Google Home blir kompatibel med Netatmo

Ditt smarta hem blev precis ännu smartare. Den 24e oktober 2018 meddelade nämligen Netatmo att de integrerar Google Home i sina smarta hem-lösningar. Med andra ord kan alla dina övervaknings- och säkerhetssystem plötsligt kontrolleras via röstkommandon och din smarta högtalare.

Vad är Netatmo och Google Home?

Netatmo är ett väletablerat företag inom säkerhetssektorn men de tillverkar även väderstationer och andra energirelaterade produkter. Det som skiljer Netatmo från andra, liknande företag är deras fokus på att göra alla enheter smarta. Deras smarta väderstationer är några av de populäraste på marknaden och detsamma gäller deras innovativa övervakningssystem. Och nu kommer de alltså att bli ännu smartare.

Google Home är en av de smarta högtalare som tagit över den moderna människans vardagsliv – och förenklat det. Genom röstkommandon kan Google Home göra allt från att skriva shoppinglistor och sköta volymen i alla rum (exempelvis, ”Ok Google, skruva upp volymen i vardagsrummet”) till att svara på avancerade frågor om precis allt mellan himmel och jord och kontrollera andra smarta enheter. Läs mer om Google Home och andra smarta högtalare här.

Varning för främlingar – både utomhus och inomhus

Den nya kompitabiliteten med Google Home möjliggör även för än mer kontroll över vad som händer utanför porten. Bland annat kommer du att få en omedelbar varning om någon kör upp på uppfarten, om ett djur är i trädgården eller, såklart, om någon försöker bryta sig in.

Uppdaterade Priser

Det finns även möjlighet att välja att en strålkastare tänds automatiskt vid upptäckt rörelse. Men detta går självklart att även göra manuellt.

Även inomhus finns en hel del säkerhetsåtgärder att tillgå. Bland annat varnar inomhuskameran så fort den detekterar aktivitet som avviker från det normala. Detta innefattar bland annat inkräktare när ingen är hemma. Att skilja välkomna ansikten från ovälkomna sker automatiskt via en sofistikerad ansiktsigenkänningsteknik.

Om det är en oinbjuden gäst i ditt hem skickar systemet både en bild och en film till din mobil på inkräktaren.

Uppdaterade Priser

Smart klimat

Som tidigare nämnt har Netatmo även klimatanläggningar och väderstationer i sin repertoar. Även dessa blir kompatibla med Google Home. Kommandon som Google Home lystrar till här underlättar vardagslyxen ordentligt. Bland annat kan du enkelt säga saker som ”Ok Google, höj temperaturen i köket med 5 grader” eller ”Ok Google, sänk temperaturen i gästrummet”.

Uppdaterade Priser