En dammsugare är mer är sin maxeffekt. Ljudnivå, sugförmåga, filter, pris, ergonomi, munstycke och hållbarhet, det är mycket att tänka på vid köpet av en ny dammsugare. Och inte blir det lättare av den uppsjö av modeller som finns där ute. I denna guide hjälper vi dig att hitta rätt i dammsugardjungeln, oavsett om du bor i ett hus fyllt av delikat parkettgolv eller tjocka heltäckningsmattor. Den kraftfulla och tystgående Electrolux ESP72DB koras som den bästa dammsugaren, fortsätt läsa så får du veta varför.
Bästa dammsugare 2022
Dessa är just nu våra toppval när det kommer till de bästa dammsugarna i år. Här nedan kommer en kort översikt av alla våra toppval, fortsätt läsa hela köpguiden för en mer detaljerad genomgång av varje dammsugare. Klicka annars på länkarna längst ner i tabellen för att komma ned till våra omdömen direkt.
Innehållsförteckning
Varför ska jag välja en konventionell dammsugare?
Det finns många olika typer av dammsugare på marknaden och handdammsugare och robotdammsugare ökar i popularitet. Men den mer konventionella dammsugaren, med sladd och dammsugarkropp, är svårersättlig av framförallt tre anledningar:
- Generellt bättre sugkraft. Eftersom att den är direkt kopplad till en strömkälla möjliggör det för en mer kraftfull dammsugare som suger bättre och jämnare.
- Hållbarhet. Den gedigna konstruktionen som omger en väldesignad konventionell dammsugare är svårslagen.
- Fulländad. Helt enkelt en mer komplett dammsugare, med möjlighet till variation av bland annat munstycken och sugstyrka.
Är du trots detta intresserad av en robotdammsugare så kan du läsa om robotdammsugare här. Eller lockas du kanske av tanken på en sladdlös dammsugare, då kan du läsa vårt test om handdammsugare här. Och om du är intresserad av att suga upp extra grov smuts kan du läsa om grovdammsugare här.
Att tänka på innan ditt köp
En dammsugare är med största sannolikhet den apparat som du kommer att använda mest i den vardagliga städningen. Snart ska vi redogöra för fem dammsugare bäst i test, som alla är bra val, men det finns en del att tänka på när du väljer vilken som ska få bli din nya städkompanjon.
Stirra dig inte blind på Watt
Tidigare har marknadsföringen av dammsugare satt ett likamedtecken mellan höga Watt-tal och stark sugförmåga, något som vi sett inte stämmer överens med verkligheten. Efter att energimyndigheten skärpte reglerna i september år 2017 har det blivit tydligt att en dammsugare med 600 watt kan vara minst lika bra som en med 1800 Watt. Det är nämligen hur dammsugarmunstycket är utformat som ofta avgör dammsugarens faktiska städförmåga. Det tillsammans med dammsugarens utformning i sin helhet.
Ett välfungerande och bra designat munstycke skjuter inte smutsen framför sig, utan rengör ytan effektivt. Dammsugaren som blev vårt toppval, Electrolux ESP72DB, har det som generellt kan vara bra att leta efter: gummihjul i lagom storlek, rundande hörn på dammsugarmunstycken och borste på undersidan som kan få upp långa hår, damm och dylikt även från mjuka ytor.
Priset
Det finns dammsugare för allt från ett par hundralappar till tiotusentals kronor. Låt dig inte fastna i fällan att en dyr dammsugare nödvändigtvis är en bra dammsugare. Men visst spelar priset en viss roll. Lägger du dig under tusen kronor så kommer du med största sannolikhet att få kompromissa med sugförmåga och kvalitet.
I prisklassen 1000–2500 finns många bra dammsugare, kvalitativa och ofta med någon form av allergifilter. Går du sedan upp ännu mer i pris kan du ofta räkna med fler effekter, tystare maskin och eventuellt bättre rengöringsförmåga, men den är inte garanterat bättre endast för att den är dyrare eller har fler flådiga detaljer.
Vilken sorts yta ska rengöras?
Bor du i ett hem med mest hårda ytor? Eller heltäckningsmattor? Har du pälsdjur som fäller? Hur många bor i hushållet och hur stort är det? Sådana frågor kan vara givande att ställa sig inför köpet. Håll utkik efter munstycke och sugkraft som passar dina behov, samt storlek och vikt för att enkelt kunna förvara den i ditt hem.
Ljudnivå
Möjligen avskyr du att dammsugaren låter som en båtmotor, kanske har du aldrig reflekterat över ljudnivån. Men om du hamnar i en situation där djur eller barn sover och du måste dammsuga kan det vara väldigt praktiskt med en tyst dammsugare – för att inte tala om att det gör städningen till en trevligare syssla. Med en riktigt tyst dammsugare behöver du inte ens ta hänsyn till vilken tid på dygnet du dammsuger.
De flesta dammsugare ligger runt 70 dB(A), det är ungefär så mycket det låter i en vanlig personbil om man ser till vägljud, motorljud och vindljud. Ett vanligt, lugnt samtal mellan två personer ligger på cirka 60 dB(A). Är du eller någon annan i din omgivning känslig för ljud kan det vara en god idé att söka efter en dammsugare som antingen ligger under 70 dB(A), som har någon form av system som hjälper till att göra dammsugaren tystare eller en dammsugare med ett lågt upplevt ljud.
Räckvidd och Ergonomi
Utifrån detta test av dammsugare har vi kommit fram till att en rimlig räckvidd för dammsugare är minst 8 meter sladdlängd, annars kan det bli besvärligt när du ska dammsuga flera rum.
Frontplacerade handtag, gummerade kanter och enkel förvaring av extra munstycken kan vara bra att kika efter. Exempelvis Miele Complete C3 Comfort EcoLine förvarar extra munstycken i dammsugarkroppen, många har förvaring på sidorna av dammsugaren.
Något annat som kan vara bra att ha i åtanke är hur mycket dammsugaren väger, hur den är konstruerad, var hjulen är placerade och om den har ett teleskopiskt handtag.
HEPA-filter? Energimärkning? Vad är detta?
Du som länge jagat efter ny dammsugare har säkerligen tvingats bekanta dig med en del förvirrande beteckningar. Det finns framförallt två sorters beteckningar som är bra att känna till för att få ut det mesta av vår guide: HEPA och energimärkningarna från energimyndigheten.
HEPA – Astmatiker och allergiker, se hit!
HEPA står för ”högeffektivt partikelfilter för luft” och är en sorts kvalitetsbeteckning för luftfilter. Ett HEPA-filter kan som mest filtrera bort 99,995% av mikropartiklarna från dammsugarens utblås.
Det finns 5 filtreringsklasser, det börjar med EPA 10 (E10) och slutar med HEPA 14 (H14), det handlar i grund och botten om hur många partiklar som dammsugaren klarar av att fånga per liter luft. HEPA 14 eller 13 kombinerat med en tät dammsugarkropp är det säkraste valet för dig som är mycket känslig mot damm, svampsporer, pollen eller annat otäckt som annars kan hamna i dammsugarens utblås.
Ett HEPA-filter kan alltså innebära stor skillnad för den som lider av astma eller allergi. Men om du inte lider av allergier, astma eller dylikt så behöver du egentligen inte de finaste (dyraste) filtren med HEPA-märkning. Många av dagens dammsugare har billigare filter utan att göra avkall på god filtreringsförmåga.
Hur ska energimärkningen förstås?
Energimärkningen ska enligt lag finnas på alla dammsugare i Europa. Syftet är att hjälpa dig att snabbt avläsa dammsugarens prestanda och energieffektivitet. Olyckligtvis nog är märkningen ofta mer förvirrande än förklarande. Men om man vet hur den ska läsas så blir det hela lättare. Så här ser den ut och såhär läser du den:


- Energieffektivitetsklass. Det är kombinationen av energiförbrukning och rengöringsprestanda på hårda golv och mattor. Det är en skala från A+++ till G, där A+++ är bäst.
- Årlig energiförbrukning, detta är dock endast ett genomsnitt. Hur mycket som förbrukas per år varierar beroende på din hur frekvent dammsugaren används. Om du gångrar ditt elpris per kWh med dammsugarens kWh så får du en ganska god uppfattning.
- Ljudnivå, maxbuller är 80 dB(A).
- Dammupptagning på hårda golv.
- Dammupptagning på matta.
- Partikelutsläpp, en bedömning av hur ren utblåsluften är.
Vad krävs för att inkluderas i bäst i test dammsugare?
Dammsugarna som vi korat som bäst i test uppfyller de nya kraven från energimyndigheten i september 2017, utan att behöva kompromissa om funktion. I valet av bäst i test dammsugare har vi främst fokuserat på:
- Energiförbrukning
- Ergonomi och följsamhet
- Hållbarhet
- Ljudnivå
- Effektivitet, däribland dammupptagning på matta och hårt golv
- Pris
- Användarnöjdhet
Bäst just nu..
Vi har skakat fram fem riktigt bra dammsugare för att tillfredsställa alla dina städbehov. Genom att läsa vår guide kan du finna den dammsugare som möter dina behov bäst och få en god översikt över alla dammsugare bäst i test just nu.
Electrolux ESP72DB – Testvinnaren


Likt många användare uppskattar vi denna lättmanövrerade och tystgående dammsugare. I det typiska hemmet, det vill säga hemmet med blandade ytor av hårda såväl som mjuka, är den ett självklart val. På hårt golv får den betyget A och på mattor betyget B. Det är ovanligt för dammsugare att ha så höga betyg gällande både hårt golv och mattor.
Specifikationer av Electrolux ESP72DB
Energiklass | A+ |
Årlig energiförbrukning | 21.4 kWh |
Maxeffekt | 650 W |
Ljudnivå | 70 dB(A) |
Allergifilter | E12. Sköljbart hygienfilter |
Partikelutsläppsklass | A |
Dammupptagningsklass | Hårt golv: A Mattor: B |
Mått | 293 x 238 x 441 mm |
Vikt | 5.57 kg |
Sladdlängd | 9 m |
Räckvidd | 12 m |
Volym | 3.5 L |
Påse | Ja |
Lättmanövrerad
Tre roterande små hjul under dammsugarkroppen gör den lättmanövrerad, enkel att svänga runt och komma åt på trånga platser. Med mjuka stötfångare, nio meter lång sladd, teleskopiskt rörsystem och ett frontplacerat handtag är detta en av de mest ergonomiska och lättanvända dammsugare som testats. Den väger dessutom bara 5,57 kilo, jämfört med exempelvis Electrolux EUO9GREEN som väger hela 8,16 kilo.
Tystgående
Låt inte ljudnivån på 70db(A) skrämma dig, det är standard för dammsugare. Dessutom är det skillnad på uppmätt ljud och upplevt ljud. Just denna dammsugare har det som av Electrolux kallas ”Silence Pro System”, en bulleroptimerad motor och en konstruktion av behållaren som ska föranleda riktigt tyst dammsugning. Det upplevda ljudet av denna dammsugare är dessutom att den är mycket tystgående, sitt uppmätta ljud till trots.
Bra energiklass och hygienfilter
Denna dammsugare får extra plus från oss då den innefattas den i energiklass A+ och endast förbrukar 21,4 kWh per år. Den har dessutom ett sköljbart hygienfilter vilket är praktiskt för att få ren luft, men är du astmatiker eller allergiker så råder vi dig att fortsätta till nästkommande dammsugare i testet.
Electrolux ESP72DB har en bra balans mellan rengöringsförmåga, hållbarhet, vikt och pris. Det är en dammsugare som kan användas i de flesta hem, av de flesta personer och hålla jämn kvalitet under hela städningen.
Vad säger andra om Electrolux ESP72DB?
Taenk.dk | Topprankad |
Test-dammusgare.se | 89/100 |
Råd&Rön | 71/100 (vinnare 2018) |
TestFreaks.se | 4.4/5 |
Electrolux ESP72DB – plus och minus
Smidig
Dammsugarpåseindikator
Låg energiförbrukning
Bra sug på flera underlag
Svårt att få upp djurhår
Endast 3,5 liter i dammsugarpåsen
Bosch Zoo'o ProAnimal BGS 5335 – Om du vill hålla hemmet hårfritt


Bosch Zoo’o ProAnimal är en av de dammsugare som hamnar i toppen av dammsugare i test. Det är en mycket kraftfull dammsugare som drar åt det dyrare hållet, men om du eller någon i din familj behöver försäkra er om att luften är ren från skadliga mikropartiklar så är det en värd investering.
Specifikationer av Bosch Zoo'o ProAnimal
Energiklass | C |
Årlig energiförbrukning | 40 kWh |
Maxeffekt | 800 W |
Ljudnivå | 74 dB(A) |
Allergifilter | H13. Tvättbart filter samt Bionic-filter |
Partikelutsläppsklass | A |
Dammupptagningsklass | Hårt golv: A Mattor: C |
Mått | 310 x 320 x 470 mm |
Vikt | 6.7 kg |
Sladdlängd | 8 m |
Räckvidd | 12 m |
Volym | 3.5 L |
Påse | Nej |
Bli kvitt hår med smarta munstycken
Djurhår har en näst intill magiskt förmåga att dyka upp precis överallt, oavsett hur mycket du städar. Många dammsugare har dessutom svårt att suga upp djurhår, det krävs i princip alltid ett specialanpassat munstycke. ”ProAnimal turboborste: Twinbrush” är namnet som Bosch själva har gett sitt munstycke.
Munstycket har två olika borst, ett för upptagning av damm och ett för hår. De roterande borstarna kombinerat med Bosch AirTurbo system, som ger extra hög luftgenomströmning, ökar på den rengörande effekten och låter dig dammsuga upp djurhår med ännu större sugkraft. Du får även med munstycke för hårt golv, kombinationsmunstycke, listmunstycke och ett möbelmunstycke. Dammsugaren fungerar bäst på hårt golv, särskilt i sprickor och på andra platser där det annars kan vara svårt att komma åt inborrade djurhår.
Har den inte lite hög energiförbrukning?
Den miljömedvetne kanske reagerar på att den årliga energiförbrukningen ligger på 40 kWh, men det är normalt att påslösa dammsugare förbrukar mer energi. Det kan vägas upp av det faktum att du inte behöver köpa nya dammsugarpåsar stup i kvarten och på så vis sparar på både miljön och plånboken.
Smidiga tillbehör
Dammsugaren har även teleskoprör, flera utbytbara munstycken, en vridknapp som justerar sugstyrkan samt gummihjul under kroppen som låter dammsugaren röra sig smidigt över golvet. Zoo’o ProAnimal är som sagt en något dyrare dammsugare men med ett specifikt syfte. Ett syfte som den tveklöst uppfyller, eller som en användare uttryckt det:
Jag köpte denna dammsugare för några veckor sedan och är väldigt nöjd. Vi har 2 hundar (långhåriga) och fyra katter. Denna påslösa variant är perfekt, man tjänar in påskostnaden mycket snabbt. Enkel att tömma och rengöra.
Vad säger andra om Bosch Zoo'o ProAnimal BSG 5335
Råd&Rön | Topprankad |
Taenk.dk | Topprankad |
Test-dammsugare.se | 4/5 |
Bosch Zoo'o ProAnimal BGS 5335 – Plus och minus
Allergivänlig
Stor behållarvolym för att vara en påslös dammsugare
Kan suga upp stora mängder djurhår på en och samma gång
Specialanpassat och välfungerande munstycke
Hög energiförbrukning
Kan upplevas som högljudd
Philips Performer Compact FC8373 – Kompakt och prisvärd


Det kanske inte är testets mest rejäla dammsugare, men låt inte dess kompakta design lura dig. Med sin goda sugkraft och låga energiförbrukning är den en klar vinnare för det mindre hushållet.
Specifikationer av Philips Performer Compact FC8373
Energiklass | A |
Årlig energiförbrukning | 28 kWh |
Maxeffekt | 750 W |
Ljudnivå | 78 dB(A) |
Allergifilter | Filter som ska fånga 99.90% allergener |
Partikelutsläppsklass | A |
Dammupptagningsklass | Hårt golv: A Mattor: C |
Mått | 400 x 282 x 251 mm |
Vikt | 4.2 kg |
Sladdlängd | 9 m |
Räckvidd | 12 m |
Volym | 3 L |
Påse | Ja |
Kompakt och smidig
En av de stora fördelarna med Performer Compact är dess smidiga storlek och lätta vikt. Jämfört med andra dammsugare i testet, såsom Bosch modell som vägar in på hela 8,6 kilo, framstår Philips Performer Compact FC8373 kompakta dammsugare som fjäderlätt med sina 4,2 kilo. Med stora gummihjul under kroppen rullar den utan problem runt även i det trånga hemmet med många skarvar.
Kraftfull trots sin storlek
För att vara en mindre dammsugare har den fått förvånansvärt höga betyg för dammupptagning på såväl matta (C), som på hårda golv (A). Dessutom har den, likt många av Philips dammsugare, ”AriFlowMax-teknik”, som gör att dammsugaren bibehåller sin höga sugeffekt oavsett hur full påsen är. Det blir möjligt tack vare den räfflade ytan i dammbehållaren som förhindrar att påsen täpps till. Det fyller ett dubbelt syfte då det tillsammans med ett ”super clean air-filter” gör att partiklar fångas in, och stannar där.
Inget HEPA-filter
Detta är dock den enda dammsugaren i testet som inte har ett HEPA-filter, värt att ta i beaktning om det är av vikt för ditt hushåll. Den har dock ett allergifilter som fångar upp 99.9% allergener och är certifierad av European Centre for allergy Research Foundation.
Specialanpassat munstycke
Som man kanske misstänker är även munstycket mindre, men framförallt är munstycket smalare över ”ryggdelen”. Fördelen med det är att du kan dammsuga enkelt under låga möbler, nackdelen är att den inte kan suga upp större mängder smuts på en och samma gång. Men munstycket är vinklat och har ”TriActive”-funktion som gör att den suger bra även från sidorna av munstycket. Det fungerar problemfritt på mindre mängder smuts och damm men med större mängder får Performer Compact kämpa hårt.
Något hög ljudnivå
Något som tål att kritiseras hos Performer Compact är dess ljudnivå. Med 78 dB(A) som uppmätt ljud, och uppfattat ljud som bullrigt, är det en av de saker du får kompromissa med om du vill ha en kompakt kvalitetsdammsugare till ett inte alltför högt pris. Om du dessutom bara ska dammsuga en liten yta kanske ljudnivån inte spelar någon större roll.
Har du ett mindre hushåll, utan speciella behov, så är detta ett fantastiskt bra alternativ för dig. Den uppfyller alla de basala krav man kan ställa på en dammsugare och suger riktigt bra på medelsmutsiga ytor.
Vad säger andra om Philips Performer Compact FC8372?
Råd&Rön | Toppbetyg |
Hem&Hyra | Testvinnare |
IFDesignAward | Vinnare 2016 |
Philips Performer Compact FC8372 – Plus och minus
Kompakt, enkel att förvara
Behändig vid städning
Bra pris
Låg energiförbrukning
Endast ett effektläge
Högljudd
Electrolux UltraOne Green (EUO9Green) – Miljövänlig och kraftfull


”Bästa dammsugaren Electrolux lanserat på århundrade!” menar en användare som imponerats av Ultraone Greens starka sugstyrka trots den oerhört låga ljudnivån. Med 65dB(a) som uppmätt ljudnivå är det verkligen en av de mest tystgående dammsugarna i testet. Även dammsugarens stilrena design med gummerade kanter och gröna detaljer gillas.
Specifikationer av Electrolux Ultraone Green (EUO9GREEN)
Energiklass | A |
Årlig energiförbrukning | 26.8 kWh |
Maxeffekt | 900 W |
Ljudnivå | 65 dB(A) |
Allergifilter | H13. Tvättbart |
Partikelutsläppsklass | A |
Dammupptagningsklass | Hårt golv: A Mattor: A |
Mått | 307 x 255 x 502 mm |
Vikt | 8.3 kg |
Sladdlängd | 12 m |
Räckvidd | 12 m |
Volym | 5 L |
Påse | Ja |
Återvunnet emballage
Tillverkad av 70% återvinningsbar pvc-fri plast och med ett emballage som är 92% återvinningsbart så är detta dammsugaren för den med miljön i åtanke. Dessutom är den i energiklass A, förbrukar endast 26,8 kWh per år och förbrukar 65% mindre energi än en dammsugare med wattal uppåt 2000W.
Bra dammupptagning oavsett underlag
Vårt att uppmärksamma är att UltraOne Green fått högsta betyg i dammupptagning på mattor såväl som hårda golv. Har du ett hårt nedsmutsat hem bestående av allt från klinker till tjocka mattor så är det här den enda dammsugaren i testet som med enkelhet rengör båda. Är det stora ytor du ska dammsuga kan det vara väldigt bekvämt med en dammsugare som tar upp smutsen direkt, då slipper dra flera gånger och kan avancera snabbt till nästa rum.
Bekväm och ergonomisk
Likt andra modeller i detta test har UltraOne Green stora, mjuka gummihjul, teleskoprör, ett extra handtag, effektreglering och mjuk stötfångare. Allt detta gör din dammsugning mer bekväm och ergonomiskt. Men det är en tung dammsugare, 8,3 kilo, så de stora hjulen hjälper men gör inte allt. Jämför med lättare modeller i detta test kan UltraOne Green kännas otymplig om du bor trångt.
Tystgående
UltraOne Green är oerhört tyst, inte bara tack vare sin låga ljudnivå utan även tack vara det Electrolux kallar för ”Silent air technology” med tillhörande tyst slang och ett munstycke som är designat för att inte skramla. Mycket praktiskt för dig som vill dammsuga när som helst på dygnet eller som har känsliga grannar eller personer i hushållet.
Med ett tvättbart HEPA13-filter och med en extra stark luftström kan även astmatikerna och allergikerna använda denna utan oro. För allergikern med miljötänk och stort hem är detta den bästa dammsugaren.
Vad säger andra om Electrolux UltraOne Green?
Råd&Rön | Toppbetyg |
Taenk.dk | Topprankad 2018 |
Test-dammsugare.se | 94/100 |
Testfakta | Testvinnare (4.2/5) |
AftonbladetPlus | Topprankad |
Electrolux UltraOne Green (EUO9Green) – Plus och minus
Miljövänlig både till prestanda och design
Mycket tystgående
Stor dammsugarpåse
Högsta betyg inom båda dammupptagningskategorierna
Kan vara svårt att nå alla hörn med den
Tung
Miele Complete C3 Comfort EcoLine – Hållbar och Pålitlig


Denna robusta dammsugare från klassiska Miele kommer med kraftfull sugförmåga och gedigen design. Söker du en rejäl maskin, och är villig att betala lite mer, så är denna dammsugare det självklara valet. Miele har många gånger prisats för sin tyska ingenjörskonst och genomtänka lösningar, något som verkligen märks i denna modell.
Specifikationer av Miele Complete C3 Comfort EcoLine
Energiklass | A+ |
Årlig energiförbrukning | 26.5 kWh |
Maxeffekt | 550 W |
Ljudnivå | 75 dB(A) |
Allergifilter | H13. AirClean-filter |
Partikelutsläppsklass | A |
Dammupptagningsklass | Hårt golv: A Mattor: B |
Mått | 590 x 380 x 320 mm |
Vikt | 8.3 kg |
Sladdlängd | 7.5 m |
Räckvidd | 12 m |
Volym | 4.5 L |
Påse | Ja |
Hög komfort
Komfort är ett ord som beskriver denna dammsugare väl. De tre stötdämpande hjulen under kroppen kan rotera 360 grader och du kan utan svårighet skjuta dammsugaren i sidledes såväl som framför dig, trots dess 8,2 kilo.
En genomtänkt dammsugare
Miele Complete C3 Comfort EcoLine vinner inte testet i det stora hela, det finns starkare dammsugare till ett billigare pris. Men ser man till dess starka sugförmåga trots den långa energiförbrukningen på 20, 1 kWh/år så är det verkligen en fantastisk dammsugare och ett bra köp. Dessutom upplevs den som mycket tyst och har en rad detaljer som underlättar dammsugandet.
Handtaget är en sådan detalj. Det är ergonomiskt utformat och skiljer sig från de andra dammsugarna i testet. Det har ett rörligt fäste med hävarmseffekt som är menat att avlasta handleden. På själva handtaget finns en fjärkontrollsliknande funktion som låter dig välja mellan olika läge, exempelvis om du vill ta en paus, tysta dammsugaren ytterligare eller anpassa efter annat underlag, ditt valda effektläge visas sedan på en display på dammsugarkroppen.
Tar upp smuts snabbt
På hårt golv har Miele Complece C3 Comfort EcoLine fått högsta betyg, och det märks, du behöver inte dra flera gånger för att få upp allt smuts. På mattor räcker det med ett par drag för att få upp till och med lite större föremål, såsom kattsand. Det är nämligen vanligt att sådant som kattsand ramlar ut igen efter dammsugningen men det sker inte med Mielen. Likt vår bäst i test dammsugare så har även denna fått B på mattor.
Håller många år framöver
Vill du ha en stabil städkompanjon för många år framöver så är denna dammsugare ett mycket bra val. Miele har länge haft hållbarheten i fokus. De siktar på att dammsugarna ska hålla i minst 20 år och i test har visats att motorn håller minst 500 timmar. Vi rekommenderar denna dammsugare till den kräsne, som vill försäkra sig om att få en genomtänkt och hållbar dammsugare av hög kvalitet. Där snygg och smart design möter hög prestanda.
Vad säger andra om Miele Complete C3 Comfort EcoLine?
Råd&Rön | 68/100 |
Expertreviews | 5/5 |
Testfakta | 4/5 |
Revoo.com | 9.3/10 |
Miele Complete C3 Comfort EcoLine – Plus och minus
Kvalitetskänsla
Hållbar
Kraftfull
Låg energiförbrukning
Tung
Dyr