Om Smarto

Tillbaka till startsidan

Smarto drivs av OOZ Marketing AB sedan 2014. Med Smarto vill vi skapa den naturliga startpunkten för dig som är intresserad av att få ditt hem smartare och säkrare. Även om Smartahem inte tagit speciellt mycket fart i Sverige ännu och det till och med är lite oklart för många vad Smartahem egentligen är så finns det otroligt många nya produkter i USA och fler och fler är påväg till Sverige.

Primärt skall du hitta tre typer av artiklar här; Nyheter, Recensioner och Reportage där vi mer än gärna testar lite sämre produkter och inte bara de bästa marknaden har att erbjuda så att du som konsument skall veta vilka produkter du bör undvika. Få produkter passar alla personers behov och med de sagt kan en produkt som vi ger sämre betyg till passa alldeles utmärkt för vissa personer.

OOZ Marketing driver även Larmkollen som är Sveriges största oberoende jämförelsesajt av hemlarm. På Larmkollen visar vi enbart de hemlarm och larmföretag som vi rekommenderar medan på Smarto kommer du även hitta produkter som vi inte rekommenderar. På Smarto kan du även läsa mer klassiska recensioner då vi försöker hålla informationen på Larmkollen kortfattad för en enklare jämförelse mellan olika produkter/företag.

Recensioner och betyg

De betyg som ges på Smarto är relativa produktens pris så ett hemlarm som kostar 10.000kr och får 4.8 i betyg är i all väsentlig mening bättre än ett hemlarm som kostar 2.000kr och får 4.8 i betyg.

Smarto är oberoende av yttre påverkan från leverantörer samt inre påverkan från OOZ Marketing. De är upp till varje recensent att sätta sina egna betyg samt belysa problem och brister i produkter de hittar. OOZ Marketing sätter en mall för hur en recension skall se ut samt vilka betyg som skall finnas med.

Även om vi är oberoende från yttre påverkan från leverantörer så händer de att vi får låna recensionsexemplar som sedan skickas tillbaka och i vissa fall köper vi in produkter som vi vill testa där vi inte kan få tag på ett recensionsexemplar att låna inom rimlig tid.

Kontakt

Vill ni tipsa oss om produkter som vi borde recensera är det bara att maila till tips @ smarto.se

Redaktion:

stefan-150Stefan Tärnell
Grundare av Smarto.se. En tekniknörd som drömmer om smarta hem där tekniken är i bakgrunden och allting bara fungerar och gör livet lättare. De smarta hemmet skall spara tid och energi för den som bor i det.

 

 

matsMats Lundgren
har över 35 år i yrket. Journalist och fotograf med start som rockmurvel. Stort teknikintresse ledde in i IT- och hemelektronikbranschen på 1990-talet. Har sett smarta hem- och säkerhetslösningarna förvandlas från naiva utopier till mogen praktik. Men många visioner från då återstår att förverkliga och gör området oerhört spännande att bevaka.

 

henrikHenrik Rådmark
är en av landets mest erfarna it-skribenter. Allt sedan han fick sin första kreditkortsstora miniräknare i slutet av 70-talet upphör han aldrig att fascineras över nya tekniska prylar. Han byter regelbundet mellan Android och Ios, mellan Windows och OS X och är närmast besatt av att hitta det optimala ljudet i stereon, få den bästa bilden ur kameran.

Hans fascination sträcker sig för övrigt till hur människan också tar till sig ny teknik och hur den kan skapa verklig nytta i vår vardag. Hans credo har under åren förändrats från ”Mer teknik till folket” till ”Rätt teknik till folket”.

 

jesper-bergJesper Berg
Jesper har varit mer eller mindre besatt av teknikprylar sedan den första datorn införskaffades någon gång i slutet av 80-talet. Intresset har inte avtagit med åren, utan har snarare breddats med en vision om att skapa det ultimata smarta hemmet. Han är inte i mål än (om man nu någonsin kan vara det) och missar därför aldrig en chans att läsa på om – eller ännu hellre testa – de senaste prylarna på marknaden.