Bästa juicepress 2018

Många utav oss uppdaterar våra nyårslöften flera gånger om året för att kickstarta igång en ny period. Dessa nya målsättningar och löften är ofta relaterade i hälsans tecken med utmaningar så som att bli bättre med kost och träning. En juicepress i köket hjälper dig visserligen inte till att träna men däremot maximerar du dina chanser för en nyttigare livsstil. Vad sägs som en grön power juice eller varför inte en hälsoshot med morötter och ingefära? En juicepress klarar av att pressa hårda såväl som mjuka grönsaker och frukter. Vår favorit och vinnaren av ”bästa juicepress 2018” som glänser lite extra mycket är Philips Avance Collection HR1871. Läs vidare så får du veta varför.

De bästa juicepressarna 2018?

Dessa är just nu våra toppval när det kommer till de bästa juicepressarna i år. Klicka på länkarna för att komma ned till våra omdömen direkt eller fortsätt läsa hela köpguiden.

Philips Avance Collection HR1871 – Enkelt, smidigt och gott
Wilfa JuiceMaster SJ-150A – prisvärd och barnvänlig slowjuicer
Bosch MES25A0 – kvalitativt budgetalternativ
The Nutri Juicer – Hållbar lyx med stilren design

Vinnaren av juicepress bäst i test

Philips Avance Collection HR1871 är vår vinnare av juicepress bäst i test tack vare användarvänligheten och den enkla utformningen. Den var även utsedd till testvinnare hos Råd och Rön. Klicka här för att komma direkt till beskrivningen av bästa juicepress 2018, samt andra alternativ för dig som söker en budgetvariant, så väl som till dig som letar efter det lilla extra att pryda köksbänken med.

Uppdaterade Priser

 

Råsaftcentrifug vs. Slowjuicer

En juicepress kan i den traditionella bemärkelsen avse en maskin som endast pressar citrusfrukter. Den har därmed en svagare motor och man kan i många fall manuellt pressa frukterna genom att trycka exempelvis en halv apelsin mot pressen, som i sin tur roterar för att få ut saften från fruktköttet. I denna artikel kommer vi fokusera på de modernare varianterna av en juicepress – nämligen råsaftcentrifuger, samt slowjuicers.

Råsaftcentrifug

En råsaftcentrifug har en betydligt starkare motor och ger därmed mer kraft till att pressa hårda grönsaker och frukter som exempelvis äpplen eller morötter. En råsaftcentrifug används ofta för att göra juice i kvantitet på ett tidseffektivt sätt. Oftast går det åt stora mängder av frukt och grönsaker i en råsaftcentrifug i och med att den finfördelar ingredienserna till en slät och klar dryck.

Producerar släta juicer med lite fruktkött
Låter relativt högt

Slowjuicer

Det som skiljer en slowjuicer från en råsaftcentrifug är att den är speciellt anpassad för att pressa mjuka frukter och känsliga ingredienser, så som exempelvis bladspenat eller örter. Slowjuicers tar längre tid på sig att pressa juicen och finfördelar den inte lika jämnt som en råsaftcentrifug. Detta är för att bibehålla mer fibrer från ingredienserna och juicen kan därmed också få något av en tjockare konsistens.

Krossar innehållet långsamt och behåller därmed mer fibrer
Tar lång tid

Fyra punkter du inte får missa inför ditt köp av en juicepress

Det finns flera frågeställningar att fundera igenom inför valet av din nya juicepress. Läs igenom följande fyra punkter för att klura ut vad som kan tänkas passa just dig och dina önskemål.

 • Användarvänlighet
  Hur enkel är maskinen att använda? Modellerna kan skilja sig åt i form av vikt och hur enkla de är att sätta ihop eller ta isär för att rengöras ordentligt. Något som kan vara värt att tänka på är att om en juicepress är gjord av endast ett fåtal delar som man med enkelhet kan ta isär, kan det också innebära att den inte har lika många funktioner som en juicepress med många olika delar.
 • Snabbhet
  Pressar du juice i lugn och ro en söndagseftermiddag eller ska det gå undan på morgonkvisten? Desto snabbare en juicepress centrifugerar, desto mer näring kan du komma till att förlora. Generellt sätt så bibehåller långsammare juicepressar mer fibrer än de som går snabbare.
 • Utformning
  Har maskinen ett stort eller litet hål för att få ned ingredienserna? I vissa fall kan man stoppa i hela frukter och grönsaker medan i andra fall måste man skära ingredienserna till betydligt mindre bitar för att få ned innehållet.
 • Ljudnivå
  Även här kan maskinerna skilja sig mycket åt. Om man föredrar snabbhet kan detta påverka ljudnivån på en juicepress. Långsammare varianter är generellt mer tystlåtna och kan centrifugera juicen samtidigt som resten av familjen sover i rummet intill.

Hur testvinnaren har valts ut

Förutom förmågan att givetvis pressa, hacka och mala ned ingredienser till färska juicer har vi även kikat på pris samt användar- och rengöringsvänlighet. Alla juicepressar har en förmåga av att hantera hårda grönsaker så som exempelvis morötter, samt är de alla även utrustade med ett relativt stort inmatningsrör som gör det enkelt att mata ned ingredienserna utan att behöva dela dem i mindre bitar. För att kunna utse en vinnare av juicepress bäst i test har vi tagit del av kundomdömen och recensioner, både från Sverige och utlandet.

Bästa juicepress 2018

Att svepa i sig ett glas färskpressad juice på morgonen är definitivt en lyx i vardagen, dessutom är det ett utmärkt sätt att få i sig alla tänkbara vitaminer. Med Philips Avance Collection HR1871 på köksbänken gör du detta med enkelhet. Vi har utsett den till bästa juicepress 2018 för sin förmåga att på ett effektivt sätt pressa goda juicer.  Dessutom har den fått mycket bra omdömen när det gäller användarvänligheten. Nedan listar vi även det kvalitativa budgetalternativet, Bosch MES25A0, samt den stilrena och mångsidiga Nutri Juicer från Sage. För dig som föredrar en slowjuicer istället rekommenderar vi Wilfa JuiceMaster SJ-150A.

Philips Avance Collection HR1871 – Enkelt, smidigt och gott

Uppdaterade Priser

Enkel att rengöra
Användarvänlig
Högljudd

Med denna råsaftcentrifug kan du pressa hela 2,5 liter juice på en och samma gång utan att behöva tömma fruktköttsbehållaren, dessutom är den utrustad med ett extra stort inmatningsrör som gör att du slipper skära upp dina ingredienser i förväg. Tillverkarna till denna juicepress har satsat på användarvänlighet och enkelhet. Delarna är lätta att ta av och sätta ihop och kan även maskindiskas. Den kraftiga motorn gör det möjligt att pressa de allra hårdaste grönsakerna och frukterna. Juicepressen är även utrustad med en justerbar hastighetsfunktion i två lägen som gör att man kan anpassa farten beroende på vilken typ av grönsak man vill pressa. En användare kommenterar nöjt:

”Vi köpte Philips Juicemaskin, och är så nöjda! Vi provade att göra juice av ganska många frukter, tex ananas, äpple, vindruvor, melon, apelsiner, grapefrukt, kiwi, päron.. Vi har gjort både blandningar med frukten, och så juicer av tex bara apelsin. Snart ska vi prova att göra grönsaksjuice också. Lätt och smidig att använda är denna maskin! Man behöver tex inte ens skala äpplena..(apelsinen måste man skala förstås!). Det går snabbt att göra rent maskinen efter också, och dessutom så torkar delarna snabbt” Användare, Philips.se

Dock har en användare klagat på att motorn lätt kan gå sönder om man pressar för många grönsaker samtidigt:

”I have been using the Juicer now for 6months 4-5days a week. It is a great product and it really does extract every ounce of juice out of the fruit/vegetable. I can get 4 glasses of juice from 4-5 large carrots, 2 apples, half cucumber, 2 celery sticks and handful of mint. On the small downside is that you should only juice one vegetable at a time. Do not put 2/3 carrots into the juicer. It really makes it work hard and slow down the blades which can easily blow the motor” Användare, Amazon.co.uk

Typ Råsaftcentrifug
Effekt 1000 W
Justerbar hastighet Ja
Inmatningsrör 80mm
Kapacitet 1.5 liter

Uppdaterade Priser

Wilfa JuiceMaster SJ-150A – prisvärd och barnvänlig slowjuicer

Uppdaterade Priser

Tystlåten
Prisvärd
Lång hållbarhet på juicen
Långsam

En slowjuicer är precis vad det låter som, en långsam juicepress. Den pressar frukterna och grönsakerna i en betydligt mer utdragen process, vilket innebär att mer fibrer bibehålls vid pressningen. Då många utav slowjuice maskinerna är väldigt dyra så utmärker sig Wilfa JuiceMaster SJ-150A då den är mycket prisvärd för sin kategori. Med den tystgående motorn är den även behaglig att använda, tidig morgon likaväl som sent på kvällen. Nackdelen, liksom med andra slowjuice maskiner, är att konsistensen kan bli lite grumlig då den långsamma pressningen inte finfördelar innehållet på samma sätt som en råsaftcentrifug. En användare kommenterar detta:

”Mycket bra juicer. Vi har använt den endast för grönsaker, gröna blad, hårda frukter som gröna äpplen…Om man vill ha helt ren juice kan man behöva sila, men det är egentligen inte nödvändigt” Användare, Prisjakt.nu

Fördelen med den långsamma processen blir dock att hållbarheten på juicen blir betydligt längre. Tack vare tekniken kan juicen bevaras i ett kylskåp i upp till 72 timmar. Modellen är även klassad som barnvänlig då den inte har några skarpa knivar eller kanter. En annan konsument ger det positiva omdömet:

”Enkel att använda och rengöra, inte speciellt högljudd heller. Jag är väldigt nöjd!” Användare, Kitchenone.se

Typ Slowjuicer
Effekt 150 W
Justerbar hastighet Ja
Inmatningsrör ?
Kapacitet 0.8 liter

Uppdaterade Priser

Bosch MES25A0 – kvalitativt budgetalternativ

Uppdaterade Priser

Prisvärd
Säkerhetsfunktion
 Inte så kraftfull motor

I förhållande till dess pris blir denna råsaftcentrifug en klar favorit bland juicepressarna. Den har en aningen lägre motorkraft men kan fortfarande pressa hårda grönsaker, dock inte på ett lika effektivt sätt som sina konkurrenter. Liksom testvinnaren har även denna maskin justerbar hastighet med två lägen. De löstagbara delarna går enkelt att plocka av och tål maskindisk.  En användare kommenterar:

”Jättenöjd med produkten! Snabb och lätt att rengöra” Användare, Elgiganten.se

Något som också är positivt med denna maskin är att den är utrustad med ett såkallat SafetyStop som gör att motorn stannar direkt om du öppnar locket under tiden du pressar juicen.

Typ Råsaftcentrifug
Effekt 700 W
Justerbar hastighet Ja
Inmatningsrör 73mm
Kapacitet 1.25 liter

 

Uppdaterade Priser

The Nutri Juicer – Hållbar lyx med stilren design

Uppdaterade Priser

Stilren design
Stort inmatningsrör
Säkerhetslås på locket
Dyr
Högljudd
Tar lite större plats i köket

Vill man satsa på långvarig kvalitet och en klassisk stilren design så är The Nutri Juicer något för dig. Den är utformad med titanium blad och en motor på 1200 W, vilket gör att du aldrig behöver tänka på att dela något i mindre bitar, den krossar allt som faller ned i det rymliga inmatningsröret. Denna maskin har fått väldigt goda omdömen från sina användare. En konsument kommenterar dock att det är viktigt att rengöra maskinen direkt efter användning:

”Juicer does what it says on the tin. Fast and efficient. Note to all users – always wash up immediatly after use, using the brush provided otherwise the mesh filter is impossible to clean!!” Användare, Amazon.co.uk

Även om designen är smakfull och maskinen ser ståtlig ut på köksbänken så menar en användare på att den tar upp ganska mycket plats:

”It’s can be bulky. We have a big kitchen so we have space for it, but in a small kitchen it will take a lot of space” Användare, Amazon.co.uk

Typ Råsaftcentrifug
Effekt 1200 W
Justerbar hastighet Ja
Inmatningsrör 84mm
Kapacitet 1 liter

Uppdaterade Priser

Summering av testet

Det skiljer sig inte jättemycket åt juicepressarna. Alla är utformade med stora inmatningsrör, har justerbara hastighetslägen och pressar juice på ett kvalitativt sätt. Men beroende på vad man är ute efter så finns det flera olika alternativ. Om det är budgeten som styr så är Bosch MES25A0 det självklara valet medan om du eftersträvar en lyxigare variant så är The Nutri Juicer det bästa alternativet för dig. Slowjuicern Wilfa JuiceMaster SJ-150A kan dock komma till bäst användning om du strävar efter längre hållbarhet på juicen, samt bättre upptagningsförmåga av fibrer. Men den som toppar omdömen såväl som recensioner och utmärker sig som bästa juicepress 2018 är Philips Avance Collection HR1871 för dess användarvänlighet och dess fallenhet för att producera goda juicer på ett enkelt sätt.

Uppdaterade Priser
Uppdaterade Priser
Uppdaterade Priser
Uppdaterade Priser