och burken räcker länge. Krämen fungerar även bra att bära under smink.

Passar för de flesta

Cliniques ögonkräm passar bra för de flesta som söker efter en ögonkräm men inte riktigt vet vad de vill ha. Den som vill råda bot på ålderstecken eller som har mycket oljig hy kan behöva se till en annan hudkräm, men för de allra flesta fungerar denna och ger ett bra resultat med mycket återfuktning. Den är dessutom inte särskilt dyr jämfört med många andra krämer på marknaden.

Clinique all about eyes rich cream – plus och minus

Återfuktar och bibehåller fukten.
Prisvärd.
Passar för de flesta.
Funkar inte särskilt väl för att bekämpa ålderstecken.

 

Sammanfattning av guiden

Här ovan har de fem bästa ögonkrämerna på marknaden just nu presenterats och här nedan kommer en kort sammanfattning av de alla.

Dermalogica Total Eye Care SPF15

Uppdaterade Priser

Denna ögonkräm från Dermalogica blev vinnaren av ögonkräm bäst i test då den har det mesta man kan önska av en ögonkräm. Den har spf, är återfuktande, allergivänlig, bekämpar ålders- och trötthetstecken, döljer mörka ringar och lugnar huden. Den passa bra för den som söker en ögonkräm som kan användas dagligen och hjälpa till med de flesta besvär man kan få med huden under ögonen.

Neutrogena Hydro Boost Eye Awakening

Uppdaterade Priser

En bra ögonkräm måste inte kosta skjortan. Neutrogenas Hydro Boost Eye awakeningär en favorit hos såväl användare som experter. Det bland annat tack vare sin superlätta formula, effektiva återfuktning och att den är allergivänlig. Den passar dessutom bra för de med oljig hy och är både oftalmologiskt och dermatologiskt testad.

Dermalogica Age reversal eye complex

Uppdaterade Priser

Fina linjer, rynkor, kråkfötter och andra ålderstecken är mycket vanligt även hos yngre personer. Dermalogica Age Reversal Eye Complex innehåller det omdiskuterade ämnet retinol som är ett av mycket få ämnen som faktiskt kan reducera ålders- och trötthetstecken. Dessutom stimulerar retinol cellers återuppbyggnad och bidrar till en frisk hy. Men i starkt och direkt solljus bör man se upp med retinol.

Kiehl’s Creamy Eye Treatment with avocado

Uppdaterade Priser

Kiehl’s Creamy Eye Treatment with avocado är en klassiker när det kommer till ögonkräm. Den har funnits på marknaden under många år och under tiden vunnit en rad olika priser och rekommenderats av många olika experter. Den är dermatologiskt och oftalmologiskt testad och passar mycket bra för de som inte bara har känslig hy under ögonen utan även känsliga ögon som ofta inte tål kräm nära ögonen. Kiehl’s formula är mild och kan användas även av de mest känsliga personer.

Clinique Alla About Eyes Rich Cream

Uppdaterade Priser

Clinique All About Eyes Rich Cream är en fyllig och effektivt återfuktande ögonkräm. Krämen är fyllig men sjunker in snabbt i huden. Den fungerar sedan återfuktande, skyddande och lugnande.