Ansiktsskrubb bäst i test

Artikeln är senast uppdaterad: 2019-02-11

All hud behöver rengöras ordentligt ibland. En ansiktsrengöring kan avlägsna orenheter som fastnat på huden under dagen, men en bra skrubb kan rengöra på djupet och ge huden ny lyster och fräschör under längre tid. Den kan lösa upp döda och torra hudceller, få bort tilltäppta porer och göra hudtonen jämnare. Vinnaren av ansiktsskrubb bäst i test blev Peter Thomas Roth Pumpkin Enzyme Mask. En hyllad och mångsidig skrubb som fungerar trippelverkande och rengör på djupet. Fortsätt läsa så får du veta mer om den och fyra andra riktigt bra skrubbar.

 

 

De bästa ansiktsskrubbarna just nu

Detta är just nu våra toppval när det kommer till ansiktsskrubbar bäst i test i år. Klicka på länkarna för att komma ned till våra omdömen direkt eller fortsätt läsa hela köpguiden.

Peter Thomas Roth Pumpkin Enzyme Mask – Favoriten
Sensai Silky Purifying Peeling Powder – Ansiktsskrubb för känslig hy
Maria Åkerberg AHA & Jojoba Scrub – Ansiktsskrubb till budgetpris
Exuviance Triple Microdermabrasion Face Polish – Ansiktsskrubb för torr hy
Neal’s Yard Remedies Men Revitalising Face Scrub – Ansiktsskrubb för män

Toppvalet av ansiktsskrubb bäst i test

Här nedan kommer vår testvinnare och favorit, den kraftfulla ansiktsskrubben från PeterThomas Roth som verkar på flera olika sätt och ger en lyxig och ordentlig rengöring.

Uppdaterade Priser

Peter Thomas Roth Pumpkin Enzyme Mask är perfekt för den som söker efter en ordentligt rengörande ansiktsskrubb. Den är trippelverkande med korn, syra och enzymer. Det gör den mycket kraftfull och effektiv. Man kan räkna med att huden känns ordentligt ren och fräsch efter användning.

Extra plus får den för den ljuvliga doften av pumpa och kanel. Den förtjänar onekligen titeln ansiktskrubb bäst i test. För den som har känslig hy rekommenderar vi Sensai Silky Purifyin Peeling powder, som du kan läsa om senare i denna guide.

Mekanisk, syra eller enzym?

Det finns framförallt tre typer av ansiktsskrubb (även kallat peeling eller exfoliering): Mekanisk, kemisk och enzym. I många skrubbar av bra kvalitet är dessa kombinerade.

Mekanisk: Mekanisk peeling har faktiska peelande bitar i sig såsom haregryn, korn av något slag, fruktkärnor, salktkorn eller annat som effektivt tar bort död hud. Man masserar själv in peelingen och slipar då bort döda hudceller.

Syra: Här handlar det om syror som löser upp de döda hudcellerna. Man behöver endast massera in dessa och det kommer inte att slipa eller riva på huden.

Enzym:Något mildare än skrubben med syra i. Den passar bra för den med känslig hy som vill få bort döda hudceller effektivt.

Olika sorters syra

Det kan låta otäckt att applicera olika former av syra på ansiktet, men det är helt säkert och det finns ingen anledning till oro. Man bör dock inte använda flera olika hudprodukter med syra i på en gång då det kan störa huden naturliga ph-balans. Och det kan vara en god idé att använda solkräm efter användning. Här nedan presenteras de vanligaste sorternas syra:

AHA(Alpha hydroxy acids): Det är den vanligaste sorters syra. Den utvinns från socker, frukt, mjölk och nötter. De vanligaste varianterna är glykolsyra som går djupt ner i huden, mjölksyra som är något mildare och mandelsyra som passar bra för den med aknebenägen hy.

BHA (Beta hydroxy acid): BHA, även känt som salicylsyra, är fettlöslig och passar således perfekt för de med fet hy, pormaskar eller mycket akne. Dessutom är den mild och kan användas av de med hudbesvär såsom rosacea och dylikt.

PHA(Poly hydroxy acid): PHA har större molekylstorlek än AHA och passar därför bättre för de med känslig hy. Laktobiosyra är en vanligt förekommande PHA. Den påminner i övrigt mycket om AHA.

Ansiktsskrubb bäst i test

Här nedan kommer en genomgång av vad vi anser vara de fem bästa ansiktsskrubbarna i test på marknaden just nu.

Peter Thomas Roth Pumpkin Enzyme Mask – Favoriten

Uppdaterade Priser

Denna ansiktsskrubb från Peter Thomas Roth är ansiktsskrubb bäst i test för den som söker ordentlig rengöring. Den är trippelverkande och polerar huden samtidigt som den löser upp döda och torra hudceller. Den doftar gott av kanel och pumpa och är skön att skrubba med tack vare de små kornen av aluminiumoxid.

Specifikationer Peter Thomas Roth Pumpkin Enzyme Mask

Hudtyper Normal; Blandad; Fet; Torr
Förpackning Burk
Mängd 150 ml/g
Typ av skrubb Kemisk och mekanisk

Kraftfull rengöring

Något som upplevs som både en fördel och nackdel med denna skrubb är att den svider något på huden. Den är trippelverkande och innehåller pumpaenzym som löser upp döda hudceller, aluminiumoxid som ger en fysisk exfoliering och AHAn Glykolsyra som peelar effektivt. Den har alltså såväl syra och enzym som korn. Det ger en ordentligt rengörande skrubb.

Långvarigt resultat

Det känns verkligen att denna skrubb verkar då det svider lite i huden. Den lämnar huden genast med en fräsch känsla och över lång tid märks skillnad med slätare, friskare hy där porerna är mindre och hudtonen jämnare. Därtill motverkar den tilltäpptheter, vilket är mycket bra för de som besväras av en aknebenägen hy.

Glöm inte solkrämen

Eftersom den är så stark och effektiv behöver huden skyddas efteråt. Det är därför viktigt att använda en stark SPF dagen efter användning, samt att inte använda produkter med retinol i direkt efter att man skrubbat sig med denna.

Peter Thomas Roth Pumpkin Enzyme Mask – plus och minus

Effektiv rengöring.
Doftar gott.
Ger ett långvarigt resultat vidd regelbundet användning.
Svider lite och passar inte för de med mycket känslig hy.

Uppdaterade Priser

Sensai Silky Purifying Peeling Powder – Ansiktsskrubb för känslig hy

Uppdaterade Priser

Det är lätt att tro att de med känslig hy inte kan använda sig av en ordentligt rengörande skrubb, men så är inte fallet. Denna skrubb från Senasi förtjänar sin titel som bästa ansiktsskrubb för känslig hy då den är riktigt mild men ändå rengör huden ordentligt.

Specifikationer Sensai Silky Purifying Peeling Powder

Hudtyper Alla särskilt känslig hy
Förpackning Flaska
Mängd 40 ml/g
Typ av skrubb Kemisk; Pulverform

Mild men effektiv

En anledning till att skrubben kan rengöra effektivt och samtidigt vara mild är tack vare bestående det mikroexfolierande pulvret som aktiveras av vatten. Det är en enzympeeling, vilket gör att man slipper mekaniskt exfolierande delar som kan vara irriterande för huden och syra som kan vara för starkt för känslig hy.

Ytterligare positivt för den med känslig hy är att denna inte behöver användas som mask. Man kan använda den precis som en ”vanlig” rengöring. Man behöver alltså inte ha skrubben på sig särskilt länge och minskar därmed risken att huden irriteras.

Hur funkar den?

Enzympulvret löser upp och tar bort döda hudceller, det ger huden en fin lyster och gör den len och förfinad. Det bidrar till att hudens struktur återställs. Pudret är dessutom fuktgivande, vilket är mycket bra för känslig hy. Enzymerna i pulvret fungerar bra för den som har aknebenägen hy och hjälper till att lösa upp tilltäppta porer. Även för den som har sträv hy och stora porer passar denna produkt utmärkt.

Många användare hyllar den för sin effektiva förmåga och vittnar om hur oerhört mjuk och len huden blir direkt efter användning, utan rodnader eller ömhet.

Sensai Silky Purifying Silk Peeling Powder – plus och minus

Skonsam.
Effektiv.
Behagligt och lent pulver.
Mycket dyr.

Uppdaterade Priser

Maria Åkerberg AHA & Jojoba Scrub – Ansiktsskrubb till budgetpris

Uppdaterade Priser

Det är inte alla som vill lägga en stor summa på ansiktsvård. Denna produkt från Maria Åkerberg är en omtyckt klassiker som hyllats av många för sin behagliga rengöring och sitt fantastiska pris. Den passar för alla hudtyper och rengör effektivt allt från den känsligaste av hud till den oljigaste och mest aknebenägna.

Specifikationer Maria Åkerberg AHA & Jojoba Scrub

Hudtyper Normal; Oljig; Känslig; Torr; Kombination
Förpackning Tub
Mängd 100 ml/g
Typ av skrubb Kombination av syra och korn

Syra och socker

Tack vare AHAn mjölksyra och sockerbetor får man både en peelande effekt och en upplösning av döda hudceller. Mjölksyran löser upp döda hudceller och de små kornen från sockerbetorna hjälper till att ta bort dem från huden, utan att irritera huden. Mjölksyran förhindrar dessutom att melanin klumpas ihop i huden, vilket gör att man får en jämnare hudton.

För en frisk hy

Trots det låga priset får man en ordentligt rengörande skrubb. Den motverkar aktivt orenheter såsom akne och pormaskar och ger huden en frisk och fin lyster. Vid regelbunden användning fungerar den förebyggande mot akne och som ovan nämnts upplever många att hudtonen blir jämnare och mörka fläckar mindre synliga.

Kan användas på hela kroppen

Denna skrubb kan även användas på läppar, kropp och händer med gott resultat. Vid peeling av läpparna kan den motverka irriterande torrhet och flagor. Det gör att eventuellt läppbalsam och läppstift kommer att fästa bättre. Dessutom är den ekologisk och innehåller inga direkt hudirriterande ämnen, vilken gör den mycket väl anpassad även för känslig hy.

Maria Åkerberg AHA & Jojoba Peeling – plus och minus

Prisvärd.
Passar för alla hudtyper.
Det finns effektivare skrubbar.

Uppdaterade Priser

 

 

Exuviance Triple Microdermabrasion Face Polish – Ansiktsskrubb för torr hy

Uppdaterade Priser

Exuviance Triple Microdermabrasion är trippelverkande med papayaenzym, AHA-syra och mikrokristaller. Den rengör och återfuktar huden milt och lämnar den ren och fräsch. Den kan dessutom användas som peelingmask om man har en känslig hy som inte riktigt tillåter skrubbande.

Specifikationer Exuviance Triple Microdermabrasion Face Polish

Hudtyper Torr; Normal; Blandad; Fet
Förpackning Tub
Mängd 75 ml/g
Typ av skrubb Multi

Härlig Crème

Skrubben har en härlig konsistens som mer liknar en kräm än en skrubb. Den är behaglig att applicera och kan användas som mask för den som har mycket känslig hy. Att den är i cremèform gör den bättre för torr hy. Den doftar dessutom lätt och gott av papaya och persika.

På fuktat ansikte appliceras ett jämnt, tunt lager ungefär två gånger i veckan som sedan gnuggas in eller låter verka i någon minut för att sedan sköljas bort. Det ger en mycket lätt och behaglig rengöring.

Trippelverkande

Den fungerar genom papayaenzym, AHA-syra, mikrokristaller som löser upp döda hudceller, ger huden ny lyster och stimulerar cellförnyelse. Huden känns redan efter en användning klarare och fräschare. Efter ett par veckor får de flesta en fin lyster, en mer jämn hudton och mer spänst i huden. Dessutom gör den så att tilltäppta porer löses upp.

Laktobionisk syra ser till att återfukta huden och ger den de antioxidanter som behövs för att bibehålla en frisk hy.

Fri från skadliga ämnen

Exuviance Triple Microdermabrasion är fri från parabener och olja, den innehåller inga plastkulor som kan vara skadligt för miljön.

Produkten är framtagen av ett företag som är grundat av läkare i tät kontakt med dermatologer. Det är baserat på en originell och avancerad alfahydroxisyrateknologi.

Exuviance Triple Microdermabrasion Face Polish – plus och minus

Effektiv, trippelverkande skrubb.
Fri från flera skadliga ämnen.
Ger snabbt en friskare hy.
Är man känslig bör man undvika produkter med retinol i sig efter användning av denna skrubb.

Uppdaterade Priser

Neal’s Yard Remedies Men Revitalising Face Scrub – Ansiktsskrubb för män

Uppdaterade Priser

Denna ansiktsskrubb från Neal’s har vunnit flera priser och hyllats för sin effektiva rengöring och de organiska ingredienserna. Många män har besvär av finnar, grova porer och har fått oren hud som skadats av rakning. Om man använder denna skrubb innan rakning förbereds huden.

Specifikationer Neal’s Yard Remedies Men Revitalising

Hudtyper Alla; Särskilt anpassad för herr
Förpackning Tub
Mängd 100 ml/g
Typ av skrubb Mekanisk

Väldoftande och behagligt

Skrubben doftar fräscht och lätt. Konsistensen är fantastiskt skön och grovkornig lera lugnar samtidigt som den avlägsnar döda hudceller och gör huden len och härlig. Bland annat tack vare den grovkorniga och djuprengörande kaolinleran. Den gör huden ren och ger fin lyster utan att irritera eller svida.

Bra innan rakning

Den passar perfekt att använda innan rakning och förbereder då huden genom att ta bort döda och torra hudceller samtidigt som den jobbar bort och förebygger inåtväxta hårstrån och ger en närmare rakning.

Ekologisk, cruelty-free och vegansk

Neals ansiktsskrubb innehåller främst naturliga och ekologiska ingredienser. Alla ingredienser är veganska och skrubben är cruelty free och certifierat ekologisk. Den passas för alla hudtyper då den är mild och fri från allergiorsakande ämnen.

Neal’s Yard Remedies Men Revitalising Face Scrub – plus och minus

Doftar gott och är behaglig.
Ekologisk, vegansk och cruelty-free.
Förbättrar hudkvaliteten och ger friskare hy.
Den med mycket känslig hy kan reagera på kornen.

Uppdaterade Priser

Sammanfattning ansiktsskrubb bäst i test

Ovan har vi gått igenom de fem bästa ansiktsskrubbarna på marknaden just nu. Vår testvinnare från klassiska märket Peter Thomas Roth är trippelverkande och ger en ordentlig rengöring. Bäst för känslig hy är Silky purifying Peeling Powder från Sensai, för den med tight budget rekommenderar vi AHA Jojoba Scrub  från Maria Åkerberg och för den med riktigt torr hy är Triple Microdermabrasion Face Polish från Exuviance ett riktigt bra alternativ. Sist men inte minst presenterades ansiktssksrubben från Neals Yard, en effektiv och väldoftande skrubb anpassad för mäns hud.

Dessa produkter kompletteras med fördel av en hel hudvårdsrutin bestående av rengöring, serum, kräm och solkräm. Vill du läsa våra guider om dessa klicka HÄR för rengöring, HÄR för serum, HÄR för ansiktskräm och HÄR för solkräm. Och här kommer alla produkter i guiden igen:

Uppdaterade Priser

Uppdaterade Priser

Uppdaterade Priser

Uppdaterade Priser

Uppdaterade Priser