Billiga hörlurar bäst i test

Linnéa Skogh - Senast uppdaterad: 2020-11-24

Efter en lång dag på jobbet är det få av oss som vill sitta på pendeln hem och tvingas lyssna på hetsigt trafikbuller, skränande tågljud eller den stressiga fredagsruschen av människor. Att kunna stänga ute alla med en eggande podcast, en härlig spellista eller en spännande ljudbok är ett bra botemedel. Vill du också vara med i hörlursklubben men utan att spendera en förmögenhet? Då är det här rätt guide för dig. Vi har samlat de fem absolut bästa billiga hörlurar. Två on-ear, två in-ear och en over-ear. Välj mellan sladdbundna och trådlösa alternativ.De bästa billiga hörlurarna just nu

Detta är just nu våra toppval när det kommer till billiga hörlurar bäst i test i år. Klicka på länkarna för att komma ned till våra omdömen direkt eller fortsätt läsa hela köpguiden.

Marshall Major II – Trådlösa On-Ear
Urbanears Plattan 2 – On-Ear med sladd
Happy Plugs In-Ear Wireless – Trådlösa In-Ear
Bose SoundTrue Ultra IE – In-Ear med sladd
Sennheiser HD 4.20s – Over-Ear

Toppvalet

Uppdaterade Priser

Vårt toppval är Marshall Major II som erbjuder det bästa ljudet i kombination med den ultimata friheten, då de är trådlösa. Med en mäktig batteritid på över trettio timmar och med en fantastisk ljudbild är de här riktigt prisvärda billiga hörlurar bäst i test.

4 Saker att tänka på innan köpet

Trådlöst eller inte? Hur och när ska du använda dina hörlurar? Och vad är egentligen billiga hörlurar bäst i test? Det är några av de saker som vi kommer att besvara nedan.

Trådlös eller med sladd?

Valet med eller utan sladd kan vara svårt att avgöra. Ett rykte som länge förföljt de trådlösa hörlurarna är att de skulle vara sämre än de med sladd – så är det inte. Däremot finns det såklart för- och nackdelar med och utan sladd.

Om du är en person som ofta glömmer bort att ladda dina enheter kanske ett trådlöst alternativ ger mer stress än frihet. Då kanske hörlurar med sladd passar dig bättre. Annars kan vi rekommendera att alltid ha med en portabel laddare.

Om du däremot är en person som ofta kommer ihåg att ladda dina enheter kan ett trådlöst alternativ erbjuda mer frihet än vad ett par med sladd kan. Det kan vara skönt att veta att även om mobilen ligger i väskan kan du lyssna på musik utan problem med dina trådlösa hörlurar.

Vilket syfte?

Använder du dina hörlurar för att spela spel, åka hiss, buss, eller bara när du är hemma? Vill du helst höra podcasts, ljudböcker eller musik? Och vilken musik lyssnar du i sådana fall oftast på? Det här kan vara några frågor att ha i bakhuvudet när du läser igenom guiden nedan.

Olika hörlurar passar nämligen för olika syften. Marshall är exempelvis expert på rockmusik medan Urbanears levererar ett riktigt bra akustiskt ljud.

Olika typer av hörlurar

I den här guiden har vi tagit med tre varianter på hörlurar:

  • On-Ear
  • In-Ear
  • Over-Ear

Skillnaden dem emellan är egentligen mycket enkel. On-Ear sitter på örat. In-Ear stoppar du in i örats gång (det är alltså inte att förväxla med earbuds som endast sitter i ytterörat). Och Over-Ear omsluter hela örat för att ge ett mer brusreducerande ljud.

Vad är billiga hörlurar bäst i test?

Vad är egentligen billiga hörlurar? Här på Smarto bestämde vi oss för att billiga hörlurar inte får överstiga priset av 700:- Detta eftersom det är den perfekta kombinationen av prisvärdhet och kvalitet.

Billiga hörlurar bäst i test

Nedan presenteras de bästa billiga hörlurarna just nu. Alla under priset av 700 kronor och alla med olika användningsområden. Vi börjar med toppvalet och fortsätter sedan i fallande skala.

Marshall Major II – Trådlösa On-Ear

Uppdaterade Priser

Specifikationer av Marshall Major II

Hörlursdesign On-Ear
Trådlös Ja
Batteritid (drifttid) 30h
Inbyggd mikrofon Ja
Högtalarelement Dynamiska
Typ Stereo 2.0
Kabelansluten Ja
Typ av kontakt 3.5 mm
Frekvensomfång (min) 10 Hz
Frekvensomfång (max) 20 000 Hz
Impedans 64 Ω
Lanseringsår 2018

Design och bekvämlighet

Den unika, boxliknande designen är vad som utmärker alla Marshalls hörlurar och Marshall Major II är inget undantag. Delvis täckt i tyg men också med gummiliknande material sitter Marshall Major II fast på öronen utan att glida av.

Eftersom Marshall Major II är on-ear-hörlurar finns alltid risken att man blir svettig om öronen efter ett tag. Vissa tycker också att de kan sitta något hårt över öronen vilket gör ont efter några timmar.

Batteritid

Batteritiden framför allt. Så tycks åtminstone Marshall ha resonerat när de tillverkade dessa trådlösa on-ear-hörlurar. Med över 30 timmars speltid är Marshall Major II i en helt annan liga och spelar än andra trådlösa hörlurar som för det mesta inte har en speltid längre än 12 timmar.

Musikdelning och samtal

Precis som i Urbanears Plattan 2 (se nedan) är det möjligt för kompisar att plugga in sina hörlurar i Marshall Major II via ett extra uttag.

Det finns två sätt att besvara samtal. Antingen använder man den lilla joysticken som sitter på ena kåpan för att svara och avsluta samtal, eller så kopplar man i den medföljande sladden på vilken det sitter en liten fjärrkontroll, tillika mikrofon.

Samtalskvaliteten är riktigt bra. Det är lätt att både höra och höras genom Marshall Major II, något som annars kan vara ett problem med trådlösa hörlurar.

Ljudet

Det ljud som Marshall Major II hanterar allra bäst är föga förvånande rockmusik och ordentligt med trummor. Testpaneler menar dock att elektronisk musik och vrålande basgång egentligen fungerar lika strålande. Svagheten ligger i akustisk musik.

Marshall Major II – plus och minus

Batteritid
Musikdelning via extra uttag
Bred ljudbild
Extra bra för rock
Inte särskilt bra för akustisk musik
Kan upplevas hårt sittande

Urbanears Plattan 2 – On-Ear med sladd

Uppdaterade Priser

Specifikationer av Urbanears Plattan 2

Hörlursdesign On-Ear
Trådlös Nej
Batteritid (drifttid)
Inbyggd mikrofon Ja
Högtalarelement Dynamiska
Typ Stereo 2.0
Kabelansluten Ja
Typ av kontakt 3.5 mm
Frekvensomfång (min) 20 Hz
Frekvensomfång (max) 20 000 Hz
Impedans 34 Ω
Lanseringsår 2016

Design

Utan tvekan är Urbanears Plattan 2 hörlurarna med flest färgalternativ. Som minst finns alltid tio färger tillgängliga, välj på allt från vitt till violett. Det mesta på Urbanears Plattan 2 är täckt i tyg. Allt från bågen till sladden, vilket ger ett kvalitativt intryck.

Något som är trevligt med Plattan 2 är att det inte bara är vissa detaljer som är i färg, som det brukar vara på andra hörlurar, utan nästan allt på hörlurarna, inklusive sladden. Om du beställer ett par gröna hörlurar är det alltså precis vad du får.

Dela musiken

På alla Urbanears Plattan 2 finns en, så kallad, ZoundPlug, vilket är ett extra uttag under en av hörsnäckorna. Det är denna detalj som möjliggör att kunna dela musik med sina vänner. De pluggar enkelt i sina hörlurars sladd i uttaget och så kan två personer lyssna på samma låt.

Om det extra paret hörlurar som pluggas i är ett par Urbanears Plattan 2 kan slingan fortsätta ett steg till. Det finns ingen direkt begränsning för hur många Plattan 2 som kan vara ikopplade samtidigt men det finns viss risk att ljudet blir något fördröjt om slingan är för lång.

Ljudet

Ljudbilden är förvånansvärt bred för ett par hörlurar i den här prisklassen. Basen är djup och ljudet rikt och skarpt. Plattan 2 presterar riktigt bra i toppen såväl som botten – när det gäller mittenljudet blir det dock lite sämre.

Det är särskilt när sång och naturliga ljud tillkommer som Plattan 2 faller på att inte kunna leverera det runda, mjuka ljud som egentligen krävs. Tyvärr försvinner ofta sångrösterna i en mix av bas och bristen av definition.

Bekvämlighet

Urbanears Plattan 2s stora fördel är hur lätta de är att ta med sig. Genom att enkelt vikas ihop får de plats lite varsomhelst. Överlag är Plattan 2 bekväma men det ska sägas att flera användare vittnar om hur det blir obekvämt att ha dem tryckandes över öronen för länge. Dessutom menar flera användare att det nästan är omöjligt att ha på sig Plattan 2 samtidigt som man har glasögon.

Urbanears Plattan 2 – plus och minus

Snygg design med många valmöjligheter
Extra uttag för en extra enhet
Bra ljud
Lätta att ta med sig
Dåliga på att lyfta fram sångröster
Kan göra ont efter ett tag och med glassögonHappy Plugs In-Ear Wireless – Trådlösa In-Ear

Uppdaterade Priser

Specifikationer av Happy Plugs In-Ear Wireless

Hörlursdesign In-Ear
Trådlös Ja
Batteritid (drifttid) 5 h
Inbyggd mikrofon Ja
Högtalarelement Dynamiska
Typ Stereo 2.0
Kabelansluten Nej
Typ av kontakt
Frekvensomfång (min) 20 Hz
Frekvensomfång (max) 15 000 Hz
Impedans 16 Ω
Lanseringsår 2018

Design

Happy Plugs kommer i flera olika färger för att du ska kunna matcha just din stil. Någonting som är roligt med Happy Plugs är hur hela designen är täckt i färgen du väljer. Öronpropparna, sladden och alla plastdetaljer är alla i vald färg.

Till skillnad från andra trådlösa hörlurar har Happy Plugs en sladd som går mellan de två öronpropparna. På denna sladd sitter en fjärrkontroll, tillika mikrofon. Det positiva med denna design är att hörlurarna enkelt hängs runt halsen när de inte används – och att de inte försvinner lika lätt som när det endast finns öronproppar.

Passform

Varje par Happy Plugs kommer även med tillhörande silikonbitar för att du ska kunna välja den storlek som passar ditt öra bäst. Just passformen är någonting som testpaneler verkligen uppskattar eftersom anpassningsmöjligheterna gör att Happy Pluggs passar som handen i handsken för de flesta örongångar.

Ljudet

Normalt sett brukar in-ear-hörlurar inte leverera ett särskilt rikt ljud, men det är Happy Plugs här för att ändra på. Allt från klassisk musik till djupa basgångar i hip-hop klarar Happy Plugs av alldeles utmärkt. Svagheten ligger i rockmusik som lätt blir överväldigande för dessa små hörlurar.

Tack vare Bluetooth 4.1 är kopplingen mellan Happy Plugs och musikenheten alltid stabil, något som trådlösa hörlurar annars kan ha problem med.

Batteritiden

Batteritiden kanske är Happy Plugs Wireless största nackdel eftersom den är kortare än många andra trådlösa hörlurar. Med en batteritid på endast fem timmar är det inte den bästa på marknaden.

Happy Plugs In-Ear Wireless – plus och minus

Flera färger
Sladd mellan lurarna
Anpassad passform
Överraskande bra ljud
Kort batteritid
Inte bra för rockmusik

Bose SoundTrue Ultra IE – In-Ear med sladd

Uppdaterade Priser

Specifikationer av Bose SoundTrue Ultra IE

Hörlursdesign In-Ear
Trådlös Nej
Batteritid (drifttid)
Inbyggd mikrofon Ja
Högtalarelement Dynamiska
Typ Stereo 2.0
Kabelansluten Ja
Typ av kontakt 2.5 mm & 3.5 mm
Frekvensomfång (min) Ingen uppgift
Frekvensomfång (max) Ingen uppgift
Impedans 16 Ω
Lanseringsår 2015

Design

För Bose har bekvämlighet och funktion varit det som stått i fokus när de tillverkat Bose SoundTrue Ultra IE. Med de ikoniska djävulshornen och andra relativt udda designdetaljer, har SoundTrue Ultra IE en ordentlig fördel: de levererar en perfekt passform till bästa bekvämlighet.

Ljudet

Till skillnad från Happy Plugs, som hade överraskande bra ljud, har Bose SoundTrue Ultra IE överraskande taskigt ljud. Det är tydligt att bekvämligheten och passformen varit viktigare. Bland annat behöver man höja ljudet rätt mycket på enheten för att få bra ljud i hörlurarna.

Med det sagt, Bose SoundTrue Ultra IE levererar fortfarande ett riktigt bra och tydligt ljud. Det är välbalanserat och kan ta hand om rock likaväl som elektronisk musik. Basen är inte den mäktigaste men det gör också att andra melodislingor får komma fram och ta plats.

I rörelse

Bose SoundTrue Ultra IE fungerar bäst i bilen, på bussen eller kanske på biblioteket. När du är i rörelse, till och från jobbet eller ute på en löptur, har de en tendens att skapa ordentligt med skrapljud om du inte använder dig av den lilla nypan som sitter på sladden. Men även då, när du satt fast sladden så att den inte ska skrapa mot kläderna, kan det ljuda igenom.

Bose SoundTrue Ultra IE – plus och minus

Otroligt bekväma
Bra passform
Skrapigt ljud mot kläder
Inte ett utmärkt ljud

Sennheiser HD 4.20s – Over-Ear

Uppdaterade Priser

Specifikationer av Sennheiser HD 4.20s

Hörlursdesign Over-Ear
Trådlös Nej
Batteritid (drifttid)
Inbyggd mikrofon Ja
Högtalarelement Dynamiska
Typ Stereo 2.0
Kabelansluten Ja
Typ av kontakt 3.5 mm
Frekvensomfång (min) 18 Hz
Frekvensomfång (max) 20 000 Hz
Impedans 18 Ω
Lanseringsår 2016

Design

Sennheiser HD 4.20s har inte den dyraste designen, eller den snyggaste. Täckt i hård plast ser de inte ut som mycket för världen men i handen känns de kvalitativa och stabila. Det finns också en smal vaddering av gummi för bättre grepp och bekvämlighet.

Ljudbild

En tumregel är att ju dyrare hörlurar, desto bredare ljudbild. Sennheiser HD 4.20s har därför inte den bredaste ljudbilden att erbjuda. Trots den smala ljudbilden fungerar dock dessa hörlurar bäst i test utmärkt med datorer och portabla musikenheter. Överlag är kvaliteten på ljudet god med bra bas, krispiga detaljer och mjuka melodier.

Hög kvalitet

Trots det ringa priset, den något plastiga utsidan och den smala ljudbilden levererar Sennheiser HD 4.20s riktigt bra kvalitet. Om än inte särskilt dynamiskt är djupet på ljudet imponerande med god känsla för placering.

Sennheiser HD 4.20s – plus och minus

Bekväma
Bred ljudbild
Hög kvalitet
Plastiga

Sammanfattning av guiden

Vi har nu presenterat och gått igenom de fem bästa billiga hörlurarna i test. Alla är högpresterande och prisvärda alternativ till de dyrare modellerna. Några av våra vinnare är trådlösa och några är med sladd.

Vi hoppas att du redan har funnit din favorit men om du inte riktigt minns våra toppval kommer de här igen.

Marshall Major II

Uppdaterade Priser

Bred ljudbild, fantastisk batteritid och snygg design? Vi ber att få presentera vårt toppval Marshall Major II. Bäst presterar Marshall Major II när det spelas rockmusik men självklart har du alla möjligheter att spela allt från klassisk till elektronisk musik.

Urbanears Plattan 2

Uppdaterade Priser

Om stil och mode är viktigt för dig finns Urbanears Plattan 2 nära till hands. Med minst tio valbara färger och snygg, unik design är det här ett designfriskt val. Ljudet följer på samma tema och är bra och klart för de flesta musiktyper. Just vad gäller rock faller dock Plattan 2 något platt och passar bäst för mjukare melodier.

Happy Plugs In-Ear Wireless

Uppdaterade Priser

Det bästa trådlösa alternativet för in-ear-hörlurar är Happy Plugs. Även här ligger design och karaktär högt upp på tillverkarens lista men ljudet är inte sämre för det. Med överraskande bred ljudbild tar Happy Plugs hand om klassiska toner såväl som djupa basgångar.

Bose SoundTrue Ultra IE

Uppdaterade Priser

Det utan tvekan är det bekvämaste alternativet Bose SoundTrue Ultra IE. Med speciellt utformade proppar har de lagt all energi på att få passformen att likna ett öra så mycket som möjligt. Kanske har de lagt något för mycket energi på detta eftersom ljudet inte är det bästa.

Sennheiser HD 4.20s

Uppdaterade Priser

Brusreducerande hörlurar är ofta mycket dyra. Sennheiser HD 4.20s är här för att utmana den trenden. Som bästa over-ear har Sennheiser HD 4.20s fördelen att omvärlden försvinner så fort du satt på dig hörlurarna. Ljudbilden är imponerande bred och kvaliteten riktigt bra.

Lycka till!

Ansvarig skribent

Linnéa Skogh

Med många års erfarenhet i ryggen omfattar Linnéas intressen allt som har med träning, dryck och en optimerad vardag att göra. Hon är på ständig jakt efter den senaste teknikprylen och uppskattar framför allt teknologi som förbättrar livskvaliteten.