Slow Cooker bäst i test

Det är ett välkänt faktum att en varm, god och näringsfylld måltid kan förgylla vilken vardagskväll som helst, och ge ett litet ljus i matlådan dagen därpå. Men livspusslet är svårt att få ihop, kväll efter kväll med färdiga köttbullar och fiskpinnar, makaroner och pulvermos. Med en Slow Cooker kan du få god och hälsosam mat, trots tidsbristen. Man lägger i ingredienserna på morgonen och har maten färdig på kvällen, rykande och näringsrik. Men vilken av alla modeller är bäst just nu? Vi har korat klassikern Crock-Pot Countdown Slow Cooker 4,7L till slow cooker bäst i test.Bästa slow cookers 2022

Dessa är just nu våra toppval när det kommer till slow cookers. Klicka på länkarna för att komma ned till våra omdömen direkt eller fortsätt läsa hela köpguiden.

Vad är en Slow Cooker och varför ska jag ha en?

Kanske är du lite tveksam inför köpet, räcker det inte med en lergryta eller gjutjärnsgryta för att få till ett riktigt gott långkok? Visst kan det räcka för den som sitter inne på oändligt mycket tid och ork, men det är få som gör det. Tanken med en Slow cooker är att det ska vara enkelt, det är en självgående och avancerad gryta anpassad för långkok. Det är alltså precis vad det låter som, en långsamkokare, eller slökokare som den kallats i vissa sammanhang. Med en modern Slow Cooker kan du slänga i alla ingredienser på morgonen, slå på värmen och sedan komma hem några timmar senare till en färdig måltid som fortfarande har alla näringsämnen kvar.

Enklare matlagning

Ytterligare ett argument för att införskaffa en Slow Cooker, utöver att det förenklar matlagningsprocessen, är att det sett till helheten är mer miljövänligt än tillagning i ugn. Detta eftersom att vid tillagning i ugn så måste hela ugnen värmas, oavsett hur lite mat du ska tillreda. I en Slow Cooker värms bara det som behövs, och det drar mindre el. En del studier har visat att vissa Slow Cookers drar mindre ström än spis och ugn. Men det varierar givetvis beroende på vad som tillreds, hur länge och i vilken mängd. Slow Cookers från till exempel Crock-Pot kostar cirka 10 öre mindre i timmen tack vare sin låga energiförbrukning.

Vem behöver en slow cooker?

En Slow Cooker kan alltså vara ett klokt köp för alla de som vill ha god och näringsrik mat utan krångel. Men den kan vara oumbärlig för dig som passar in i någon, eller flera, av dessa personkategorier:

 1. Brännaren. Är du också en av alla oss som bränner fast allt från havregrynsgröten till kycklinggrytan och möts av bistra miner från de andra i hushållet? Med en bra Slow Cooker är det i princip omöjligt att bränna fast maten. De Slow Cookers som vi tagit med i detta test har alla olika sorters beläggning som förhindrar att maten bränner fast. Dessutom hjälper kondensen till då den genom det rundade locket rinner tillbaka och återfuktar grytan.
 2. Den tidspressade. Att få ihop vardagspusslet med jobb, gym och familj är som bekant svårt. Med en Slow Cooker förenklas matlagningen utan att du behöver kompromissa om smak och näring.
 3. Gourmanden utan matlagningsintresse. Alla kan inte vara mästerkockar, men det betyder inte att du är evigt dömd till att äta smaklös och illa tillagad mat. Med många av de Slow Cookers vi valt i detta test följer en receptbok, online finns dessutom en uppsjö av enkla recept att välja mellan. Du väljer helt enkelt ett recept, inhandlar råvarorna, förbereder ytterst lite, slänger ner dessa i din Slow Cooker och väntar.

Vilka kvaliteter har en Slow Cooker bäst i test?

Snygga detaljer och smarta funktioner kanske är det som vid en första anblick lockar och drar, men försök att bortse från dessa, i alla fall till en början. Låt form följa funktion och fokusera istället på sådant som hållbarhet, användarvänligheten och storlek. Ett pålitligt märke med praktiska funktioner är viktiga grundstenar för att få en högkvalitativ Slow Cooker som håller länge och gör jobbet rätt. Det vi fokuserat på för att finna bästa Slow Cooker är framförallt:

 • Hållbarheten
 • Praktiska funktioner som är enkla att förstå och använda
 • Jämn tillagning av mat
 • Användarvänlighet
 • Rimligt pris
 • Nöjda användare

Tips för att lyckas med tillagningen

 1. Låt Slow Cookern vara. Om du inte är absolut tvungen – öppna inte locket, inte ens lite. Då släpper du ut viktig värme och ökar tillagningstiden.
 2. Lägg i alla grundingredienser på en och samma gång. De bästa och enklaste rätterna är i vår erfarenhet de där du kan lägga i alla ingredienser i ett svep. Vill du lägga till pasta, ris, färska kryddor eller mejeriprodukter så kan du göra det framåt slutet för att slippa att de kokas sönder och förlorar smak.
 3. Förbered inte för mycket. Du behöver inte strimla, hacka eller förkoka dina ingredienser nitiskt, även om vissa recept påstår det. Däremot kan det vara en god idé att skära ingredienser i jämna bitar
 4. Ha inte i för mycket vätska. Vill du att såsen ska tjockna så kan du antingen ha i förtjockningsmedel i början eller slutet.
 5. Förbered. Har du ont om tid så finns det flera alternativ till förberedelser. Du kan förbereda allt kvällen innan, lägga det i en bytta och sedan ställa det i kylen för att på morgonen hälla det i grytan och påbörja tillagningen.
 6. Fyll din Slow Cooker med eftertanke. Det är viktigt att locket sitter på ordentligt, så var noga med att inte överfylla din Slow Cooker. Men den ska inte heller fyllas för lite, det brukar rekommenderas att den fylls till åtminstone hälften.
 7. Tina allt. Av såväl hygieniska som praktiska själv bör du inte låta fryst mat tillagas i din Slow Cooker. Om frysta ingredienser värms upp långsamt kan det nämligen främja bakterietillväxten. En annan anledning är att om du lägger ner frysta ingredienser så kan en gryta i keramik gå sönder.
 8. Välj rätt ingredienser. Du behöver inte köpa den dyraste biten kött, i en bra Slow Cooker blir det mesta köttet mört. Ska du göra en rätt som har kyckling i sig råder vi dig att välja kycklingfiléer utan skinn och ben.

Bäst just nu..

Att välja en högkvalitativ Slow Cooker bland alla märken och modeller kan vara en svår uppgift. Vi har valt ut fem produkter som alla kan kallas för slow cooker bäst i test, men med olika funktioner som fyller olika behov. I guiden finner du stora som små, en del med många funktioner och ett par enklare varianter – det finns en Slow Cooker för alla. Fortsätt läsa för att finna din favorit.

Crock-Pot Countdown Slow Cooker 4,7 L – Slow cooker bäst i test

Söker du en kvalitetsapparat med lång hållbarhet och gott rykte så är denna Slow Cooker rätt för dig. Vi har valt den som bästa Slow Cooker tack vare dess lagom storlek, användarvänlighet, snygga design och förmåga att leverera riktigt bra resultat varje gång.

Specifikationer Crock-Pot Countdown Slow Cooker 4,7 L

Material Gryta i keramik. Hölje av pulverlackerad plåt. Glaslock
Volym 4.7 L
Storlek 25 x 40 x 40 cm
Vikt 5 kg
Timer Ja. Max 20 h
Antal inställningsnivåer Två värmelägen och värmehållningsfunktion
Tål grytan maskindisk Ja
Tillbehör Recepthäfte

Högkvalitativ

Det första man möts av är en tilltalande och robust apparat som riktigt andas kvalitet. De lagom stora och gummerade handtagen i kombination med den löstagbara kabeln och gummifötterna under grytan ökar på kvalitetsintrycket och användarvänligheten ytterligare. Det råder ingen tvekan om att Crock-Pot Countdown kan få en hedersplats i de flesta kök utan att förstöra helheten.

Användarvänlig

En av de stora anledningarna till att vi korat Crock-Pot Countdown till bästa Slow Cooker är dess användarvänlighet och smidiga timer som tydligt visar hur lång tid som är kvar av tillagningen. Kontrollerna är dessutom mycket enkla att förstå och att använda. Du väljer mellan hög, låg eller värmehållning och sätter sedan igång timern. När tillagningstiden är slut slår den automatiskt över till läget som håller maten varm. Du slipper alltså stressa hem från jobbet, gymmet eller affären och kan ta god tid på dig med vetskapen om att maten hålls varm trots din frånvaro.

Passar för de flesta maträtter

Crock-Pot Countdown tillagar maten med jämn kvalitet oavsett om det handlar om en böngryta eller köttsoppa. Bönor får fast och bra konsistens och köttet blir än bättre. Det blir mört, trådigt och smakrikt med jämn färg, något som billigare Slow Cookers kan ha problem med. Grönsaker hålls krispiga och rotfrukterna har jämn konsistens. Som med alla Slow Cookers kokas inte vätska bort, du måste själv reducera såsen om du önskar den tjockare.

Tål mikro, ugn, kyl och frys

Lyckligtvis kommer denna Slow Cooker med en tålig gryta som kan användas även utanför värmeaggregatet. Grytan kan placeras i mikron, ugnen, kylen eller frysen vilken ökar dina möjligheter att få rätt konsistens och vätskemängd i maten. Dessutom tål den maskindisk och gryta såväl som lock får utan problem plats i de flesta diskmaskiner. Vill du så kan du ställa fram grytan direkt på bordet och servera ur den då även keramikgrytan i sig är stilrent designad och tålig.

Helhetsintrycket

Crock-Pot Countdown är en Slow Cooker av hög kvalitet som kan laga mat för 4–6 personer. Dessutom har den ett bra pris och du får funktioner som är mycket användbara i vardagen utan strul. Med den tillhörande receptboken och bruksanvisningen full av tips kommer du lätt igång och det är således en Slow Cooker som passar nybörjaren såväl som mästerkocken.

Crock-Pot Countdown Slow Cooker 4,7 L – plus och minus

 Hållbar och snygg design
Nedräkningstimer
Löstagbar sladd som underlättar förvaring
Uttagbar och hållbar gryta

Tung
Kan diskas i diskmaskin men handdisk rekommenderas

Redmond RMC-M800S SkyCooker Bluetooth/WiFi-styrd – Den nya generationen Slow Cooker

Är du teknikintresserad eller bara lite av ett kontrollfreak? Då kan Redmonds SkyCooker vara bästa Slow Cooker för dig. Med den tillhörande appen kan du göra ändringar i tillagningstiden, låta din Slow Cooker styra temperaturen och automatiskt välja tid, eller bara följa tillagningen direkt i telefonen.

Specifikationer Redmond RMC-M800S SkyCooker Bluetooth/WiFi-styrd

Material Gryta i keramik med nonstick-material. Hölje i högkvalitativ hårdplast. Glaslock
Volym 5 L
Storlek 33.5 x 43.5 kg x 29 cm
Vikt 6.5 kg
Timer Ja. Max 24 h
Antal inställningsnivåer Värmen anpassas beroende på recept. 20 automatiska och 28 manuella tillagningsprogram.
Tål grytan maskindisk Ja
Tillbehör Justerbar insats för ångkokning; frityrkorg med löstagbart handtag; måttskål; serveringssked; redskap för omrörning och en kokbok.

Hur funkar appen?

Funktionen som vi både uppskattar och fascineras av mest är att denna Slow Cooker har WiFi och Bluetooth och således kan fjärrstyras från en smartphone eller surfplatta. Genom appen Ready For Sky kan du slå av och på apparaten, välja program, kontrollera återuppvärmning och timer. Du får notifikationer i din enhet när maten är färdig. För att komma igång med denna funktion följer du fem enkla steg:

 1. Ladda ner appen R4S (även kallad Ready For Sky).
 2. Aktivera Bluetooth v.4.0.
 3. Öppna appen, skapa ett konto och följ de angivna instruktionerna.
 4. Anslut SkyCookern till din mobila enhet, numret du ska leta efter är modellnumret.
 5. Bekräfta anslutningen och följ instruktionerna på den mobila enhetens skärm.

I appen finns även en kokbok med recept som har förprogrammerad temperatur och tid, du behöver alltså bara välja ett recept i appen, inhandla ingredienserna, förbereda och lägga dem i grytan så sköter din SkyCooker resten.  Du slipper att fundera över tid och temperatur själv. Om du är mer bekväm med att ställa in temperatur och tid själv så är även det möjligt.

Avancerad värmeteknologi

Ytterligare en smart funktion som Redmond SkyCooker har är 3D-värme. 3D-värme innebär att grytan inte bara värms underifrån utan från alla ytor i grytan vilket ger en jämnare tillagning, och det märks. Maten tillagad i denna Slow Coker blir jämn, utan brända ytor eller sega delar.

Tung och stor men effektiv

Likt många Slow Cookers är Redmond SkyCooker tung med sina 6,5 kg. Det är framförallt den keramiska innergrytan som väger men med sina värmefördelande egenskaper och nonstick-material är det väl värt tyngden. Det gäller dock att du har utrymme för den. Med sin blanksvarta yta och ståldetaljer kan du utan problem ha den framme på bänken, men för förvaring krävs en del eftertanke.

Helhetsintrycket

Likt många av användarna uppskattar vi att man kan programmera Slow Cookern i förväg och fjärrstyra matlagningen. Att den dessutom tillagar maten med välsmakande och jämnt resultat är centralt för en riktigt bra Slow Cooker. Är du redan bekant med Slow Cookers och söker efter något nytt och spännande så är denna ett bra alternativ. Men alla dessa funktioner kostar en del och denna Slow Cooker kostar betydligt mer än de andra i testet.

Redmond RMC-M800S Skycooker – plus och minus

Möjlighet till fjärrstyrning
3D-värme
Många tillagningsprogram
Tydlig bruksanvisning med bra nybörjartips

Dyr
Kan vara svår att förstå till en början trots instruktionerna

Electrolux ESC7400 6,8 L – Mest volym för pengarna

Med plats för hela 6,8 liter och med praktiska funktioner är det här bästa Slow Cooker för det större hushållet eller för dig som gillar att bjuda gäster på långkok. Electrolux ESC7400 har likt testvinnaren gedigen design och det märks att det är en rejäl apparat.

Specifikationer Electrolux ESC7400 6,8 L

Material Gryta i keramik. Hölje i rostfritt stål. Glaslock.
Volym 6.8 L
Storlek 34.5 x 45 x 33 cm
Vikt 6.5 kg
Timer Ja.
Värmenivåer Hög och mellan och låg värme samt värmehållningsfunktioner för soppa och buffé
Tål grytan maskindisk Ja
Tillbehör Inga

Stor volym och jämn tillagning

Electrolux ESC7400 Slow Cooker är den största Slow Cookern i testet och en av de största på marknaden. Men det förändrar inte det goda resultatet. Maten tillagas med jämnt resultat och bränns inte fast i kanterna. Den ger smakrikt kött med bra tuggmotstånd och krispiga grönsaker. Men det är viktigt att ha i åtanke att det är en större Slow Cooker vilket innebär att tillagningstiden blir annorlunda. Vanligtvis brukar det finnas instruktioner i receptet annars kan man ta som grundregel att öka ingredienserna så att de fyller åtminstone hälften av grytan för att få det tänkta resultatet.

Flera värmealternativ

Till skillnad från många av de andra i testet har Electrolux ESC7400 tre olika värmelägen, låg, mellan och hög. Något som gör att den står ut lite extra är att den dessutom har två olika värmehållningsinställningar – en för soppa och en för buffé. Den för buffé är något varmare vilket gör den mer hygieniskt då bakterietillväxten ökar i ljumna temperaturer. Inställningen är optimal för exempelvis studentfesten, kräftskivan eller vilken tillställning som helst som pågår under en längre tid.

Enkel att använda för alla

Funktionerna är lätta att använda och den digitala displayen är stor och tydlig. Vi tror att Electrolux ESC7400 kan uppskattas av kockar på alla nivåer. Användarvänligheten ökas ytterligare av den meterlånga sladden och de stora handtagen som gör att den trots sin tyngd kan lyftas runt och placeras på flera platser i köket.

Ytterligare en fördel med denna är att den är oval vilket gör att du kan få plats med en hel, stor kyckling eller avlång köttbit, praktiskt för dig som vill göra riktiga storkok.

Helhetsintrycket

Negativt kan vara att den är tung och stor, vilket kan göra den svårplacerad i ett mindre kök. Vi råder dig att kika runt lite i köket och se om den kan få en plats innan du köper den. Med rostfritt stål och en klassisk design kan den enkelt smälta in i de flesta kök, som har plats för den. För dig som är på jakt efter en större apparat som passar till festen så är denna tveklöst bästa Slow Cooker för dig.

Electrolux ESC7400 6,8 L – plus och minus

Rymlig
Användbara värmeinställningar
Stor och lättläst display
Kvalitetskänsla

Tung
Skrymmande

Crock-Pot CSC046 Slow Cooker 2,4 L

Söker du en liten och enkel Slow Cooker till rimligt pris men av bra kvalitet så är Crock-Pot CSC046 Slow Cooker 2,4 L bästa Slow Cooker för dig. Det är den minsta Slow Cookern i testet men inte sämre för det. Du får offra nedräkningstimer och andra funktioner men får en bra och enkel apparat som utan problem klarar av allt en Slow Cooker bör.

Specifikationer Crock-Pot CSC046 Slow Cooker 2,4 L

Material Gryta i keramik. Hölje av pulverlackerad plåt. Glaslock.
Volym 2.4 L
Storlek 28 x 23 x 23 cm
Vikt 5.2 kg
Timer Nej.
Värmenivåer Hög och låg samt varmhållningsfunktion.
Tål grytan maskindisk Ja
Tillbehör Inga

Smidig och praktisk

Om du skulle krympa vår testvinnare, lägga till en oval gryta och skala bort extra funktioner så får du denna smidiga och snygga lilla apparat. Med 2,4 liters volym passar den för hushållet på en till tre personer. Den är hållbar, enkel att använda och tar väldigt lite plats, men utan att göra avkall på kvaliteten.

Likt testvinnaren har den en uttagbar gryta i snygg design som gör sig bra på matbordet utan att ta för mycket plats. Eftersom att den är oval får du plats med mer och kan till och med få plats med en liten kyckling. Den är alltså mycket praktisk att använda i vardagen och kan få plats både i köket och diskmaskinen utan att ta upp för mycket plats.

Hur funkar den?

Crock-Pot CSC046 är manuell, du måste alltså själv vrida på det lilla vredet för att slå på eller av den genom att välja värmeinställning. Du väljer mellan hög värme, låg värme eller värmehållningsfunktionen, en central funktion som finns på alla bra Slow Cookers.

Men den har ingen timer!

Gällande avsaknaden av timer så kan det enkelt lösas genom att du helt enkelt använder dig av en extern timer, såsom mobilen eller äggklockan. Något som däremot kan upplevas som ett lite svårlöst problem är avsaknaden av display, vilket gör att ansvaret verkligen ligger på dig när det kommer till tillagningstid.

Helhetsintrycket

Om du bor på liten yta och gillar långkok, har ont om tid och ork och bara vill ha det så enkelt som möjligt så är detta bästa Slow Cooker för dig. Du får en Slow Cooker av hög kvalitet som håller länge och tillagar maten med jämnt resultat varje gång. Den är dessutom extremt lättanvänd och har inga förvirrande funktioner.

Crock-Pot CSC046 Slow Cooker 2,4 L – plus och minus

Smidig
Hållbar
Prisvärd
Snygg och genomtänkt design

Ingen timer
Ingen display

Hamilton Beach Set 'N Forget 33956-SC 4,7 L

Kikar man på specifikationerna så kan denna tyckas snarlik vår Slow Cooker bäst i test men det finns ett par viktiga skillnader. En av dem kan tyckas simpel men är ack så viktig för dig som har djur eller småbarn rännandes i köket – ett säkert lock med clip-on-lås.

Specifikationer Hamilton Beach Set N' Forget 33956-SC 4,7 L

Material Gryta i keramik. Hölje i rostfritt stål. Glaslock
Volym 4.7 L
Storlek 47 x 31.5 x 25 cm
Vikt 6.5 kg
Timer Ja. 14-timmar.
Värmenivåer Hög och låg samt vald temperatur som anpassad med hjälp av termometern
Tål grytan maskindisk Ja
Tillbehör Termometer

Praktisk termometer

En viktig skillnad mellan Hamilton Beach Set ’N Forget och de andra i testet är att det är den enda Slow Cookern som har en termometer. Det ger dig möjligheten att tillaga kött (och andra maträtter) till en specifik temperatur. Det gör att denna Slow Cooker håller temperaturen nere och inte låter den stiga tills det kokar, som med andra modeller. Perfekt för kött och de rätter som kräver en specifik temperatur för att bli fulländade.  När maten nått den valda temperatur slår apparaten automatiskt över till värmehållningsläget så att varm mat väntar dig när du är redo att äta.

Vill du använda termometern så stoppar du den genom ett litet hål som finns i locket, väljer temperatur och slår sedan på din Slow Cooker. Temperaturen i din rätt kommer sedan att dyka upp på den digitala displayen.

Vilka andra program finns det?

Utöver termometern finns två andra tillagningsval: program och manuell. Med programläget väljer du tiden som maten ska vara klar och sedan låg eller hög värmeinställning. Likt de andra programmen så övergår den till värmehållningsläget när maten är färdig. Det manuella programmet innebär att du själv slår på och av din Slow Cooker, du väljer helt enkelt värmeinställning och den kommer att gå tills du själv stänger av den.

Flera funktioner

Det finns två andra funktioner som skiljer Hamilton Beach Set ’N Forget från andra Slow Cookers i testet: möjligheten att låsa fast locket och alarmet som indikerar att tillagningen påbörjats och avslutats.

Det första, och kanske till synes mest intetsägande funktionen är möjligheten att låsa fast locket. Det kanske inte framstår som viktigt. Men när du står där med en gryta fylld med het mat som ska flyttas från ena sidan av köket till den andra så är det oerhört skönt att inte behöva oroa sig för spill och brännskador. Likaså om du har djur hemma medan maten tillagas och du inte är där. Slow Cookers från andra märken har ofta specialutvecklade Slow Cookers anpassade för förflyttning som kostar betydligt mer än Hamilton Beach Set ’N Forget.

Den andra funktionen är förvånansvärt praktisk även den. Vi har nämligen noterat att det ibland kan vara svårt att veta om tillagningen faktiskt börjat eller inte, med denna så hör du ett dovt litet alarm som indikerar att tillagning påbörjats, och sedan ytterligare ett larm när maten är färdig.

Helhetsintrycket

Utöver dessa effekter så tillagar den maten med jämn kvalitet och är mycket exakt med tidpunkterna som den ställs på. Köttet blir mört och välsmakande, grönsakerna väl tillagade och rotfrukter varma hela vägen genom.

Detta är bästa Slow Cooker för den som vill ha extra säkerhet, både gällande temperaturen på maten och det rent fysiska i en gryta med låsbart lock. Den är i samma prisklass och storlek som vår Slow Cooker bäst i test och är rätt val för dig som är villig att offra snygg design för smarta funktioner.

Hamilton Beach Set 'N Forget 33956-SC 4,7 L – plus och minus

Medföljande temperatursticka
Kokar inte maten för varmt
Enkel att använda med tydliga instruktioner
Larm som indikerar start och stopp

Små handtag
Inte den snyggaste av Slow Cookers