Bästa varmluftsfläkt 2018

Om du har ett litet utrymme såsom en balkong eller en husbil som du behöver värma upp tillfälligt så är en varmluftsfläkt ett mycket bra alternativ. En varmluftsfläkt är enkel att använda, placera och de flesta kan användas under alla årstider, oavsett om det handlar om en kylig sommarkväll eller en iskall vintermorgon. I denna guid presenteras de fem bästa varmluftsfläktarna på marknaden just nu. Vinnaren och den som gjort sig förtjänt av titeln bästa varmluftsfläkt 2018 blev den högteknologiska Dyson Hot + Cool AM09 som är väldesignad, kraftfull och unik. Försätt läsa så får du veta mer om den och fyra andra varmluftsfläktar.

 

 

De bästa varmluftsfläktarna 2018?

Dessa är just nu våra toppval när det kommer till de bästa varmluftsfläktarna i år. Klicka på länkarna för att komma ned till våra omdömen direkt eller fortsätt läsa hela köpguiden.
Dyson Hot + Cool AM09 – Bästa varmluftsfläkt 2018
De’Longhi HTF 3020 – Bästa varmluftsfläkt 2018 till budgetpris
Honeywell QuietSet HY254 – Kraftfull, snygg och effektiv
Wilfa FH-1 –Smidig och flexibel
Termo Gnosjö 2kW – Tålig och praktisk

Toppvalet av bästa varmluftsfläkt 2018

Uppdaterade Priser

Dyson Hot + Cool AM09 blev vinnaren och därmed bästa varmluftsfläkt 2018. Den är inte billig men den är värd vartenda öre enligt oss och flera användare. Med innovativ teknik förtjänar Dysons varmluftsfläkt sin titel bland annat tack vare att den effektivt värmer luften, är säker, enkel att rengöra och har ett antal smarta och moderna funktioner. Den har exempelvis en Jet-effekt som tillåter att ett visst utrymme värms upp mycket snabbt. Extra pluspoäng får den för mycket elegant design och lång hållbarhet.

Hur valde vi varmluftsfläktar?

Vi har valt att lägga fokus på de fläktar som är menade att användas i och utanför hemmet och bortser därför från de varmluftsfläktar som är menade att användas under sådant som ombyggnationer. Vi har haft följande i åtanke vid valet av varmluftsfläktar:

* Användarvänlighet. Fläkten ska vara enkel att montera, använda och förstå. Instruktionerna ska vara tydliga och det ska inte vara svårt att växla mellan inställningar vid användning.

* Effektiv uppvärmning. En bra varmluftsfläkt värmer upp ett utrymme effektivt utan att dra alltför mycket el. Den ska helst värma upp utrymmet snabbt.

* Rimlig ljudnivå. En del fläktar låter oerhört mycket. varmluftsfläktarna i detta test är mer eller mindre tystgående, en del till och med specialanpassade för att kunna ha i exempelvis sovrummet under natten.

* Genomtänkt design. Här handlar det om att varmluftsfläkten ska vara robust, hållbar och helst så pass väldesignad att den kan passa in i ett rum där man spenderar mycket tid.

Därför är fläkt bättre än element i en del fall

Det finns många som tror att en varmluftsfläkt är en störande, dyr och ohållbar värmekälla, men så är inte alltid fallet. I en del fall passar en varmluftsfläkt betydligt bättre än exempelvis ett element.

Det eftersom att ett element strålar ut värme, vilket gör att det kan vara svårt att få värmen att sprida sig i ett utrymme där luften står stilla, som i en husvagn eller på en toalett. Då passar en fläkt bättre. En fläkt blåser runt varmluft gör då att värmen kan sprida sig snabbt i utrymmet. Dessutom värmer de ofta upp snabbare, effektivare och mer miljövänligt än element. Ska man värma större utrymmen så är en riktigt kraftfull varmluftsfläkt det bästa alternativet. Det är dock inte det bästa alternativet om man behöver en permanent värmekälla, men som för tillfällig värme i ett begränsat utrymme är en varmluftsfläkt perfekt.

Bästa varmluftsfläkt 2018

Att finna den varmluftsfläkt som möter ens behov är idag en förvånansvärt svår uppgift. Det då det finns en stor mängd varmluftsfläktar på marknaden, många av bristande kvalitet. Här nedan presenteras de fem varmluftsfläktar som vi anser vara bäst på marknaden just nu. Fortsätt läsa för att finna din favorit

Dyson Hot + Cool Am09 – Bästa varmluftsfläkt 2018

Uppdaterade Priser

Dyson Hot +  Cool AM09 är en mycket populär varmluftsfläkt tack vare sina många smarta funktioner, unika funktioner, eleganta design och framförallt: den effektiva uppvärmningen. Det är en varmluftsfläkt som kostar en hel del men vi, och många andra, anser att den är värd det då den slår de flesta varmluftsfläktar inom flera områden, inte minst vad gäller energieffektivitet, design och användarvänlighet.

Specifikationer Dyson Hot+Cool AM09

Mått 20.4 x 60 x 20 cm
Vikt 2.68 kg
Effekt 2 000 W
Typ Eldriven
Övrigt Finns i flera olikafärger; luftrening; fjärrkontroll; Fokuserad och spridd luftström; Display på luftrenare; 1-37 grader; Välter fläkten stängs den av

Effektiv och riktad värme

Dysons varmluftsfläkt har så kallad ”Jet Focus control”, vilket gör att du kan rikta luftströmmen åt önskat håll för att få maximal effekt. Om så önskas så kan man trycka på en knapp för att få den att värma upp jämnt i hela rummet. Den har flera andra inställningar som gör det enkelt att få rätt temperatur inom önskat område.

Tack vare dess kraftfulla 2000 Watt värmer den upp utrymmen snabbt utan att lämna några områden kallt, men det blir aldrig varmare än 200 grader, vilket gör att man slipper den brända doften.

Många praktiska funktioner

En anledning till att vi gillar denna produkt så mycket är för att den har ett flertal praktiska funktioner såsom en nedkylningseffekt som håller den själva höljet kallt även om den varit igång länge, Coanda-effekten och en fjärrkontroll som fästs med hjälp av magnet på toppen av fläkten.

Det sätt som fläkten är konstruerad på är unikt och patenterad. Tack vare det kan den värme mycket effektivt utan att den låter särskilt mycket och man slipper både vassa blad och brännande doft. Dessutom gör den öppna konstruktionen att den är mycket enkel att rengöra.

Något högljudd men inte värst på marknaden

Det är fullt möjligt att sova sig igenom det ljud som fläkten avger, den är varken den tystaste eller mest högljudda fläkten på marknaden. Vid nattlägen låter den mycket lite och stör endast sömnen om man sover mycket lätt. Det läte som den avger kan liknas vid ett ljudligt sus. Ser man till effekten på 2 000 Watt så är det ett väldigt nådigt ljud med så hög effekt.

Dyson Hot + Cool AM09 – plus och minus

Unik design som effektivt värmer, kyler och förbättrar luften.
Många smarta och moderna funktioner.
Snygg, modern och stilren design.
Dyr.

De’Longhi HTF 3020 – Bästa varmluftsfläkt 2018 till budgetpris

Uppdaterade Priser

Denna varmluftsfläkt från De’Longhi är, sitt pris till trots, en kraftfull och effektiv varmluftsfläkt som snabbt värmer upp ett utrymme. Dessutom har den en termostat som kan anpassas och som kommer att se till att värmen som du valt bibehålls. Det finns billigare fläktar, men de är inte lika kvalitativa eller kraftfulla som denna.

Specifikationer De’Longhi HTF 3020

Mått 27 x 13.7 x 27.8
Vikt Ca. 1kg
Effekt 2 000 W
Typ Eldriven
Övrigt Justerbar termostat; 2 års garanti; Anti-frost; överhettningsskydd

Effektiv uppvärmning

De’Longhi HTF 3020 kan värma upp rum på upp tull 60 kubikmeter, och det fort. Många användare gillar den just för att den blir varm så väldigt snabbt. Det är mycket tack vare att fläkten är placerad för att kunna värmas upp snabbt och att fläkten är konstruerad med energieffektivitet i åtanke.

Kan användas under alla årstider

Denna fläkt kan ställas in både på varmt och kallt läge. Den har dessutom skydd som ser till att den inte överhettas, vilket gör att den passar ännu bättre för inomhusbruk och användning även under de varmaste av dagar.

Passar bra i många olika miljöer

De’Longhi HTF 2030 är helt ofarlig för hälsan och tillverkad i mycket robust plats, det till skillnad från andra varmluftsfläktar i denna prisnivå.

Med de vredet är det enkelt att ställa in önskad temperatur samt att slå av och på fläkten. Den hållbara designen gör att den utan problem kan placeras i uteplatsen, badrummet eller kontoret. Till skillnad från mer kraftfulla värmefläktar så värmer denna effektivt men utan att vara särskilt stor och otymplig.

En ok ljudnivå

Eftersom att det är en fläkt så måste man räkna med att den låter en del. Denna är varken den mest högljudda eller mest tystgående fläkten på marknaden. Men ser man till att den arbetar med 2 000 Watt och värmer upp mycket snabbts så är den att räknas som tystgående.

De’Longhi HTF 2030

Mycket prisvärd.
Värmer upp snabbt och effektivt.
Helt ofarlig för hälsan.
Inte särskilt snygg design.

Honeywell Quietset HY254 – Kraftfull, snygg och tyst

Uppdaterade Priser

Honeywell QuietSet HY254 är en mycket omtyckt varmluftsfläkt, och det är inte svårt att förstå varför. Den är en av de mest tystgående fläktarna på marknaden, men utan att kompromissa om effekt. Den har åtta nivåer och styrs via fjärrkontroll eller den digitala displayen.

Specifikationer Honeywell QuietSet HY254

Mått 27 x 83.2 x 20.5
Vikt 3.75 kg
Effekt 35 W
Typ Eldriven
Övrigt 8 värmelägen; Fjärrkontroll; automatisk avstängning; Finns i svart och vitt; oscillation; Petsäker

Flera praktiska funktioner

Honeywells varmluftsfläkt är mycket praktisk, den har flera funktioner som underlättar användandet. Bland annat kan den ställas i åtta olika värmelägen, har automatisk avstängning, en smart timer och kan styras via den medföljande fjärrkontrollen.

Vid behov kan man ställa in fläkten på sovläge eller ”Power Cool Prestanda”, mycket praktiskt för den som sover lätt. Vid sovläget har den endast en ljudnivå på ungefär 47 dB, vilket inte är mycket för en fläkt. Vid högsta hastigheter har den en ljudnivå på ungefär 72.9 dB, vilket inte heller är särskilt mycket och som kan jämföras med hur det låter i kupén på en bil vid färd.

Snabb uppvärmning

Den har en oscillerande vinkel på 75 grader som gör att den kan värma upp en större yta samtidigt. Trots att den inte har särskilt många watt upplever många att den både värmer och kyler utrymmen effektivt.

Användarvänlig

Honeywells fläkt är mycket enkel att montera ihop och använda. Man kan antigen ställa in via fjärrkontrollen eller på toppen av fläkten. Led-dispalyen gör den enkel att se även under natten. Det finns dessutom ett litet fack där man kan förvara fjärrkontrollen när den inte används.

Dess stilrena och diskreta design gör den dessutomenkel att placera i vilket rum som helst utan att förstöra helheten.

Honeywell Quietset HY254 – plus och minus

Många praktiska funktioner.
Flera värmeinställningar.
Värmer upp effektivt.
Det finns starkare varmluftsfläktar.

 

 

Wilfa FH-1 – En smidig varmluftsfläkt

Uppdaterade Priser

Denna fläkt från Wilfa förtjänar en plats i denna guide främst tack vare sin effektivitet och flexibilitet. Det är nämligen en av de få varmluftsfläktar som antingen placeras på på golv eller monteras på väggen. Dessutom är den smidig och lätt. Så om det är en enkel och smidig varmluftsfläkt man söker är denna ett mycket bra alternativ.

Specifikationer Wilfa FH-1

Mått 28 x 37 x 9 cm
Vikt 2.2 kg
Effekt 2 000 W
Typ Eldriven
Övrigt Finns i flera färger; två värmelägen; fungerar i våtutrymmen; Tippskydd

Mycket praktisk

Wilfa FH-1 kan både stå och hänga. Att den varken är särskilt tung eller stor (endast 8 cm tjock) gör det än lättare att finna en plats till den, och möjligen att ta med den vid behov. Vid montering på väggen kan den tack vare sin stilrena design nästan liknas vid en inredningsdetalj, en komplimang som man inte kan ge till särskilt många varmluftsfläktar.

Den gör sig alltså bra i de flesta rum. Dessutom finns den i flera olika färger, vilket underlättar ytterligare. Att den kan monteras i våtutrymmen (om den placeras en meter från våtkällan) gör att vi gillar den extra mycket.

Två inställningar

Något som kan ses som både positivt och negativt med denna varmluftsfläkt är att den inte har några särskilda funktioner, den är alltså långt från vår testvinnare vad gäller innovation. Men om man endast söker en effektiv, smidig och kraftfull varmluftsfläkt som ger flera monteringsmöjligheter så är denna bästa varmluftsfläkt 2018.

Wilfa FH-1 har två effektinställningar, man kan välja antingen 1 000 watt eller 2 000 watt. Den är dessutom att betrakta som säker tack vare tippskyddet och termostaten med frostskydd.

Wilfa FH-1 – plus och minus

Snygg och stilren design.
Praktisk och kan användas på flera olika sätt.
Effektiv uppvärmning med mycket kraft.
Inte riktigt så tystgående som det påståtts.

Termo Gnosjö 2kW – Tålig och praktisk

Uppdaterade Priser

Om man behöver en varmluftsfläkt för att värma upp ett garage, förråd eller halvöppet uterum så är denna från Termo Gnosjö perfekt. Den tål fukt, väta och kyla och är tillverkad i stryktålig metall. Den har IPx4 klassning, vilket innebär att den är striltät.

Specifikationer Termo Gnosjö 2kW

Mått 22 x 28.5 x 22.5 cm
Vikt 4.2 kg
Effekt 2 000 W
Typ Eldriven
Övrigt IP44-klassning; Passar bra i mörka och fuktiga utrymmen

Hållbar

Tack vare sin hållbara konstruktion i metall behöver man inte oroa sig för att den ska gå sönder i första taget. Till skillnad från andra varmluftsfläktar kan den därför placeras även i utrymmen som är fuktiga, mörka och våta utan risk för att den ska rosta eller på andra sätt gå sönder. De två benen på vardera sidan om fläkten försäkrar att den står stadigt oavsett underlag.

Smidig

På toppen av Termo Gnosjö 2kW sitter ett praktiskt handtag som gör den smidiga att flytta på och ta med sig vid behov. Kabeln på 1.6 meter med jordad stickkontakt gör det än lättare att flytta runt fläkten efter behov. Dessutom är den inte särskilt otymplig utan kompakt och praktisk.

Tystare än man tror

En fläkt i denna stil tenderar att låta mycket. Men denna mäter endast 49dB i ljudnivå, vilket gör den till en av de tystaste fläktarna med 2 000 watts effekt på marknaden. Det är alltså en mycket effektiv och kraftfull fläkt som trots sina goda värmeegenskaper är relativt tystgående.

Termo Gnosjö 2kW – plus och minus

Hållbar och robust.
Liten och praktisk.
Relativt tystgående.
Passar bäst att använda utanför hemmet.

Sammanfattning av bästa varmluftsfläkt 2018

Vi har nu gått igenom de fem bästa varmluftsfläktarna för 2018. Vår testvinnare, den högkvalitativa och moderna Dyson Hot + Cool AM09 är en favorit hos såväl experter som användare. Vill man ha en prisvärd men välfungerande varmluftsfläkt så är vårt val från De’Longhiett bra alternativ. Utöver dessa har vi rekommenderat en av de mest tystgående fläktarna på marknaden frånHoneywell, en praktisk och smidig fläkt från Wilfa samt en tålig och robust fläkt från Termo Gnosjö. Vi hoppas att du har hittat en varmluftsfläkt som passar för just dina behov. Här nedan hittar du dem igen:

Uppdaterade Priser

Uppdaterade Priser

Uppdaterade Priser

Uppdaterade Priser

Uppdaterade Priser