Kringla – svensk vikcykel med el för smartare pendling

Kringla elcykel

Elcyklar är sköna, hopfällbara cyklar praktiska. Kringla är en svensk tillverkare som kombinerar de två – med en blinkning åt 70-talet.
 

 
Kringla är en svensk cykeltillverkare som flirtar med den klassiska, svenska vikcykeln från 70-talet. Med lite god vilja kan man hävda att Kringla fått den att återuppstå, fast naturligtvis i modern tappning. Det moderna tar sig främst uttryck i en liten elmotor som raderar allt vad uppförsbackar och motvind heter. Den hjälper till i hastigheter upp till 25 kilometer i timmen, så länge du trampar.

Batteriet laddas på sex timmar

Batteriet ska räcka till fem mils cykling, enligt tillverkaren. Den verkliga räckvidden beror naturligtvis på hur mycket elassistans du väljer att nyttja. Att ladda batteriet tar cirka sex timmar.

Enligt Kringla går den att fälla ihop på 20 sekunder och den blir då faktiskt mindre än förebilden från 70-talet, trots elmotor och batteri. Vikten på 20 kg gör att du förmodligen inte vill bära den särskilt länge och det framgår inte av Kringlas webb om den ihopfällda cykeln går att rulla på ett enkelt sätt.

Börja på tåget – sluta på cykeln

Tanken med en hopfällbar cykel är förstås att kunna kombinera olika reseslag, exempelvis genom att du tar pendeltåget in till stan för att där fälla ut din cykel och trampa den sista biten till jobbet eller vart du nu är på väg. Elassistansen gör att du kan cykla ganska långa sträckor utan att behöva bli särskilt varm eller i vart fall inte svettig.

Cykeln har sex utanpåliggande växlar, stänkskärmar och pakethållare. Priset ligger på 12000 kronor. Vi noterar att hojen också finns utan el, till ett betydligt beskedligare pris.

Köp Kringla!

Jämför priser med Prisjakt