Body lotion bäst i test

En återfuktad hud är en glad hud, särskilt i Sveriges ofta mycket torra och kalla klimat. Under sommaren skadas ofta huden av solen och behöver även då återfuktas för att hålla sig frisk. Body lotion kan återfukta och ge huden näring för att se till att den är frisk och smidig året runt. Men som bekant finns det en enormt stor mängd body lotions idag, vi har därför skannat marknaden och funnit fem body lotion bäst i test. Vinnaren blev Beauté Pacifique Enriched moisturizing bodylotion, en lyxig lotion som förbättrar huden på flera olika sätt. Läs mer om den och om våra andra produkter i denna guide.Bästa body lotion 2022

Detta är just nu våra toppval när det kommer till body lotion. Klicka på länkarna för att komma ned till våra omdömen direkt eller fortsätt läsa hela köpguiden.

Beauté Pacifique Enriched moisturizing body lotion – Body lotion bäst i test
La Roche-Posay Lipikar Body Milk – Räddaren för uttorkad hud
HTH The original Body lotion – Mild klassiker till bra pris
Dr. Bronner Organic Hand & Body Lotion – Effektiv lotion med naturliga ingredienser
Eucerin PH5 Lotion – Bästa body lotion för känslig hud

Toppvalet av body lotion bäst i test

Av de fem body lotions som inkluderats i detta test har vi en solklar favorit: vår testvinnare Beauté Pacifique Enriched Moisturizing Body Lotion. Den ger en lyxig känsla tack vare sin behagliga konsistens, ljuvliga doft och förmåga att snabbt sjunka in i huden.

Denna body lotion blev bästa body lotion bland annat tack vare att den verkar inom så många områden samtidigt. Den innehåller både återfuktande och föryngrande ämnen samtidigt som den hjälper huden att reparera sig från bland annat solskador. Den är en storfavorit hos såväl användare som experter som hyllar dess förmågor och dess lätta och behagliga doft.

Vad är en body lotion bäst i test?

För att finna bästa body lotion har vi sökt efter följande kvaliteter:

  • Effektiv återfuktning.
  • Rimligt pris.
  • Snabb absorption.
  • Snäll mot huden.
  • Skön och enkel att applicera.

Vilken body lotion bör man välja?

Det kan vara svårt att veta vilken body lotion som passar en själv bäst. Har man normal hud kan man välja i princip vilken lotion som helst. För den med torr och flagig hudkan det vara en god idé att välja en fetare lotion, särskilt om man rakar någon del på kroppen. För den med känslig hud bör man noga se till ingredienslistan och undvika sådant som parfym, parabener och konserveringsmedel. Det gäller särskilt om man lider av eksem som leder till hudsprickor.

Bäst just nu

I denna del djupdyker vi i de fem produkter som vi anser vara bäst på marknaden just nu för olika behov.


Beauté Pacifique Enriched Moisturizing bodylotion –Body lotion bäst i test

Om endast det bästa duger så är denna body lotion från Beuaté Pacifique det självklara valet. Den lugnar och behandlar torr och irriterad hud samt vårdar skador av kosmetisk behandling och sol. Den passar för alla sorters hud, återfuktar effektivt, doftar mycket gott och kommer i en praktisk förpackning med möjlighet att köpa till pump.

Specifikationer Beauté Pacifique Enriched Moisturizing body lotion

Hudtyp Alla; Torr; Känslig; Mogen
Förpackning Flaska; Pump
Mängd 500 ml/g

Anti-age och återfuktning

Tack vare ingredienser som Squalane och A-vitamin har denna body lotion en anti-age effekt på hela kroppen. Squalane transporterar A-Vitamin, vilket fungerar helande för tidigt åldrad eller solskadad hud. Squalane finns naturligt i huden och brist på den kan ge tecken på för tidigt åldrande, särskilt på armbågar, hälar, knän och händer.

Lotionen innehåller även Reninyl Pamitat, en stabil form av A-vitamin som inte gör huden solkänslig men som ändå fungerar förnyande. Den lugnar dessutom effektivt hy med eksem och psoriasis, bland annat tack vare att den innehåller lakritsrot.

Behaglig formula

Lotionen har en lätt och fräsch doft av blommor, men det är inte en stark doft. Själva lotionen är silkeslen och enkel att applicera, dessutom sjunker den in snabbt i huden och bevarar fukten länge. Den känns vid applicering oerhört lätt och lämnar ingen kladdig eller fet hinna på huden.

Favorit

Både hudexperter och användare hyllar denna body lotion för sina fantastiska förmågor. Den är dermatologiskt testad och passar för de flesta hudtyper. Många vittnar om att huden blir mycket mjukare och smidigare samt att den ger en behaglig återfuktning.

Beauté Pacifique Enriched Moisturizing body lotion – plus och minus

Återfuktar effektivt.
Behaglig konsistens och doft.
Bra  för känslig hud och kan reducera ålderstecken.
Dyr.


La Roche-Posay Lipikar Body Milk – Räddaren för uttorkad hud

Om man har torr och fnasig hud året runt kan man behöva en ordentligt återfuktande body lotion. Denna är en uppdatering av en riktig klassiker Den återfuktar huden effektivt och avhjälper torrhet orsakad av medicin, eksem och andra hudåkommor som gör att huden behöver mycket återfuktning. Många användare beskriver den som en riktig räddare i nöden när det kommer till torr hud.

Specifikationer La Roche-Posay Lipikar Body Milk

Hudtyp Alla; Torr; Känslig
Förpackning Pump
Mängd 400 ml/g

Smidig förpackning

Med en smal och smidig design kan den placeras varstans i hemmet. Den smidiga pumpen gör det enkelt att smörja in sig utan att behöva kladda ner hela förpackningen. Dessutom gör pumpen den mer hygienisk då man inte rör mer än lotionen man ska använda.

Bra för mycket torr hud

La Roche-Posays body lotion förtjänar att benämnas som bästa body lotion för torr hy då den verkligen återfuktar på djupet, och fukten stannar kvar.

Dessutom är den parabenfri och passar bra för känslig hud. Vid eksem och torr hud orsakad av medicinska besvär ger den mild vård och hjälper till att läka huden. Det bland annat tack vare att den hjälper huden att få fler lipider.

Silkeslen och naturlig

Med naturliga ingredienser såsom Sheasmör, thermaliskt källvatten och glycerin hjälper det till att återfukta huden naturligt och ge den antioxidanter och stärker hudens fuktbarriär. Den är parfymfri och parabenfri samt innehåller inga irriterande eteriska oljor.

Formulan är behaglig och silkeslen med en lätt doft. Den har en skön konsistens. Man måste dock ge den ett tag att sjunka in och inte ta för mycket åt gången, då kan den kännas något kladdig och störande.

La Roche-Posay Lipikar Lait Body Milk – Plus och minus

Mycket återfuktande.
Allergivänlig.
Behaglig formula.
Kan upplevas som något kladdig.

HTH The original body lotion – Mild klassiker till bra pris

Ibland är inte dyrast bäst. Denna body lotion från HTH är en riktig klassiker som är mycket omtyckt av såväl experter som användare. Den innehåller endast ett fåtal ingredienser, är oparfymerad, fri från parabener och är mycket allergivänlig. Dessutom återfuktar den bra utan att kladda.

Specifikationer HTH The original Body Lotion

Hudtyper Normal; Torr
Förpackning Pump
Mängd 400 ml/g

Återfuktar djupt och länge

Trots sitt låga pris återfuktar HTHs body lotion minst lika bra som de betydligt dyrare. Kombinationen av karbamid, mjölksyra och andra fuktighetsbevarande ämnen gör huden mjuk och smidig samt återställer fuktighetsbalansen. Karbamid är ett kroppseget ämne som fungerar fuktbindande i hudens yttersta lager.

Allergivänlig men passar ej känslig hud

Karabin må vara ett mycket fuktgivande och mjukgörande ämne, men för den med mycket känslig hud kan det ge en svidande känsla. Vi avråder därför den med mycket känslig hud att använda sig av HTHs lotion.

För den med allergier eller irriterad hud är den däremot mycket bra då den varken innehåller parfym, parabener, eteriska oljor eller konserveringsmedel. Den har även en behaglig doft trots att det inte finns någon parfym.

HTH the original body lotion – Plus och minus

Mycket prisvärd.
Återfuktar och återställer fuktbarriären.
Allergivänlig.
Kan svida för en del.


Dr. Bronner Organic Hand & Body Lotion – Effektiv lotion med naturliga ingredienser

Dr Bronner Organic Hand & Body Lotion är certifierad av National organic och är baserad på rena ekologiska oljor såsom jojoba och kokos. Den är cruelty-free, vegansk och mycket prisvärd. Den kommer i flera olika dofter såsom lavender, pepparmint och citrus. Det är en perfekt body lotion för den som vill ha mycket fukt men som samtidigt vill värna om djur och natur.

Specifikationer Dr. Bronner Organic hand & Body lotion

Hudtyper Normal; Torr; Känslig; blandad
Förpackning Pump
Mängd 236 ml/g

Naturliga ingredienser

Body lotionen från Dr. Bronner innehåller flera naturligt och erkänt mjukgörande ingredienser. Den består bland annat av kokosolja som underlättar absorption, avokadoolja och hampa som håller huden mjuk och smidig samt jojobaolja som effektivt återfuktar torr hud. Om man inte är ett stort fan av kemikalier så är denna bästa body lotion.

Lätt doft och behaglig konsistens

Lotionen är silkenslen och behaglig att applicera. Den sjunker snabbt in i huden och lämnar en lätt doft på huden.  Den absorberas snabbt och huden känns smidig och len direkt efter insmörjning.

Miljövänlig och vegansk

En anledning att Dr.Bronners produkt förtjänar sin plats i body lotion bäst i test är att den är både ekologisk, vegansk och cruelty-free men samtidigt en riktigt bra lotion.

Dr. Bronner Organic Hand & Body Lotion – plus och minus

Ekologisk och veganvänlig.
Prisvärd.
Doftar gott.
Fungerar bäst för de med normal hud.


Eucerin PH5 Lotion – Bästa body lotion för känslig hud

För den som har torr hud och som även är mycket känslig är denna kända body lotion Eucerin ett mycket bra alternativ. Den har använts och uppskattas inom många olika sammanhang genom åren, bland annat inom vård av personer med olika hudåkommor. Det är en body lotion specialanpassad för mycket känslig hud, vilket gör att den förtjänar sin titel som body lotion bäst i test för känslig hud.

Specifikationer Eucerin PH5 Lotion

Hudtyper Känslig; Alla; Blandad; Normal; Torr
Förpackning Flaska med pump
Mängd 400 ml/g

Går lätt in i huden

Formulan är behaglig och lätt. Lotionen är tunn och sjunker snabbt in i huden och återfuktar länge. Den känns inte kladdig och lämnar ingen fet hinna på huden. Den parfymfria varianten, vilken är den vi rekommenderar, har en neutral men fräsch doft.

Hjälper kroppens naturliga skydd

Eucerin PH5 lotion innehåller så kallad ”pH5 Enzyme Protection” vilken aktiverar hudens egna enzymer och på så vis hjälper till att stärka hudens naturliga försvar. Den återställer bland annat ph-nivåer och fyller på hudens egna fuktdepåer. Den hindrar dessutom sådant som pollen från att tränga in i huden tack vare den skyddande barriären.

Eucerins body lotion har sårläkande egenskaper tack vare ämnet dexpantenol. Det är en av få receptfria body lotions som hjälper till att läka skadad hud av olika slag. Den är dessutom ph-hudneutral, fri från färgämnen och parfymfri. Den fungerar således bra även för barn (från 3 månader).

Ökar hudens fukthalt

Om man använder body lotionen regelbundet ökar hudens fukthalt. Det gör huden mjukare, lenare och smidigare.

Eucerin PH5 Lotion – Plus och minus

Allergivänlig och bra för de med mycket känslig hud.
Jobbar med hudens naturliga ämnen och skydd.
Återfuktar länge.
Tråkig design.

Sammanfattning av guiden

Här ovan har vi gått igenom de fem bästa body lotionens på marknaden just nu. Beauté Pacifique Enriched Moisturizing Body Lotion fick titeln som body lotion bäst i test, La Roche-Posay Lipikar Body Milk är utmärkt för mycket torr hud då den ger oerhört mycket fukt, klassiska HTH The Original Body Lotion är en favorit till budgetpris, miljö- och djurvänliga Dr. BRonner Organic Hand & Body Lotion passar för den som vill vara snäll mot samvetet och Eucering PH5 Lotion är väletablerad och omtyckt för den med mycket känslig hud.