Mikrovågsugn bäst i test

Det är enkelt att fastna i fällan att den dyraste mikrovågsugnen är den bästa, men så är det nödvändigtvis inte. Det finns oerhört många märken och modeller av mikrovågsugnar som fungerar bra trots ett något lägre pris. I denna guide får du en bra översikt av de bästa mikrovågsugnarna på marknaden just nu. Toppvalet och mikrovågsugn bäst i test blev Whirlpool Max 38/IX som är en okomplicerad, snygg och mycket effektiv maskin. Fortsätt läsa för att få mer info om den och ytterligare fyra mikrovågsugnar.

 

De bästa mikrovågsugnarna just nu

Dessa är just nu våra toppval när det kommer till de bästa mikrovågsugnarna i år. Klicka på länkarna för att komma ned till våra omdömen direkt eller fortsätt läsa hela köpguiden.

Whirlpool Max 38/IX – Mikrovågsugn bäst i test
Sharp R-642BKW – Stark mikro till bra pris
Panasonic NN-DS59M – För dig som vill avancera i köket
Samsung MS23F302EAS – Klassisk mikro av bra kvalitet
Andersson MEO 1.2 – Alldeles lagom till lågt pris

Toppvalet

Många mikrovågsugnar liknar varandra, att finna en effektiv, robust och pålitlig mikrovågsugn kan därav vara svårt. Senare i denna text kan du läsa om fem mikrovågsugnar som alla är bra alternativ, för olika prisklasser. Whirlpool Max 38/IX blev vinnaren av guiden och har fått titeln mikrovågsugn bäst i test.

Vi vågar påstå att denna mikrovågsugn från Whirlpool har allt som en klassisk mikrovågsugn behöver, utan att kosta alldeles för mycket eller ha komplicerade funktioner som är svåra att förstå. Den har dessutom Whirlpools 3D-teknik som gör att maten värms med jämnt resultat, och det fort. Därtill är den unikt designad och kan få plats även i de mindre hemmen.

Uppdaterade Priser

Vad är en mikrovågsugn bäst i test?

I detta test har vi valt att fokusera på de mikrovågsugnar som kan tänkas platsa i de flesta hem och som är fristående. Vi har tagit med en riktigt dyr mikro med oerhört många funktioner – Panasonic NN-DS596M – men utöver den så är alla mikrovågsugnar i testet enkla att använda, effektiva och inte överdrivet dyra. En riktigt bra mikro bör enligt oss uppfylla följande krav:

  • Effektiv uppvärmning. Särskilt gällande upptining av känslig mat såsom köttfärs. Extra plus om mikron har specialdesignade system för olika typer uppvärmning.
  • Robust och god kvalitet. Mikron ska inte gå sönder endast efter något år, det ska kännas att det är en maskin av god kvalitet som kan användas frekvent.
  • Enkel att använda. Avancerade funktioner är värdelösa om de inte är enkla att förstå och att använda. Utöver det ska den vara enkel att rengöra.
  • Snygg design. Plastklossarnas tid är förbi, nu vill vi se mikrovågsugnar som är modernt designade och som kan få en plats i köket utan att förstöra inredningen.

 

Att tänka på inför köpet

Det finns framförallt tre frågor som kan vara bra att ställa sig inför köpet av en ny mikrovågsugn:

  1. Hur stor volym ska den ha? För många hushåll räcker runt 20–25 liters ugnsvolym. Ska du värma en hel kyckling eller dylikt så bör du dock se till de något större mikrovågsugnarna.
  2. Vad vill du tillaga? Vill du bara värma matlådor, poppa popcorn eller smälta smör i mikron så är det onödigt att köpa en dyr mikro med många funktioner. Om du däremot vill använda mikron som ett komplement till ugnen så är det en god idé att se till de mikrovågsugnar som har antingen grillfunktion eller kombi-funktion.
  3. Hur stor ska den vara? Se till att kolla mått och vikt innan du köper en mikro. Det för att kunna se att du får plats med den i ditt kök utan att täcka för mikrons ventilationssystem.

 

Vad gör de vanligaste funktionerna?

Är du sugen på att satsa på en lite dyrare mikrovågsugn för att komma åt alla de där funktionerna men vet inte riktigt om det är värt det? Då kan denna korta förklaring av de vanligaste funktionerna hjälpa:

Avfrostning: Precis som man misstänker av namnet så är denna funktion menad att snabbare avfrosta produkten som du värmer i mikron. En del modeller har olika inställningar även för avfrostning och upptining.

Grill- och crispfunktion: Denna funktion bör användas när du vill bibehålla krispigheten eller ytan på maten du värmer upp eller tillagar. Vill du ha en krispig deg, fin yta på gratängen eller krispiga pommes så är denna funktion avgörande.

Ångkokning: Med denna funktion kan du ångkoka maten i mikron och således få en sundare måltid där fler näringsämnen stannat kvar. Med denna kan du bland annat få saftig fisk och smakrika grönsaker.

Crisp and Crunch: Till de mikros som har denna funktion följer ofta en panna med. I den pannan samlas mikrovågorna vilket gör att bland annat pizzor och pajer får krispig botten. Men det kan även göra pommes frites krispiga och goda.

 

Mikrovågsugn i test

På marknaden finns otaligt många mikrovågsugnar och många påminner om varandra. Här nedan presenteras fem mikrovågsugnar som är fantastiskt bra och som skiljer sig från varandra på viktiga punkter, det kan hjälpa vid valet av mikrovågsugn.

Whirlpool Max 38/IX – Mikrovågsugn bäst i test

Uppdaterade Priser

Whirlpool är ett välkänt namn när det kommer till mikrovågsugnar och denna modell är en av deras mest uppskattade och välfungerande mikrovågsugnar. Den har en unik design som gör att den kan få plats även i de små köken och värmer effektivt med 3D-tekniken som fördelar mikrovågorna jämnt. Den är utöver allt detta enkel att använda och inte överdrivet dyr.

Specifikationer Whirlpool Max 38/IX

Storlek 39 x 36 x 35 cm
Vikt 13.9 kg
Ugnsvolym 13 L
Roterande tallrik Ja
Funktioner Auto Cook; Barnlås; Display; Snabbdefrost; Snabbstart; 3D-mikrovågor
Effektlägen 5
Maxeffekt mikro 700 W
Maxeffekt grill 700 W

Smart system för jämn tillagning

Whirlpool har en patenterad teknik när det kommer till fördelningen av mikrovågor under uppvärmning. Det är en 3D-teknik som gör att mikrovågorna fördelas jämnt i hela mikron under tillagningen. Vad man än värmer kommer det alltså att värmas jämnt. Tack vare denna funktion kan man räkna med riktigt bra resultat varje gång.

3D-tekniken gör även att maten värms snabbare, vilket kan vara bra eftersom att dess maxeffekt är 700 Watt både vad gäller mikrovågor och grill. En del användare menar även att de inte märker någon skillnad på denna mikro och andra som har 900+ Watt i maxeffekt. Grillfunktionen på 700 Watt även den gott och väl för de flesta uppdrag.

Användarvänlig och hållbar

Med sin rundade baksida har Whirlpool MAX 38/IX unik design som vi tror uppskattas av de flesta. Dess design medför dock en relativt liten ugnsvolym på cirka 13 liter, vilket kan kännas i det minsta laget. Med det räcker för de flesta som inte siktar på att laga mat i mikron. För mindre matuppdrag funkar den alldeles utmärkt.

Panelen är enkel att förstå och kräver inte att man står med instruktionsboken uppslagen varje gång du ska testa en ny funktion. Knapparna är mycket tydliga och enkla att läsa av. När tillagningen är färdig ger den ifrån sig ett litet pip. Därtill är den tystgående, enkel att rengöra och har ett barnlås. Det är en mikro som passar väl även för barnfamiljen.

Många användare uppskattar att den känns kvalitativ och robust, trots sin modesta storlek. Flera användare har använt föregångaren till denna mikro och vittnar om att den fungerat precis som den ska i hela 8–10 år, vilket är ett fantastiskt levnadsspann för en mikrovågsugn.

Har den några andra funktioner?

Whirlpool Max 38/IX har sex olika funktioner. Tre som förtjänar lite extra uppmärksamhet är Jet Defrost, Crispfunktion och snabbstart. Det finns även en minnesfunktion som kommer ihåg dina tidigare inställningar.

Whirlpool är ett känt nämn när det kommer till att tina även de mest känsliga livsmedel. Med funktionen Jet Defrost går det riktigt snabbt att tina upp maten utan att det gör att maten blir av sämre kvalitet eller att bakterietillväxt främjas.

Crispfunktionen fungerar väl och gör att man kan få krispiga pommes frites och frasig paj, och pizza, för att bara nämna några.

Med snabbstarten, eller ”Jetstart” som den kallas av Whirlpool, kan man med hjälp av ett knapptryck slå igång maxeffekt för mikron i 30-sekunder. Vill man lägga till mer tid trycker man bara igen och lägger då till 30 sekunder. Mycket praktiskt för oss som inte vill krångla när man bara ska värma lunchlådan och vill ha maxeffekt i ett par minuter.

Sammanfattning

Om man vill ha en pålitlig och effektiv mikrovågsugn som dessutom har en modern och unik design så är Whirlpool Max 38/IX  ett klokt val. Den har många nöjda användare, har presterat bra i test och kan skryta med enkla men användbara funktioner. Dessutom är den en riktig mästare på att tina fryst mat.

Smart och unik design
Användbara funktioner
Värmer jämnt och avfrostar snabbt

 Kan glida lite på vissa underlag när dörren öppnas helt. Vi rekommenderar därför att man införskaffar ett par gummitassar och klistrar under den för att undvika detta

Sharp R-642BKW – Stark mikro till bra pris

Uppdaterade Priser

Energisnål, användarvänlig och till ett bra pris, Sharp R-642BKW är en stabil mikrovågsugn som imponerar i alla kategorier. Den har alldeles lagom ugnsvolym på 20 liter, vilket räcker långt för många. Vi gillar även att den har hela 1000 Watt i grilleffekt.

Specifikationer Sharp R-642BKW

Storlek 44 x 26 x 36 cm
Vikt 11.4 kg
Ugnsvolym 20 L
Roterande tallrik Ja
Funktioner Barnlås; Display; Auto Cook
Effektlägen 11
Maxeffekt mikro 800 W
Maxeffekt grill 1000 W

Kraftfull

Med 1000 Watt i maxeffekt för grillfunktionen kan man räkna med ett fantastiskt resultat. Det ger kött en fin yta med smakrik insida. Kycklingklubbor och annat med skinn på blir krispigt på utsidan men saftigt på insidan.

Den har även en funktion som kallas ”Mix Grill”. Det gör att mikron kombinerar grill och mikro, vilket ger fler tillagningsmöjligheter. Under tillagningen kommer alltså mikron själv att skifta mellan grillfunktionen och mikrovågor, det kan vara bra till bland annat bakning.

Gällande mikrovågorna är maxeffekten 800 Watt, vilket är rätt mycket. Men det är grillfunktionen som får den att verkligen stå ut från konkurrensen. Det finns även en kökstimer som kan ställas in på minst 10 sekunder och max 1 timme och 39 minuter, mycket praktiskt.

Pedagogisk touchpanel

Sharp har en lättläst LED-display som är snygg och enkel att läsa av. På touchpanelen görs enkelt inställningar, val av program och funktioner. Den har även en barnspärr som förhindrar att de yngre invånarna i hushållet får tillgång till mikron.

Det är enkelt att förstå såväl de automatiska som manuella programmen, både hur de ställs in och vad de används till. Dessutom ger de ett oerhört bra resultat och är användbara. Sharp har även 11 olika effektlägen, väldigt mycket jämfört med många andra mikrovågsugnar.

Passar för de flesta hushåll

Med en ugnsvolym på 20 liter är den alldeles lagom för de flesta hushåll. Man kan utan problem värma även större matlådor och mindre formar med mat. Därtill är den inte särskilt högljudd och man slipper det oroväckande skramlandet som många billigare mikrovågsugnar har.

Designen är elegant och enkel. Den blanksvarta färgen parat med LED-displayen och touch-panelen ger ett snyggt helhetsintryck som för tankarna till de dyrare modellerna. Att den är grå inuti är inte bara snyggt utan underlättar även rengöringen då det gör det lättare att se smutsen.

Sammanfattning

Med en ugnsvolym på 20 liter, smarta funktioner och rimligt pris är detta en mikro som är väl värd pengarna och en plats i ditt hem. Tack vare den kraftfulla grilleffekten får i princip en mikrovågsugn och en grill i ett. Det är en smidig och snabb liten sak som är mycket lätt och hantera och rengöra.

Prisvärd
Kraftfull grillfunktion
Enkel att använda och ta hand om

Lite plastig känsla

Panasonic NN-DS59M – För dig som vill avancera i köket

Uppdaterade Priser

Om man vill baka, ånga och grilla i en och samma enhet så är Panasonic NN-DS59M bästa mikrovågsugn för dig. Den är tveklöst dyrast i testet men har även flest funktioner och levererar riktigt hög matkvalitet, det är nästan svårt att tro att en mikrovågsugn kan laga mat på den nivån. Med denna kan man laga mat på riktigt, utan krångel.

Specifikationer Panasonic NN-DS59M

Storlek 51 x 38 x 40 cm
Vikt 17.5 kg
Ugnsvolym 27 L
Roterande tallrik
Funktioner Display; Auto Cook; Barnlås; Inverterteknologi; Snabbdefrost med tre lägen; Ångkokning
Effektlägen 6
Maxeffekt mikro 1000
Maxeffekt grill 12000 W Quartz-grill

Som en mindre ugn

Designen skiljer sig från de andra i testet då den är mer formad som en ugn, luckan öppnas även likt en klassisk ugn. Den har en så kallad ”flatbed”-design, vilket enligt Panasonic själva ska ge 29% mer ugnsvolym. Vill man värma grytor eller laga mat är detta alltså ditt bästa val.

Dessutom är den störst i testet och har hela 27 liters ugnsvolym, en mindre hel kyckling kan alltså utan problem tillagas i den. Det räcker gott och väl för att tillaga en festmåltid i.

Vill man baka i den så går även det. Genom att kombinera grillfunktionen i cirka 7 minuter med mikrofunktionen på låg värme får man en riktig god paj. Pajen är då tillagad hela vägen igenom med krämig fyllning och degen är krispig och välsmakande. Det går dessutom betydligt snabbare och kräver mindre bök än att baka i ugn.

Inverterteknologi och fler funktioner

Med denna Combi-mikro kan man som sagt ånga, grilla och baka. Den har hela 17 automatiska program och en hel del kan ställas in manuellt. Med funktionen auto-cook behöver man inte ens själv ställa in tiden, det är bara att ställa in vikten så sköter mikron resten.

Inveterteknologi är centralt för att få jämnt tillagad mat. Denna har teknologin som gör att värmen fördelas snabbt över hela produkten som tillagas. Det ger en snabbare och mer jämn tillagning.

Ångfunktionen ger ett smakrikt och saftigt resultat. Exempelvis fisk, näringsrika grönsaker och dumplings blir riktigt goda när de blivit tillagade i denna mikro. Det tack vare att det finns en kraftfull tryckkokare som är inbyggd i sidoväggen och som sprutar in ångstrålar i ugnens övre del.

Crisp-funktionen gör att man kan tillaga pizza och pajdeg. Använder man den medföljande Crisper-pannan så får man ett ännu bättre resultat. Den kan även användas till grill. Pannan absorberar då mikrovågorna och har skåror som överflödigt fett kan rinna ner i. Det ger en jämn tillagning utan att maten blir degig och blöt.

Något som skiljer denna från andra mikrovågsugnar på marknaden är just förmågan att ånga mat, det är en uppskattad funktion för den som vill leva mer hälsosamt. Det är ett enkelt sätt att tillaga hälsosamma och näringsrika middagar.

Snygg och hållbar

Mikron från Panasonic är lika snygg som den är hållbar. Tillverkad i rostfritt stål med svart glaslucka ger den ett elegant och modernt intryck som passar väl in i de flesta kök. Handtaget är även det stadigt och av god kvalitet.

Dessutom är den tung, med 17,5 kilo väger den in som tyngst i testet och stadig vilket gör att man inte behöver oroa dig för att den ska flytta sig från sin plats.

Det är verkligen en högkvalitativ apparat vilket såväl priset som recensionerna vittnar om. De medföljande instruktionerna är utförliga och kan guida dig genom såväl funktioner och tillagningstider som nya recept och goda råd om mikron.

Sammanfattning

Panasonic NN-DS596M är en högkvalitativ mikrovågsugn med många funktioner och stadig konstruktion. Den ger riktigt bra resultat gång efter gång och sticker ut med sin förmåga att ånga mat. Den är väl värd pengarna om man söker en kombi-mikrovågsugn och vi är övertygade om att den på kort tid kommer att bli din favoritpryl i köket.

Många bra funktioner
Ger fantastiskt resultat gång efter gång
Snygg och hållbar design
Stor ugnsvolym

Dyr

Samsung MS23F302EAS – Klassisk mikro av bra kvalitet

Uppdaterade Priser

Om mängder av funktioner och inställningar låter skrämmande så har vi hittat mikron för dig. Denna mikro från Samsung är robust och riktig snygg i modern design. Med sina två vred är lika enkel att använda som att rengöra och passar bra för hushållet med individer av alla åldrar.

Specifikationer Samsung MS23F302EAS

Storlek 49 x 27.5 x 37 cm
Vikt 12 kg
Ugnsvolym 23 L
Roterande tallrik Ja
Funktioner Display; avfrostning; Standby-läge
Effektlägen 7
Maxeffekt mikro 800 W
Maxeffekt grill Har ej grillfunktion

Enkel men effektiv

Denna mikrovågsugn från Samsung är en av den enklaste i testet. Med det menat att den inte har några avancerade funktioner eller krångliga knappar, inte att den är av sämre kvalitet. Den består helt enkelt av två vred: Ett som ställer in tid och ett som ställer in effekt. Om man bara ska poppa popcorn, smälta smör eller värma matlådan så är denna mikro med sina 800W bästa mikrovågsugn för dig.

Dessutom är displayen alldeles lagom stor vilket gör den enkel att avläsa och förstå. För att slå på mikron väljer man helt enkelt effekt och sedan tid, stänger dörren och så gör den jobbet och piper när det är klart. Den värmer snabbt mat och tinar utan problem med jämnt resultat.

Stilren och robust

Om man redan har ett fullrustat kök och grill så behöver man i ärlighetens namn inte sikta in dig på de dyrare mikrovågsugnarna, denna kommer att räcka väl och hålla länge. Många användare är mycket nöjda med sitt köp och hur kvalitativ maskinen känns. Att den är en av de mest väldesignade i testet tillför till kvalitetskänslan.

Den är elegant designad i borstat stål – långt borta från de fyrkantiga platsklumpar som ofta är utmärkande för en mikrovågsugn. Dessutom skiner den isblå displayen upp vilket bidrar till helhetsintrycket av att det är en fantastisk mikro man har framför sig. De stadiga vreden i silver är även de en uppskattad detalj.

Med sina 23 liter ugnsvolym passar den för de flesta hushåll utan att vara alldeles för stor. Den är varken klumpig eller skranglig.

Funktioner och rengöring

Mikrovågsugnen från Samsung har ett tredubbelt distributionssystem vilket gör att värmen i ugnen blir jämnt fördelat och ger dig mat som är varm hela vägen igenom, det tack vara de tre mikrovågsantennerna som finns på maskinen.

Den enda egentliga funktionen som denna mikro har är en upptiningsfunktion som är lika enkel som det låter. Den låter en tina upp maten snabbare och med ett bättre resultat än om man bara skulle ställa in tid och effekt.

Samsung MS23F302EAS är mycket enkel att rengöra tack vare den invändiga keramiska emaljbeläggningen. Beläggningen gör att den är tålig mot repor och rost samt att den motverkar bakterietillväxt och att lukt överförts från maten. Dessutom kan man vid behov, rengöra den utan större svårigheter och utan att slippa stå och skrubba bort tomatsås från väggarna i timtals.

Om man vill spara på miljön kan man trycka på standby-läget längst ner till vänster på maskinen.

Sammanfattning

Samsung MS23f302EAS är en enkel, väldesignad och effektiv mikrovågsugn. Den värmer jämnt, är enkel att rengöra och har inga krångliga inställningar. Den kan beskrivas som en avancerad och bättre variant av de mikrovågsugnar som finns i de flesta svenska hem. Den fungerar inte som en extra ugn utan som en mikrovågsugn, för dig som vill värma mat, poppa popcorn eller smälta smör, och det gör den riktigt bra.

Väldigt användarvänlig
Snygg design
Smart beläggning som håller mikron fräsch
Kvalitativ och robust

Svart glaslucka som gör det svårt att se igenom

Andersson MEO 1.2 – Alldeles lagom till lågt pris

Uppdaterade Priser

Man vill värma mat snabbt, kanske poppa popcorn eller mikra en bakpotatis men inte behöva betala stora summar pengar för effekter man ändå inte kommer att förstå eller använda – då är Andersson MEO 1.2 rätt val. Den är varken särskilt vacker eller högteknologisk, men den fungerar väl och håller länge. Det är en mikro som man kan lita på och som inte behöver spräcka ens den tightaste av budgets.

Specifikationer Andersson MEO 1.2

Storlek 44 x 26 x 35 cm
Vikt 10.5 kg
Ugnsvolym 20 L
Roterande tallrik Ja
Funktioner Defrost; Timer
Effektlägen 5
Maxeffekt mikro 700 W
Maxeffekt grill Har ej grillfunktion

Varför är den så billig?

I världen av mikrovågsugnar får man oftast vad man betalar för, så när man gör valet att lägga en mindre summa pengar på en mikro så får man deala bort en del funktioner – men utan att göra avkall på mikrovågsugnens effekt i det stora hela. Att köpa en mikrovågsugn under 500-lappen är däremot riskabelt, det är svårt att tillverka och sälja en mikrovågsugn utan att ta mer betalt än 500 kronor för den. En sådan maskin kommer med största sannolikhet att gå sönder inom något år och värma mat väldigt ojämnt.

Andersson MEO 1.2 värmer jämnt och håller enligt många användare i flera år för dagligt bruk. Det är en uppskattad mikrovågsugn som varken tar särskilt mycket plats eller är krånglig att använda. Det är den klassiska mikrovågsugnen för dig som vill värma mat snabbt och enkelt, poppa popcorn eller smälta smör. Den kan vara billig tack vare att den inte har några särskilda effekter eller är tillverkad i ett dyrt material.

Men är den bra?

För att svara kort: JA! Andersson MEO 1.2 är inte en ny modell på något sätt men den är riktigt hållbar och många användare uppskattar såväl denna som den tidigare Andersson MEO 1.1. Många uppskattar dessutom dess enkla design, den ser ut som en mikro gör men med ett litet mer elegant snitt, det är inte en jätteklump av plast. En användare har sammanfattat det på följande sätt efter att ha köpt den från NetOnNet:

”Billig, lätthanterlig, bra. Snygg och tystgående. Rekommenderas”

Mycket mer kan man inte kräva av en mikro i denna prisklass. Och mer behövs nog inte för de allra flesta som letar mikro.

Den har dessutom 700 Watt som maxeffekt, fem olika effektlägen och 20 liters volym. Det är förmågor som är bra för en mikrovågsugn. Det är alldeles lagom. 700 W är alldeles lagom för vardagssysslor, likaså 20 liter. Ska man inte tillreda mat direkt i mikron så behöver man egentligen inte mer än så.

Den värmer med jämnt resultat och är snabb jämfört med många andra mikrovågsugnar i samma kategori. För sin prisklass är den absolut värdig att vara med på listan över bästa mikrovågsugnar just nu.

Hållbar och pålitlig

Andersson MEO 1.2 har rostfri beläggning på insidan och en sammanhållen design på utsidan. Det är inget skrytbygge men den utmärker sig inte heller och tar inte särskilt stor plats i köket.

Dessutom är den riktigt användarvänlig och sportar inga speciella funktioner. Likt mikron från Samsung är den är lätt att förstå med två vred: Ett för effekt och ett för tid. Här är inga konstigheter. Med ett redigt handtag kan den enkelt användas av såväl äldre som yngre. Den har en upptiningsfunktion och timer, som kan vara användbart men inte helt nödvändigt

Sammanfattning

Billig, effektiv och användarvänlig. Andersson MEO 1.2 är bästa mikrovågsugn för dig som söker efter en mikro med grundläggande men goda förmågor. Den värmer och tinar utan problem, poppar popcorn och värmer smör med galans. Den är inte snyggast i testet men är enkel att använda för alla i familjen, oavsett ålder.

Billig
Enkel att använda
Stilren och neutral design

Något plastig

 

Sammanfattning av guiden

Bästa mikrovågsugn har korats, det blev kraftfulla och snygga Whirlpool Max 38/IX. Men det finns många fler modeller och märken på marknaden som förtjänat uppmärksamhet. Vilken mikro som får välkomnas in i ditt hem är beroende av vilka behov som ditt hushåll har gällande bland annat storlek, design och funktioner.

Vill man ha en bra mikrovågsugn till rimligt pris rekommenderar vi enkla men effektiva  Sharp R-642BKW. Är priset inte en fråga och man är sugen på många funktioner och riktigt hög kvalitet så är Panasonic NN- DS596M det självklara valet. Samsung MS23F302EAS är perfekt för den som vill ha en läcker och modern mikrovågsugn utan krångel. Vill man ha en budgetmikrovågsugn som fungerar bra men utan några finesser rekommenderar vi Anderssson MEO 1.2. Vi hoppas att denna guide har hjälp dig att finna en mikrovågsugn som passar för dina behov. Här kommer samtliga produkter igen:

Uppdaterade Priser

Uppdaterade Priser

Uppdaterade Priser

Uppdaterade Priser

Uppdaterade Priser

 

3 enkla sätt att rengöra en mikro på

Du har gjort ditt val och mikron är på väg hem till dig, nu gäller det bara att hålla den fräsch, något som alltför många bortser från. Vi har alla stött på den där riktigt äckliga mikron, kladdig, illaluktande och allmänt avstötande. För att slippa en sådan upplevelse i ditt eget hem kan du testa att rengöra mikron med någon av följande metoder:

  1. Rengöra med citron. Skär en citron i halv och mikra halvorna med en tesked vatten i cirka en minut. Citronen kommer att ånga upp och lösgöra envis smuts. Torka sedan av insidan av mikron med hushållspapper. En ren mikro väntar dig, utan att otäcka kemikalier varit inblandade i processen.
  2. Rengöra med vinäger. Vinäger är ett väletablerat städhjälpmedel. Fyll en liten skål till hälften med vatten och tillsätt en tesked vinäger. Mikra i ungefär fem minuter. Torka ur maskinen och diska rent glasskivan.
  3. Rengöra med diskmedel. Fyll en skål till hälften med varmt vatten och tillsätt lagom med diskmedel. Slå på mikron i en minut eller tills det börjar ryka. Gör rent med svamp och torka ur ordentligt.

 

Lycka till!