Infravärmare

Den svenska sommaren är för det mesta varken särskilt varm eller långvarig. När höstmörkret börjar krypa på är det lätt att sörja slutet på sommaren. Med en bra infravärmare kan sommarvärmen få stanna kvar lite längre och hösten skjutas upp något. I denna guide går vi igenom de fyra infravärme bäst i test . Bästa infravärmare 2022 blev Heatlight HLW15, en tålig, effektiv och på många andra sätt behaglig infravärmare.Bästa infravärmare 2022

Dessa är just nu våra toppval när det kommer till de bästa infravärmarna i år. Klicka på länkarna för att komma ned till våra omdömen direkt eller fortsätt läsa hela köpguiden.
Heatlight HLW15 – infravärmare bäst i test
Opranic Eco23R – Bästa infravärmare med carboninfra
Termo Gnosjö Milano – Bästa infravärmare till budgetpris
Opranic Thor – Smidig och snygg

Toppvalet

Vinnaren av vår guide infravärmare bäst i test blev Heatlight HLW15. Den är anpassad för utomhusbruk, kan enkelt monteras var man än önskar, värmer upp snabbt och effektivt samt har ett behagligt sken och kommer till ett rimligt pris. Extra pluspoäng får den för att värmen kan anpassas via fjärrkontroll. Den har IP55 certifiering, lång tålig sladd och flera fästen som gör den mycket enkel att montera.

Vad är en infravärmare bäst i test?

Det finns en stor mängd infravärmare på marknaden idag, men många är långt ifrån säkra, effektiva och prisvärda. De infravärmare som gjort sig förtjänta av en plats i denna guide har som minst uppfyllt följande kriterier:

* Användarvänlighet. Infravärmarna ska vara enkla att använda, monstera och justera vid behov.

* Effektiv uppvärmning. Infravärmarna ska värmas upp snabbt, bibehålla värmen länge och rikta värmen mot personer och föremål i rummet för optimal energieffektivitet.

* Prisvärd. En infravärmare kan vara mycket dyr, men då ska den vara värd det och ge valuta för pengarna.

* Hållbar. En bra infravärmare håller länge. Vi har kollat på det material de är tillverkade av och hur de är konstruerade för att säkerställa att de inte går sönder i första taget.

 Carbon eller halogen – Vilken typ ska man ha?

Det finns framförallt två typer av infravärmare på marknaden idag: Halogeninfra och carboninfra.

Caboninfra:I denna typ av infravärmare finns en glödtråd gjord av kolfiber. Den innehåller även halogengas och är en form av halogenlampa. Denna ger inte en lika hård strålning som halogeninfra vilket gör att den känns varmare enligt en del användare. Den värmer huden mer effektivt än halogeninfra.

Halogeninfra: Likt en vanlig halogenlampa är denna fylld med halogengas vilket gör att dess glödtrådstemperatur är hög och att även effekten är hög. Den håller inte lika länge som en carboninfra men avger ett starkt sken och ger en mycket direkt och kraftfull värme.

 Att tänka på inför köpet

Det finns en del som kan vara bra att tänka på inför köpet, vi anser att man bör ha framförallt dessa fem frågor i åtanke:

  1. Föredrar du en halogeninfra eller carboninfra?
  2. Hur stort område ska den värma? Är det utomhus, inomhus eller inglasat?
  3. Vill du kunna reglera värmenivån och i sådant fall hur?
  4. Behöver den vara vattentålig? och i sådant fall, vilken IP-klass?
  5. Vill du kunna flytta den eller montera fast den? Stående eller hängande?

Infravärmare i test

Det finns en stor mängd infravärmare på marknaden just nu och det kan vara svårt att finna en infravärmare som uppfyller alla ens önskemål. Här nedan presenteras fyra infravärmare som alla presterat bra i test och som förtjänar en plats i denna infravärmare bäst i test-guide, men av olika anledningar.

Heatlight HLW15 – Infravärmare bäst i test

Det är inte svårt att förstå varför Heatlight HLW15 är så populär. Den ger ett naturligt ljussken, värmer effektivt och kan utan problem användas utomhus. Den har en hög IP-klassning, IP55, vilket gör att den tål mycket väta och således passar bra att ha utomhus. Det försäkras ytterligare av den 3 meter långa värmetåliga sladden och att den är så robust.

Specifikationer Heatlight HLW15

Typ av värmare Quartz Halogenvärmare
Mått 48 x 12 x 12
Vikt 2.43 kg
Effekt 15000 W
Sladdlängd 3 m
Övrigt rörelsedetektor och dimmer och timer finns att köpas till; Somfys styrutrustning; Parasollarm; IP55-klassning; fjärrkontroll

Smart konstruktion ger mer värme

Heatlight HLW15 har en öppen konstruktion framför värmelampan, det innebär att det inte finns glas eller annat material som blockerar för värmen, endast ett rostfritt galler. Det ger både bättre livslängd för lampan och bättre värmeåtergivning. Det gör värmaren mer miljövänlig då den inte värmer upp den omgivande luften i onödan. Den värmer endast upp objekt och människor som är i närheten av lampan, och det effektivt.

NDA värmelampan som kommer med har en livslängd på minst 5000 timmar och är enkel att byta ut vid behov.

Enkel att montera

Heatlight HLW15 kommer i olika färger och kan monteras på vägg, tak, under parasoll och markis. Den är enkel att montera tack vare smidiga väggfästen och lång sladd. Den kan efter montering vinklas åt önskat håll. Att den väger ungefär två och ett halvt kilo gör det än lättare att montera den på önskad plats.

Värmeelement av hög kvalitet

Heatlight HLW15 värmer upp ytan och inte luften omkring genom kortvågsstrålning och halogenvärme, det gör värmen mer riktad och direkt. Den har en hög värmeeffekt och är mycket snabbstartad. Det är dock centralt att man har vinklat värmehuvudet rätt så att den kan träffa önskad yta. Den passar bäst på mindre ytor såsom balkonger och mindre uteplatser.

Heatlight HLW15 – plus och minus

Väl anpassad för utomhusbruk.
Enkel att använda och vinkla.
Prisvärd.
Värmespridningen skulle kunnat vara bättre.

Opranic ECO23R – Bästa infravärmare med carboninfra

Om man är bekant med infravärmare så kommer man med största sannolikhet att känna igen detta märke, de är väletablerade på marknaden och har ett gott rykte om sig att tillverka energieffektiva och hållbara infravärmare. Och Opranc Eco 23R är inget undantag. Den är robust, värmer upp effektivt och har god värmeåtergivning.

Specifikationer Opranic Eco 23R

Typ av värmare Carboninfra
Mått 11.3 x 19 x 11.3
Vikt 3.1 kg
Effekt 2300 W
Sladdlängd
Övrigt Fjärrkontroll; Stativ kan köpas till; IP34; fem värmesteg

Effektiv värmeåtergivning

Opranic nova Eco är miljövänlig för att vara en infravärmare. värmeelementet har en effekt på upp till 2300 Watt med en värmeåtergivning och effekt på 90%. Det är, jämfört med andra värmare, väldigt lite elektricitet som går förlorad och det mesta konverteras till värme.

Smidig kontroll

Värmen styr på håll via en fjärrkontroll, vilket är mycket smidigt när man sitter där vid matbordet och märker att kylan börjar smyga sig på. Den är dessutom mycket enkel att förstå och att använda och man kan själv justera hur mycket värme som ges ut.

Slitstark

En anledning till att Opranic Nova Eco förtjänar titeln bästa infravärmare med carboninfra är att den är så hållbar och pålitlig. Den är tillverkad i dubbla lager kraftfullt aluminium, vilket skyddar den inomliggande elektroniken.

Den har dessutom en del säkerhetsteknik som reglerar temperaturen och som säkrar mot överhettning. Infravärmaren når inte över 75 grader, vilket gör att den med säkerhet kan användas inomhus.

Opranic Eco 23R – plus och minus

Energieffektiv uppvärmning.
Kan användas både inne och ute.
Smidig fjärrkontroll.
Tål inte en stor mängd regn.

Termo Gnosjö Milano – Bästa infravärmare till budgetpris

En riktig prisvärd och välfungerande användarfavorit får man i Termo Gnosjö Milano. Det finns något billigare värmare på marknaden, men då får man börja kompromissa om kvaliteten. I denna får man en effektiv, stilren och praktisk infravärmare till ett mycket rimligt pris.

Specifikationer Termo Gnosjö Milano

Typ av värmare Qvarts halogeninfra
Mått 60 x 200 x 60 cm
Vikt 14.5 kg
Effekt 2000 W
Sladdlängd
Övrigt IP44; huvudet kan justeras i flera grader; Tippskydd; Teleskopiskt stativ; CE godkänd; Tre effektlägen

Praktisk längd

Längden och värmarens placering gör att den blir säker även när barn och hundar är omkring, det blir nämligen svårt för dem att bränna sig tack vare det långa stativet som hålls svalt även när infravärmaren används länge. Den värmer upp cirka 4 kvadratmeter effektivt. Dessutom har den tippskydd, välter den så stängd värmen automatiskt av.

Stativet kan ställas på minst 1.45 meter och upp till 2 meter. Tack vare att den är stående och inte fastmonterad är den mycket enkel att flytta runt.

Användarfavorit

Många användare ger denna värmare höga betyg tack vare att den värmer så bra, är ställbar och samtidigt enkel att placera tack vare sin stilrena design. Många menar att den förlängt sommarkänslan och ger fin värme i exempelvis uterummet.

Ställbar värme

Det finns tre värmeeffekter. Man kan välja mellan 650, 1300 och 2000, alltså låg, medium och hög. Huvudet är vinklingsbart och kan riktas upp och ner i 45 grader för att koncentrera värmen i önskan riktning.

Termo Gnosjö Milano – plus och minus

Prisvärd.
Praktiskt och säkert stativ.
Användarvänlig.
Det finns infravärmare som kan värma större ytor mer effektivt.

Opranic Thor – Smidig och snygg

Denna snygga och effektiva infravärmare värmer bra och kommer i en stilren design som passar bra in i de flesta sammanhang. Den har den moderna tekniken IR-X som värmer upp föremål snabbt och ger längre livslängd än äldre modeller.

Specifikationer Opranic Thor

Typ av värmare
Mått 190 x 1 050 x 150
Vikt 4 kg
Effekt 2000 W
Sladdlängd
Övrigt IP34; fjärrkontroll; tippskydd

Passar bra var den än placeras

Opranic Thor kan tack vare sin stilrena och robusta design placeras på flera olika platser. Dess förmågor gör att den exempelvis passar bra på terrasser, verandor, i garage, källare, lager och på uteplatser. Den fungerar bäst på halvöppna områden och är IP34 certifierad. Att den har skydd mot överhettning gör att den passar särskilt bra inomhus, utan att man behöver oroa sig för att hela huset ska brinna ner om den ramlar omkull.

Smart uppvärmning

Opranic Thor har den senaste IR-X tekniken. Den ger effektiv värme som riktar sig mot människor och föremål, den har en hög absorptionsförmåga av människor vilket gör att den kan värma mycket snabbt och effektivt. Reflektorn är dessutom designad för att kunna ge en bred värmespridning vilket märks om man är flera som sitter på exempelvis uteplatsen.

IR-X mellanvågsfrekvens värmer inte upp luften omkring, vilket sparar på miljön och ger mer effektiv uppvärmning. Den använder ingen skadlig strålning. Dessutom blir den varm direkt och värmer upp snabbt. Skenet man får är varmt och behagligt, lite glödande nästan.

Användarvänlig

En fördel med Opranic Thor är att den är smidig att flytta runt och ta med sig. Dess robusta konstruktion gör dessutom så att man inte behöver oroa sig för att den ska gå sönder vid strilande regn eller andra påfrestningar. Den har en garantitid på två år.

Den har en del praktiska funktioner såsom tippskydd och möjligheten att välja mellan de fem nivåerna med fjärrkontroll. Dessutom har den en brinntid på 10 000 timmar, vilket är mycket jämfört med konkurrenterna.

Opranic Thor – plus och minus

Praktisk.
Stilren design
Lång brinntid.
Kan inte monteras på vägg.

Sammanfattning av guiden

Här ovan har vi gått igenom de fyra bästa infravärmarna på marknaden just nu, alla bra för olika behov. Om du är intresserad av det bästa på marknaden just nu så är Heatlight HLW15 det givna valet. Är du inriktad på en carboninfra så är Opranic ECO23R bäst just nu. Om man vill ha en välfungerande infravärmare utan att lägga en stor summa pengar så är vårt budgetval Termo Gnosjö Milano ett bra alternativ. Och vill man ha en väldesignad, modern och kraftfull infravärmare på fot så rekommenderar vi Opranic Thor. Vi hoppas att du genom denna guide har hittat din favorit.