Juicepress bäst i test

Många av oss uppdaterar våra nyårslöften flera gånger om året för att kickstarta igång en ny period. Dessa nya målsättningar och löften är ofta relaterade i hälsans tecken med utmaningar så som att bli bättre med kost och träning. En juicepress i köket hjälper dig visserligen inte till att träna men däremot maximerar du dina chanser för en nyttigare livsstil. Vad sägs som en grön power juice eller varför inte en hälsoshot med morötter och ingefära? En juicepress klarar av att pressa hårda såväl som mjuka grönsaker och frukter. Vår favorit och vinnaren av ”juicepress bäst i test” som glänser lite extra mycket är Philips Avance Collection HR1922. Läs vidare så får du veta varför.

Bästa juicepress 2022

Dessa är just nu våra toppval när det kommer till de bästa juicepressarna i år. Klicka på länkarna för att komma ned till våra omdömen direkt eller fortsätt läsa hela köpguiden.

➡️ Philips Avance Collection HR1922 – Juicepress bäst i test
➡️ Panasonic MJ-L500 – En hållbar och prisvärd slow juicer
➡️ Bosch MES25A0 – kvalitativt budgetalternativ

Vinnaren av juicepress bäst i test

Philips Avance collection HR1922 är vår vinnare av juicepress bäst i test tack vare användarvänligheten, kraftfullheten och den enkla utformningen.   Klicka här för att komma direkt till omdömet av bästa juicepress, samt andra alternativ för dig som söker en budgetvariant, så väl som till dig som letar efter det lilla extra att pryda köksbänken med.

Råsaftcentrifug vs. Slowjuicer

En juicepress kan i den traditionella bemärkelsen avse en maskin som endast pressar citrusfrukter. Den har därmed en svagare motor och man kan i många fall manuellt pressa frukterna genom att trycka exempelvis en halv apelsin mot pressen, som i sin tur roterar för att få ut saften från fruktköttet. I denna artikel kommer vi fokusera på de modernare varianterna av en juicepress – nämligen råsaftcentrifuger, samt slowjuicers.

Råsaftcentrifug

En råsaftcentrifug har en betydligt starkare motor och ger därmed mer kraft till att pressa hårda grönsaker och frukter som exempelvis äpplen eller morötter. En råsaftcentrifug används ofta för att göra juice i kvantitet på ett tidseffektivt sätt. Oftast går det åt stora mängder av frukt och grönsaker i en råsaftcentrifug i och med att den finfördelar ingredienserna till en slät och klar dryck.

Producerar släta juicer med lite fruktkött
Låter relativt högt

Slowjuicer

Det som skiljer en slowjuicer från en råsaftcentrifug är att den är speciellt anpassad för att pressa mjuka frukter och känsliga ingredienser, så som exempelvis bladspenat eller örter. Slowjuicers tar längre tid på sig att pressa juicen och finfördelar den inte lika jämnt som en råsaftcentrifug. Detta är för att bibehålla mer fibrer från ingredienserna och juicen kan därmed också få något av en tjockare konsistens.

Krossar innehållet långsamt och behåller därmed mer fibrer
Tar lång tid

Fyra punkter du inte får missa inför ditt köp av en juicepress

Det finns flera frågeställningar att fundera igenom inför valet av din nya juicepress. Läs igenom följande fyra punkter för att klura ut vad som kan tänkas passa just dig och dina önskemål.

 • Användarvänlighet
  Hur enkel är maskinen att använda? Modellerna kan skilja sig åt i form av vikt och hur enkla de är att sätta ihop eller ta isär för att rengöras ordentligt. Något som kan vara värt att tänka på är att om en juicepress är gjord av endast ett fåtal delar som man med enkelhet kan ta isär, kan det också innebära att den inte har lika många funktioner som en juicepress med många olika delar.
 • Snabbhet
  Pressar du juice i lugn och ro en söndagseftermiddag eller ska det gå undan på morgonkvisten? Desto snabbare en juicepress centrifugerar, desto mer näring kan du komma till att förlora. Generellt sätt så bibehåller långsammare juicepressar mer fibrer än de som går snabbare.
 • Utformning
  Har maskinen ett stort eller litet hål för att få ned ingredienserna? I vissa fall kan man stoppa i hela frukter och grönsaker medan i andra fall måste man skära ingredienserna till betydligt mindre bitar för att få ned innehållet.
 • Ljudnivå
  Även här kan maskinerna skilja sig mycket åt. Om man föredrar snabbhet kan detta påverka ljudnivån på en juicepress. Långsammare varianter är generellt mer tystlåtna och kan centrifugera juicen samtidigt som resten av familjen sover i rummet intill.

Hur vi har valt bästa juicepress

Förutom förmågan att givetvis pressa, hacka och mala ned ingredienser till färska juicer har vi även kikat på pris samt användar- och rengöringsvänlighet. Alla juicepressar har en förmåga av att hantera hårda grönsaker så som exempelvis morötter, samt är de alla även utrustade med ett relativt stort inmatningsrör som gör det enkelt att mata ned ingredienserna utan att behöva dela dem i mindre bitar. För att kunna utse en vinnare av juicepress bäst i test har vi tagit del av kundomdömen och recensioner, både från Sverige och utlandet.

Bästa just nu..

Att svepa i sig ett glas färskpressad juice på morgonen är definitivt en lyx i vardagen, dessutom är det ett utmärkt sätt att få i sig alla tänkbara vitaminer. Med Philips Avance collection HR1922 på köksbänken gör du detta med enkelhet. Vi har utsett den till juicepress bäst i test för sin förmåga att på ett effektivt sätt pressa goda juicer.  Dessutom har den fått mycket bra omdömen när det gäller användarvänligheten. Nedan listar vi även det kvalitativa budgetalternativet, Bosch MES25A0, samt den stilrena och mångsidiga Nutri Juicer från Sage. För dig som föredrar en slowjuicer istället rekommenderar vi Panasonic MJ-L500.

Philips Avance Collection HR1922 – Juicepress bäst i test

Philips juicepress är mycket populär tack vare sin goda kapacitet, höga användarvänlighet, det breda inmatningsröret och maskinens höga kvalitet. Den är dessutom oerhört enkel att rengöra och kladdar inte ner ytorna runtomkring.

Specifikationer Philips Avance HR1922

Typ Råsaftscentrifug
Effekt 1200 W
Justerbar hastighet Ja
Inmatningsrör Ja
Kapacitet 1L

Kraftfull

En anledning till att denna är en riktig juicepress bäst i test är att den är både enkel att använda och rengöra. Det extra breda inmatningsröret i kombination med den kraftfulla motorn gör att man inte behöver dela råvarorna innan de pressas. Den klarar av att pressa även hårda grönsaker och frukter utan problem.

Den justerbara hastigheten gör det än lättare att pressa vilka frukter och grönsaker man än önskar. Man kan med ”fiberboost” välja att få 50% mer fibrer i sin juice. Man kan göra upp till 3 liter juice utan att tömma fruktköttsbehållaren.

Smidig rengöring

Ett problem som ofta uppstår med juicepressar är rengöringen då frukt och grönt ofta torkar in i små skrymslen. Så är inte fallet med denna juicepress. Råsaftcentrifugens sil har en slät yta som är mycket enkel att rengöra och själva maskinen har en snabbrengöringsfunktion som kallas ”PreClean”. Man häller då ett glas vatten och vrider på en knapp, det sköljer snabbt bort fibrer och kladd. Själva pipen har dessutom ett droppstopp, så att man slipper kladd på bänken.

Användarvänlig och tystgående

Juicepressen är enkel att använda och att plocka isär, att montera olika delar av maskinen är även det oerhört enkelt. Motorn i denna modell har utvecklats vidare och är nu betydligt tystare och ger mindre vibrationer.

Philips Avance collection HR1922 – plus och minus

Kraftfull och tystgående
Enkel rengöring
Väldigt användarvänlig
Extra brett inmatningsrör

Översta skummet måste separeras för hand

Panasonic MJ-L500 – En hållbar och prisvärd slow juicer

Denna slowjuicer från väletablerade Panasonic är en långsam juicepress som blivit populär hos såväl testare som användare. Den pressar frukt och grönt i en mer utdragen process, vilket innebär att mer fibrer bibehålls vid pressningen. Något som får denna slow juicer att stå ut bland konkurrenterna är dess kombination av bra pris och mycket hög kvalitet.

Specifikationer Panasonic MJ-L500

Typ Slow juicer
Effekt 150 W
Justerbar hastighet Ja
Inmatningsrör Ja
Kapacitet 0.98 L

Gedigen

Något som gör Panasonics produkt till en juicepress bäst i test är hur robust och gedigen den är. Den är tillverkad av högkvalitativa och hållbara material, själva skruven som pressar ut juicen är tillverkad av rostfritt stål. Även botten är tillverkad av rostfritt stål.

Med dess 4 kilo kan man dessutom räkna med att den står stadigt under hela pressningen. Många gillar den för att den är så kompakt och ändå känns så kraftfull och hållbar.

Snabb och exakt

Med denna slow juicer får man en god och näringsrik dryck. Presstekniken gör så att juicen inte skiktar sig lika lätt och roteringshastigheten på 45 varv i minuten kombinerat med det höga trycket ger ett fint resultat och en juice fylld med enzymer och vitaminer som håller sig längre. Dessutom har den ett tillbehör som gör att man kan pressa frysta ingredienser.

Panasonic MJ-L500 – plus och minus

Prisvärd
Kompakt, kraftfull och effektiv
Hållbar

Vissa delar kan inte diskas i diskmaskin

Bosch MES25A0 – kvalitativt budgetalternativ

En bra råsaftscentrifug måste inte kosta skjortan. Denna från omtyckta Bosch ger en välfungerande juicepress till ett riktigt bra pris. Dessutom är den enkel att använda och rengöra.

Specifikationer Bosch MES25A0

Typ Råsaftcentrifug
Effekt 700 W
Justerbar hastighet Ja
Inmatningsrör 73mm
Kapacitet 1.25 liter

Billig men kraftfull

I förhållande till dess pris blir denna råsaftcentrifug en klar favorit bland juicepressarna. Den har en aning lägre motorkraft men kan fortfarande pressa hårda grönsaker, bara inte lika snabbt och effektivt som de dyrare konkurrenterna. Men den ger fortfarande god och näringsfylld juice smidigt.

Justerbar

Liksom vinnaren av denna juicepress bäst i test-guide har även denna maskin justerbar hastighet med två lägen. De löstagbara delarna går enkelt att plocka av och tål maskindisk.  En av många nöjda användare kommenterar:

”Jättenöjd med produkten! Snabb och lätt att rengöra” Användare, Elgiganten.se

Ytterligare positivt med denna maskin är att den är utrustad med ett ”SafetyStop”. Det gör att motorn stannar direkt om man öppnar locket under tiden som juicen pressas.

Bosch MES25A0 – plus och minus

Prisvärd
Säkerhetsfunktion
Enkel att använda och rengöra

Inte så kraftfull motor


Sammanfattning av guiden

Det skiljer sig inte jättemycket åt juicepressarna. Alla är utformade med stora inmatningsrör, har justerbara hastighetslägen och pressar juice på ett kvalitativt sätt. Men beroende på vad man är ute efter så finns det flera olika alternativ. Om det är budgeten som styr så är Bosch MES25A0 det självklara valet medan om du eftersträvar en lyxigare variant så är The Nutri Juicer det bästa alternativet för dig.

Slowjuicern Panasonic MJ-L500 kan dock komma till bäst användning om du strävar efter längre hållbarhet på juicen, samt bättre upptagningsförmåga av fibrer. Men den som toppar omdömen såväl som recensioner och utmärker sig som bästa juicepress just nu är Philips Avance Collection HR1922 för dess användarvänlighet och dess fallenhet för att producera goda juicer på ett enkelt sätt.