Marknadens bästa smoothie mixers enligt användarna

Smoothie mixers har blivit ett all vanliga inslag i de svenska köken. För att inte säga obligatoriska. De lättanvända maskinerna som ger frukosten den där extra lyxen eller en snabb energiboost innan träningen. 

Mixers av olika slag finns i dag i de flesta större mataffärer och elektronikkedjor. Vi har sonderat terrängen vad gäller just smoothie mixers och kollat vilka mixers som användarna rekommenderar. Som i många andra av våra produktguider har vi försökt titta brett för att hitta produkter som ska passa alla konsumenter! 

Electrolux ESB2500 – en prisvärd produkt som gör jobbet

Först ut är en mixer från Electrolux. Deras modell ESB2500 är elegant mixer som liknar den som jag själv använder. Ett avlångt rör där man lägger ner din frukt eller grönsaker och en fristående bas med sladd. Just den mobila behållaren är något användarna, och jag själv, värdesätter vilket gör det enkelt att ta med sig sin klara smoothie. 

Produkten har fått högt betyg på betygsatte Pricerunner, och för den blygsamma prislappen är detta en bra kandidat. ”Super bra på Smoothies. Men bara för den funktionen”, skriver användaren Harm på samma sajt. 

Och det är väl just det. Electrolux ESB2500 garanterar en slät och fin smoothie, men är kanske inte valet för dig som vill göra annat än smoothie i din mixer. Det är i dag många som vill kunna krossa is eller annat i sin mixer, och då rekommenderas en större och starkare variant. 

Det som också är positivt med just denna mixer är att det i priset ingår två ”flaskor”, vilket gör det möjligt att ha med sig en i väskan samtidigt som någon annan i hushållet kan göra en egen smoothie i hemmet. 

”Den bästa produkten på marknaden för det här priset”, skriver användaren Beysin och det sammanfattar Elctrolux ESB2500 väl. En mixer som gör jobbet helt enkelt – och dessutom en av de mest populära bland användarna! 

Fakta/specifikationer:

Kapacitet: 0,6 L

Vikt: 1,81 kg

Effekt: 300 W

Färg: Rostfritt stål

Nutribullet PRO – ett kraftigt och enkelt alternativ

Nästa mixer är Nutribullets modell PRO. Den är egentligen ganska lik mixerna ovan från Electrolux, men är något kraftigare. I produktbeskrivningen är det just det som man trycker på – att den här mixern klarar av mer än bara smoothie. Det kan vara ett hjälpmedel när du ska hacka, blanda eller mosa. 

Mixern har en effekt på 900 W vilket indikerar på en kraftigare mixer som klarar av hårdare material och råvaror. Bladen på själva locket som du skriver på för att mixa innehållet är dessutom sex stycken, vilket gör att den har större kapacitet. 

Omdömena är bra på Nutribullet PRO och betyget på diverse sajter är en bit över 4,0 vilket tyder på en stabil produkt. En annan positiv egenskap med denna vara är att den har upprullningsbar sladd vilket underlättar i trånga och stökiga skåp. Den stilrena gråa färgen är något som tilltalar mig och man behöver inte skämmas för att ha den stående framme om det skulle vara så men den finns i en rad olika färger. 

”Jag har använt min i ett år. Nu ska jag ge bort en i julklapp, skriver användaren Renmonjor. Ett minst sagt gott betyg. Kokken43 fyller i: 

”Väldigt fin och kraftig mixer. Bästa jag har använt och den klarar det mesta, superbra till smoothie”.

Just att den klarar av tyngre saker är som sagt den stora fördelen här. Det är få saker som är så störande som när man får en hel fryst jordgubbe i munnen när man ska avnjuta sin nyfixade smoothie för att bladen inte orkat krossa den. Men det är ingen risk här! 

Den är dock något dyrare, men ett klart överkomligt pris sett till kvalitén. Den har löstagbara blad och monterbara delar som går att köra i diskmaskin vilket också är ett stort plus. Enligt Pricerunner har den sålt i över 55 miljoner exemplar vilket också indikerar på en bra produkt. 

FAKTA: 

Kapacitet: 0,9 L

Vikt: 2,8 kg

Effekt: 900 W

Färg: Beige, blå, grön, Röd, vit och grå. 

Wilfa BPF-1200S – en hälsosam premiummixer! 

Nu går vi över på ett riktigt kraftpaket. Wilfa BPF-1200S är en större, stabilare och kraftiga mixer än ovan två nämnda. Dessutom är den BPA-fri, vilket är väldigt positivt. BPA-fri plast innebär att produkten är fri ett ämne som ofta finns i just plastprodukter. Det kan vara giftigt och avråds till exempel från produkter som barn ska använda. Det är till för att göra plast hårdare och mer tåligt mot stötar och höga temperaturer. Det är dessutom en miljöbov så att Wilfa BPF-1200S är just BPA-fri är något att ta med sig vid ett eventuellt köp. 

Mixern har väldigt höga betyg på flera olika sajter. Den är dock inte mobil utan trivs bäst hemma i ditt kök. Den är också anpassad för varmt innehåll om man till exempel vill mixa en soppa istället för en smoothie till middag. Ett annat plus är storleken. Mixern rymmer 1,5 liter vilket möjliggör färre omgångar smoothie till fler personer. 

Den är något dyrare, men ändå inte en värsting i pris i jämförelse med vad som finns på marknaden. Perfekt för dig som vill att din mixer ska klara av många olika saker i matlagningen. 

Den har till skillnad från de billigare varianterna också fler funktioner. Du kan välja hastighet och program utifrån vad som ska mixas, en tydlig digital display och tåls att köra i diskmaskin. 

”Wilfa PF-1200S är en fantastisk kompis i köket! Kraftfullt och säkert blandar den magiskt goda smoothies på bara ett kick! Just smoothies är vitaminboost inte minst under vinterhalvåret. Dessutom så mycket billigare och godare att göra smoothies själv! Blendern krossar is lätt och smidigt och har en utmärkt pulsfunktion. Uppskattar särskilt att maskinen är BPA-fri. Bra för både människa och miljö! Rekommenderas starkt!”, är ett omdöme från en användare. 

Priset ligger omkring 1400 kronor vilket kan tycker vara mycket, men med tanke på ovan nämnda egenskaper är det en vettig investering för dig som önskar hjälp i köket! 

FAKTA: 

Kapacitet: 1,5 L

Vikt: 2,8 kg

Effekt: 1200 WFärg: Beige, blå, grön, Röd, vit och grå. 

Blendtec Classic 575 – En mixer för proffsen! 

Nästa mixer är ännu kraftigare än konkurrenten ovan. Med en motor på 2200 W är det här ett riktigt monster som klarar det mesta som kan tänkas mixas. Den klarar utan problem de hårdaste från frukt och grönt, och gör dessutom perfekt krossad is till sommardrinken. 

Priset är där efter och sticker iväg en del. Men om man är villig och beredd att öppna plånboken lite så kan det här vara ett fint alternativ. Det är som de flesta mixers i den här priskategorin mer tänkt som en matberedare ståendes i köket än en portabel smoothie mixer enbart. 

Här är betygen riktigt höga och användarna verkar vara genomgående nöjda med produkten. Mixern är också mycket snabb, vilket är en effekt av den kraftiga motorn, och du har en färdigblandad smoothie på nolltid. Ett minus som lyfts upp är att den låter något högre. 

Ett problem jag ofta upplever som nördig matentusiast är att dessa maskiner man införskaffar sig också ska stå någonstans när man inte använder dem. Och dessa mixers tenderar ju att vara relativt stora. Den här väger strax över tre kilo och är 38 centimeter hög, vilket trots allt inte är så farligt för en mixer som rymmer nästan två liter, något som en användare också lyfter upp som ett plus. 

”Grym maskin. Använt i ett halvår. Gillar att den är ganska låg trots att det är en enastående maskin”, skriver användaren Nicklas. 

FAKTA: 

Kapacitet: 1,8 L

Vikt: 3,3 kg

Effekt: 2200 W

Färg: Röd, svart och vit 

Philips Avance HR3652 – En elegant glasmixer! 

Den här guidens sista mixer är från det välkända varumärket Philips. De har gjort kök- och elektronikartiklar i Nederländerna sedan 1891 och är kända för sin kvalitet på sina produkter. 

Den här mixern är som rubriken skvallrar gjord av glas, vilket jag personligen tycker är mycket snyggt. Det ger en exklusiv känsla på kannan vilket uppskattas. Prismässigt ligger den här smoothie mixern lägre än de andra premiumvarianterna, men har riktigt höga betyg bland användarna. Av nästan 1000 omdömen på Pricerunner har Philips Avance HR3650 fått maximala fem stjärnor av 73 procent. Det säger en hel del om denna mixer som rymmer hela två liter. Du kan dessutom justera hastigheten, för att anpassa det just efter vad du använder den till. 

”Jag har använt flera olika mixers, men den här är en av bästa jag haft och när det kommer till att få en len och bra konsistens på kort tid”, skriver en av användarna. 

Den här mixern är utrustad med en speciell teknik som gör att det skapas en rotation och blandning av innehållet, allt för att maximera resultatet och få den så slät som möjligt. 

En gemensam nämnare som dessa större premiummixers har är hur det underlättar för familjer som kräver större mängd smoothie. Något som understryks av användarna. 

”Designen är snygg, ett litet minus är den röda botten i kannan enligt mitt tycke. Skönt med en lätt kanna, handtaget är också skönt. Locket sluter tätt och gör det lätt att spara överblivet i kylen. Enkelt att vrida kannan rätt och bra med spärr som gör att den ej går på annars. Enkelt att lossa alla delar för diskningen är ett stort plus från min sida. Sen att den mixar superbra ska vi absolut inte glömma att nämna, men det ger också ett ganska högt ljud.

Jag har bara använt den till barnens smoothie än men planen är att mixa is till mojitos så småningom och det ska bli kul att pröva”, skriver en nöjd köpare. 

En annan lite rolig detalj som den här mixern har är att det finns förinställda program att använda. Du kan då ställa in till exempel smoothie med bär och då gör mixern jobbet som krävs för just detta. Som sagt en detalj men en rolig egenskap som långt ifrån alla mixers har. 

Philips Avance HR3650 är en stabil men smidig mixer som gör allt vad man kan tänkas vilja göra med en funktionell men lyxig mixer och priset är inte heller särskilt farligt. Plus som sagt för glasbehållaren och storleken på den. Perfekt att göra en smarrig smoothie i stor volym – och blir det över är det bara ställa i kylskåpet! 

FAKTA: 

Kapacitet: 2,2 L

Vikt: 4,9 kg

Effekt: 1400 W

Färg: Rostfritt stål

Att tänka på vid köp av smoothie mixer

Som med allt handlar det om vad man vill åt. Det finns fullt av okej mixers som kan lösa de allra enklaste innehållen. Vill du bara åt en mixer som kan mixa färska hallon fungerar de billigare varianterna. 

Men det kan vara värt att lägga några hundralappar extra för att få en kraftigare variant. Då slipper du icke önskvärda bitar och din mixer blir så mycket mer än bara en smoothie mixer. Ett tips som också nämns bland en del användare – och som jag själv försöker tänka på vid köp av elektronik – är att kolla upp garantin. På många produkter är det ofta en garanti på ett eller två år, men fråga personalen eller läs produktinformationen noga!