Ansiktsrengöring bäst i test

Mousse, gel, lotion och mjölk. Det finns många olika sorters ansiktsrengöring på marknaden idag. Det kan vara svårt att hitta en ansiktsrengöring som inte irriterar, torkar ut eller kostar alltför mycket. I detta test går vi igenom de bästa ansiktsrengöringarna på marknaden just nu, för alla olika hudtyper. Vinnaren av testet och ansiktsrengöring bäst i test blev den effektivt rengörande och behagligt återfuktande Helena Rubenstein Pure Ritual Care-in-Foam. Fortsätt läsa så vet du snart varför.Bästa ansiktsrengöring 2022

Detta är just nu våra toppval när det kommer till ansiktsrengöring bäst i test i år. Klicka på länkarna för att komma ned till våra omdömen direkt eller fortsätt läsa hela köpguiden.

Helena Rubinstein Pure Ritual Care-in-Foam – Bästa ansiktsrengöring för normal/blandad hy
Cetaphil Gentle Skin Cleanser – Ansiktsrengöring för känslig och torr hy
Dermalogica Special Cleansing Gel – Ansiktsrengöring för den med akne
Bulldog Natural Grooming Original Face Wash – Ansiktsrengöring innan rakning
ACO Soft & soothing cleansing lotion – Ansiktsrengöring till budgetpris
Peter Thomas Roth Irish Moor Mud Purifying Cleansing Gel – Djuprengörande ansiktsrengöring

Toppvalen

Här nedan de ansiktsrengöringar som vi anser förtjäna lite extra uppmärksamhet. Fortsätt läsa guiden så får du mer djupgående information om dessa och ytterligare tre ansiktsrengöringar presenteras.

Helena Rubinstein Pure Ritual Care-in-Foam – Bästa ansiktsrengöring

Lyxig och härlig ansiktsrengöring som onekligen förtjänar titeln ansiktsrengöring bäst i test, tack vare sin effektiva rengöring och fantastiska återfuktning. Den passar för de flesta hudtyper och lämnar huden återfuktad med fin lyster. Dessutom är den mycket dryg, vilket i vår mening ursäktar det dyra priset något.

Cetaphil Gentle Skin Cleanser – Ansiktsrengöring för känslig hy

Det är många som har torr och känslig hy och som har testat flera produkter som bara irriterat och torkat ut huden ännu mer. Denna ansiktsrengöring från Cetaphil är hyllad av såväl dermatologer som användare för sin milda men effektiva rengöring. Den ger huden välbehövlig återfuktning utan att irritera den på något sätt.

Dermalogica Special Cleansing gel – Ansiktsrengöring för oljig hy

Att finna en ansiktsrengöring som råder bot på aknebenägen och oljig hy utan att torka ut den kan vara en svår uppgift. Denna ansiktsrengöring är antibakteriell och återfuktande. Den rengör huden effektivt och ger den allt som behövs för att hålla den ren och klar.

Hur vet man vilken ansiktsrengöring som passar ens hy?

Att finna en ansiktsrengöring som tar bort smink och orenheter effektivt utan att irritera huden kan vara svårt. När man söker efter en ansiktsrengöring är det därför viktig att köpa en anpassat efter sin egen hudtyp. Här är några riktlinjer för olika sorters hud:

Normal/blandad hy: Om man har normal hy så kan man välja i princip vilken rengöringsprodukt som helst som inte är specifikt anpassad för fet eller torr hy.

Fet hy: För fet och oljig hud rekommenderas produkter som reglerar talgproduktionen. Här passar exfolierande och gelbaserade krämer bäst. I vissa fall är fet hy egentligen extremt torr hy, så man behöver återfukta även denna hy.

Torr hy: Har man torr hy passar en rengöringsmjölk eller en rengöring som är krämbaserad eller oljebaserad bäst.

Känslig hy: Om man har känslig hy bör man välja en rengöring som är fri från färg- och doftämnen, helst ska den vara helt allergivänlig.

En hudvårdsrutin är viktig

Experter påpekar gång på gång att man ska våra sin hud väl. Att tvätta huden med vanlig tvål skadar den och kan leda till för tidigt åldrande, fnasig och irriterad, rödflammig hy. Här kommer fyra steg som experter rekommenderar frisk och välmående hy.

Steg 1: Rengöring

Välj en ansiktsrengöring som passar för dig hudtyp och tvätta helst ansiktet både morgon och kväll. Applicera rengöringen med lätt cirkulerande rörelser och skölj sedan noggrant med ljummet vatten. Vill man vara extra noggrann kan man efter rengöringen applicera ett ansiktsvatten.

Steg 2: Serum

Någon minut efter rengöring bör man varsamt applicera ett serum för att föryngra, återfukta eller strama upp huden. I vår guide för serum presenteras de fem toppval av serum på marknaden just nu.

Steg 3: Ansiktskräm

När serumet fått sjunka in i ungefär 30 sekunder är det dags att återfukta huden. Välj en som passar dina behov och helst med fuktmängd anpassad efter årstid och tid på dygnet.

Steg 4: Solkräm

I vår guide för solkrämer betonas vikten av att skydda huden från solen för att undvika solrelaterade hudskador och hud som åldras i förtid. Det är viktigt att bära en solkräm anpassad för ansiktet.

Ansiktsrengöring bäst i test

Dyra, billiga, djuprengörande och milda. Ansiktsrengöring kommer i många olika utföranden. Här nedan presenteras de sex ansiktskrämer som vi anser vara bäst just nu, det finns en ansiktskräm för alla.

Helena Rubinstein Pure Ritual Care-in-Foam – Ansiktsrengöring för normal/blandad hy

Helena Rubinsten Pure Ritual Care-in-Foam är en behaglig ansiktskräm som rengör effektivt och återfuktar huden samtidigt som den minskar porers storlek. Den är inspirerad av klassisk japansk rengöringsrutin och har tagits fram med den senaste tekniken inom ansiktsrengöring. Det är en av få ansiktsrengöringar som passar för alla hudtyper.

Specifikationer Helena Rubinstein Pure Ritual Care-in-Foam

Hudtyp Alla
Mängd 125 ml/g
Typ Mousse

Trevlig konsistens

Denna ansiktsrengöring har berömts för sin behagliga konsistens. Man trycker ut en liten mängd mousse i handen för att sedan arbeta upp det till ett lätt och krämigt skum som effektivt tar bort smink och orenheter från huden. Tack vare att det blir ett så bra lödder behöver man inte tvätta av ansiktet flera gånger för att få bort alla orenheter. Dessutom är den dryg och produkten räcker länge.

Fräsch hy med fin lyster

Rengöringen från Helena Rubinstein förtjänar sin topplacering i ansiktsrengöringstest, tack vare att den både rengör och återfuktar huden effektivt. Det är många rengöringar som gör det, men inte riktigt på samma sätt som Helena Rubinstein. Denna rengör lika effektivt som en tvål men är lika mild som en kräm, det ger huden en fräschhet med fin lyster samtidigt som huden blir len och lugn.

Användare vittnar om att den dessutom minskar porernas storlek efter endast några användningar. Det ger en klarare och jämnare hy

Naturliga och klassiska ingredienser

Denna rengöring är inspirerad av japanska rengöringsrutiner där man lägger mycket tid på sin ansiktsvård. Pure Ritual Care-in-Foam har en dubbel rengöringsverkan där den inte bara tar bort dagens orenheter och uppbyggnad utan även exfolierar huden och förhindrar vidare uppbyggnad. Det delvis tack vare att den innehåller både vitt och svart ris samt glykol och andra ämnen som bidrar till en frisk och välvårdad hy.

Helena Rubinstein Pure Ritual Care-in-Foam – plus och minus

Avancerad rengöring och återfuktning.
Dryg.
Behaglig konsistens.
Fantastiskt resultat för de flesta hudtyper.
Dyr.

Cetaphil Gentle Skin Cleanser – Ansiktsrengöring för känslig och torr hy

Denna ansiktsrengöring från Cetaphil är mycket allergivänlig och anpassad för känslig och torr hy. En del användare som lider av exempelvis rosacea har fått lindring av denna ansiktsrengöring då den återfuktar mycket och rengör bra utan att torka ut huden. Den innehåller dessutom ämnen som lugnar huden.

Specifikationer Cetaphil Gentle Skin Cleanser

Hudtyp Vanlig; Torr; känslig
Mängd 236 ml/g
Typ Lotion

Fri från tvål och skadliga ämnen

Cetaphil Gentle Skin Cleanser är fri från tvål, parfym, och andra ämnen som kan vara irriterande för en känslig hy. Rengöringen är hypoallergen och passar således för många olika typer av hy. Den rengör effektivt, får bort igenkloggade porer och smink men utan att på något sätt irritera huden. Den är dessutom krämbaserad, vilket passar väl för känslig

Passar bäst för torr och känslig hy

En anledning till att Cetaphil förtjänar sin plats i ansiktsrengöring bäst i test är att den passar så bra för både ansikte och kropp. Den passar dock inte särskilt väl för hy som är mycket oljig och fet. Cetaphil rengör inte den typen av hy inte särskilt väl och man bör söka sig till de något mer kraftfulla krämerna. Denna rengöring är för den som säker efter en mycket återfuktande och mild rengöring.

Användarfavorit

Cetaphil är ett hudvårdsmärke som är omåttligt populärt hos användare men har bara funnits i Sverige under ett par år. Den är dock en av världens bäst säljande ansiktsrengöringar. Många hudläkare och dermatologer rekommenderar Cetaphil tack vare sin milda och effektiva rengöring som även passar för individer med olika hudsjukdomar. Flera användare har använt rengöringen under många år och är inte sena med att hylla den och rekommendera den till andra med hudproblem.

Cetaphil Gentle Skin Cleanser – plus och minus

Allergivänlig.
Effektiv.
 Prisvärd.
Luktar inte särskilt gott.

Dermalogica Special Cleansing Gel – Ansiktsrengöring för den med akne

Dermalogica Special Cleansing gel har hyllats av såväl användare som experter för sin mycket effektiva och kraftfulla rengöring. Den passar bra för de som har haft besvär med akne eller andra hudåkommor som leder till irriterad och oljig hud. Har man mycket problem med akne så kan det dock vara klokt att söka vård för att antigen på receptbelagda krämer eller antibiotika. Då kan denna istället användas som ett komplement till annan behandling.

Specifikationer Dermalogica Special Cleansing Gel

Hudtyp Fet; Normal; Känslig
Mängd 500 ml/g
Typ gel

Hur funkar den?

Med en formula som är tvålfri och antiinflammatorisk hjälper denna ansiktsrengöring till att rengöra huden och få bort igentäppta porer som leder till acne. Den innehåller bland annat Quillaja Sapornia bark som rengör huden och rensar porer, Melissaetrakt som är antiinflammatoriskt och lugnande för huden samt fler ämnen som lugnar huden snabbt.

Dessutom har den en del essentiella oljor och hjälpmedel som vidare rengör och lugnar huden. Den är alltså både antibakteriell och fettlösande, förmågor som är vitala vid behandling av mycket fet hy. Att det är en skummande gel hjälper även det till att rengöra effektivt.

Favorit hos experterna

Många användare hyllar Dermalogica Special Cleansing gel för sin effektiva rengöring och milda återfuktning. Den passar de flesta hudtyper och bekämpar effektivt acne. Den passar således även för känslig hy och många hudåkommor kopplat till oljig hy. Många vittnar om att den lämnar huden att kännas fräsch och ren utan att kännas torr.

Dermalogica Special Cleansing Gel – plus och minus

Mild men kraftfull rengöring.
Prisvärd.
Naturliga ingredienser.
Inte särskilt effektiv när det kommer till att ta bort en stor mängd smink.Bulldog Natural Grooming Original Face Wash – Ansiktsrengöring innan rakning

Denna klassiska ansiktsrengöring är anpassad för att rengöra och förbereda huden för rakning. Att tvätta ansiktet innan rakning reducerar risken för att få skador och irritation orsakat av rakning. Det gör håren och huden mjukare, öppnar upp porerna och göra det lättare att få en nära rakning. Bulldogs ansiktsrengöring har vunnit fler priser och är en storfavorit hos såväl användare som experter.

Specifikationer Bulldog Natural Grooming Original Face Wash

Hudtyp Blandad;Känslig; Fet
Mängd 150 ml/g
Typ Gel

Effektiv och återfuktande

En anledning till att denna rengöring är bästa ansiktsrengöring innan rakning är att den rengör effektivt och mild samt återfuktar utan att lämna en obehaglig hinna på huden.

Bulldogs ansiktsrengöring innehåller bland annat aloe vera, camelinaolja och grönt te. Det är ämnen som både rengör och återfuktar huden, vilket lämnar en fräsch och ren känsla och förbereder huden för rakning. Rengöringen tar bort död hud, smuts och överflödigt fett samt mjukar upp skäggstrån.

Behaglig konsistens och doft

Den tjocka gelen bildar ett behagligt och krämigt lödder när det gnuggas mellan handflatorna. Och med åtta essentiella oljor, citrus och träiga dofttoner har den en klassiskt manlig och fräsch doft.

Naturlig

Bulldogs ansiktsrengöring innehåller inga ”onaturliga” ämnen såsom parabener eller parfymer. Den innehåller inte heller några djurbaserade produkter. Rengöringen är istället baserad på produkter som har naturligt rengörande förmågor och som i kombination fungerar väl för huden. Exempelvis geraniumolja motverkar glansig hy då den balanserar hudens fett (sebum).

Bulldog Natural Grooming Original Face Wash – plus och minus

Prisvärd.
Effektiv men mild.
Doftar gott.
Det krävs en del ansträngning för att arbeta upp ett skum.

ACO Soft & Soothing cleansing lotion – Ansiktsrengöring till budgetpris

Aco Soft & soothing cleansing lotion är en prisvärd, mild och effektiv ansiktsrengöring i formen av en mjölk. Den är inte exklusiv eller glamorös men fungerar bra och passar väl in i vardagen för den som har normal, torr eller känslig hy. Den tar bort smink effektivt utan att torka ut huden. Om man söker efter en billig ansiktsrengöring att använda till vardags och inte har några särskilda hudproblem så är denna en ansiktsrengöring bäst i test.

Specifikationer ACO Soft & Soothing cleansing lotion

Hudtyp Torr; Känslig
Mängd 400 ml/g
Typ Lotion/mjölk

Behaglig konsistens och kraftfull rengöring

En riktigt bra konsistens som är kraftfull nog att inte bara ta bort orenheter utan även smink från vattenfasta mascaror och ögonpennor. Huden blir dessutom varken irriterad eller uttorkad. Krämen lämnar en mycket skön, len känsla på huden. Huden känns fräsch och rengjord men samtidigt återfuktad.Pumpfunktionen gör den smidig att använda även med blöta händer.

Positivt och negativt

Rengöringen låser in fukt, vilket för en del kan kännas som en hinna medan det kan vara bra då ingen annan fukt kommer in i huden heller, vilket gör den till en bra klimatcrème. En del experter menar att man kan få plitar av detta medan andra menar att det är positivt då det hindrar exempelvis luftburna bakterier från att ta sig in i huden.

Har man små porer så kan det vara en god idé att först använda ett ansiktsvatten. Men bor man någonstans där det är mycket avgaser eller annan luftförorening så är detta ”skydd” endast bra.

Veganvänlig

ACOs ansiktsrengöring innehåller inga animaliska produkter och är inte testat på djur i något led. Den innehåller istället naturliga ämnen som är uppklarande och återfuktande.

ACO Soft & Soothing Cleansing lotion – plus och minus

Effektiv och mild rengöring.
Mycket prisvärd.
Smidig pumpfunktion.
Passar inte för en del hudtyper.

Peter Thomas Roth Irish Moor Mud Purifying Cleansing Gel – Djuprengörande ansiktsrengöring

Om du söker efter en riktig djuprengöring som kan bekämpa tecken på åldrande, skador av sol och akne så är denna rengöring från Peter Thomas Roth bästa ansiktsrengöring för dig. Den rekommenderas av hudexperter som gillar kombinationen av modern teknologi och klassiska, naturliga ingredienser.

Specifikationer Peter Thomas Roth Irsih Moor Mud Purifying Cleansing Gel

Hudtyp Alla
Mängd 250 ml/g
Typ Gel

Rengör och minskar porer

Den irländska leran rengör huden på djupet utan att torka ut. Den tar bort överflödigt fett, smink och orenheter effektivt. Den 9000 år gamla leran i kombination med vulkanaska, kol och Hijki sjögräs drar ut gifter och orenheter från huden. Över tid bidar den kombinationen av ingredienser till att minska porernas storlek och ge en finare hy.

Rengöringen minskar även fina linjer och rynkor medan mjölksyra och salicylsyra exfolierar huden och ger den en fin lyster.

Återfuktar

Med flera essentiella mineraler, näringsämnen och antioxidanter återfuktar rengöringen samtidigt som den skyddar huden mot skada. Efter rengöring känns huden ren och matt men inte torr och stram, som en del djuprengörande krämer kan kännas.

Experter och användare menar att den fungerar på alla typer av hud, så länge som man anpassar ansiktskräm och andra produkter efter sin hudtyp så att man får den återfuktning man behöver. Rengöringen innehåller inga irriterande ämnen, vilket gör att den passar för känslig hy. Att den innehåller syror och antibakteriella ämnen gör att den passar för oljig och aknebenägen hy. Vi tycker docka att den passar bäst för blandad eller fet hy.

Fräsch konsistens

Rengöringen från Peter Thomas Roth har en geléliknande och behaglig konsistens som snabbt löddras upp. När man arbetar det till ett lödder så försvinner den svarta färgen som gelen har när den kommer ur flaskan. Gelen lämnar ingen färg på huden och luktar knappar något men för tankarna till spa tack vare hintarna av lerdoft.

Peter Thomas Roth Irish Moor Mud Purifying Cleansing Gel – plus och minus

Behaglig och effektiv.
Rengör på djupet.
Spakänsla.
Dyr.

Sammanfattning av ansiktsrengöring bäst i test

Här nedan kommer en kort sammanfattning av de sex bästa ansiktsrengöringarna i test just nu.

Helena Rubinstein Pure Ritual Care-in-Foam

Att Helena Rubinstein Pure Ritual Care-in-Foam förtjänar titeln som ansiktskräm bäst i test är inte svårt att förstå om man ser till dess förmågor. Den har en mycket behaglig konsistens och doft och rengör lika effektivt som den återfuktar. Dessutom passar den för de flesta hudtyper och ger förvånansvärt mycket produkt för pengarna.

Cetaphil Gentle Skin Cleanser

Att råda bot på torr och känslig hy kräver en kombination av ansiktsrengöring, serum och ansiktskräm. Denna ansiktsrengöring från Cetaphil är en bra början på rutinen. Såväl experter som användare hyllar den för sin milda men effektiva rengöring. Att den återfuktar bra utan att lämna en hinna på huden ger plus i kanten.

Dermalogica Special Cleansing Gel

Att ha oljig och aknebenägen hy känns besvärande för många. Denna ansiktsrengöring rengör ordentligt och är antiinflammatorisk, vilket gör att den kan rengöra på djupet utan att irritera huden. Dessutom återfuktar den huden så att man kan återfå hudens naturliga balans.

Bulldog Natural Grooming Original Face Wash

Bulldog Natural Groomin Original Face Wash är bästa ansiktsrengöring innan rakning då den rengör huden bra samtidigt som den återfuktar och förbereder den för rakning. Det gör den bland annat genom att mjuka upp håren och möjliggöra för en närmare rakning. Den har varit en storfavorit hos användare och experter under många år och har vunnit flera priser.

ACO Soft & Soothing cleansing lotion

ACOs ansiktsrengöring kommer till ett fantastiskt pris, men utan att kompromissa om kvaliteten. Den rengör torr och känslig hy utan att torka ut den och innehåller inga animaliska produkter. Den är inte heller testad på djur.

Peter Thomas Roth Irish Moor Mud Purifyin Cleansing Gel

Om du söker efter ordentlig rengöring och inte bryr sig så värst mycket om priset så är denna bästa ansiktsrengöring för dig. Den innehåller flera naturligt exfolierande, rengörande och återfuktande ingredienser som rengör på djupet utan att torka ut huden. Den passar för de flesta hudtyperna och ger en spaig känsla.