Hårinpackning bäst i test

Torr luft, tuffa hårbehandlingar och hårprodukter kan alla slita onödigt mycket på håret. Med en bra hårinpackning kan man rädda håret från undergång. Man kan tämja frissigheten, återfukta på djupet, stärka och skydda håret. I denna hårinpackning bäst i test guide presenterar vi de fem bästa hårinpackningarna just nu, för olika behov.

Vinnare av titeln bästa hårinpackning 2022 blev den hyllade Olaplex No.3. Den reparerar håret på djupet och ger ett starkare, friskare och mjukare hår. Fortsätt läsa för att få veta mer om den och fyra andra hårinpackningar.

Bästa hårinpackning 2022

Dessa är just nu våra toppval när det kommer till de bästa hårinpackningarna i år. Här nedan presenteras en kort sammanställning av våra toppval. Senare kommer en mer utförlig genomgång av samtliga hårinpackningar bäst i test. Klicka på länkarna för att komma ned till våra omdömen direkt eller fortsätt läsa hela köpguiden.

Olaplex No.3 Aussie 3min miracle Living Proof Pureology Kérastase
Formula Rinnig kräm Kräm Kräm Tjock kräm Gelcrème
Mängd 100ml 250ml 227ml 170g 200ml
Tid Valfri 3min 5min 5min Valfri
Funktion Reparerande Återfuktande Reparerande Återfuktande Balanserande
Passar bäst för Alla Alla Skadat hår Färgat hår Torr hårbotten
Direkt till test:Olaplex No.3 Aussie 3 minute miracle reconstructor Living Proof Restore mask treatment Pureology Hydrate Superfood treatment Kérastase Specifique masque

Därför är hårinpackning så viktigt

Alla har varit med om att det  ibland går det lite väl lång tid mellan klippningarna. Och det räcker då sällan med schampo, balsam och hårolja. Det finns en oerhört stor mängd hårinpackningar av olika typer, beroende på vilka behov man har (om man vill stärka, återfukta, tämja, skydda osv.). Det finns alltså en hårinpackning bäst i test som passar för alla.

Att använda hårinpackning regelbundet är särskilt viktigt om man vistas mycket i stadsmiljö med avgaser, om man ofta behandlar sitt hår med kemikalier eller använder värmeverktyg såsom plattång och dylikt.

Tips vid användning av hårinpackning

Det finns en del att tänka på när man ska använda hårinpackning. Här kommer våra bästa tips:

 1. Se till att håret är rent innan användning. och Om håret ska vara handdukstorr: kläm bort vattnet med handduken, rufsa inte.
 2. Börja appliceringen i hårbotten och arbeta ut i längderna. Se till att få mycket inpackning på slitna längder.
 3. Använd en bredtandad kam när du applicerar produkten.
 4. Låt hårinpackningen sitta tillräckligt länge. Följ instruktionerna och fuska inte med tiden.
 5. Linda in håret i en frottéhandduk för att boosta hårinpackningen.
 6. Använd inte för mycket. En dyr hårinpackning kan räcka länge om man använder rätt mängd. Ofta räcker det med att man använder det en gång i veckan och inte särskilt mycket.

Bäst just nu..

Stärkande, återfuktande, lugnande och balanserande eller uppiggande? Oavsett vad man söker så finns det en hårinpackning bäst i test som passar. Här nedan går vi igenom våra val för de produkter som presterat bäst i hårinpackningstest.

Olaplex No.3 – Smarto-valet 2022

Hyllad av experter och användare världen över och en favorit även hos oss. Olaplex No.3 är en av få hårinpackningar som har testats vetenskapligt och som ofta rekommenderas av frisörer och experter för sina unika egenskaper. Den kan verka mellan 10 minuter till en hel natt, beroende på hur slitet håret är.

Specifikationer Olaplex No.3

Formula Rinnig kräm
Mängd 100ml
Funktioner Reparerande; Återfuktande; Stärkande; Vårdande
Applikation I handdukstorkat rent hår
Passar bäst för Alla hårtyper men särskilt de med slitet hår
Övrigt Sulfatfri; Silikonfri; Vegansk

En gång i veckan för friskare hår

Olaplex No.3 används cirka en gång i veckan under minst 10 minuter per gång på handdukstorkat, rent hår. Helst ska man använda den i minst 20 minuter, men man kan använda den längre är så om man önskar. Med fördel kan man använda den över natten. No.1 och No.2 av Olaplex är salongsbehandlingar, No.3 är varianten som kan användas hemma.

Om man använder denna hårinpackning regelbundet så blir håret starkare och friskare över tid.

Hur funkar den?

Som ovan nämnt så fungerar denna hårinpackning på en molekylär nivå genom att sammanlänka svavelbindningar i håret. Det gör håret starkare och friskare. Håret ser då fräschare och mindre frissigt ut, och inte bara på ytan.

För en komplett kur

För att få bästa resultat av Olaplex No.3 är det viktigt att först tvätta med ett djuprengörande schampo och att sedan handdukstorka håret. Sedan appliceras hårinpackningen och kammas igenom håret. Efter användning kan man med fördel använda en djupt återfuktande inpackning och ett återfuktande balsam som sluter hårets fjällskikt och ”låser in” behandlingen.

Vad säger andra om Olaplex No.3

 • Metromode, 4/5, ”Den här hårinpackningen gav ett fantastiskt resultat. Efter en gång känns håret mjukt och glansigt.
 • Cosmopolitan, Toppval, ”The results of the treatment are prolonged with this at-home mask that offers continuous protection from ongoing everyday damage.
 • Glamourmagazine, Toppval, ”The third step in their game-changing treatment plan. This rebuilds broken bonds in damaged hair.
 • Beuatycrew, Vinnaren, ”Besides the fact that I like that it’s been formulated to care for my bleached hair that’s subjected to heat styling daily. I love how soft and silky it leaves my hair – and the scent is pretty great too.

Olaplex No.3 – plus och minus

Stärker håret på riktigt med patenterad formula
Behöver endast användas en gång i veckan
Gör håret mjukt, lent och smidigt

Ger bäst resultat om den sitter i länge

Aussie 3 minute miracle reconstructor – Hårinpackning till budgetpris

Alla hårinpackningar bäst i test behöver inte vara djupverkande och dyra. Aussies hårinpackning, som smidigt appliceras i duschen, är ett bra alternativ för den med kort och tid och liten budget. Vi och många andra som testat den gillar att den fungerar på lockigt och torrt hår såväl som skandinaviskt tunt hår som lätt blir fett. Den gör håret mjukt och smidigt utan att tynga ner det.

Specifikationer Aussie 3 minute miracle

Formula Kräm
Mängd 250ml
Funktioner Ger glans och fukt; Reparerar
Applikation 3min i blött hår
Passar bäst för Färgat/slingat hår
Övrigt

Snabb och smidig

Som namnet vittnar om så behöver inpackningen endast sittas i tre minuter. Vi gillar särskilt att den med fördel kan användas i duschen då den ska appliceras i blött hår. För den som har kort om tid passar denna alltså perfekt. Dessutom luktar den riktigt gott och fräscht, lite likt bubbelgum.

Extra smidigt blir det tack vare förpackningens utformning. Produkten kommer ut från botten av förpackningen och sidorna är ribbade vilket gör det enkelt att få ut produkt även med blöta händer. Det finns alltså inget snäpp-eller skruvlock.

Lent hår

Efter en behandling blir håret betydligt mjukare och renare. Efter flera behandlingar kan man se en skillnad då håret ser friskare ut. Den innehåller bland annat australiensisk mintolja som fungerar reparerande för håret. Den har vunnit priser för sin formula, bland annat CEW Beauty awards tre gånger i rad.

En klick räcker

Formulan är lite mer rinnig än andra produkter i denna kategori, tänk ett lite tjockare schampo. En något större klick räcker till hela håret, även om man har tjock och långt hår. Man masserar då in det i håret och låter det verka.

Vad säger andra om Aussie 3 minute miracle?

 • Cosmopolitan, Toppval, ”The moisture in Aussie’s 3 Minute Miracle will restore strands and smooth down any static.
 • Glamour, Toppval, ”Silky smooth & sweet smelling lock for under a fiver? Sign us up. The best the high street has to offer.
 • DaisyBeauty, 4/5, ”Det blir mjukt och väldoftande och känns inte alls lika torrt som innan.

Aussie 3 minute miracle – plus och minus

Gör håret mjukare och friskare
Doftar väldigt gott
Smidig applicering

Verkar inte på djupet

Living Proof restore mask treatment – Hårinpackning för mycket skadat hår

Denna hårinpackning från Living Proof ger oerhört mycket fukt, och det snabbt. Den är skapad för att hjälpa till att återställa skadad, frissigt och trött hår. Med flera vårdande ingredienser verkar den på djupet för att ge ett friskare hår.

Specifikationer Living Proof restore mask

Formula Kräm
Mängd 227ml
Funktioner Reparerande; Djupt återfuktande
Applikaiton 5min i rent och vått hår
Passar bäst för Skadat hår
Övrigt Sulfatfri; Silikonfri; Oljefri

Återfuktande ingredienser

Living Proofs hårinpackning är baserad på deras fuktkontrollerande molekyl PolyfluoroEster. Den är fri från skadliga ämnen såsom sulfater, silikoner och olja. Den skyddar mot framtida skador av miljö eller kemikalier och återställer fuktbalansen effektivt. Efter några användningar hjälper den till att återställa balansen i fjällskitet, det gör att man inte behöver tvätta håret lika ofta. Det är inte underligt att denna produkt har hamnat högt upp i test av hårinpackningar.

Skadereducering

Living proofs hårinpackning skyddar mot framtida skador av miljö eller kemikalier. Efter en tvätt blir, enligt Living Proof själva, skadat hår 20 gånger starkare och minskar skador med 95%. Den är säker att använda för kemiskt behandlat och färgat hår.

Mycket fukt

Som beskrivs här ovan får man ett starkt och friskt hår av denna hårinpackning bäst i test. Värt att tänka på är att den är djupt återfuktande och kan kännas lite tung för den som har tunt hår som blir fett lätt. För den med väldigt skadat och torrt hår passar den dock mycket bra.

Vad säger andra om Living proof restore mask treatment?

 • Damernas värld, 3.8/5, ”Gav snabbt resultat. Särskilt anpassad för skadat hår. Härlig doft och lätt att applicera i håret.”
 • Elle.com, Toppval, ”The sulphate and silicone and oil-free doesn’t weigh tresses down but the best part is that when used regularly hair is proven to becoma a huge 20 times more resilient to split end and damage.”
 • Vogue.co.uk, Toppval, ”Particularly good on long hair it restores old hair so that it acts like it’s new.
 • Bestproducts, Toppval, ”Awaken strands weekly with this restoring mask from Living Proof.”

Living Proof restore mask – plus och minus

Reparerar och skyddar håret Snabbt
Återställer fjällskiktet
Återfuktar ordentligt

Kan kännas tung för en del hårtyper

Pureology hydrate superfood treatment – Bästa hårinpackning 2022 för färgat hår

Pureologys serier för färgat hår har blivit populärt hos många användare och experter. Och deras hårinpackning har blivit en lysande stjärna i serien. Den hjälper färgat hår att hålla färgen länge, kräver kort användningstid och kan appliceras i duschen direkt efter schamponering. Håret blir då mjukt och smidigt.

Specifikationer Pureology hydrate superfood treatment

Formula Tjock kräm
Mängd 170g
Funktioner Bibehåller färgen;
Applikaiton 5min i rent vått hår
Passar bäst för Färgat/slingat hår (oavsett hårtyp)
Övrigt Vegansk; Silikonfri

Bra för färgat hår

Pureology har fått ett stort följe för sina många hårprodukter. Denna hårinpackning fungerar bra för alla hårtyper, men är särskilt bra för de med färgat eller slingat hår. Anledningen till att den passar extra bra för färgat hår är att den är baserad på Pureologys AntiFade complex. Dessutom är den silikonfri och skonsam för håret.

Välkända, naturliga ingredienser

Namnet Superfood kommer av alla de naturliga ingredienser i inpackningen. Den innehåller bland annat avokado och kokosolja. Avokadooljan ger fukt och styrka till håret medan kokosolja återfuktar håret och skalpen effektivt. Den innehåller även sådant som apelsin, citrus, ananas och andra ingredienser som har en uppiggande effekt för hår och skalp.

Passar för de flesta

Pureologys hårinpackning passar för de flesta och man kan anpassa mängd efter hårtyp. Flera användare med tunt hår menar att även de kan använda denna hårinpackning och få ett återfuktande och bra resultat utan att håret tyngs ner. Allra bäst blir det kombinerat med Pureologys eget schampo och balsam.

Vad säger andra om Puerology hydrate superfood?

 • Glamourmagazine.co.uk, Toppval, ”Superfood ingredients like goji berry extract and olive oil make this a delicious remedy for dry and dehydrated hair – and 100% vegan to boot.”
 • Marieclaire.co.uk, Toppval, ”With the hydration mask quenching your colour’s hairs thirsts and restoring it to its former glory.”
 • Cosmopolitan, Toppval, ”Designed to repair hair this creamy formula helps to moisturise strands and ensure they remain breakage-free.”

Pureology hydrate superfood – plus och minus

Många naturliga och veganska ingredienser
Extra ingredienser för att passa färgat hår och bevara färgen längre
Smidig att använda

Inte den smidigaste av förpackningar

Kérastase spécifique masque – Hårinpackning för en lugn skalp

Anledningen till att man stundtals får lida av en kliande och flagande hårbotten är ofta en obalans i hårbotten. Denna hårinpackning från Kérastase är specifikt inriktad för att lugna hårbotten och återge balansen.

Specifikationer Kérastase spécifique masque

Formula Lätt gelcrème
Mängd 200ml
Funktioner Balanserande; Återfuktande; Reparerande
Applikaiton Ca.3min i rent blött hår (masseras in i hårbotten)
Passar bäst för Torr och obalanserad hårbotten
Övrigt Fri från silikon

Bra för oljigt hår och kliande hårbotten

Hår som blir fett snabbt och har en kliande och flagande hårbotten behöver återfå balansen. Med en välbalanserad och återfuktad hårbotten blir resten av håret friskare då oljan sprids och fuktar håret. Det blir dessutom inte smutsigt lika snabbt och gör håret mindre frissigt.

Hårinpackningen tynger inte ner håret utan är lätt men återfuktande för såväl hår som hårbotten.

Innehåll

Likt andra produkter från Kérastase innehåller denna flera vårdande och näringsrika ingredienser som ger håret kraft och balans. Bland annat innehåller den vitamin e som skyddar hårets protein, Moringa som rengör skalpen från skadliga ämnen och smuts, och antioxidanter som stärker och återfuktar håret.

Denna hårinpackning kan lugna och hjälpa till att få bort irriterad hårbotten, mjäll och andra problem med kliande skalp.

Vad säger andra om Kérastase specifike masque?

 • OprahMagazine2017, Vinnare, ”Best product for frizzy hair.
 • Lookfantastic, 4.75/5, ”I had an itchy scalp but dry hair. This is a perfect masque that leaves hair soft and the scalp non greasy.”

Kérastase spécifique masque – plus och minus

Lugnar och balanserar skalpen
Passar för de flesta hårtyper
Ger starkt och friskt hår samt en frisk hårbotten.

Förpackningen hade kunnat vara mer praktisk


Sammanfattning av hårinpackning bäst i test

Här ovan har fem riktigt bra hårinpackningar presenteras, för allt från tjockt hår som är väldigt torrt och skadat till fint hår som lätt blir oljigt. Oavsett vad man behöver så finns det en hårinpackning som passar. Här nedan kommer en kort sammanställning av produkterna.

Olaplex No.3 Aussie 3min miracle Living Proof Pureology Kérastase
Formula Rinnig kräm Kräm Kräm Tjock kräm Gelcrème
Mängd 100ml 250ml 227ml 170g 200ml
Tid Valfri 3min 5min 5min Valfri
Funktion Reparerande Återfuktande Reparerande Återfuktande Balanserande
Passar bäst för Alla Alla Skadat hår Färgat hår Torr hårbotten