Trådlösa laddare bäst i test

Sladdar krånglar, trasslar sig och är allt som oftast i vägen – så varför använda dem över huvud taget? Här har vi gjort en guide över de fyra bästa trådlösa laddarna på marknaden idag. Vi har med stående, liggande, stora och små alternativ. Bland annat har vi inkluderat populära Mophie, Anker och en modell från Samsung. Välj vilket alternativ på trådlös laddare som passar dig bäst genom att läsa hela köpguiden. Häng med!De bästa trådlösa laddarna 2022

Dessa är just nu våra toppval när det kommer till de bästa trådlösa laddarna i år. Klicka på länkarna för att komma ned till våra omdömen direkt eller fortsätt läsa hela köpguiden.

Vad är en trådlös laddare?

En trådlös laddare är en enhet som laddar din telefon utan att du behöver plugga i en sladd mellan telefon och laddare. Det här är ett bekvämt sätt att ladda på och framtidens laddning ligger i Qi-tekniken.

Värt att nämna är dock att även om tekniken är trådlös mellan telefon och laddare så behöver ändå laddaren pluggas i ett uttag. Helt trådlös är tekniken alltså ännu inte.

Funkar trådlösa laddare för alla telefoner?

Trådlösa laddare fungerar inte för alla telefoner, tyvärr. För att en trådlös laddare ska fungera krävs det att din telefon stöder Qi trådlös laddning. Qi, som uttalas ”tji”, är den trådlösa laddningsteknik som dominerar marknaden för trådlösa laddare idag.

Varför du behöver en trådlös laddare

En trådlös laddare är ett bra alternativ för dig som behöver mer vardagskvalitet. Den trådlösa laddaren låser upp både tid och krångel. Det är bland annat lättare att ladda telefonen sporadiskt under dagen, vilket gör att du kommer att ha en fulladdad telefon oftare.

Andra fördelar är exempelvis enkelheten i att kunna ta upp telefonen om den ringer eller om du behöver svara på ett mail – utan att behöva krångla med att koppla i och ur sladdar först.

Är en trådlös laddare bättre än en vanlig?

Om en trådlös laddare är bättre än den äldre, vanligare varianten är helt och hållet upp till dig. Den trådlösa laddningen är som regel – och av självklara skäl – smidigare än den äldre varianten och är lättare att använda.

En negativ aspekt med den trådlösa laddningen är dock att den ofta laddar upp dina enheter långsammare än den traditionella laddningstekniken.

Trådlösa laddare bäst i test

Vi kommer nu att gå igenom våra fyra toppval för bästa trådlösa laddare. Läs igenom alla omdömen för att finna just din favorit.

Belkin Boost Charge TrueFreedom Pro Wireless Charger WIZ006

Specifikationer av Belkin Boost Charge

Typ Platta med plats för två enheter
Stöd för snabbladdning? Ja
Trådlös standard Qi
Max effekt 10W

Design och användning

Belkins Boost Charge är verkligen ingen liten laddare som enkelt döljs på bordet. Däremot klarar den av konststycket att ladda två enheter samtidigt.

Storleken gör att telefoner och hörlurar ligger mycket stabilt på plats under laddning. Det är enkelt att lägga ner dina enheter på rätt sätt så de tar emot laddning.

Utseendet i övrigt är nog något av en vattendelare. Belkin försöker sitt bästa att få den här att se enkel och någorlunda elegant.

Laddning

Inte den snabbaste av laddare med den maximala effekten på 10W men som laddare under natten är den ett riktigt bra alternativ.

Vad säger andra om Belkin Boost Charge?

  • Prisjakt, ”En gedigen pjäs med bra tyngd som inte känns så plastig som trådlösa laddare brukar göra. En vit diod på varje sida talar om att laddningen är igång, så jag skulle nog inte ha den i sovrummet.”

Belkin Boost Charge – plus och minus

Användarvänlig
Effektivt att kunna ladda två enheter samtidigt
Något stor

Apple Magsafe laddare – bästa iPhone alternativet

Specifikationer av Apple Magsafe

Typ Hållare/Ställ
Max effekt 15W
Stöd för snabbladdning? Ja
Trådlös standard Qi
Tillgängliga färger Vit
USB-kontakt USB-C

Design

För att vara en Apple produkt är Magsafe laddaren gränsfall till ful. Eller åtminstone väldigt enkel i utseendet. Det den inte har i utseende tar den igen i funktionalitet, om du har en nyare iPhone dvs.

Har du en iPhone 12 eller nyare är detta ett utmärkt val då den som namnet skvallrar om fäster perfekt med en magnet på baksidan av din iPhone. Laddaren är liten och enkel att ta med sig till kontoret, bilen eller på resan. Att den har USB-C betyder att den fungerar utmärkt med nyare Apple datorer om du vill ladda direkt från datorn till telefonen.

Användning och laddning

Alla iPhones utom 12-13 mini stödjer snabbladdning upp till 15W. Det går även utmärkt att ladda dina AirPods på Magsafe laddaren

För iPhone 12-13 mini laddaren den enbart med 12W. I verkligheten spelar det kanske mindre roll eftersom iPhone minis batteri ändå är mindre, dvs rymmer mindre laddning.

Magsafe kommer utan själva vägguttaget så om du inte redan har ett USB-C vägguttag behöver du även komplementeras med det.

Magsafe chargers – plus och minus

Säker laddning, dvs du vet att den laddar
Snabbladdning
Liten och lätt

Max 12W för iPhone mini
Vägguttag köps separat

Belkin Boost Charge Wireless Charging Pad 15W 

Specifikationer av Belkin Boost Charge Wireless Charging Pad 15W 

Typ Platta
Mått 1.55 cm hög
Vikt
Stöd för snabbladdning? Ja
Trådlös standard Qi
Effekt 15W
Tillgängliga färger Svart; vit

Design

Påminner kanske lite om Magsafe till utseendet men är betydligt större. Belkin Boost Charge är ett prisvärt alternativ för dig som söker en enkelt, liten och funktionell trådlös laddare.

Det finns en liten led-lampa som lyser för att bekräfta att laddning pågår i övrigt är det inte mycket som sticker ut.

Belkin Boost Charge Wireless Charging Pad 15W  – plus och minus

Platt laddningsyta
Smidig
Laddar genom skal

Kräver noggrann placering för att fungera optimalt

Anker PowerWave II Stand 15W

Specifikationer av Anker PowerWave II Stand 15W

Typ Ställ
Vikt 408 g
Stöd för snabbladdning? Ja
Trådlös standard Qi
Tillgängliga färger Svart

Design och användning

En stående laddare har den självklara fördelen att du kan se snabbt och enkelt meddelande och vem som ringer.

Laddning

PowerWave växlar autmoatiskt mellan 5, 7,5, 10 och 15W beroende på vad din enhet klarar av.

Anker PowerWave II Stand 15W – plus och minus

Stor laddningsyta
Bra prestanda
Laddar genom tjocka skal

Inget i den här prisklassen


Sammanfattning av trådlösa laddare bäst i test

Vi har nu gått igenom våra toppval när det kommer till bästa trådlösa laddare just nu. Samtliga produkter har presterat bra i test av trådlösa laddare: de är högkvalitativa, gör det de ska utan krångel och har stöd för snabbladdning.