Mobilt bredband bäst i test

Artikeln är senast uppdaterad: 2020-04-14

De flesta av oss använder internet på regelbunden basis. Många av oss använder internet nästan hela tiden. Spel, sociala medier, kommunikation, arbete, information, tidningar, kalendern… Internet är limmet som håller vår vardag samman – så varför inte satsa på det? Ett mobilt bredband är för många svaret på skakiga mobillösningar. Ett mobilt bredband ger även mer frihet eftersom du kan ta med det lite överallt, beroende på tillhörande router. Vi har undersökt Sveriges ledande operatörer som erbjuder mobilt bredband för att kunna ge dig en god översikt av vilka alternativ som gäller just dig. Häng med!

 

 

Bästa mobilt bredband 2019?

Dessa är just nu våra toppval när det kommer till de bästa mobila bredbanden i år. Klicka på länkarna för att komma ned till våra omdömen direkt eller fortsätt läsa hela köpguiden.

Tele2 – för dig I sta’n

Telia – fantastisk täckning

Tre – stabilt och snabbt

Hallon – om du inte vill binda dig

Telenor – för familjen

Toppvalen

Gå direkt till vår genomgång av Tele2TeliaTreHallonTelenor eller läs igenom hela guiden om vad du skall tänka på när du jämför mobilt bredband.

Vad är ett mobilt bredband?

Ett mobilt bredband är förenklat en portabel internetuppkoppling. Genom att teckna ett abonnemang hos en operatör får du tillgång till deras 4G-nät som du kopplar upp ett modem mot. Därefter är det bara att surfa loss!

Mer om hur tekniken fungerar kommer vi att gå igenom alldeles strax.

Vad är skillnaderna på trådlöst, fast och mobilt bredband?

Att det finns olika sorters internetuppkoppling är kanske inte främmande för någon – men vad är egentligen skillnaderna dem emellan? Vi har försökt förklara skillnaden här nedan:

Ett trådlöst bredband åsyftar en trådlös uppkoppling mellan router och enhet inom hemmet – Wi-Fi. För att ett trådlöst bredband ska fungera krävs det att ett modem är kopplat till internet via en trådbunden koppling.

Den gamla godingen fast bredband använder istället en fysisk sladd för att koppla in till fibernätet och som i sin tur kopplar upp din enhet mot nätet. Fibernätet kommer man åt genom ett telefonjack eller via en fiberlina i bostaden.

Ett mobilt bredband är en portabel, trådlös uppkoppling som du kan ta med dig överallt och som utnyttjar 3G och 4G för att ge dig internet.

Läs även mer på vår specialsajt om mobilt bredband, smartbredband.se 

Varför ett mobilt bredband?

Kanske har du redan nu insett fördelarna med ett mobilt bredband? Friheten. Du behöver inte vara på en specifik plats för att få stabil uppkoppling utan kan flytta omkring till egenvald plats. Perfekt för dig som exempelvis jobbar från olika ställen, som studerar, som flyttar mellan huset och sommarhuset, eller som gärna sitter ute i solen och surfar.

Även om det mobila bredbandet ännu inte har kommit upp i samma hastigheter som det fasta och trådlösa bredbandet  har mycket skett de senaste åren och utvecklingen pekar uppåt.


Tekniken bakom mobilt bredband

Man kan inte ha koll på allting och tekniken bakom mobilt bredband kanske inte är någonting man har stenkoll på. Här förklarar vi lite kort om hur mobilt bredband fungerar.

Hur fungerar ett mobilt bredband?

Genom att utnyttja samma teknik som mobiltelefonerna använder sig det mobila bredbandet av radiosändare. Från, så kallade, basstationer skickas en sändning ut och skapar ett nät av täckning mellan varandra.

Det är gentemot basstationerna som man sedan kopplar upp sig för att kunna utnyttja sitt mobila bredband.

Vad är en basstation?

En basstation är själva stationen från vilken, exempelvis, 4G sänds. Den är helt enkelt en sorts stationär radiosändare i ett mobilt nät. Ju närmre en basstation man befinner sig, desto stabilare och säkrare uppkoppling.

Du som privatperson kan utnyttja detta genom att hålla lite koll på var basstationer finns. Ju närmare en basstation du befinner dig, desto bättre täckning kan du förvänta dig av ditt mobila bredband.


Utveckling och fakta

IIS (Internetstiftelsen i Sverige) har gjort en analys och sammanställning av över 162 miljoner mätningar (142 miljoner i Sverige) under tio års tid, mellan 2008–2017, och de har kommit fram till flera internetpositiva nyheter.

Bland annat menar de att mobilt bredband är den teknik som utvecklats mest under testperioden. Från en medelhastighet på 0,6 Mbit/s (2008) till en medelhastighet på 10,3 Mbit/s (2015). Sedan 2017 ligger medelhastigheten något lägre än vid sin pik: 9,4 Mbit/s.

Sett över tid är det dock en ökning på över tusen procent, vilket innebär att mobilt bredband är en teknik värd att hoppa på.

Hastigheter

Sedan 2013 har den genomsnittliga hastigheten för att ta emot data i webben fyrdubblats på fyra år (2017). År 2017 var hastigheten runt 67 Mbit/s medan hastigheten endast var 29 Mbit/s år 2013.

Sedan 2014 har den genomsnittliga hastigheten för att skicka data fördubblats till år 2017. År 2017 var hastigheten för att skicka data 44 Mbit/s medan den år 2014 endast var 22 Mbit/s.

Goda nyheter för oss surfare, med andra ord!

Mobilt bredband fortfarande samma

De något sämre nyheterna vad gäller att skicka och ta emot data är att hastigheten för mobilt modem och router inte har förändrats särskilt mycket alls under de senaste åren. Den genomsnittliga hastigheten för mobilt bredband är 18 Mbit/s för att ta emot data, 9 Mbit/s för att skicka.

Framför allt innebär det att när du väljer mobilt bredband kan du inte förvänta dig samma hastigheter som du får med exempelvis fiber. Med det sagt finns det naturligtvis skillnader mellan olika operatörer men främst handlar det om hur god täckningen är. Ju bättre täckning, desto större chans till bra hastighet.

Var är hastigheten bäst?

Vad gäller fast bredband fluktuerar hastigheterna geografiskt över vårt avlånga land. Stora områden såsom hela Västerbotten har exempelvis bra hastigheter för att skicka data, i jämförelse med resten av landet.

När det gäller det mobila bredbandet är hastigheterna dock mer begränsade. Här får du snabbast internet i tätorter och städer, där även täckningen oftast är bäst.


Täckning och täckningskartor

Täckning är en av många saker som liksom glider under radarn så länge den fungerar. Men så fort den inte fungerar är det det enda man tänker på. Så vad påverkar täckningen och hur fungerar det egentligen?

Vad påverkar täckningen?

Täckning är en hel vetenskap – särskilt vad som påverkar den. Experter brukar slentrianmässigt säga att precis allt påverkar täckningen och till stor del är det faktiskt precis så det är.

Sändningen har svårare att ta sig igenom vissa material, såsom betong, och har lättare att ta sig igenom andra, såsom trä. Det säger sig kanske självt, men att använda ditt mobila bredband i en källare kommer inte att ge samma snabba och stabila uppkoppling som om du är någon annanstans i huset.

Andra saker som påverkar täckningen är skog, bebyggelse och berg. Och, såklart, hur nära eller långt borta från en basstation du befinner dig.

Operatörer delar nät

Du kanske har hört talas om att operatörer ibland delar nät med varandra. Men vad betyder det egentligen?

Först och främst kan det vara bra att veta att det finns flera olika sorters nät. De tre vanligaste är 2G-nät, 3G-nät och 4G-nät. Det finns alltså inte bara en sorts nät som operatörerna använder sig av. Exempelvis delar Comviq 3G-nät med Telia men 2G-nät med Telenor. 4G-nätet är det som oftast används av operatörerna när det gäller mobilt bredband.

Att bygga nya nät är en kostsam operation. Därför väljer många operatörer att dela nät – och således även dela kostnaderna. Att operatörerna delar nät med varandra innebär därför att varje operatör kan maximera sin täckning, utan att behöva höja priserna på sina erbjudanden på grund av byggnadskostnader.

Vad innebär det att operatörerna delar nät?

För din del innebär det att du inte behöver hålla koll på precis varje operatörs täckningskarta för att kunna få en helhetsbild av bäst täckning för just dig.

Hallon och Tre delar exempelvis nät, vilket betyder att om deras täckning passar dig har du dubbelt så många erbjudanden att välja mellan ­– och hälften så många täckningskartor att hålla koll på.

Täckningskartor för operatörerna

Här har vi sammanställt alla opertörers täckningskartor, för att du ska kunna skapa dig en övergripande uppfattning om var någonstans respektive mobilt bredband borde fungera. Eftersom Hallon och Tre delar nät har de samma täckningskarta.

Från vänster till höger har ni Tele2, Telia, Hallon och Tre, Telenor.


Personligt och villkor

Här har vi sammanställt några av de vanligaste funderingarna kring mobilt bredband.

Kan jag surfa utomlands med ett mobilt bredband?

Svaret på om man kan surfa utomlands med ett mobilt bredband är både ja och nej. Det beror helt enkelt på vilken typ av abonnemang man har. I de flesta fall finns en begränsning för hur många GB surf som kan användas utomlands.

Det är exempelvis därför som operatören Tre har begränsat så att alla abonnemang som är lika med eller över 100 GB endast kan användas i Sverige – medan deras övriga abonnemang (på 15 GB, 40 GB och 60 GB) går att använda varsomhelst i EU.

I Telias fall går abonnemangen endast att använda inom Sverige. Det gäller dock inte om man sedan tidigare har köpt ett abonnemang med bindningstid varpå det mobila bredbandet går att använda inom och (till viss del) utanför EU tills bindningstiden löper ut.

Hur mycket surf behöver jag?

Här har vi sammanställt ett kort exempel på hur mycket viss surf kan tänkas räcka till. Det kan fungera som en fingervisning när du ska bestämma vilket abonnemang du vill ha.

Viktigt att minnas är att siffrorna är teoretiska. Att lyssna på musik i 14 timmar är kanske inget man bara gör med sin telefon, exempelvis. Många siffror påverkas dessutom av saker såsom meddelanden, platstjänster, etc.

Surfmängd Antal hemsidor Musiklyssnande Filmtittande (HD)
1 GB ca 300 14h 30min 20 min
5 GB ca 1500 3 dygn och 0.5h 1h 40min
10 GB ca 3000 6 dygn och 1h 3h 20min

Källa: mobilabonnemang.nu

Ingår alltid router?

Nej, tänk på att det inte i alla operatörers erbjudanden ingår en router. I flera fall behöver du bistå med en sådan själv och det blir naturligtvis en extra kostnad.

För vissa kan dock detta ses som en fördel. Man kanske vill välja router helt fritt? Eller så äger man redan en router som man är nöjd med.

Men om du ändå vill ha en router med ditt abonnemang föreslår vi att du kikar på Telia, Tre eller Telenors erbjudanden. Dessutom har flera av dem flera routers att välja mellan, vilket gör att du kan välja precis den som passar dig bäst.

Allt från en klassisk router med hög kapacitet, från Telia, till en mini-router i bärbart format, från Tre. Tre är även den enda operatör som erbjuder en kraftfull utomhusrouter.

Vilken operatör ska jag välja?

Ett mobilt bredband utan täckning är som kaffe utan grädde. En operatör kan ha ett hur fint erbjudande som helst men om du inte kommer att ha täckning där du ska använda ditt mobila bredband faller såklart hela idén kort.

Täckningskartor kan ibland vara lite svåra att förstå sig på men de ger en god fingervisning. Se till att kolla runt noga innan du bestämmer dig för operatör.

Omdömen och hur man tolkar dem

Det är svårt att göra en bedömning av hur bra eller dålig en operatör är baserad på kundomdömen. Många av oss blir så frustrerade när täckningen svajar, internet försvinner eller någonting krånglar med betalningen, att vi genast vill basunera ut hur frustrerade vi är.

Därför är omdömen oftast mer negativa än positiva – och det gäller alla operatörer.

För att ändå lyckas skapa oss en bild av hur nöjda kunder respektive tjänst har, har vi sammanställt procentenheter för hur nöjda kunder är. Vi har helt uteslutit de negativa omdömena och har helt fokuserat på hur många procent som varit nöjda. Det här är vad vi har kommit fram till:

(Siffror från Trustpilot)

Ta nu dessa siffror med en nypa salt men det kan ge en rätt god fingervisning om vad kunder tycker om sina operatörer. Nöjdast är Hallons kunder medan Tele2 och Telia hamnar på en delad andra plats, samtidigt som Tre och Telenor hamnar på delad tredje plats.


De bästa abonnemanget? 

Så har vi kommit fram till själva produktpresentationen. Vi kommer att gå igenom följande operatörer som även erbjuder mobilt bredband: Tele2, Telia, Tre, Hallon och Telenor.

Tele2 – för dig i sta’n

Vi känner igen Tele2 för Frank, det talande fåret, och för deras billiga erbjudanden utan bindningstid. Men hur bra är egentligen Tele2 för just dig? Låt oss ta reda på det.

Läs mer om Tele2

Abonnemang

Abonnemang Data/mån Bindningstid Månadsavgift Startkostnad Ingår router?
Tele2 40 GB 40 GB Ingen 249 kr 0 kr Ja
Tele2 100 GB 100 GB Ingen 349 kr 0 kr Ja
Tele2 400 GB 400 GB Ingen 449 kr 0 kr Ja
Tele2 Wifi To Go 5–60 GB Ingen Betalas vid varje köp 0 kr Nej

Tele2 har tre standardabonnemang och ett wild card. Välj mellan 40 GB, 100 GB och 400 GB, som standard. Alla har teoretiska hastigheter på 100 Mbit/s (ned) och 50 Mbit/s (upp). Styrkan i Tele2s erbjudanden ligger i deras friare abonnemang: Wifi To Go.

Med detta köper du enkelt in dig på mellan 5–60 GB som betalas direkt och sedan kan du använda dina valda GB tills de är slut. Fördelen med denna typ av Wifi To Go är att det är ett mobilt bredband helt på dina villkor: Så mycket du vill, när du vill.

Tele2 erbjuder i nuläget fyra stycken routers. Beroende på vilken du väljer läggs en månadskostnad till ditt valda abonnemang. Väljer du att köpa med en router tillkommer en bindningstid mellan 6–24 månader – om du inte betalar av den direkt, vilket också finns som alternativ. Ju kortare bindningstid, desto dyrare månadskostnad.

Täckning

Källa: Tele2

Tele2 täcker stora delar av Sverige. Med fördel kan Tele2 dock användas av den som till stora delar befinner sig i tätorter. Precis som de flesta operatörer har Tele2 bäst täckning i de södra delarna av Sverige.

Kritik för service och hastighet

Någonting som Tele2 fått utstå kritik för är deras bemötande av kunder. Detta märks inte minst om man kikar på Trustpilots sammanställning av Tele2, där användare uttrycker missnöje över hur deras ärenden har hanterats.

Men det är tyvärr inte bara servicen som Tele2 har kritiserats för. De har även fått klagomål gällande hastigheten på sitt mobila bredband. Flera användare vittnar om att hastigheten ligger långt under det som är utlovat, även om de flesta operatörer har lägre hastighet i realiteten än den som de presenterar som teoretiska siffror.

Den optimala hastigheten och täckningen tycks finnas främst i städer och tätorter.

Beröm för prisvärdheten

Däremot har Tele2 fått beröm för sin förmåga att leverera prisvärda tjänster till ett rimligt pris. Kunder menar att man får vad man betalar för – på gott och ont – men att i huvudsak får man till och med lite mer. 

Ta mig till Tele2.


Telia – fantastisk täckning

Telia, en riktig klassiker på marknaden för mobilt bredband, har en rad erbjudanden som kan finjusteras efter just dina behov och önskemål. Välj ett abonnemang med eller utan router, med eller utan bindningstid och mycket mer.

Läs mer om Telia

Abonnemang

Abonnemang Data/mån Bindningstid Månadsavgift Startkostnad Routererbjudande?
Telia Mobilt bredband 10 GB 10 GB 0–24 mån 149 kr–225.88 kr 250 kr Ja
Telia Mobilt bredband 20 GB 20 GB 0–24 mån 199 kr–275.88 kr 250 kr Ja
Telia Mobilt bredband 40 GB 40 GB 0–24 mån 249 kr–325.88 kr 250 kr Ja
Telia Mobilt bredband 60 GB 60 GB 0­–24 mån 349 kr–425.88 kr 250 kr Ja
Telia Mobilt bredband 100 GB 100 GB 0–24 mån 449 kr–525.88 kr 250 kr Ja

Telia har fler erbjudanden än alla andra operatörer i denna guide. De siffror som finns i ovanstående tabell är endast preliminära. Välj på att ha ett abonnemang med eller utan bindningstid, med eller utan router och med mängder av olika GB. Dessutom erbjuder Telia flera olika sorters modem, så att du kan välja ett som passar dig bäst.

Startavgiften på 250 kronor gäller alla abonnemang. Däremot är den gratis om du förlänger ditt abonnemang eller om du överlåter ett existerande abonnemang till en annan person.

Täckning

Källa: Telia

Telia har tveklöst bäst täckning av alla operatörer som levererar mobilt bredband idag. Till skillnad från många andra operatörer, som satsar främst på de södra och mellersta delarna av Sverige, har Telia gjort sig känd som operatören som även når ut till de nordligaste delarna av vårt avlånga land.

Om du bor norrut eller mitt ute i ingenstans brukar Telia vara den operatör som fungerar bäst. Tänk dock på, som alltid, att kolla upp hur det ser ut runt dig innan du bestämmer dig för operatör.

Hyllad för hastighet och stabilitet

Telia blir ofta hyllat för sin stabilitet och hastighet av sina kunder. Men det är inte bara kunderna som hyllar Telia. I IIS mätning presterade Telia absolut bäst gällande att ta emot och skicka data via mobilt bredband. Detta gäller främst hastigheten som Telia låg i överkant med i jämförelse med de andra operatörerna.

Dessutom har Telia till stor del kunder som stannar länge hos operatören. Telia ger ett stabilt intryck och har många nöjda kunder som kommer tillbaka igen och igen.

Ta mig till Telia.


Tre – stabilt och snabbt

Kanske har inte Tre den bästa täckningen – och det är väl inget som de har påstått heller – men däremot satsar de på stabilitet och hastighet där täckningen väl finns. Och som om inte det vore nog har de flera routers att välja mellan, om du inte skulle ha en egen favorit.

Läs mer om Tre

Abonnemang

Abonnemang Data/mån Bindningstid Månadsavgift Startkostnad Routererbjudande?
Tre 3 GB 3 GB 24 mån 149 kr–199 kr 0 kr Ja
Tre 15 GB 15 GB 24 mån 199 kr–259 kr 0 kr Ja
Tre 40 GB 40 GB 24 mån 249 kr–309 kr 0 kr Ja
Tre 60 GB 60 GB 24 mån 349 kr–389 kr 0 kr Ja
Tre 100 GB 100 GB 24 mån 349 kr–389 kr 0 kr Ja
Tre 200 GB 200 GB 24 mån 399 kr–499 kr 0 kr Ja
Tre 500 GB 500 GB 24 mån 449 kr–549 kr 0 kr Ja

Tre är den operatör som kanske främst har valt att erbjuda diverse routers. Medan de andra operatörerna till stor del fokuserar på routers av den mer klassiska sorten har Tre gjort en grej av att ha med en bärbar mini-router och en utomhusrouter. Självklart finns även vanligare routers som valbara alternativ.

Utomhusroutern från Huawei (Huawei B2368) är speciellt konstruerad för att kunna plocka upp den starkaste sändningen utomhus för att i sin tur kunna ge det snabbaste internetet inomhus. Med fördel placeras utomhusdelen högre upp på huset, såsom på en balkong, medan routern placeras inomhus för att dela ut Wi-Fi jämnt i byggnaden. Det här är särskilt bra för den som bor runt mycket skog, som ju kan försämra täckningen.

Någonting som får Tre att sticka ut från de andra operatörerna är ändå mängden surf de erbjuder per månad. 500 GB är en siffra som de flesta av oss vardagssurfare aldrig kommer att nå upp till. Men de finns de som behöver ordentligt med surf och om du är en sådan är Tre rätt operatör för dig.

Täckning

Källa: Tre

Tre håller sig för det mesta till de södra och mellersta delarna av Sverige. Men om det är någonting som Tre har satsat på, så är det att ha ett stabilt och snabbt nät. Istället för att utöka nätet områdesmässigt har de investerat i det redan existerande nätet för att göra det så bra som möjligt.

För dig som bor i de södra eller mellersta delarna av Sverige är det här trevliga nyheter, förutsatt att du inte reser runt till de norra delarna alltför ofta, förstås.

Beröm för effektivitet och alternativ

Tre har fått beröm för främst två saker: sin effektivitet och de många alternativen. Kunder berömmer Tre för att lösa eventuella problem snabbt och att processerna överlag är riktigt kvicka. Dessutom har Tre som sagt många alternativ på routers och abonnemang, vilket uppskattas av nöjda kunder. 

Ta mig til Tre.


Hallon – om du inte vill binda dig

Relativt ny på marknaden är operatören Hallon som har satsat mycket på flexibla abonnemang och bra priser.

Läs mer om Hallon

Abonnemang

Abonnemang Data/mån Bindningstid Månadsavgift Startkostnad Ingår router?
Hallon 5 GB 5 GB Ingen 89 kr 0 kr Nej
Hallon 20 GB 20 GB Ingen 149 kr 0 kr Nej
Hallon 100 GB 100 GB Ingen 249 kr 0 kr Nej
Hallon 200 GB 200 GB Ingen 299 kr 0 kr Nej

Någonting som talar för Hallon är att de inte har några bindningstider på några av sina erbjudanden. Det gäller alltså både abonnemang som kontantkort. På så vis kan du enkelt ha ett abonnemang som förnyas automatiskt varje månad utan att behöva oroa dig för att binda upp dig i minst 24 månader och riskera att inte bli nöjd.

Hallon erbjuder inga routers, vilket innebär att du själv måste äga eller köpa en innan det mobila bredbandet kan fungera. Det är en extrakostnad att tänka på men lindras av att Hallon inte har någon startavgift för sina tjänster.

Täckning

Källa: Hallon

Eftersom att Tre äger Hallon ter det sig naturligt att de har samma nät. I det här fallet innebär det att Hallons täckningsområde fokuseras kring de södra och de mellersta delarna av Sverige.

Överlag påpekar kunder att Hallon gör sig bäst i tätorter och städer. Här kan man allt som oftast lita på att täckningen är tillfredsställande och stabil.

Nöjda kunder men inte den bästa täckningen

Kunder som använder sig av Hallon menar att man inte kan förvänta sig den bästa täckningen men att det mobila bredbandet överlag fungerar riktigt bra i storstäderna. Västra Götaland verkar ha extra nöjda kunder.

Till största delen är kunder otroligt nöjda med Hallons flexibilitet. Att inte behöva oroa sig för bindningstider och startavgifter är en dröm för många. Dessutom slipper man med Hallon långa uppsägningstider. Positivt är också att surfen som blir över kan användas månaden efter – du slösar alltså inte på GB i onödan.

Någonting annat som Hallon rosas för är att de har ett betalningsalternativ där pengarna dras direkt från bankkortet. Kunder menar att det gör allt smidigare och att man inte heller behöver oroa sig för att en faktura ska komma bort i posten.

Ta mig till Hallon.


Telenor – för familjen

Kärvänliga Telenor känner de flesta av oss till. Med flexibla abonnemang och varken startkostnad eller bindningstid är de favoriten till många svenska hushåll.

Läs mer om Telenor

Abonnemang

Abonnemang Data/mån Bindningstid Månadsavgift Startkostnad Ingår router?
Telenor 40 GB 40 GB Ingen 249 kr–319 kr 0 kr Ja
Telenor 100 GB 100 GB Ingen 349 kr–419 kr 0 kr Ja
Telenor 200 GB 200 GB Ingen 449 kr–519 kr 0 kr Ja

Telenor erbjuder en rad olika abonnemang från 249 kr till upp till 519 kr. Välj mellan 40 GB, 100 GB eller 200 GB. Till alla alternativ kan du välja till en router, vilket såklart skjuter upp priset något.

Att det bara finns tre olika surfmängder att välja mellan är någonting som uppskattas av många, eftersom det gör valet enklare. Däremot finns det såklart invändningar mot att den lägsta surfmängden är så mycket som 40 GB, vilket kanske är något mycket för den som bara vill ha ett mobilt bredband att använda lite då och då.

Täckning

Källa: Telenor

Kunder upplever att Telenors täckning överlag är riktigt bra och att man aldrig behöver oroa sig för flackande stabilitet av nätet i storstäder som exempelvis Göteborg och Stockholm.

Uppskattade familjealternativ

För dig med familj är Telenor ett bra alternativ. Kunder hyllar dem för flexibla alternativ där surfen kan delas mellan familjemedlemmar på ett enkelt sätt.

För dig med familj är Telenor ett bra alternativ. Kunder hyllar dem för flexibla alternativ där familjen sätts i fokus. Bland annat erbjuder Telenor ett, så kallat, komboalternativ där mobilabonnemang och mobilt bredband slås ihop för att du enklare ska kunna hålla koll på kostnader.

Kunder är även nöjda med bemötandet de fått av Telenor när de behövt hjälp eller har ställt frågor.

Ta mig till Telenor.


Sammanfattning av guiden

Vi har nu gått igenom de fem bästa operatörerna för mobilt bredband på den svenska marknaden idag. Alla har naturligtvis nackdelar men de har även många fördelar. Vi hoppas att du har hittat just din favorit och att du har kunnat landa i ett erbjudande hos en operatör du tror kommer att fungera väl.

De vi har gått igenom i denna guide har varit: Tele2, Telia, Hallon och Tre, Telenor.

Här kommer en kort sammanställning av alla operatörer ännu en gång:

[wptm id=2]

 

Lycka till med surfandet!