Mjölkskummare bäst i test

En riktigt krämig cappuccino, len latte eller smakrik mocca är svår att motstå. Men utan en mjölkskummare av något slag är det svårt att få kaffedrycken till perfektion. Med en mjölkskummare kan man få det fylliga och krämiga skummet nästan utan ansträngning. Men på marknaden finns många olika sorters mjölkskummare, många av varierande kvalitet trots hög prislapp. I detta mjölkskummare-test har vi skakat fram de mjölkskummare som är bäst på marknaden just nu.

Bästa mjölkskummare 2022

Detta är just nu våra toppval när det kommer till toppvalen av mjölkskummare i år. Klicka på länkarna för att komma ned till våra omdömen direkt eller fortsätt läsa hela köpguiden.

Hur valde vi mjölkskummare?

För att finna de bästa mjölkskummarna satte vi upp ett antal kriterier som de alla behövde uppfylla för att kvalificeras till testet av mjölkskummare. Dessa kriterier var:

  • Hög användarvänlighet.
  • Producerar krämigt och lent skum.
  • Tar inte alltför lång tid att producera skum.
  • Prisvärd.
  • Hög användarnöjdhet.

Goda kaffedrycker man kan göra med skummad mjölk

Grunden för en riktigt god kopp kaffe är att få till en bra espresso. I vårt test av bästa espressomaskin presenteras maskiner som alla ger en fyllig espresso med mycket crema.

Espresso Macchiato är en espresso med lite skummad mjölk på toppen. Skummet hjälper till att bibehålla espressons värme och smak.

Caffè Latte är en välkänd kaffedryck som uppskattas av många. En latte består av en del espresso och tre delar varm mjölk, den toppas sedan med ett tjockt lager av skummad mjölk.

Cappuccino har oftast lika delar mjölkskum och espresso. I en riktigt bra cappuccino består dock kaffet till max en femtedel av skum och den ska gärna ha något mer mjölk än espresso. Ofta får man lite riven choklad på toppen.

Cortado är en mer smakrik och lite mindre söt variant av latten. Den görs på lite olika sätt, en del menar att den består av en dubbel espresso och lika delar skummad mjölk. De mer traditionella menar att den ska ha espresso och ångad eller kondenserad mjölk.

Mocha är en chokladsmakande kaffedryck. Den består av en espresso som blandas med kakaopulver och mjölk för att sedan toppas med mjölkskum.

Flat White är en kaffedryck som blivit populär på den senaste tiden. Den består av espresso och ett mjölkskum som ska ha mycket fina bubblor och silkeslen konsistens.

Bästa just nu..

Här nedan kommer våra toppval av mjölkskummare. Det finns en mjölkskummare för varje behov och i köpguiden nedan kan du enkelt finna de bästa på marknaden just nu inom olika kategorier.

Bodum Latteo – Mjölkskummare till lågt pris

Bodum Latteo är en mycket populär och prisvärd mjölkskummare. Man skapar skummet manuellt och behöver således ingen form av ström för att den ska fungera. Skummet bildas på mycket kort tid och resultatet blir fantastiskt gång efter gång. Dessutom är den enkel att rengöra och förvara.

Specifikationer Bodum Latteo

Volym 0.25 L
Behållare? I glas
Kraftkälla Manuell
Effekt

Kan användas var som helst

Latteo är en manuell mjölkskummare, du behöver alltså ingen ström och den är mycket enkel att använda. Det gör att man enkelt kan ta med den var man än vill och det är enkelt att finna förvaring för den. Mjölken behöver inte vara varm för att få ett gott skum.

Användarvänlig

Latteo är mycket enkel att använda. Man fyller glaskannan med kall eller varm mjölk och pumpar sedan pressen upp och ner tills ett lätt skum bildats, vilket tar ungefär en minut. Skummet får då en mycket fin konsistens som är mjuk och krämig men stabil. Det är bland annat tack vare att stora bubblor försvinner snabbt och att de små bubblorna blir kvar.

Skummet går att anpassa

Om man önskar varmt skum istället så kan man värma det färdiga skummet i mikrovågsugnen. Själva kannan som är full med skum tål nämligen den värmen, vilket gör det enkelt att få skummet till önskad temperatur.

Vill man att skummet ska bli tjockare så kan man låta det stå en stund. Det går även att smaksätta skummet genom att använda olika typer av mjölk.

Robust och enkel att rengöra

Latteo är tack vare sin manuella design mycket enkel att rengöra. Glaskannan är robust och pressen är gjord i rostfritt stål och plast som är diskmaskinståligt. Då man inte behöver någon ström till mjölkskummaren blir den än enklare att göra ren och att förvara, alla delar kan sänkas ner i vatten.

Helhetsintrycket

Latteo ger ett mjukt skum som passar oavsett vilken dryck man föredrar. Den behöver ingen form av ström och är mycket enkel att använda och rengöra.

Bodum Latteo – plus och minus

Billig.
Perfekt skum som är enkelt att anpassa.
Fungerar med varm och kall mjölk.

 Man får inte ta i för mycket då det kan skada botten av kannan.

Aerolatte Classic & Stylish – Handhållen mjölkskummare

Om man bara vill skumma mjölk i sin egen kopp och sedan få en mycket enkel rengöringsprocess så är Aerolatte bästa mjölkskummare. Den är kraftfull och effektiv men oerhört smidig och kommer till ett rimligt pris. Många användare gillar den för att den skummar mjölken snabbt och är så enkel att använda.

Specifikationer Aerolatte Classic & Stylish

Volym Den kan användas oavsett volym
Behållare? Nej
Kraftkälla Batteri
Effekt Ingen uppgift om exakt effekt

Snabb och smidig

Många användare vittnar om att det går mycket fort (ca 20 sekunder) att skumma mjölk med Aerolatte. Man häller önskad mängd mjölk i valfri behållare för att sedan sätta i vispen och vispa till önskad konsistens. Efter några sekunders vispande har mjölken dubblats i volym. Skummet blir dessutom fast och lent.

För att rengöra Aerolatte så kan man antingen skölja av den under kranen, eller vispa i varmt vatten med diskmedel i för att sedan skölja av den och låta torka. Själva handtaget bör inte sänkas ner i vatten utan kan istället torkas av med fuktig trasa.

Praktisk design

Vid första anblick kan man tro att denna mjölkskummare är plastig och ömtålig. Men så är inte fallet. Aerolatte är tillverkad i ASB-plats som sedan täckt med krom. Skruvarna är tillverkade i rostfritt stål. Både batteri och motor är täcka av material som skyddar från väta. Själva vispen är tillverkad av rostfritt stål som sedan härdats för att vara hållbar och effektiv.

Aerolatte drivs av två AA-batterier som enkelt byts ut vid behov. Batteriet bör bytas ut när man märker att vispen inte vispar lika snabbt, det tar ungefär 150 användningsgånger.

Många användningsområden

Aerolatte kan enkelt användas till många olika saker. Utöver att vispa alla möjliga sorters mjölk kan man vispa såser, grädde, ägg, soppa och mer. Den kraftfulla motor gör det möjligt att även vispa ingredienser som går åt det tjockare hållet.

Helhetsintrycket

Aeorlatte är en riktigt bra mjölkskummare när det kommer till handhållen mjölkskummare. Den förtjänar sin plats i detta mjölkskummare-test tack vare att den är kraftfull, skummar mjölk snabbt och till ett bra resultat och kan användas till många olika saker.

Aerolatte Classic & Stylish – plus och minus

Mycket användarvänlig.
Många användningsområden.
Enkel att rengöra.

Ingen behållare.
Det är svårt att skumma stora mängder mjölk samtidigt.

Bialetti Tuttocrema – Mjölkskummare av klassisk stil

Om du gillar traditionell kaffekonst så är denna mjölkskummaren för dig. Bialetti är ett känt namn när det kommer till kaffe, särskilt vad gäller mokabryggare. Denna mjölkskummare från Bialetti är en högkvalitativ och enkel mjölkskummare som blir ett fint komplement till mokabryggaren. Den gör fantastiskt lent, krämigt skum och är mycket enkel att använda.

Specifikationer Bialetti Tuttocrema

Volym cirka 1 liter
Behållare? Ja
Kraftkälla Manuell
Effekt

Stor volym

Tuttocrema har en volym på ungefär 1 liter, vilket räcker till att toppa sex koppar valfri dryck (6 koppar cappuccino eller cirka 4 koppar latte). Skummet får en fantastisk konsistens som är krämig och len men som samtidigt ger ett stabilt skum.

Hur funkar den?

Tuttocrema värms på spis. Man häller i mjölken och värmer den på spisen, helst får mjölken inte bli mer än 60-65 grader. När mjölken är varm så pumpar man mjölken tills skummet fått önskad konsistens. För en Caffe Latte eller Cappuccino räcker ungefär tio pumpar för att få det perfekta skummet. Låter man den sedan vila i tio sekunder sätter sig skummet bättre. Det går att skumma kall och varm mjölk och de dubbla näten ger extra tjockt skum. Tack vare teflonbeläggning underlättas rengöringen.

Tuttocrema kan inte användas på induktionshäll men fungerar på alla andra former av spishällar. Det finns en variant av Tuttocrema som funkar på induktionshäll, men den skapar inte ett riktigt lika fint skum och har fått hård kritik av en del användare.

Klassisk design

Design må vara en smaksak men det är svårt att inte charmas av denna mjölkskummares enkla och gedigna design. Den känns hållbar och robust samtidigt som den är elegant och för tankarna till den klassiska kaffekonsten. Den kan utan problem få en plats i köket, eller tack vare sin nätta design gömmas undan i skåpet.

Populär hos användare

Många användare tycker att Tuttocrema är den bästa mjölkskummaren. Det delvis tack vare att den är så oerhört enkel att använda och rengöra, men även tack vare att man endast behöver en spis och mjölk för att den ska kunna fungera. Det gör den enkel att ta med sig och använda i många olika situationer, utan att behöva leta efter batterier eller krångla med inställningar.

Helhetsintrycket

Bialetti Tuttocrema är en klassisk och välfungerande mjölkskummare. Den skapar krämigt och fluffigt skum på nolltid och är mycket enkel att rengöra. Dessutom kan man få en stor mängd skum på en och samma gång och att servera direkt ur kannan ger ett gediget intryck som tillsammans med en mokabryggare skapar riktig cafékänsla.

Bialetti Tuttocrema – plus och minus

Perfekt skum på nolltid.
Klassisk mjölkskummare.
Användarvänlig.

Kan inte användas på induktionshäll.