Ansiktsmask bäst i test

Artikeln är senast uppdaterad: 2019-02-12

Behöver du en snabbfix för ditt ansikte innan ett event? Eller har du kanske behov av en redig detox? Ansiktsmasken är hudvårdvärldens riddare som kommer till undsättning när du behöver det som mest. Kylande, lugnande, uppiggande eller kanske uppstramande, i ansiktsmaskvärlden finns alla varianter. I den här guiden har vi samlat de fem bästa ansiktsmaskerna just nu, alla med höga betyg och briljanta resultat. Hoppas att du finner din favorit!

De bästa ansiktsmaskerna just nu

Detta är just nu våra toppval när det kommer till de bästa ansiktsmaskerna i år. Klicka på länkarna för att komma ned till våra omdömen direkt eller fortsätt läsa hela köpguiden.

Verso Skincare 8 Deep Hydration Mask – Bästa sheetmask
Is Clinical Hydra-Intensive Cooling Masque – Kylande och uppiggande ansiktsmask
Clarins Extra-Firming Facial Mask – En uppstramande ansiktsmask
DermaCeutic Mask 15 – Detoxifierande och behaglig lermask
Keihl’s Ultra Facial Overnight Hydrating Mask – Bästa overnight-mask

Toppvalen

Våra tre favoriter, av de fem produkter som är med i denna guide, är utan tvekan dessa godingar:

Verso Skincare 8 Deep Hydration

Uppdaterade Priser

Som bästa sheetmask kommer Verso Skincare 8 Deep Hydration med perfekt fördelad produkt över den absolut lättaste applikationen av alla ansiktsmasker i den här guiden. Djupt återfuktande och uppfriskande gör den under för stressad hud.

Is Clinical Hydra Intensive Cooling Masque

Uppdaterade Priser

På tal om under för stressad hud, Is Clinical Hydra Intensive Cooling Masque är etta på prispallen vad gäller kylande ansiktsmasker. Den tar hand om bland annat puffighet och röda partier på nolltid.

Clarins Extra-Firming Facial Mask

Uppdaterade Priser

För den som behöver ett lyft fungerar Clarins Extra-Firming Facial Mask effektivt som en uppstramande ansiktsmask. Men det är inte allt den gör. Den har regenererande effekter, verkar djupt återfuktande och ger din hud tillbaka sin lyster efter en hård dag.

Läs mer om dessa tre och om alla våra fem toppval nedan!

Vad är en ansiktsmask?

Till skillnad från andra delar i hudvårdsrutinen är en ansiktsmask en av få produkter som inte bör sitta kvar på huden under en längre tid – men som gör underverk under tiden den får göra det.

Det finns många olika typer av ansiktsmasker och instruktioner därtill. Därför har vi samlat några tips och trix samt information som kan vara bra att ha innan du ger dig in i ansiktsmaskvärlden.

Varför behövs en ansiktsmask?

När du är trött på att behöva planera långsiktigt för att få resultat på din hy är ansiktsmasken din bästa vän. Genom att fungera effektivt, med direkta resultat som bonus, är ansiktsmasken ett självklart val mellan peeling och event.

En ansiktsmask behövs och fungerar som en snabb boost för din hud. Vill du ha den tajtare, återfuktad, detoxad eller fylld av lyster? Olika ansiktsmasker hjälper till med olika saker. En lermask, som drar ut orenheter ur huden, är exempelvis inte det första valet innan festen eftersom det kommer få din hud att se oren ut.

Ansiktsmasken fungerar kortsiktigt och ger resultat på studs. För illusionen om tajtare hud, finns exempelvis en mask bara för det, som ger dig det synbara intrycket av tajtare hud under flera timmar.

Hur ofta ska en ansiktsmask användas?

De flesta ansiktsmasker ska inte användas oftare än 1–2 gånger i veckan.

Anledningen för vissa ansiktsmasker är att, även om de är effektiva, så kan de vara skadliga för huden om de används för ofta. En lermask fungerar exempelvis genom att den dra ut orenheter ur huden när den torkar på huden. Det är en mycket effektiv metod, men det gör också att huden kan kännas torr efteråt. Används den för ofta blir huden utsatt för dessa uttorkande påfrestningar i onödan och kan ta skada.

Anledningen för andra ansiktsmasker kan vara att huden ändå inte kan ta åt sig mer av de aktiva ämnena än vad den kan 1–2 gånger i veckan, och således blir ansiktsmasken verkningslös om den används oftare.

Hur du applicerar rätt

Alla ansiktsmasker har olika instruktioner för applicering. De flesta ansiktsmasker ska dock appliceras med långsamma, mjuka cirkulära rörelser. Med rengjorda fingertoppar tar du en liten mängd produkt och lägger på ansiktet. Tänk dock på att inte alla ansiktsmasker ska appliceras över precis hela ansiktet.

Vissa ansiktsmasker, såsom lermasker och peel-off-masker, bör inte läggas direkt under ögonen, eftersom huden där är tunn och känslig. Vissa andra kan med fördel appliceras under ögonen för att ge extra fukt. Sedan finns det såklart också sheetmasks som kommer som en färdig pappers- eller bomullsmask att lägga direkt på ansiktet.

Tänk även på att inte alla ansiktsmasker ska sitta på ansiktet lika länge. Läs instruktionerna ordentligt för att få bästa resultat!

Ansiktsmask för rätt behov

Ibland behöver du fukt, ibland behöver du en rejäl vitaminboost, ibland behöver du tajta till och ibland behöver du stressa ner efter en lång dag på jobbet. Alla ansiktsmasker har olika funktion och genom att välja rätt ansiktsmask till rätt tillfälle gör du både dig själv och din hud en tjänst.

I denna guide, för ansiktsmask bäst i test, kommer vi att ta upp fem av favoriterna på marknaden just nu.

  • En sheetmask, för alla hudtyper som behöver återfuktning.
  • En kylande ansiktsmask, som lämpar sig för alla hudtyper som behöver stressa ner.
  • En uppstramande ansiktsmask, för alla hudtyper och mogen hud, som behöver ett tillfälligt lyft.
  • En lermask, som lämpar sig för den med oljig hud och för den med akneproblem.
  • En overnight mask, för riktigt torr hud.

Ansiktsmask i test

Nedan presenterar vi de fem bästa ansiktsmaskerna just nu. Alla är högkvalitativa, noggrant utvalda produkter bäst i test.

Verso Skincare 8 Deep Hydration Mask – Bästa sheetmask

Uppdaterade Priser

Bästa sheetmask är Verso Skincare 8 Deep Hydration Mask som fungerar genom att återfukta huden intensivt. Masken kommer i två delar som läggs på ansiktet och ger huden både fukt och lyster.

Specifikationer av Verso Skincare 8 Deep Hydration Mask

Lämpad för hudtyp Alla
Typ av ansiktsmask Sheetmask
Antal masker 4 st
Främsta funktion(er) Återfuktande & Uppfriskande & Lyster

Intensiv återfuktning

Verso Skincare 8 Deep Hydration Mask fungerar genom att masken, som kommer i två delar, är fullspäckad med aktiva ämnen och fukt. När du lägger på masken på ansiktet påbörjas återfuktningen omedelbart.

I och med att masken läggs på ansiktet får man en svalkande, kylande effekt som lugnar huden under tiden masken är verksam. Testpaneler uppskattar också att det verkligen känns att fukten tränger in i huden och gör den återfuktad på djupet.

Fördelen med en sheetmask

Det finns flera fördelar med att använda sig av en sheetmask, varav en av dem naturligtvis är att du slipper smeta på ansiktsmasken på ansiktet själv och att den är superenkel att applicera. Men den främsta fördel som vi ser är att masken kommer med perfekt fördelad produkt över masken.

Det här gör att ingen del av ansiktet ”glöms bort” till följd av för lite produkt, exempelvis bakom ögonbrynen, vid hårfästet, där det ibland kan vara svårt att se. Istället blir hela ansiktet lika väl prioriterat.

Verso Skincare 8 Deep Hydration Mask – plus och minus

Intensivt återfuktande
Superenkel applicering
Ger lyster
Dyr
Endast 4 st sheets

Is Clinical Hydra-Intensive Cooling Masque – Kylande och uppiggande ansiktsmask

Uppdaterade Priser

Efter en stressig dag på jobbet önskar vi inget mer än att stressa ner och komma i balans. Genom sina kylande egenskaper piggar Is Clinical Hydra-Intensive Cooling Masque upp även den tröttaste hud och tillåter dig andas ut.

Specifikationer av Is Clinical Hydra-Intensive Cooling Masque

Lämpad för hudtyp Alla (även känslig hud)
Typ av ansiktsmask Kylande
Mängd i burk 50 g
Främsta funktion(er) Kylande & Återfuktande & Uppfriskande

Kylande egenskaper

Vi älskar Is Clinical Hydra-Intensive Cooling Masque för att den verkar svalkande på huden. Utan att på något sätt bli för kall kyler den puffig, stressad hud och får den att lugna ner sig. Den geléartade krämen känns dessutom len och härlig på huden.

Den kylande effekten gör även att denna ansiktsmask bäst i test lämpar sig för den som vill pigga upp sig och sin hud på ett effektivt, direkt sätt. Is Clinical Hydra-Intensive Cooling Masque fräschar upp din hud på nolltid och ger den ny, återfuktad lyster – utan all puffighet.

Återfuktande även för känslig hud

Denna ansiktsmask får tummen upp, vad gäller irriterande ämnen. Is Clinical har nämligen satsat på att skapa en produkt som inte på något sätt ska irritera redan känslig hud. Den passar därför alla hudtyper, även den riktigt torra.

Is Clinical Hydra-Intensive Cooling Masque fungerar återfuktande på ett kick. Detta i kombination med den kylande egenskapen och att den passar även uttorkad och torr hud gör att den är särskilt bra för vintern, när huden behöver mycket omvårdnad.

Is Clinical Hydra-Intensive Cooling Masque – plus och minus

Uppiggande
Kylande
Högeffektiv
Passar även känslig hud
Dyr

Clarins Extra-Firming Facial Mask –En uppstramande ansiktsmask

Uppdaterade Priser

För dig som har mogen hud och är i behov av ett tillfälligt lyft är denna uppstramande ansiktsmask bäst i test rätt val för dig. Med revolutionerande anti-age-effekt har Clarins Extra-Firming Facial Mask tagit ansiktsmaskmarknaden med storm.

Specifikationer av Clarins Extra-Firming Facial Mask

Lämpad för hudtyp Alla (gärna mogen hud)
Typ av ansiktsmask Uppstramande
Mängd i burk 75 ml
Främsta funktion(er) Uppstramande & Regenererande & Återfuktande & Lyster

Ekologisk banan och citrontimjan

Ekologisk (grön) banan och citrontimjan låter kanske mer som ingredienser i en smoothie än i en ansiktsmask. Men de aktiva ämnena i denna uppstramande ansiktsmask är just banan och citrontimjan. Det dessa ämnen gör är att de hjälper till att jämna ut rynkor, särskilt de orsakade av stress, och således gör huden tillfälligt slätare.

Askungemasken

Även kallad Askungemasken, gör Clarins Extra-Firming Facial Mask underverk för din hud. Genom att stärka hudens elasticitet och samtidigt öka syresättningen bidrar denna ansiktsmask bäst i test till cellförnyelsen. Den verkar även avslappnande i hela ansiktet för att minska spännings- och stressrynkor.

Återfuktande fyllighet

Till Clarins Extra-Firming Facial Masks fördel går både doft och återfuktning. Doften beskrivs som ett av hudvårdsjätten Clarins signum och är behaglig utan att ta över eller dofta för mycket. Jojobaolja och hylauronsyran arbetar aktivt för att återfukta och fylla ut huden, återigen för att minska rynkor och ge ansiktet ett litet minilyft.

Clarins Extra-Firming Facial Mask – plus och minus

Dryg
Högeffektiv mot rynkor och för uppstramning
Goddoftande
Verkar direkt
Dyr

 

DermaCeutic Mask 15 – Detoxifierande och behaglig lermask

Uppdaterade Priser

Som bästa lermask kan du vara säker på att DermaCeutic detoxifierar din hud på ett exemplariskt sätt. Dessutom fugerar den extra bra på oljig hud, särskilt den som har akne.

Specifikationer av DermaCeutic Mask 15

Lämpad för hudtyp Oljig hud & Hud med akneproblem
Typ av ansiktsmask Lermask
Mängd i burk 50 ml
Främsta funktion(er) Detoxifierande & Exfolierande & Balanserande

Renar huden

En av fördelarna med en lermask är att den verkligen rengör huden på djupet, och så även denna från DermaCeutic. Leran i denna mask kallas Bentonite och är en högabsorberande lera som fungerar genom att dra ut gifter och orenheter från huden. Det här gör att din hud får en ordentlig detox när masken ligger på ditt ansikte.

För oljig hud

Som så många lermasker är DermaCeutic Mask 15 lätt uttorkande. Det kan därför vara en god idé att inte använda den för ofta om du har normal/blandad hy och kanske inte alls om du har torr hy, eftersom det kan göra din hud än mer uttorkad.

För dig med oljig hud är dock denna ansiktsmask perfekt! Förutom att göra ren din hud har den också egenskapen att balansera oljorna så att den efterlämnar sig slät, matt hud.

Aktiva syror

Tänk på att denna ansiktsmask bäst i test kan sticka lite vid användning, eftersom den också använder sig av aktiva syror. Vi rekommenderar den därför inte för dig med känslig hud.

Samtidigt är det dessa syror som gör den så effektiv mot, exempelvis, hud med akne. Har du oljig hud eller hud med akne är detta helt klart ansiktsmasken för dig.

DermaCeutic Mask 15 – plus och minus

Effektiv
Detoxifierande
Perfekt för oljig hud
Minskar porer
Kan vara uttorkande
Inte för känslig hud

Kiehl’s Ultra Facial Overnight Hydrating Mask – Bästa overnight-mask

Uppdaterade Priser

Kanske har du inte tid att ta på dig ansiktsmask under dagarna utan vill helst att det där tar hand om sig själv? Då är denna ansiktsmask bäst i test perfekt eftersom den verkar under natten medan du sover.

Specifikationer av Kiehl’s Ultra Facial Overnight Hydrating Mask

Lämpad för hudtyp Torr hud & Känslig hud
Typ av ansiktsmask Overnight
Mängd i burk 125 ml
Främsta funktion(er) Extremt återfuktande

Aktiv under natten

Som en riktig overnight mask fungerar Kiehl’s Ultra Facial Overnight Hydrating Mask genom att utnyttja hudens 24timmarscykel. Under natten, när huden förnyar sig genom cellförnyelse och utrensning av avfallsämnen, kommer Kiehl’s ansiktsmask väl till pass eftersom den hela tiden matar huden med återfuktande godsaker.

Formulan som utgör denna ansiktsmask innehåller bland annat ämnet squalane som hjälper till att hålla uppe hudens egen fuktbalans genom att efterlikna hudens egen molekylära uppbyggnad.

Otroligt återfuktande

Kiehl’s Ultra Facial Overnight Hydrating Mask är otroligt återfuktande och låter dig vakna upp med ny, ungdomlig lyster. Eftersom den återfuktar så intensivt är den rekommenderad för torr hud. Men den fungerar även utmärkt på vintern för de flesta hudtyper, när det kalla klimatet gärna sliter på vår hud.

Vissa har dock upplevt att porer blir förstorade av den höga fukthalten, särskilt under morgontimmarna, och att huden kan upplevas något ”puffig”. Därför är den här ansiktsmasken bäst i test perfekt för torr hud, men kanske inte optimal för normal/blandad hy.

Snäll mot känslig hud

Som så många av Kiehl’s produkter innehåller inte heller Kiehl’s Ultra Facial Overnight Hydrating Mask varken silikoner, parabener eller färgämnen. Den är även helt parfymfri, vilket gör att den passar väl som unisexansiktsmask. Tack vare avsaknaden av irriterande ämnen fungerar Kiehl’s Ultra Facial Overnight Hydrating Mask utmärkt för dig med känslig hud.

Kiehl’s Ultra Facial Overnight Hydrating Mask – plus och minus

Intensiv återfuktning
Bra för känslig och torr hud
Kan ge något puffig effekt och förstorade porer

Sammanfattning av guiden

Vi har nu presenterat och gått igenom de fem bästa ansiktsmaskerna på marknaden idag. Allt från exfolierande lermasker till kylande ansiktsmasker och ansiktsmasker som ger ansiktet ett minilyft. Vi hoppas att du har funnit din favorit, här kommer toppvalen igen.

Verso Skincare 8 Deep Hydration Mask

Uppdaterade Priser

Bästa sheetmask blev Verso Skincare 8 Deep Hydration. Med unikt högeffektiva återfuktningsegenskaper var det ett självklart toppval. Dessutom äger denna ansiktsmask bäst i test den enklaste appliceringen.

Is Clinical Hydra Intensive Cooling Masque

Uppdaterade Priser

Bästa kylande ansiktsmask blev Is Clinical Hydra Intensive Cooling Masque. Ingen stressig dag är för mycket för denna ansiktsmask att ta sig an. Med uppiggande, kylande egenskaper får den din hy att se som ny ut.

Clarins Extra-Firming Facial Mask

Uppdaterade Priser

Bästa uppstramande ansiktsmask blev Clarins Extra-Firming Facial Mask. Genom en aktiv anti-age-formula ger den ditt ansikte ett litet minilyft, vilket får huden att genast se yngre ut.

DermaCeutic Mask 15

Uppdaterade Priser

Bästa lermask blev högeffektiva DermaCeutic Mask 15 som genom detoxifierande ämnen och syror tar sig an den oljigaste, orenaste huden med lätthet. Den är även bra för hud som lider av akne.

Kiehl’s Ultra Facial Overnight Hydrating Mask

Uppdaterade Priser

Bästa overnight-mask blev Kiehl’s Ultra Facial Overnight Hydrating Mask som fungerar under hela natten genom att intensivt återfukta även den torraste hud. Använd denna för en ordentlig fukt-boost.

Lycka till!