Smoothie mixer bäst i test

Frukost, mellanmål eller en lätt lunch? En smoothie passar vid många tillfällen och med en bra smoothie mixer blir det lättare att både göra och ta med sig en smoothie. I denna köpguide har vi valt ut de fyra bästa smoothie mixrarna på marknaden just nu, som alla gör goda, lena smoothies på nolltid och som är smidiga att använda och rengöra. Smoothie mixer bäst i test blev Sage the boss to go, en kraftfull och elegant mixer som är värd sitt pris. Fortsätt läsa för att få veta mer om den och tre andra smoothie mixers.

De bästa smoothie mixrarna just nu?

Detta är just nu våra toppval när det kommer till de bästa smoothie mixrarna i år. Klicka på länkarna för att komma ned till våra omdömen direkt eller fortsätt läsa hela köpguiden.

Sage the boss to go – Bästa smoothie mixer 2019
Breville blend active – BSmoothie mixer till budgetpris
Nutribullet pro 900 – Praktisk och användarvänlig
Bosch MMBM7G3M – Smoothie mixer med glasbehållare

 

Toppvalet av bästa smoothie mixer 2019

Uppdaterade Priser

För den som tar sina smoothies på allvar men som inte vill spendera hela månadslönen så finns det egentligen bara ett alternativ: Breville the boss to go. Den är inte billigast på marknaden men det är värd sitt pris tack vare de smarta och högkvalitativa knivarna, dess höga effektantal, stilrena design och höga hållbarhet. Den ger krämiga smoothies där frukt, bär, nötter och frysta ingredienser finfördelas till en behaglig och krämig dryck.

Vad är en smoothie mixer bäst i test?

När vi sökt efter produkter som förtjänar att inkluderas i smoothie mixer bäst i test så har vi framförallt fokuserat på följande kriterier:

  • Byggkvalitet. Är den stabil och hållbar?
  • Bägaren storlek och kvalitet. Vilket material är bägaren gjort av? Är storleken rimlig och är de smidiga att använda?
  • Motorns effekt. Är motorn effekt tillräcklig för att få ett bra resultat?
  • Pris. Är den värd sitt pris?
  • Kundnöjdhet. Är kunder nöjda med sitt köp?

Vad är skillnaden på en blender och en smoothie mixer?

En stor skillnad mellan de båda är priset. En smoothie mixer är vanligtvis billigare än en blender men kan leverera samma höga kvalitet när det kommer till smoothies och liknande drycker.

Ytterligare en skillnad är smidigheten, en smoothie mixer har ofta en mixerkopp som man kan vända upp och ner på för att mixa direkt i och sedan ta med sig och dricka direkt ur.

En smoothie mixer är dessutom oftast betydligt smidigare att hantera än en vanlig blender och ofta mycket enklare att diska.

Gott i smoothie mixer

Utöver att mixa sunda smoothies och juicer kan man även använda en smoothie mixer för att göra exempelvis:

  • Fluffig pannkakssmet.
  • Iskaffe.
  • Mixa ihop såser och röror.
  • Hacka nötter/ skapa nötmjölk.
  • Krämig proteinshake.

Smoothie mixers i test

Smidig? Billig? Snabb? Oavsett vad som är viktigt för dig så finns det en smoothie mixer som kan möta ditt behov, här nedan presenteras fyra riktigt bra produkter som alla passar för olika behov. Fortsätt läsa för att hitta din favorit.

Sage the boss – Bästa smoothie mixer

Uppdaterade Priser

Sage the boss to go är en mycket omtyckt smoothie mixer. Den har hyllats av flera experter och användare tack vare kombinationen av en kraftfull motor, skarpa knivar och snygg design. Den är dessutom robust och tillverkad av högkvalitativa material.

Specifikationer Sage boss to go

Mått 40 x 15 x 15 cm
Kapacitet 500 ml
Effekt 1 000 W
Hastighetslägen 1
Övrigt Puls; Turboläge; Receptbok; Det finns tillbehör anpassat för torra ingredienser

Välmixad smoothie snabbt

Motorn på 1 000 W i kombination med kinetix-knivarna gör att även de mest svårmixade av ingredienser pulveriseras och mixas ner snabbt. Det gör att man enkelt och får en len och krämig smooothie, juice, sås eller vad man än önskar. Den ska kunna mixa ingredienserna 42% finare än många vanliga blenders på marknaden.

Smidiga muggar

Muggarna som man mixar i är gjorda av tjock tritanplast utan BPA. Många användare gillar att kvaliteten på maskinen märks även när det kommer till muggarna, de känns rejäla och har ett lock som inte läcker och som är enkelt att dricka ur. Men de är inte lika smala och smidiga som del konkurrenters (exempelvis Brevilles). Extra plus för att bägarna tål maskindisk.

Ytterligare en fördel med bägarna är att de har en len kant utan några trådar eller vassa delar, vilket gör att man bekvämt kan dricka direkt ur bägaren.

Användarvänlig

Det är mycket enkelt att använda Sages smoothie mixer, man har i önskat innehåll i behållaren, skruvar på knivlocket på mixerfoten och låser sedan fast den, kopplar in den i väggen och låter den blanda i några sekunder för att sedan få en god smoothie, färdig att dricka direkt ur muggen.

Vad säger andra om Sage the boss to go?

Trusted Reviews 5/5
Expertreviews 5/5
Good Housekeeping institute 92/100

Sage the boss to go – plus och minus

Stark motor.
Krämiga smoothies utan kärnor och trådar.
Robust och hållbar behållare, knivlock och mixerfot.

Pulseffekten kan vara krånglig att få igång.

Breville blend active – Smoothie mixer till budgetpris

Uppdaterade Priser

Breville blend active kommer med En praktisk flaska med bra kork som håller tätt och tillåter en att göra smoothies varje dag att ta med sig. Behållaren är anpassad för att passa i de flesta mugghållare i bilar, är hållbar och behaglig att dricka ur. Själva smoothie mixern är prisvärd, kvalitativ och effektiv.

Specifikationer Breville blend active

Mått 37 x 12 x 12 cm
Kapacitet 600 ml
Effekt 250 W
Hastighetslägen 1
Övrigt Iskross; Turboläge; Finns i flera färger; Kan hacka nötter; Tål ej maskindisk; receptbok

Fullt tillräcklig
För att vara en smoothie mixer i denna prisklass så är Breville högpresterande. Man kan inte riktigt räkna med samma krämighet och lenhet som man får från vår testvinnare då en del frön och andra svårmixade ingredienser inte blir helt finfördelade.

Liten och smidig
Likt de medföljande flaskorna så är mixerfoten smal och smidig, den kan utan problem gömmas i skåpet eller stå framme på bänken utan att störa helheten. Flaskorna är tillverkade i tritan-copolyester vilket gör dem stryktåliga, lätta och fria från lukt, smak och fläckar.

En nackdel flaskans smala konstruktion har att man kan behöva mixa ingredienser i omgångar för att verkligen få en hel flaska smoothie. För att få bästa resultat bör man fylla den till ungefär hälften och kan efter första mixningen hälla i fler ingredienser.

Hanterar fryst bra
Trots den lilla motorn så klarar den av att mixa även frysta ingredienser utan större problem och man kan med fördel använda sig av pulsfunktionen genom att trycka in knappen istället för att hålla in den. Det är något som får Breville blend active att sticka ut då flera smoothie mixers i denna prisklass har problem med att mixa frysta ingredienser.

Vad säger andra om Breville blend active?

Expertreviews 5/5
Good Housekeeping institute 78/100
The Guardian 2/5

Breville Blend Active – plus och minus
Mycket smidig.
Prisvärd.
Kraftfull trots sin låga effekt.

Får inte plats med alla ingredienser samtidigt.
Svår att rengöra.

 

 

Nutribullet pro 900 – Praktisk och användarvänlig

Uppdaterade Priser

Om man är sugen på en riktigt bra smoothie mixer men vill ha varierade storlekar på behållarna och möjligheten att göra mycket med sin smoothie mixer så är Nutribullet Pro 900 en smoothie mixer bäst i test för dig.

Specifikationer Nutribullet pro 900

Mått 34 x 19.5 x 19.5 cm
Kapacitet 950 ml
Effekt 900 W
Hastighetslägen 1
Övrigt Separata blad för torra ingredienser och is; Turboläge; Receptbok; Fyra behållare; Tre lock; Ett handtag

Goda smoothies snabbt

Likt de andra produkterna i denna guide ger Nutribullet lena och krämiga smoothies utan större besvär. Den har inga knappar och en motor på 900 W. Man trycker ner koppen för att börja mixa och låter den gå tills man är nöjd med resultatet. Den kan även mixa svårare ingredienser såsom trådiga grönsaker, hårda frukter och nötter.

Många muggar

En fördel med Nutribullet pro 900 är att den kommer med fyra muggar. En av behållarna är på nästan en liter, vilket är större än de flesta andra på marknaden. Den kommer även med mindre muggar och flera olika lock som gör det möjligt att ta med sig smoothien eller förvara den i kylen.

Muggarna är gjorda i BPA-fri plast och har en mycket bred öppning vilket gör att de är enkla att rengöra och att dricka ur.

Kan den krossa is?

För att kunna krossa is så måste man ha specifika blad, de ”vanliga” bladen kan gå sönder om man använder den för att krossa endast is flera gånger och i stor mängd. Men fryst frukt och andra frysta ingredienser i kombination med någon form av vätska hanterar den mycket bra.

Vad säger andra om Nutribullet Pro 900?

Good Housekeeping 3.5/5
Cnet 3/5
Blenderrepublic 4/5

Nutribullet 900 Pro – plus och minus

Enkel att använda.
Enkel att rengöra.
Praktiskt med muggar i olika storlekar och lock för olika syften.

Om man har en stor mängd frysta ingredienser och liten mängd vätska kan man behöva skaka behållaren i mitten av mixningen.

Bosch MMBM7G3M – Smoothie mixer med glasbehållare

Uppdaterade Priser

Denna smoothie mixer från Bosch är en av de få på marknaden som har behållare i glas som det går att mixa direkt i. Den är dessutom stilrent designad och har flera smarta funktioner som gör att den är mycket mångsidig och praktisk.

Specifikationer Bosch MMBM7G3M

Mått 30.8 x 12 x 11.6 cm
Kapacitet 600 ml; 500 ml
Effekt 350 W
Hastighetslägen 2
Övrigt Glaskanna; 2Go-kanna; Minihack; Iskross; Puls/turboläge; 2 lock

Mångsidig

Många smoothie mixers kan göra sådant som att hacka lök, blanda såser och riva ost, men det är inte alla som kan göra det lika effektivt och hygieniskt som denna. Det finns nämligen en separat behållare för att kunna hacka vad man än behagar. Knivarna i rostfritt stål maler effektivt ingredienser, oavsett om de är hårda, sega eller frysta.

Att man kan välja på två olika lägen gör det än lättare att få rätt konsistens på det man mixar. Att mixa tjockare smoothies, eller till och med sådant som bananglass och dadelsmoothie blir enkelt.

Robust

ThermoSafe-glasblandaren klarar iskalla såväl som heta ingredienser, en förmåga som få smoothie mixers har då det riskerar att förstöra både knivar och bägare. Denna klarar av det mesta då den är robust inifrån och ut. Den har dessutom en snygg detalj med en LED-belyst linje som lyser upp när maskinen är på.

Många användare gillar att den känns så högkvalitativ och är enkel att använda och att rengöra. Man kan ta loss kniven och tillbehören tål diskmaskin. Även muggarna och behållaren är av hög kvalitet.

Bosch  MMBM7G3M – plus och minus
Byggd i högkvalitativa material.
Tål många temperaturer.
Två hastighetslägen.

Motorn är inte särskilt stark.

Sammanfattning av smoothie mixer bäst i test

Här ovan har fyra smoothie mixrar presenterats. Den första, och vinnaren av titeln bästa smoothie mixer i test, blev den kraftfulla och praktiska Sage the boss to go. Den är tillverkad av högkvalitativa material och ger en riktig krämig och slät smoothie, iskaffe, proteinshake eller vad man än önskar. Motorn på 1 000 watt gör att man kan vara säker på att den håller länge och att mixningen går fort. Näst att presenteras i guiden var budgetalternativet Breville blend active. Billigare mixrar kan vara riskabelt att köpa men denna ger fina smoothies, är enkel att använda och kommer med smidiga flaskor.

Nutribullet är en riktig klassiker när det kommer till smoothies och det är inte svårt att förstå, särskilt vad gäller pro 900. Den kommer med flera behåller, mixrar många ingredienser fint, jobbar snabbt och är dessutom enkel att rengöra. Det är en smoothie mixer av hög kvalitet men med fokus på enkelhet. Om man vill ha en smoothie mixer med glasbehållare så är Bosch MMBM7G3Mett riktigt bra alternativ. Den kan mixa allt från heta soppor till iskalla drycker och gör det med enkelhet trots att motorn inte är den starkaste.

Vi hoppas att du har hittat en smoothie mixer som passar för dig. Här kommer produkterna igen:

Uppdaterade Priser

Uppdaterade Priser

Uppdaterade Priser

Uppdaterade Priser

Om författaren