Nest Cam IQ Outdoor – övervakningskameran som vet vem den ser

I november släpper Nest en ny övervakningskamera, Nest Cam IQ Outdoor. Den är tåligare, smartare och mer sabotagesäker än den befintliga utomhuskameran från tillverkaren, Nest Cam Outdoor. Det mest uppseendeväckande är förmågan att känna igen människor. Medan Nest Cam Outdoor kan avgöra om det som rör sig framför kameran är en människa och inte exempelvis ett djur, kan nya Nest Cam IQ Outdoor känna igen individer. Funktionen ska fungera på upp till drygt 15 meters håll.

 

Den här färdigheten bygger på avancerad AI-teknik (artificiell intelligens) signerad Google, som äger Nest. Det är samma teknik som sökjätten använder för att identifiera personer i bilder, Facenet.

Utöver den här framtidsdoftande egenskapen ska Nest Cam IQ Outdoor klara hyggligt extrema förhållanden i utomhusmiljö, bland annat temperaturer ned till -40 grader. Högtalaren är också avsevärt mer kraftfull än hos Nest Cam Outdoor och den ska vara svårare att sabotera, främst genom att anslutningskabeln är helt dold.

Upplösningen är 1920×1080 punkter (4K) och kameran ”ser” i en vinkel av 130 grader.Den ger också möjlighet att prata med den som står framför kameran, tack vare inbyggd högtalare och mikrofon.

Nest Cam IQ Outdoor börjar säljas i november till ett pris av USD 349.

Om författaren

Henrik Rådmark

Henrik Rådmark är en av landets mest erfarna it-skribenter. Allt sedan han fick sin första kreditkortsstora miniräknare i slutet av 70-talet upphör han aldrig att fascineras över nya tekniska prylar. Han byter regelbundet mellan Android och Ios, mellan Windows och OS X och är närmast besatt av att hitta det optimala ljudet i stereon, få den bästa bilden ur kameran.